icon

Pravda o (ne)biologickom otcovi

neriesmeno
15. apr 2020

Dobrý večer nie som si istý či sa to tu hodí ale potrebujem sa vyrozprávať a poradiť. Mám skoro 18 rokov a pred pár dňami som sa náhodne dozvedel veľmi šokujúcu správu. Zistil som že otec o ktorom som si skoro 18 rokov myslel že je mojím biologickým otcom tak nie je. Bol som v šoku a cítil som sa byť trochu oklamaný nevedel som čo si mám o tom myslieť. Začal som rozmýšľať nad tým kde môže byť tá pravda a kto je mojím biologickým otcom. Keďže vtedy moja mama mala iba 17 rokov tak si myslím či náhodou nie som výsledokom nejakej párty alebo či nebola znásilnená a podobne. Dodnes mi to sami nepovedali. Moj nebiologicky otec si ma hneď osvojil po narodení a staral sa o mňa takže pre mňa bude otcom navždy ale je to divný pocit nevedieť kto je mojím biologickým otcom. Čo si o tom myslite ? Ďakujem za vaše odpovede.

Strana
z2
cacianka
16. apr 2020

Chapem ta ze je to ťažká téma a šok ako a kedy si sa to dozvedel. Ak budeš mat pocit ze zvladnes asi pre vsetkych neprijemny rozhovor a si pripraveny aj na necakane odpovede, tak

cacianka
16. apr 2020

...sa rodicov pytaj. Mas právo na pravdu nech je akákoľvek. Pokial sa nedozvies pre teba dolezite informacie nebudes mat pokoja.
Len ty vies akym otcom ti bol nebio,
neodsudzuj mamu, nemal si obute jej topanky v case ked ta cakala, co sa odohravalo v jej zivote a okoli.
Az potom sa s tym vyrovnas a pochopis.
Ak budeš mat pocit ze chces vypatrat bio otca a jeho rodinu a budes pripravený aj na negativne veci tak to urob.
Drzim ti palce aby si zvladol tuto zvlastnu a ťažkú životný etapu.

neriesmeno
autor
16. apr 2020

@kinderzwillinge Máte pravdu presne tak to cítim napísali ste to úplne presne a za mňa 👍

neriesmeno
autor
16. apr 2020

@malinoismum Nevadí v poriadku 😊

neriesmeno
autor
16. apr 2020

@cacianka Ďakujem 👍

veronnica080
16. apr 2020

Musí to byť isto zvláštny pocit ale ako no hlavné je že si mal máš otca ktorý ti dal všetko čo mohol a staral sa o teba ako o vlastného

bolavyzub
16. apr 2020

@malinoismum neviem, v akom veku je Tvoja dcérka. U menšieho dieťaťa by som asi skúsila za pomoci nejakého knižného príbehu. Napr. mini knižočka Päť minút pred večerou - hlavná hrdinka chce od ocka aby jej rozprával, ako to s nimi na začiatku bolo (hoc to sama dobre vie, ale chce sa jej ho počúvať, rozprávať sa sním a znovu sa k tomu príbehu vrátiť). Z rozprávania vyplýva, že ocko spoznal mamu, ktorá už mala v brušku dieťaťko (hlavnú hrdinku). Napriek tomu je pre ňu ockom, "najockovatejším". Hlavná hrdinka má handicap - je nevidiaca, takže téma adoptívneho rodičovstva tam vôbec nie je vypuklá. Čiže ja by som skúsila asi takou formou - prečítať, porozprávať sa o tom príbehu a spomenúť, že napr. aj náš ocko ma spoznal, keď som mala v brušku teba. Alebo nás stretol obe, nie v kaderníctve (ako v tej knihe), ale vtedy a vtedy. A porozprávať tiež, ako to vlastne s vami bolo. Príp. využiť nejakú inú knihu.. Hlavne nech z toho plynie vaša rodinná sunáležitosť, to, že všetci traja patríte k sebe. Pokiaľ je to menšie dieťa, možno v tú chvíľu ani nepríde na pretras otázka toho, kto je teda biologický otec.

cacianka
16. apr 2020

@neriesmeno aj ja súhlasím s jej názorom

jajka71
17. apr 2020

Pre teba nikdy neprestane byt manzel tvojej matky tvojim otcom, vsetky spomienky od utleho detstva po sucasnost sa spajaju s nim, ked raz budes hovorit o svojom detstve svojim detom on bude otcom ....otazka je, aky vztah mas s mamou, pokial dobry, daj si s nou kavu/caj a porozpravaj jej o tom, ako to vidis/citis, a dozvies sa jej uhol pohladu...pokial ten vztah dobry nieje, mozes sa spytat a sucasne nemas co stratit, mozes sa spytat manzela matky....no pod vplyvom rozvodu mozno budu hovorit farbistejsie alebo strohejsie....mozno tiez v okoli ci sirsom pribuzenstve je niekto, kto pozna fakty, kazdopadne by trebalo zacat pytat sa rodicov, ktori ta vychovali, ked zistia, ze zistujes pomimo nich moze sa ich to dotknut.....casto sa najde dobra dusa, ktora to dietatu zveri nepripravenemu, je vela scenarov, ktore pripadaju do uvahy a je len na nich ci povedia fakty alebo ich trosku prikraslia....teraz vasich zrejme bude cakat rozvod a mozno aj toto pride na pretras, mozno budes prizvany/ucastny, myslim si, ze by bolo lepsie si tieto veci vyjasnit doma skor ako sa to bude riesit na sude (ak nejde len o formalitu bez ucasti ucastnikov). Kazdopadne bude pre vsetkych vas troch lepsie,ked sa tzv. vycisti stol, ani pre jedneho z nich to nemuselo byt jednoduche drzat to v tajnosti....

dadus_ka
17. apr 2020

@neriesmeno podla mna je uplne normálne byt zvedavý kto je tvoj biologický otec. Ja by som to urcite chcela vediet. Nikto ta za to nemoze súdiť. Otec co ta vychoval bude navzdy tvojim otcom ale je prirodzene byt zvedavy od koho mas genofond. A nevies co sa stalo. Nemusel sa na teba vykaslat ale kludne aj tvoja mama mu ta mohla zatajit. Netreba robit predcasne zavery. Porozpravaj sa s mamou.

fomelka
17. apr 2020

Na zvedavosti nie je podľa mňa nič zlého. Hlavne by si sa mal porozprávať s mamkou aby ti povedala ako čo vlastne bolo. Nech to vieš a budeš mať podľa mňa na duši väčší kľud

malinoismum
Autor odpoveď zmazal
malinoismum
14. máj 2020

@bolavyzub Ahoj, chcela by som sa ti z celeho srdca podakovat :-* Hladanie knizky sice trvalo, lebo vsade bola vyoredana, ale stalo to za to, vdaka este raz🙂

senta_sofia
14. máj 2020

@neriesmeno rovnako bude existovat rozsudok o osvojeni. Predpokladam, ze tohto otca mas uvedeneho aj v rodnom liste. Je to otazka na mamu, ci si mal v povodnom rodnom liste po narodeni uvedeneho otca, ak hej, zrejme aj od neho pytali suhlas s tvojim osvojenim. Myslim, ze si vo veku, kedy by bolo vhodne, aby si vedel o svojom povode a ak mas potrebu, aby si sa pripadne so svojim biologickym otcom stretol. Aky vztah mas s otcom, ktory ta vychoval?

bolavyzub
18. máj 2020

@malinoismum tak to som veľmi, veľmi rada. Držím palce, nech sa Vašej rodinke darí vo všetkom. A dcérka je rozkošná ❤

Strana
z2