Prečo chýba Sephora na Slovensku?
Ahojte. Fakt by ma zaujímala otázka. Prečo nie je Sephora na Slovensku? Počula som že bola, ale už nie je. Vedel by mi niekto odpovedať?
oh, tak som nasla ze teda bola, ale v bratislave v roku 2009 bola zrusena
slovensko je maly trha a neplnili tu plany.. nie sme pre nich zaujimava destinacia na business
Niekedy sa dovom ze funguje douglas s tymi cenami co maju
Maju nieco specialne,co nemaju inde?
@niekto2hy majú tam značky kozmetiky,ktoré u nás ani v jednej drogérii/parfumérii nejde zohnať, pravidelne zo Sephory objednávam aj ja,lebo tu na SR nie je šanca kúpiť 🙂
@veronikah96 Jaj tak,no da sa objednat aj z ineho statu a nemusi to byt Sephora...
@niekto2hy ved jasne, je veľa stránok, len autorka asi skôr naráža na to, že naozaj Sephora kamenná predajňa všade je, u nás nie 🙂
@veronikah96 Ano,je smutne ze mame az 1Primark v BA,1predajnu Ikea v BA...
Tu je maly trh na dalsiu parfumeriu. Uz tie co su Marionnaud, Fann, Douglas maju co robit aby prenajmy utiahli.
@liz_lemon sme maly trh, vela obchodov, ako ikea, zara funguje systemom, pocet obyvatelov = pocet predajni. Alebo aj vzdialenost medzi obchodmi a pocet obyvatelov v tej vzdialenosti, ak je malo, falsiu predajnu nedaju. Alebo nepridu vobec.
@niekto2hy Ano, da sa objednat z ineho statu, ale vzdy je lepsie mat tu aj kamennu predajnu, aby si mohol clovek danu vec vyskusat (hlavne make-up, ale naposledy ked som bola v Sephore, tak nemali problem urobit vzorku aj z hocijakeho kremu alebo sera).
Mne je tiez luto, ze ju tu nemame, to co tu je (Marionnaud, Fann) je otras, sto rokov ponukaju to iste, neprinasaju nam na trh ziadne nove znacky...Akurat Douglas je na tom trochu lepsie, ale tiez teda ziadne terno.
Malý trh, vysoké daňové zaťaženie...
@mk1111111111 ale prosim ta, ine predajne su po celom Slovensku, len Zara sa tvari, ako vynimocna, napr. Pull&Bear, Bershka, Stradivarius patria pod rovnakeho majitela, a ich predajne su aj inde ako v BA
Cele Slovensko ma cca tolko obyvatelov ako polovica Madridu, odratajme z toho este takmer milionovu skupinu s kupnou silou rovnajucou sa zivotnemu minimu, k tomu stale zvysujuce sa zivotne naklady a priamoumerne klesajuca zivotna uroveñ a vyjde ti, preco je na Sk tak malo znamych znaciek, alebo postupne odchadzaju. Lepsie to bohuzial nebude
@tenerifka a toto mas pravdu a kvitujem Ti, ze si to sem napisala. Aj napriek tomu, ze nezijes na Slovensku. Lebo presne takto to je. Tu nie je dostatocna kupna sila na to, aby sa to niektorym obchodom/retazcom oplatilo. Lebo v prvom rade ich cielom je zarobit. A tomuto tu ludia nerozumeju.
@jamimo M&S odisiel preto, ze tu nikto nic nekupoval a nemohli si dovolit platit drahe prenajmy v nakupnych centrach a platit predavacky. Kedze tam ludia kupovali iba v case najvacsich vypredajov, tak radsej odisli. Nehovoriac o tom, ze sem sa ani komplet sortiment nedodaval, lebo ludia nekupovali ani tie "lacne" rady, premiove by sem dovazali uplne zbytocne.
@muchotrafka298 a pri smerovani sucasnej politiky to ruzovo vobec nevyzera.
Pamatam si, ako sa mi na Sk perfektne nakupovalo, rok 2022, asi 2 tyzdne pred Vianocami, cca 17,30-18,00 h.... Eurovea vyzerala ako mesto duchov, obchody uplne prazdne, vtedy mi napadlo, ze z coho tych zamestnancov platia
@tenerifka viem, ze to nemozem porovnavat, ale ked som bola v Madride, tak tie nakupne centra tam zili. Tuto? To je jak vymrete. Polka prevadzok je prazdna, lebo nevedia najmy utiahnut, pripadne jedna siet ma 10 obchodov na 1 ulici a podobne.
@muchotrafka298 rozumiem... ja som aj toho názoru, že ľudia nevedia oceniť kvalitu. My sme kedysi z Británie nosili rodine kvalitné spodné prádlo (tielka, spodky, pyžamá, otec má dodnes a to sú roky a stále super...) ja som tam kupovala spodné prádlo, aj chlap, napr. ak som mala ísť na pohreb automaticky som zamierila tam - aj na Slovensku, šaty na promočnú slávnosť... Kupovali sme tam kvalitné čierne čaje, koreniny, iné pochutiny. Mama si tam vedela vždy vybrať oblečenie lichotivé k veku, postave. Keď vidím niektoré ženy vo veku 60 rokov a viac, tak ako také zúbožené chudery, bez štipky vkusu, sebaúcty a osobnej kultúry. Ja mám proste rada kvalitu, radšej kúpim aj drahšie ale ten kúsok vyzerá stále dobre. Zároveň netvrdím, že všetko drahšie je aj kvalitnejšie a naopak... Aj tak je všetko z jednej haly z Číny. 🤷♀️
@jamimo dobre, ze pises slovo KEDYSI, pretoze to co bolo, uz davno nie je. Tovar sa sije v Cine, Bangladesi, Kambodzi a je to kvalitovo uplne inde, ako to byvalo. Ja som zvykla nakupovat v M&S davnejsie, ked som v zahranici a je tam, tak pozriem. Dva roky dozadu som bola na Malte, to co som tam videla v M&S, to bola jedna katastrofa. Za neskutocne peniaze uplne handry, co vyzerali na 90 %, ze nepreziju prve pranie. Aj oni isli kvalitovo dole, cize za tie peniaze, co za to chcu to absolutne nestoji. V tomto konkretnom pripade uz tam z velkej vacsiny ta kvalita nie je taka, ako bola a aku za tie peniaze ocakavas.Napisem za seba, ze ja ju za tie peniaze ocakavam. A ked nie je, tak nekupim.
@muchotrafka298 áno, presne KEDYSI 👆 kvalita šla všade dolu kopcom. Stále však kupujem v M&S určité potraviny, basic kúsky z biobavlny...Ja tiež nekúpim, kupujem podľa zloženia... Napr. aj v Zare viem kúpiť kvalitnú ľanovú košeľu za 40 eur a menej, nemusí byť za 100 z MS
Dnes už značka nič neznamená. Chlap mal kedysi jeansy Calvin Klein, Ralph Lauren, Hugo Boos👌, ja kedysi len Levis, TH... =dnes totálny brak. Dokonca z Tesca mám lepšie rifle 🤭
@jamimo vsak toto, ze dnes uz znacka nic neznamena. Ja som mala rifle Levis, ktore mi vydrzali asi 15 rokov, co boli stale dobre. Dneska su kvalitovo tak, ako lacne obchody, z Tesca mam lepsie presne ako ty pises.
Tiež by ma zaujimalo 😀 podľa mna by tu teda dopyt mali… si zoberte že Brno ma dve Sephory a ma o 100tisic obyvateľov menej než BA a dosť to ide.. Čiže aspoň jednu by tu otvoriť mohli, určite by tam ludia chodili a boli by aj tržby, sú tam top znacky ktoré naozaj inde než v sephore nezoženiete.. douglas nula bodov oproti sephore.
Dokonca aj české budejovice čo nemajú ani 100tisic obyvateľov majú sephoru 😂 takze o tom že Bratislava je mala a ma menej obyvateľov než ostatne hlavne mesta to nebude
Ani v Rakusku nieje predajňa Sephora … odveci, ale čo mňa “vytáča” sú už skoro 3 Action v Prešove a ďalej na východ 0 … 🤣
@lila246 moje top značky sú Fenty, HudaBeauty, Charlotte Tilbury, Hourglass. Huda ma za mna najlepšie sýpke pudre, úplne airbrushed efekt spravia, plus ma aj super fauxfilter korektor a easyblur foundation novinku.. od charlotte je top setting spray úplne zjednotí ten makeup, vyzerá to úžasne potom, pillow talk lipstick+lip liner, ma super aj puder. Fenty ma super rozjasnujuci makeup soft lit luminous foundation a ma aj top highlightery, konturu. Od hourglass je za mna najlepsi primer - veil a korektor ale všetky produkty majú super. Plus odporúčam aj sephora collection stetce majú veľmi dobre podľa mna a aj za prijateľnú cenu.

mne sa zda, ze sephora na slovensku nikdy nebola hmm
mozes si ale objednat z ceskej sephory sephora.cz, dorucenie je od 690kč zdarma ( od 27,6€)