icon

Prečo byť proti interrupcii?

30. júl 2023

Všímam si, že na SR je dosť ľudí čo je proti interrupciám a zaujíma ma prečo, ved ked niekto chce nech ide kto nechce nech nejde

silvike
30. júl 2023

Lebo ide o ŽIVOT nového človeka ?

silvike
30. júl 2023

A čo je viac ako samotný ŽIVOT ? Máš niečo hodnotnejšie ako je ŽIVOT ?

sunshine_18
30. júl 2023

@la_dolce_vita kde som povedala nikdy ?? Je mi na grc zo zien ktore si spravia dieta a idu na potrat len kvoli ich nezodpovednosti ..

joesvk
30. júl 2023

@la_dolce_vita Reagujem na to názory, že interupciu ľudia odmietajú kvôli náboženstvu. Je to na každom jednom človeku a každý si robí podľa svojho svedomia. Ale je vhodné povedať, že ľudská skúsenosť je,že existuje svedomie, ktoré sa potom možno nikdy neupokojí.
Mám priateľku neveriacu, ktorá aj po 30.rokoch si to nevie odpustiť.

la_dolce_vita
30. júl 2023

@sunshine_18 to ja hovorim tebe, ze nikdy nehovor nikdy a nesud nikoho, ked nie si v jeho kozi. A mozes sa aj pogrcat 🙂)

nika11103
30. júl 2023

Tato diskusia je tu len na rozvírenie hladiny . Je to hraničná téma , ľudia sú buď za alebo proti , niečo medzi tým je veľmi mala skupina ľudí . Ja mám taký názor , ze JA môžem mat na to názor aký chcem , ale do druhých sa v živote starať nebudem . Ja som nebola v kozi tej ženy , ktorá sa to chystá urobiť alebo urobila . Je to čisto jej vec . Môžeš povedať svoj názor, dohovoriť , jedine veľmi blízkej rodine či blízkej kamoske , ak o to stoja . Inak sa nemá čo kto do toho starať a každá nech sa rozhodne , ako uzná za vhodne !!!!! Nech sa každý stará sám o seba .

viestta
30. júl 2023

@joesvk preco by som sa mala niekoho zrovna na toto pytat? Je to jeho najintimnejsie rozhodnutie a ja nie som ta, ktora ma jej rohodnutie ani rozoberat ani sudit. Kto ma pravo rypat sa a sudit toto rozhodnutie? Kym sa zena takto rozhodne tak zvazi urcite vsetky hladiska. Nechajme kazdeho nech sa rozhoduje podla svojho svedomia. Nikomu nikto nekaze ist na potrat, ale ak sa tak niekto rozhodne, je to jeho volba. Takze veriaci nech sa zariadia podla svojho, do tych ostatnych veriacich nie je nic. Bolo by to starostou veriacich v tom momente ak by ste prevzali na svoje plecia starostlivost o tieto deti. Zatial len mudruju a tym to konci.

la_dolce_vita
30. júl 2023

@joesvk nemusi to byt striktne pravidlo, ja zasa poznam veriace zeny, co boli dokonca viackrat na upt. Ale hra v tom velku rolu viera, to je vidno uz v parlamente.

autor
30. júl 2023

@silvike ono svojím spôsobom to je život ale sú to v prvom rade bunky, nejaké embryo ktoré sa len vyvíja, je to potencionálny človek

marisoul17
30. júl 2023

Pretože mnoho ľudí vidi už len dieťa a žena je už len obmedzena na maternicu. Rozumiem, že ide o život, ale ide aj o život ženy, na ktorej pleciach to ostane, takže rozhodnúť sa môže a musí len ona sama, či sa to niektorým skupinám páči alebo nie.
Ale väčšinou je to tá istá skupina, ktorá tlačí ženu do adopcie, aby dala dieťaťu šancu na život a potom ta istá skupina sa pohoršuje nad tým, ako môže jedna matka opustiť dieťa.
Aj ženské práva sú ľudské práva a to sa týka aj jej telesnej integrity. A o právach sa nediskute, práva sa rešpektujú.

viestta
30. júl 2023

@marisoul17 vystihla si to

autor
30. júl 2023

@marisoul17 krása

joesvk
30. júl 2023

@viestta Ja s tým súhlasím, že je to každého rozhodnutie, ale keby sa o tomto rozhodovala v dospelosti moja dcéra, urobila by som všetko možné, aby som ju presvedčila,aby to nerobila. Ja nemám v povahe nikoho kvôli tomu odsúdiť. Ale blízkemu by som dohovárala.
Preto aj tu na koníku,keď niekto nad tým uvažuje,tak každá asi hovorí,čo by robila ona.
A politici neverím,že to až tak prežívajú. Podľa mňa len hovoria,čo asi voliči chcú počuť.

ropucha6
30. júl 2023

No to je to pokrytectvo, zaujimat sa len o plod a dieta do stadia, kym sa narodi…potom uz nikoho nezaujima. Sme akoze vyspela krajina a kopa deti nema doma ani kupelnu a ostatne nevyhnutne potreby. O tej matke ani nehovorim.

sissy27
30. júl 2023

@silvike takze ked si spravis prazenicu, spravila si si ju vlastne zo zivych kuriatok? Pretoze tiez to vajicko byva casto oplodnene a je tam zarodok.
Nie, plod do 12.tt nie je clovek. Je to plod, embryo, zarodok a MOZNO o par mesiacov z neho bude zivy clovek. Toto embryo do 12.tt (a ani dalsich minimalne 10tt) nema absolutne ziadnu sancu prezit mimo maternice zivej zeny, ani s podporou najmodernejsich pristrojov. Takze nie, z medicinskeho hladiska to este nie je clovek.

viestta
30. júl 2023

@joesvk pre politikov je to len sposob ako z temy vytlct politicky kapital. A nemyslim si, ze politika zaujimaju dosledky, ktore by sposobil ak by pretlacil akukolvek zmenu. Ide len o ten politicky kapital, nie o ludske bytosti, ktorych by sa zmena dotkla.
Som si dokonca ista, ze vsetkych pro life vobec nezaujimaju dosledky ich kampani, ze len recnia, lebo mozu, ale ak by doslo na lamanie chleba a pred "branou" by sa im zacali objavovat nechcene deti s tym, ze sa maju o nich postarat, tak by zas hodili zodpovednost na matky, ktorym strkali svoje "pravdy a presvedcenia" do ich sukromia. Pretoze ich aj matka aj dieta zaujimaju len do 12 tyzdne tehotenstva. Potom ich maju obidvoch uplne a celkom u prdele a nespravia pre nich vonkoncom nic.
A poviem pravdu, kazdej ktora by sa ma pytala poviem, ze musi sa rozhodnut ona. Nech sa rozhodne akokolvek, budem pri nej, ale rozhodnutie iba a len na nej. A bolo by jedno, ci by sa jednalo o blizku osobu alebo o niekoho uplne cudzieho.

sissy27
30. júl 2023

@joesvk ak by sa rozhodovala tvoja dcera, tak sa ju budes snazit presvedcit aby na upt nesla, ale zaroven jej poskytnes strechu nad hlavou, pomozes financne, pomozes so starostlivostou a keby bolo najhorsie, tak si to dieta vezmes do starostlivosti a vychovas. To je normalne a pravdepodobne by to takto spravila kazda jedna z nas.
Ale nikto nema pravo presviedcat inu zenu a zaroven povedat “ale si na to sama, to uz nie je moj problem”.

marisoul17
30. júl 2023

Ešte dodám, poďme riešiť ženy a ich maternice, keď sa súbežne budú riešiť muži a ich semenníky. Nerozumiem prečo len ženy sú témou, veď spermie si nevypestovali v skúmavke.
A zo štatistického hľadiska, najviac osamelých rodičov sú práve matky a najväčšie percento exekúcii sa týka neplatenia výživného. Ale poďme riešiť ženy.

viestta
30. júl 2023

@marisoul17 a ak ostane zena neplanovane tehotna, je to jej vina, mala sa chranit. Kedy zoberu muzi zodpovednost za ochranu pred neplanovanymi tehotenstvami na svoje bedra? Pan nechce lizat lizatko cez celofan (to nehovorim ani o vasektomii, ktora by bola vaznym zasahom do jeho integrity), ale zena sa ma zariadit aby sa tak nestalo, ked sa stane, je to iba a len jej chyba 🙄 Pan sa zrejme nezucastnil

silvike
30. júl 2023

Ale ved bez toho "potencialneho" cloveka by nikdy nevznikol "normalny" clovek.

marisoul17
30. júl 2023

@viestta áno, poprípade mala ONA rozmýšľať s kým si to dieťa robí a vlastne ONA ani nemala mať sex, keď nechcela otehotnieť.

silvike
30. júl 2023

@sissy27 Ked myslis ? Tvoj nazor, ja sa s Tebou hadat nemienim.

terezka1947
30. júl 2023

Pretože v 21.stor je toľko možností,že k interupcii prísť vôbec nemusí,pretože ľudia uvažujú,že interupcia nevyrieši problémy vo vzťahoch,pretože interupcia má mnoho rizík,pretože niektoré ženy neuvažujú a keby mohli,namiesto antikoncepcie,kt.ich obmedzuje v slobode,radšej by chodili na interupcii.....a tých pretože je veľa.
Ale najjednoduchšie je povedať:zi a nechaj žiť.
Dosť čierny humor v tejto téme,ale.....

marisoul17
30. júl 2023

@terezka1947 ty poznáš koľko žien, ktoré miesto hak radšej idu na potrat? Tie ženy vo väčšine nechodia na interrupciu preto, lebo je to fasa možnosť, ale preto, že ich prinútia socio-ekonomicke dôvody, či zlá životná situácia.

terezka1947
30. júl 2023

@marisoul17 ....a mnohé aj nie.

viestta
30. júl 2023

@terezka1947 ty si sa rozpravala s kazdou z tych cca 5500 zien za minuly rok, ze vies povedat, ze mnohe vidia interrupciu ako jednoduchsi sposob regulacie porodnosti?

autor
30. júl 2023

Nič nie je 100% a aj keby to robí bez ochrany, čo ano je to nezodpovedné ale jej vec, jej svedomie, jej život a jej TELO

marisoul17
30. júl 2023

@terezka1947 naozaj ma úprimne zaujíma, ako si k takému poznatku prišla?

terezka1947
30. júl 2023

@marisoul17 bohužiaľ poznám také ženy.

marisoul17
30. júl 2023

@terezka1947 takže na základe pár príkladov usudzujes, že také dôvody majú všetky?