Prečo byť proti interrupcii?
Všímam si, že na SR je dosť ľudí čo je proti interrupciám a zaujíma ma prečo, ved ked niekto chce nech ide kto nechce nech nejde
@viestta Mne to akosi hlava neberie, jej telo jej maternica jej vec, kto chce ide kto nechce nejde a nech sa radšej každý stará o seba
@zuzanockamt :D
Ono to bude tym, ze katolicka cirkev / viera dost formuje pohlad v tomto smere. Je to otazka na sociologov. Ine krajiny maju ine socioekonomicke podmienky inu religionizitu, inu uroven slobodomyselnosti. Kazdopadne, je zsujimave to analyzovat
@zuzanockamt tak nejak s tym pocitam...
Ale je pravda, že tu má náboženstvo dosť vplyv
Autorka, pre urcitu skupinu ludi, zena nie je clovek s pravami a potrebami, je to len prislusenstvo maternice a prsnikov. Kym neplni rozmnozovaciu funkciu je uplne zbytocna.
Alebo ,,argument" , že čo by iné ženy dali za to, keby môžu mať dieťa... akože čo nejaká žena čo ide na interrupciu môže za to, že nejaká iná nemôže mať deti?
@viestta Skvelo napísané

Je to ako so všetkým. Ľudia si myslia, že sa ich pýtal niekto na názor, tak ho povedia a myslia si akí sú super 😅
Drviva vacsina ludi, ktori su proti interrupciam ani sami netusia dovod preco. A hlavne su to obycajni pokrytci, ktorym ide len o to, aby to dieta prislo na svet. Uz ich netrapi, ci do vhodnych podmienok, nijak sa nebudu podielat na vychove a vyzive toho dietata.. Maju akurat tak plne usta prazdnych naucenych fraz.
@aeruginosa Ved toto ich to dieťa neovplyvní, nebudú tej žene pomáhať a podľa mňa by sa aj mal spísať zoznam ľudí čo su proti a oni by mali povinne prispievať do nejakej organizácie na pomoc matkám čo im zakazali interrupciu
Vtedy by ti povedali, že dieťa je zodpovednosť a nemala si ho tá žena robiť, keď sa nevie postarať :D
...pretoze je jednoduchsie nebyt v takej situacii ako byt.
Pretože sú proti zabitiu dieťatka. A snažia sa chrániť právo na život každého človeka bez ohľadu , či je ešte v brušku ale nie. Dieťatko sa nemá ako samé brániť. Keby sme si stanovili, že môžeme zabíjať deti dievčatka do mesiaca po narodeni, tak sa to v niektorých krajinách bežné robí, tak im stačí vziať pomenovanie človek. No a proti tomu sa ti ľudia stávajú a život človeka považujú za hodný ochrany.
@zmrzlinka2021 tak povedala by som, že život už existujúceho človeka je akoby cennejší ako potencionálneho človeka, to, že kedy ,,začína ľudský život" neviem odpovedať ale som za to aby boli interrupcie dovolené tak ako sú teraz, a nech už sa každý rozhodne ako chce
Je to ťažká téma a fakt je, že zákazy nie sú riešením.
@zmrzlinka2021 tiež si myslím ale ja by som to nechala tak ako to je a na každom svedomí a vedomí nech sa rozhodne akokoľvek
Akurát sa minule bavili medičky,že videla si tie dôchodkyne pred ženským oddelením ako protestovali proti potratom? Presne tie,ktorých sa to už zjavne netýka a nikdy takú vec nemuseli riešiť. Je to každého osobná vec. Potom sa rieši
,že našli mŕtveho novorodenca v koši ako nedávno.
Staci si pozriet rozdiel s Ceskou republikou. Tu su silne krestanske korene, tam vacsi liberalizmus. Neriesia sa u nich neustale zakaz upt, naopak maju potratove tabletky, registrovane partnerstva atd. Tu je stale nabozensky stredovek. Pritom staci starat sa o seba a nie o druhych. Vsak fanatikov nikto nenuti, ale ostatni nech maju moznost volby.
Fakt si myslíte, že je to v prvom rade kvôli náboženským predpisom?Neverím tomu.Veriaci ľudia nie sú ovce,ktoré nemajú vlastné rozhodovacie právo.
Ako ich neveriaci vnímate.
Spýtať by sa trebalo aj žien,ktoré si dali spraviť potrat, či to považujú aj po rokoch ako dobré rozhodnutie.
@joesvk preco by som sa mala niekoho pytat? Na co? Je to snad ich svedomie. Mna na tychto fanatikoch vytaca ta skalopevna istota, ze len oni maju ten spravny nazor, ze su nieco viac, pretoze veria. Tolerancia ziadna. Nech si ziju podla seba, ale nestaraju sa do mna. To je cele.
Pretoze existuje strasne vela foriem antikoncepcie , dokonca sa daju aj kombinovat a ked je niekto nezodpovedny nieje to fer .. nehovorim o otehotneni ktore vzniklo nasilim to je nieco uplne ine ..
@zmrzlinka2021 dieťatká nikto nezabíja. Embryá, resp. Plody do 12tt sú odstránené z maternice. To je všetko.
@sunshine_18 žiadna predsa nie je 100% a každého je do toho nič či ide alebo nejde
@sunshine_18 zodpovedny ci nezodpovedny, je to jeho vec. Co je v zivote fer?? A nikdy nehovor nikdy..
@top_manazerka Je to ŽIVÝ ČLOVEK ! v embryonálnom rep. fetálnom štádiu.
Ked beries hormonalnu antikoncepciu + kondom + prerusovana suloz .. nehovor mi ze sa da takto otehotniet 😒 .. alebo STM + kondom + prerusovana suloz ..
@top_manazerka Hitler takto odstraňoval židov...

Lebo je take "moralne" starat sa do maternic cudzich zien...