icon

Prečo chcete voliť PS?

20. sep 2023

Zaujima ma,ktory bod vas konkretne zaujal.

marica61
20. sep 2023

@martinmmartin potom radšej nechoď voliť.

panda21
20. sep 2023

@deti95060810 existuje niečo ako menštruačná chudoba. Mnoho mladých dievčat nemá ani na základné hygienické potreby. My sme už na ZS ako deti mali možnosť pýtať vložky v zborovni, tam to dokupovali učiteľky, z ich platu. Možno by to mohlo byť aj takto regulované? Veď to nemusí byť na záchodoch.. Aj keď, mne osobne by sa viac ľúbilo napríklad, že by si ženy raz za život mohli požiadať o menštruačný kalíšok. Je to doživotné, šetrí to planétu a je to aj podstatne ekonomickejšie.

helen_167
20. sep 2023

@zafir01 to si potom povieme ci by si tam sla, ked budes stara, lahko sa rozprava, ked si neni v tej situácií, ist do starobinca.
Nasi stari rodicia zarabali SLOVENSKE peniaze, odvtedy sa mnoho zmenilo prijali sme EURO, neviem ci si sa zasekla v case🤔. Vsetko islo neskutocne hore a oni maju zit z % ktore zarobili pred xy rokmi? 😂 pobavilo

mb2021
Odpoveď bola odstránená
zafir01
20. sep 2023

@deti95060810 áno ..ale ako .nedôstojne . Mama robí v DSS .tam by som skončiť nechcela . Navyše dlhé čakacie doby ,a potom máš jednu izbu s ďalšími .a vezmú ťa ,až keď máš zdravotné problémy ..
Ja mám na mysli niečo ako zdieľané bývanie . Doslova nejakú štvrť ,kde by boli ľudia v dochod.veku ,ktorí majú rodiny v zahraničí ,alebo nemajú ,alebo len nechcú byť sami vo veľkom dome . Budú si žiť v menších domoch ,či menších bytových jednotkách , mať vlastný dvor , aktivity ..môžu chodiť do práce naďalej , môžu si sami variť .... toto by sa mi páčilo ,a považujem to za jednu z možností ,ako zabezpečiť ohrozeným dôchodcom ,aby nemrzli ,mali strechu nad hlavou ,neboli hladní ,a žili dôstojne . V mojom okolí je extreme množstvo dôchodcov vo veľkých 3 poschodových prázdnych domoch . Mesačne za chod domu platia 150-200€ .plus dom bez investícií chátra . Toto sa deje na dedinách . V mestách sú zas nájmy vysoké ,a tiež z minimálnych dôchodkov neuplatitelne

anavianavi
20. sep 2023

@elmivelmi kiss a stefunko su na slovo vzati odbornici so skusenostami zo Slovenska aj zahranicia. Utvar hodnoty za peniaze robi dobru pracu a kiss ako odbornik v utvare robil s verejnymi financiami. Na kazdeho mozem povedat, ze je blb. mas argument?

marsmykkok
20. sep 2023

@mb2021 no určite dám radšej dôchodcom ako všetkým deťom na obedy zadarmo ktoré ani často nezjedia alebo na krúžky zadarmo kde ani nebudú chodiť, ale nejaký ľudia si z toho urobia biznis čo dostanú peniaze na deti. Alebo radšej dám dôchodcom ako 500 eur každému voličovi. Myslím že peniaze sa vyhadzujú aj na väčšie rozmary ako dôchodky ľudí čo celý život pracovali. Možno by stačilo znížiť počet poslancov, úradníkov čo majú lepšie miesta kde nič nerobia a podobne a bolo by peňazí dosť.

solida1
20. sep 2023

@helen_167 presne tak. Kto nezažil, nepochopí. Moji rodičia obaja celý život pracovali, nešpekulovali, pretože nemali nad čím, zato celý život poctivo odvádzali štátu dane. Mame (a nielen jej, ale pol fabrike) dokonca skvelý pán podnikateľ, ktorý odkúpil fabriku ani nevyplatil vyrobené peniaze, zato v telke vyplakával, ako mu systém ubližuje. Samozrejme z nízkeho príjmu vyrátaný nízky dôchodok. Zato pani suseda, ktorá už 30 rokov sedí doma na zadku, má vyšší dôchodok, ako moja mama. A nie, nemá ani vyššie vzdelanie, ani nemala lepšiu prácu. Len sa skôr hodila na úrad práce. Nehovoriac už o vyžírkach, ktorí skasírujú mesačne viac, ako ktokoľvek, kto pracuje. Zakryté peknými rečami o peniazoch pre ratolesti. Určite tam aj skončia. Celý systém je na ...figu.

mamamasama
20. sep 2023

Smer, alebo Republika. PS nehrozí.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
mb2021
Odpoveď bola odstránená
dzulli1980
20. sep 2023

Šimečka je dieťa bohatých rodičov, nikdy nezakúsil "biedu" ... mne stačilo, keď povedal, že hypotéky sú pre bohatých ľudí ... to fakt? ... bohatý má peňazí dosť, hypotéku nepotrebuje ... a strašne mi vadí pretláčanie homosexuálov, legalizácia marihuany ... dúfam, že nevyhrá, lebo sa budem báť priznať, že som heterosexuálna ... to je strana, ktorá nemá žiadne skúsenosti, v podstate nevedia o riadení štátu absolútne nič ...

zafir01
20. sep 2023

@helen_167 nezasekla ,píšem zjednodušene .nebudem tu rozpisovať presné výpočty dôchodku .
Premietam si to na moju mamu krajčírku ,posledné roky opatrovateľku v DSS .
Keď zarábala celý život minimálnu mzdu , teraz ma mat koľko dôchodok ? Viac ako dnešná mladá krajčírka ,ktorá z tých peňazí živí svoje deti ?
Dôchodok snáď v žiadnom štáte nie je vyšší ,než suma ,ktorú dôchodca zarábal . ( s ohľadom na infláciu a hodnotu peňazí ,ktorá sa rokmi mení ) .ty taký štát poznáš ?

mb2021
Odpoveď bola odstránená
panda21
20. sep 2023

@marica61 majú jeden celý program zameraný na ekonomiku a aj podnikateľov. Majú tam aj celkom dobrých ekonómov, študovaných v zahraničí, zo skúsenosťami..

lundovajana
20. sep 2023

Ja som nemilo prekvapena kolko ludi veri ich programu ale su to cisti ekofasisti.

solida1
20. sep 2023

@mb2021 nebuď si tým taká istá. Viem, o čom hovorím. Klamať nemám dôvod. Obe (mama aj suseda) majú rovnako rokov, mama 2 deti, suseda 3, obe pracovali v rovnakej fabrike.

helen_167
20. sep 2023

@zafir01 ja poznam stat, kde sa usilovne pretláčaju LEN komunity,
Radsej by som bola za to aby sa laskavo znizil dochodkovy vek a zvysila vyska dochodku
A mame fakt, ze ine existencne problemy, mladi ludia nemaju ma stavbu bytu, kupu domu 🤔ale preco?ale pome sa hrat na volnomyslienkovych a riesit radsej sexualnu orientaciu🙈🙈 Z toho sa fakt najeme🤔

lienka.7
20. sep 2023

@deti95060810 ze vlozky na školách 🤣 .. to ma pobavilo. Vsak decka majú nosit toal.papier, ale budú tam mať vlozly zadarmo, co? Nemajú ich ženy v porodnici automaticky 🤦‍♀️ a menštruačné voľno? To budú mať niektore menzes aj 10 dní 2x mesacne.
Toto fakt pobavilo 👌

autor
20. sep 2023

@dzulli1980 suhlasim s tym,co si napisala.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
viera27
20. sep 2023

Ekologia a ekonomika su pre mna nosne temy. A vidim,co dokaze robit PS kandidat v regionalnej politike. A to som teda len tak nevidela. Nie prijemny clovek pre mna,ale to ani nepotrebujem. Ale neskutocne veci rozbehol aj dokoncil. Ked sa rozmysla namiesto populistickych kecov,uplne to kvitne.

ibrunova
20. sep 2023

Obchody a všetko komplet na začiatku covidu nezavrel náhodou ešte Pellegrini, pri počte pozitívnych ľudí 10?

zafir01
20. sep 2023

@helen_167 nemyslím si ,že lgbt je prioritná téma PS . Skôr ju vyťahujú ostatné strany . PS má celkom konkrétne plány na podporu mladých šikovných ľudí ,na podporu podnikateľov ,ktorí zamestnávajú ďalších ľudí .
Na ekonomické otázky odpovedajú vecne a výstižne .pragmaticky s konkrétnymi riešeniami ,ktoré sú aplikovatelne aj u nás . Neporovnavaju štýlom " aha ,vo Švajčiarsku ,Nemecku ,Japonsku ...to ide ,musí to aj vnútri nás "
Lebo vedia ,že sme úplne inde .

Ak niečo dlhodobo nejde ,treba zmeniť stratégiu . A tento štát dlhodobo nefunguje ,a ak sa veci výrazne nepomenia , tsk posledný nech zhasne ...
Môj muž bol vždy veľký konzervatívec ,obyčajný chlap z dediny . A sám rokmi ,čo cestuje po eú,povedal ,že ak nezmeníme myslenie národa ,vzdelanie národa ,naďalej budeme voliť populistov a fašistov ,či zlodejov .
A vtedy radšej všetko čo tu máme predáme , a pôjdeme niekde inde ,lebo nevidí v tomto budúcnosť pre naše tri deti .

vroni
20. sep 2023

Nechcem a ani nebudem. Považujem za dôležitú ekológiu, ale populistické zvasty o elektroautach a plaketach nepovažujem za ekologicky program ale za ekoteroristicku stupiditu. Vôbec mi nevadia RP a ani inak orientovaní ludia, ale vysvetľovať škôlkarom, ze sa môžu rozhodnúť, ci sú dievča, chlapec, pes alebo skriňa, mi pripadá zbytočná predčasná sexualizacia. O zvyšovaní daňového zaťaženia, štátneho dohľadu nad uplnými zbytočnosťami ci bezzubymi fantazmagoriami o nových, lepších predpisoch a zákonoch ani nezačnem. Ich sústavne korekcie volebného programu na jemnejšiu verziu ma napĺňajú hlbokou nedôverou a skepsou v ich akékoľvek dobre úmysly.
Menštruačna chudoba je dobrý príklad. Dotýka sa akého percenta populácie? Jedného, dvoch? Ale zameriame sa na túto skupinku, plne ignorujúc fakt, ze v našich školách a nemocniciach je toaletný papier nezdomacnele cudzie slovo, chýbajú kohútiky, WC dosky a človek sa bojí, co všetko tam chytí, ale tak jedna žena dostane zadarmo balík vloziek. Víťazstvo politiky nad zdravým rozumom.

helen_167
20. sep 2023

@zafir01 no ked vyhra PS tak sa stahujem😀, ja sa s PS nestotoznujem vobec. Tlachanie na prazdno ich volebný program ma nezaujal.. Liberalns strany su 👎

zafir01
20. sep 2023

@helen_167 veď to je v poriadku . Každý máme rôzne názory , nemusia byť totožné . A v konečnom dôsledku ,až časom zistíme ,či naša voľba bola správna

helen_167
20. sep 2023

@zafir01 to mas ako aj s ockovanim tak si odpovedz s odstupom casu aj ci to bola spravna voľba 😉? Nic nutene neni v poriadku.

ada12345
20. sep 2023

Najhoršie je, že mne by úplne vyhovovala súčasná úradnícka vláda. Nech riadia štát odborníci, ktorí prichádzaju s rozumnými návrhmi bez tlakov z politických strán. Nech radšej viac pracujú, nehádajú sa a menej sa ukazujú v médiách. Podľa mňa by sa tomuto štátu začalo konečne dariť.

zuzudrnda
20. sep 2023

Ekológia nie je dôležitá?