Prečo chcete voliť PS?
Zaujima ma,ktory bod vas konkretne zaujal.
@lenkasarka ja si to nemyslim, ale bojim sa toho.
@julish Nikto ti nebráni začať od seba: prestaň nakupovať cacky mačky z Číny (lodná doprava je producent veľkého množstva emisií), ak môžeš limituj používanie auta (netreba sa vyvážať autom do vzdialenosti 1km), namiesto lietadla cestuj vlakom, šetri vodu a elektriku, kupuj len to čo potrebuješ, ak môžeš namiesto kozmetiky a odevov od veľkých korporácií podpor domácich výrobcov, podpisuj/iniciuj petície za zachovanie zelene. Každý z nás má možnosť v malom zmeniť svet k lepšiemu. Nezmyselne opatrenia ktorých skutočným cieľom je ozobracit ľudí a presunúť majetok strednej triedy boháčom k zlepšeniu klimatickej krízy netreba.
@lenkasarka ale RF bude mať silnú opozíciu čo je dobre a dlhšie ako 4 r nebude tak za ten cas obetujeme par dvadsiatnikov nech ich senilní starci povraždia.
@zeldia ty o čom teraz??
Ja len doplním pre mňa je top priorita aj koli mojej praci extrémne priateľsky vzťah k EU chcem byt súčasťou bohatej vzdelanej Európy, hlúposti ako ísť proti NATO a EU keď odtiaľ stále ciciame peniaze či na obnovu železníc školstva vedy atd kopu grantov keď pôjdeš po meste sú označené budovy projertami kde dostali kopu peňazí na rozvoj vsetko len vďaka bohatým krajinám ktorí nám prispievajú v rámci EU. Takže žiadna lúza sediaca v EU parlamente ktorú sne tam poslali a ktorá chce asi ísť do Ruska ako Uhrík ved to je normalne na smiech a pokrytectvo dajte mi vy hnusoby prachy a ja vam za to budem nadávať piata cenová ako celá “republika” aj s ficom.
písala si ze RF vyhrá s prehľadom volby. Moje odpoved na túto tvoju vetu je aj keď vyhrá RF volby bude mať silnú opozíciu.
@mima1608 ..chces vidiet tehotneho chlapa? Pantha Rei, kniha pre deti, obrazok twhotneho chlapa a koment ze tehotne mozu byt osoby s maternicou. Foto mi nechce prilozit. A táto doba ma vychovať mladých co budí tvoriť lepšiu budúcnosť. Z tejto doby vzíde iba ďalšia stratená generácia, kde mladi nie len ze nebudú vedieť akého sú pohlavia ale aj to ci vlastne patria medzi ludi. Tá ich sloboda. Moja 5 ročná išla ráno do lesa na huby a nechcela bundu, som zla matka lebo som ju netolerovala a povedala som že buď ostane doma, alebo si vezme bundu. Tu končila jej sloboda...
@zafir01 neuraza ma nic z toho,co pises. Rozculuje ma to. Podla teba ma kazdy moznost privyrobit si ako tvoj svokor? Myslis,ze sa idu o brigadnikov na dochodku potrhat? Tebe sa nepaci ,ze porovnavam nasich a nemeckych dochodcov a mne sa zas nepaci,ze porovnavas svojho svokra a dalsich,ktori maju vela a vyplakavaju s ostatnymi dochodcami, co robili poctivo a nemaju aj napriek tomu slusny zivot.
@mb2021 Ano, moze mat vyssi, ak isla napriklad do invalidneho (a preto "sedela" doma).. napriklad moj ujo emigroval ako cca 25r do Australie, cize odoracival cca 7rokov niekedy na prelome 80.rokov. Minuly rok si poziadal o dochodok na SK a dostava mesacne 700eur (posielaju mu to na ucet stvrtrocne za 3mesiace 2100 eur).. ako je to mozne? netusim 😀 (ale inak si myslim, az na tieto non-sense vypocty, ze je ten system spravodlivy, moji rodicia - stredna pracujuca trieda maju dochodky +- 1000 eur)
@mb2021 nesúhlasím s bodom 3. Dôvod? Niečo podobné tu boli pred viac ako 20r, išlo o rodinné prídavky. Ak si presiahol príjem tak si dostal len polovičné. A ako to dopadlo? Podnikatelia a podobní odrbavaci si dávali a aj dávajú buď minimum,alebo chudáci až strany a dostávali všetko. Preto s týmto nesúhlasím. Dajú príjem do 500€ , ako náhle prekrocis 501€ už dostaneš pre makovy. Nie je to fér. Rodinný známy bavoraky má dvore a nie jeden a nie dva, vyplakava,že jemu vyjde najnižší dôchodok. A takto pred rokmi tiež dostával plne rodinné prídavky, zatiaľ čo moja mama bola nezamestnaná my 3deti, ale otec o pár korún presiahol a bolo.
Ono , netuším či poznáš nemeckých dôchodcov . Môj muž áno ,a staré známe " vysmiaty nemecký dôchodca " už dávno neplatí . To bolo obdobie spred 20 rokov . Rakúsky dôchodca je na Tom kúsok lepšie ,ale vo všeobecnosti tiež sú na tom tiež horšie ( bratovi svokrovcov sú rakusacky dôchodci ) .
Áno píšem ,že sa asi pohybujem v zlej vzorke . Sú tu paralelné dve diskusie , takže netvrdím ,že sa majú všetci hojne . Ale aj niektorí zamestnaní ľudia majú problém uplatniť šeky a zaplatiť svojmu dieťaťu adekvátne vzdelanie . Ale rozumiem , dôchodci su vďačná volebná základňa .
Mojich rodičov v stichu nenechám , či už budú mať ,alebo nebudú mať pridané . V mojich očiach však mám stále na ume najskôr moje deti ,je to myslím prirodzene . V našom okrese škôlka nula bodov ,a jasle ,či súkromné stráženie mám čerstvo vyčíslené na 630€ . A nie som jediná . Možno by zimná bolo viac ekonomického osobu ,ak by som sa zapojila teraz počas RD do pracovného systému . Hľadám možnosti .no všetko mi ekonomický vychádza tak ,že fakt je asi najlepšie na riti doma sedieť ... toto ma trápi viac ,že je celý systém zvrátený
@tetapetra toto je, žiaľ slovenská každodenná realita. Ja som robila pre dvoch súkromných podnikateľov. U prvého 4 roky, u druhého 2 mesiace. Od oboch som odišla z rovnakého dôvodu - na papieri som mala skrátený úväzok a 400 eur, no reálne som odrobila 170-180 hod mesačne a všetko mi platili na ruku. U prvého som začala robiť hneď po skončení školy, mladá, sprostá, nechala som si to, bola som rada, že mám robotu. Od druhého som ušla v skúšobnej.
@walentina7 Panenka Mária ochraňuj nás pre takýmto extrémizmom...to kde ľudia chodíte na tieto guláše? Každý nech volí koho chce a potom vidíme čo z toho bude... každý jeden keď sa dostane ku korytu hneď začne inak spievať 😆😆😆
@zeldia, Fico bude mať silnú opozíciu? A kde ju splasi? Akože PS? Pozri, ako polarizuju spoločnosť bez toho, aby už niekedy skutočne vládli. So svojou ekoagendou a Lgbti zostanú "smiešni" a mimo. A ostatné strany s par percentami budú ticho suchat nohami, aby v tom parlamente sedeli aj o štyri roky. To netvrdím preto, lebo sa mi to paci, práve naopak, považujem tento stav za zúfalý, ale momentálne všetko naznačuje, ze to akosi takto dopadne.
@helen_167 teta ani nie,máš pravdu
Ty si skôr prastará mama pre tvoje homofóbne názory a hlavne vulgárne oslovovanie ľudí je aj prejavom tvojej rozhľadenosti a tolerancie ,v neposlednom rade to hovorí o tvojej kvalite ako humánnej bytosti
O slušnom vyjadrovaní si asi ešte ani nepočula
Ahojte, neviem, ci ma vobec vyznam tuto prispievat, pretoze je velmi smutne citat relativne mladych ludi a najma zeny ako by sli volit niekoho, kto je mizogyn a ma postoj k zenam snad horsi ako ti prichadzajuci migranti - pretoze tak Fico, Pellegrini, zeny vnimaju. A nackov, ci 18.storocie v podobe zatuchnuteho Majerskeho asi ani netreba spominat. Ono asi ma Vasecka pravdu, ze asi este nie je tak zle a asi sme este nepadli na uplne dno, ked potrebujeme toto. Prima na tom je len to, ze ludia sa chystaju ist volit a to je dobre. K tomu vas velmi povzbudzujem aj ja, ked uz pisem.
No a co s tym PS @autorka. Ja ti neviem, vyhrad mozes mat milion. Nie je to vyber vlastneho zivotneho partnera, teda nik z nich ti nemusi pasovat uplne, ale ak chces vediet v com je ten vraj mlady, vraj neskuseny, vraj neviem aky Simecka iny ako ostatny. Rozprava a neuraza, je ochotny pripustit aj iny nazor a vobec sa netvari, ze je majster sveta, co nerobi chyby. To vsetko su v slovenskom svete skor minusy, lebo my sme tu vsetci majstri bezchybni a tak na taky obraz vyzera furt vocca naj je akykolvek. Najma naj ma to vystupovanie (jamky, pozlatka) Ale toto je to esencialne z PS co by ta mohlo, malo zaujat. Konecne niekto - nechcem napisat normalny, pretoze normalitu si uz ukradli ti, co maju patologie tolko, ze az - pre istotu. Ale je prijemny, je v diskusiu a dohodu veriaci a to je v tom dne, co sa tu denne preraza viac nez mnoho. Uplne takto bez programu.
A z programu:
- na stranke ako je MK garancia vyzivneho, nie je uplne odveci bod
- mikropodnikanie, to by napr. na MK vyriesilo to, ze si ludia nebudu zavidiet 5eur zarobenych sikovnostou napr. na siti, vysivani, ci inom tvoreni
- a uplne najviac sa mne pozdava bod vzdelavania vratane ocenenia ucitelov, lebo vzdy ked sa pozriem na tie tabulky, tak aj po sto rokoch je to slabe, a ja viem, ze sa mi da napisat, kolko dru ini a ja verim, ze dru, hned vedla panie kucharky v silenych podmienkach za silene platy, ale ucitel, ak si ma robit pripravy, potrebuje sam sa vzdelavat a kto bol na nakupe knih, vie co to stoji a nie preukaz do kniznice to nevybavi, lebo na novsie knihy sa caka 100rokov, ak nie su hned stratene (Janosikov odkaz) a tie stare, su jednoducho stare.
To su napr. tri veci, ktore ak by stran ako PS bolo viac, tak by im nevykrikovali nejake marginalne na hroty iduce bububu temy, ale pozreli by, ci v tom nenajdu dohodu. Pretoze vsetky nie problemy, ale prusery, ktore Slovensko ma, nema za tieto 3 roky a to sa nejdem zastavat Matovica, ale to je kontinualne vyrabany pruser za cele obdobie tohto statu. Ani na chvilu, nik nepopustil od svojej agendy a svojich vlastnych "gagorov", aby konecne riesil situaciu v state tak, ako sa ma, komplexne. Pretoze plesnive stare nemocnice a skoly a tiez domovy dochodcov a dalsie zariadenia tu mame v dezolatnom stave veky, rovnako ako cesty, rovnako ako kulturne pamiatky, rovnako ako vsetko, kde max sa pozrie na to, co by slo rozkradnut, zobrat domov, odpisat a rychlo lacno nasim ludom predat. Nikdy sa nic nerobilo pre ludi a tym nemyslim, nejake frazy, ze dobre bude. Pretoze na to, aby bolo dobre budeme musiet vsetci makat a tym nemyslim, len ako sa to prezentuje, viac odvadzat dani, viac neviem coho, ale normalne sa zamysliet kazdy vo vlastnej praci nad takymi vecami ako to robit co najlepsie - nielen akoze, lebo to je zas nas dalsi odkaz, po Janosikovi, tu aj doba komunizmu a musenia chodit do prace a takej tej laxnosti, ze my sme my a stat su ti druhi, tak to je dalsia vec, ktora chce radikalnu zmenu v mysleni, ak vobec bude mozna.
Mne nevadia partnerstva,ani gay pary,poznam roky,kamaratime sa,vsetko fajn.ale vadili by mi adopcie hlmosexualnymi parmi,z toho dovodu,ze by boli rovnocenni heterosexualnym parom.ak by bol v poradovniku homo par pred hetero,dieta by dostali oni.a dieta by malo vyrastat v hetero rodine,v homosexualnej jedine vtedy,ze by nebola k dispozicii hetero rodina a malo by ostat v domove.
@cecilia29 prepac,ale jedna kniha má ovplyvniť rozvoj tvojich detí?
A ešte jedna vec...ty nie si schopná deťom vysvetliť,že rôznymi operačnými zákrokmi sa dá takmer všetko? (Keby sa im.uz tá kniha dostala pod ruky)
Toto konkrétne tá straší?
Tak sa priprav,pretože aj keď sa Slovak homofóbne trasie od hnusu,svet ide ďalej,nezastaví sa a či sa ti to páči alebo nie,tvoje deti sa s veľkou pravdepodobnosťou stretnú s ľuďmi,ktorí sa tebe vôbec nebudú páčiť,či pre orientáciu,alebo prejav ,oblečenie atď.. ale vykresľovať ich ako hrozbu sveta,to je naozaj veľmi obmedzený prístup.(prepáč)
Aj ten "tehotný chlap" keď už chces o ňom- jeho business,čo to tebe môže tlak zvyšovať, nerozumiem.
Slovak chce pokrok,ale len pre vyvolených,ostatní nech ostanú zavretí doma
A pritom to MÔŽU byť fantastickí ľudia,môžu byť vzdelaní na vysokej úrovni,môžu byť prínosom pre spoločnosť...ale nie
sú súdení bez toho,aby ich človek spoznal a bral ich iba ako človeka a nič viac
@marianini17 ano.to sa deje teraz vo velkom.je to dost smutne.
@cecilia29 pre mna je non-sense napriklad, ze s mojim 16r synom musim este behat po lekaroch, vsade sa za neho podpisujem, lebo este nie je plnolety. Pricom je ozsj vyspely, s lekarmi ho nechavam komunikovat sameho, som tam len ako tienovy minister 😀, mohli by znizit ten vek na 15.

@miskaska ja si myslím že Fico výhra voľby s prehľadom,ale to je môj subjektívny názor.