icon

Prečo ceny ropy a plynu neustále rastú?

alenamihal
19. nov 2025

Akoze nech mi niekto vysvetli ako je mozne,ze stale ide hore ropa?? co raz idem tankovat ,tak az oci pulim ako ide vkuse ropa hore...plyn kua nedoplatok ..nie je mesiac ani rok,aby clovek mal nieco stalo ..brrrr ale jasne,rusky plyn a ropa su najlacnejsie brrrrr... fakt by som niekoho kopla,tak kde ho to najviac boli ako chlapa ...

Strana
z2
ekira1
19. nov 2025
@anonym_883ecf

@alenamihal a kdeže tebe stále ide hore plyn a ropa? Ja platím už dlhé roky mesačne 7 eur za plyn-len varím na plyne a benzín tankujem zo 1/2 roka za 1,4 aj nejaké drobné. Ale však len počkaj keď budeme brať skvapalnený z Ameriky, až potom uvidíš tie ceny!

@anonym_883ecf stačí, ak budeme brať tam, kde zvyšok európy. Konečné ceny klesnú ako u nich, úplne by stačilo na úroveň česka.

zlotka
22. nov 2025
@anonym_a4f897

@viestta tak keď to tak vieš, tak prečo sem trepeš alternatívu ropovodu Adria? Téma je prečo je taký drahý benzín. No pre ruské sankcie. A ešte len bude drahý, keď EU úplne zákaže pre Slovensko a Maďarsko (lebo Mol je Maďarská firma) dovoz ropy z Ruska. Ešteže v tomto má Orbán rozum, že si to rieši po svojej osi z Trumpom. Ale toto je mnohým, ktorí sa tomu nerozumejú, asi úplne jedno. Lebo Rusko. O tom, že ropa z Adrie nie je v takej kvalite sa nemusíme ani baviť. Slovnaft totiž nevyrába len naftu a benzín ale aj plasty a aj z nich má obrovské zisky. A na toto všetko ropa z Adrie nie je taká kvalita

@anonym_a4f897 EU to nezaujíma že budeme zase viac platit a Putin sa len smeje že ešte vo budeme o ropu aj prosiť. A má pravdu.

negymama
22. nov 2025
@zlotka

@anonym_a4f897 EU to nezaujíma že budeme zase viac platit a Putin sa len smeje že ešte vo budeme o ropu aj prosiť. A má pravdu.

@zlotka nebus smiešna.
Si do hľadaj aké veľké zásoby ropy sú všade vo svete. Ropy je Nadbytok.
Opakujem nadbytok. Jej cena je výsledkom daňovej polotiky štátu, nie toho ci sa dovezie z Ruska ci z inokadial

anonym_a4f897
22. nov 2025
@negymama

@zlotka nebus smiešna.
Si do hľadaj aké veľké zásoby ropy sú všade vo svete. Ropy je Nadbytok.
Opakujem nadbytok. Jej cena je výsledkom daňovej polotiky štátu, nie toho ci sa dovezie z Ruska ci z inokadial

@negymama ty si dohladaj čo to pre nás znamená dovoz inej ropy, a čo pre Slovnaft znamená iná ropa. Nie je ropa ako ropa.

anonym_a4f897
22. nov 2025
@zlotka

@zlotka jasne. Len tu sú všetci zaslepení, čo povie EU, tak je sväté. Vidíme to teraz čo urobili Ukrajine. A všetci čušia

negymama
22. nov 2025
@anonym_a4f897

@negymama ty si dohladaj čo to pre nás znamená dovoz inej ropy, a čo pre Slovnaft znamená iná ropa. Nie je ropa ako ropa.

@anonym_a4f897 ja tieto veci viem a dokonca aj slovnsft vie ze treba diverzifikovat a spracovať aj inú ako Rusku ropu.
Dohladala som napr tento clanok

zlotka
23. nov 2025
@anonym_a4f897

@zlotka jasne. Len tu sú všetci zaslepení, čo povie EU, tak je sväté. Vidíme to teraz čo urobili Ukrajine. A všetci čušia

@anonym_a4f897 Nič sa nedá robiť, musia tvrdo dopadnúť na hubu ,aby sa im oči otvorili.

Strana
z2