Prečo chytáte vodovodný kohútik na verejných wc umytými rukami?
Môže mi toto prosím vás niekto vysvetliť. Zakaždým, keď si umývam ruky na benzinke, v restaurácii, škole a pod., tak vidím, že žena vyjde z kabínky, chytí kohútik tými rukami, ktorými sa pred pár sekundami utierala, príp. menila a balila vložku, chytala kľučku kabínky a bohvie čo ešte, kým na to wcko vôbec išla, pustí vodu a umýva si ruky, väčšinou mydlom, aby to bolo super hygienické a keď ich už má čisté, bez baktérií, tak zase chytí ten kohútik a zavrie vodu. To si ani umývať nemusela, však na tom vodovodnom kohútiku, ktorý všetci chytajú rovno, keď vyjdu z wcka je viac baktérií ako na zachodovej doske, na ktorú si skoro nikto nesadá. Logické je pustiť vodu, umyť si ruky mydlom, zobrat si tu papierovú utierku, zavrieť cez nu kohútik. Prípadne lakťom zatlačiť, ak je to tá páka a nie kohútik. Zároveň sa mi aj ruky do tej servitky utrú, čiže to nie je ani plytvanie. Najlepší sú tí, čo takto chytajú špinavý kohútik umytými rukami, ale aby sa dostali von, tak otvárajú dvere zadkom, lakťom, cez sveter a kadejako, len sa nedotknúť kľučky. Či na čerstvo umyté ruky za tú sekundu baktérie nenaskáču?
Čo stresujes autorka? V tvojich ústach ja viac baktérií,ako na tej záchodovej doske na benzínke.Takze sa hod do kľudu,každý máme svoju ZOO neustále so sebou
tvoj najvacsi problem? Ak ano, zavidim...
Ja zasadne kohutiky otvaram a zatvaram zubami aby ruky ostali neposkvrnene
Aj ja som si to vsimla... Ludom to asi nedochadza ale ako si umyvaju ruky druhi je ich vec 🤷 Co spravis? Riesit mozes len seba.
Asi budeš v šoku keď zistíš koľko ľudí si ruky ani vodou neumyje, áno aj po veľkej potrebe.
A potom je tu skupina ludi, ktori si ruky neumyju vobec. Pre tych by som pred wc dala klatik, sekerku a kata.
@anonym_autor dakujem za osvetu. Viac takychto tem.
No uz ked sa tu riesi tema verejnych zachodov mna by skor zaujimalo ako to vyzera na wcku u niektorych zien doma 😂 ja ked pridem na verejnuly zachod tak 9 z 10 vyzera tak ze je ostata cela doska, osraty hajzel a toaletny papier porozhadzovany na zemi, krvava vlozka otvoren a a hodena na zemi, plno vody/mocu na zemi.... Akoze hnus, grc ze ludia za sebou neze nevedia upratat ale ze doslova schvalne spinia verejne priestranstvo lebo vsak mozem tu niesom doma alebo preco :D ? Nechce sa mi verit ze niekto takto funguje doma tak preco na verejnych zachodoch a este aj zeny
No uz ked sa tu riesi tema verejnych zachodov mna by skor zaujimalo ako to vyzera na wcku u niektorych zien doma 😂 ja ked pridem na verejnuly zachod tak 9 z 10 vyzera tak ze je ostata cela doska, osraty hajzel a toaletny papier porozhadzovany na zemi, krvava vlozka otvoren a a hodena na zemi, plno vody/mocu na zemi.... Akoze hnus, grc ze ludia za sebou neze nevedia upratat ale ze doslova schvalne spinia verejne priestranstvo lebo vsak mozem tu niesom doma alebo preco :D ? Nechce sa mi verit ze niekto takto funguje doma tak preco na verejnych zachodoch a este aj zeny
@ar3m1s a hovno a krv este aj na stene, mali sme taku v praci. O smrade spomedzi noh ani nehovorim.
Dalsia tema, kde sa ludia fajne pohadaju, ja som to uz vzdala, v jednej teme som bola oznacena za humusacku, a popritom som tam obhajovala, ze treba sa dezinfikovat.
@autorka ano, moja mama sa nakazila na verejnych toaletach v nemocnici salmonelou. Nemala sa kde inde nakazit. Len cez spinavu klicku, ktoru chytila. Odvtedy uz znova nosi dezinfekciu pri sebe v kabelke.
@ar3m1s tiez nerozumiem tomuto fenomenu...
to kde su na weckach este kohutiky? ja uz ani paku nestretavam, vsade je 'samospust'
@anonym_autor už zase nejaký prehnane sterilný človiečik?
Inak to "ruky, ktorými sa pár sekundami dozadu utierala" ehm.. rukami sa neutieram 😆 a toaletný si treba vziať viac než dva kúsky, nech nemáš špinavé ruky a bude dobre. 🙂
Idealna tema hned prvy den totalne znieuzit moznost anonymnych odpovedi😂
@anonym_autor kde sú kohútiky?
Boli sme proti anonymnom a už môžeme byť anonymne aj my 😁. Bude veselo
@anonym_autor už zase nejaký prehnane sterilný človiečik?
Inak to "ruky, ktorými sa pár sekundami dozadu utierala" ehm.. rukami sa neutieram 😆 a toaletný si treba vziať viac než dva kúsky, nech nemáš špinavé ruky a bude dobre. 🙂
@lenkakravcova cize ked si vezmes gucu papiera, ruky si vlastne nemusis umyvat vobec... Ci ako?
@anonym_autor ale veď to máš všade na wéckach. Aj v práci, vojdeš na wc, chytíš kľučku, ktorú chytal kde kto s akokoľvek umytými či neumytými rukami. Čiže máš už potencionálne baktérie na rukách. S tými baktériovými rukami si utrieš svoje orgány, a naspäť chytíš tú fajnovú baktériovú kľučku. Teraz pozor, ideš si umyť svoje ručičky, umyješ si ich tým správnym hygienickým spôsobom, ale pozor, častokrát sú pred nami ďalšie zabaktériované dvere, aby si sa dostala von z umyvárky. Čiže keď nepoužiješ lakeť, svoju riť na otvorenie a zatvorenie dverí, zas máš baktérie na rukách.
..po umytí rúk zatváram vodu,otváram, zatváram dvere s papierovou vreckovkou...nepozbieram hádam ten všetok bordel tými umytymi rukami 🤪😜
@lenkakravcova cize ked si vezmes gucu papiera, ruky si vlastne nemusis umyvat vobec... Ci ako?
@mandzula to si z toho pochopila? 🤣🤣🤣
Ale teoreticky fakticky, mimo pocitov a emócií, ak by si sa ničoho nedotkla, tak nemusíš, nie? Ale pre pocit sa umyť je fajn.
@ar3m1s tiez nerozumiem tomuto fenomenu...
@nevenka vies co dorazilo mna v nemocnici? Ked mi sestricka sla pre tabletku. Rukami chytala klucku a tu tabletku ( mala vytlacenu z obalu) v tej ruke. V druhej ruke mala tabletku pre druhu spolubyvajucu. Ja ked som to videla, tak som jej povedala,ze dakujem, ale tu tabletku nechcem :D
..po umytí rúk zatváram vodu,otváram, zatváram dvere s papierovou vreckovkou...nepozbieram hádam ten všetok bordel tými umytymi rukami 🤪😜
@miskakyska a dalsie dvere tiez otvaras vreckovkou? ci ine dvere su sterilne, len hajzlove su nebezpecne? 🙂
Mimochodom ja tiež nechystám a muž má NATO hrozne nervy že nech chytám kľučky atď ako normálny človek 😂 p.s. pracujem v zdravotníctve , v robote chodím v rukaviciach a asi my z toho troška prepína 😂
@mandzula to si z toho pochopila? 🤣🤣🤣
Ale teoreticky fakticky, mimo pocitov a emócií, ak by si sa ničoho nedotkla, tak nemusíš, nie? Ale pre pocit sa umyť je fajn.
@lenkakravcova pochopila som najma to, ze ked autorka poukazu na humus, je za prehnane sterilnu a toho, co si nevie namotat spravny kus papiera.
A najma nehovori o sebe, ale o inych a pri tych zarucit nevie, ako k utieraniu zadku pristupuju, coho sa dotykaju a pokojne sa ty potom mozes dotknut cohokolvek, co chytili na pumpe, v nakupaku tymi spinavymi paprcami.
@anonym_autor autorka, zmier sa s tým, že ľudia sú humusaci. Dodrziavaj hygienu, nad inými sa nepozastavuj. Tu na mk to aj tak nemá zmysel. Sú tu témy, kde ženy sa prezliekaju 7x denne, prezliekaju postele 12 x za mesiac, ale keď niekto napíše o Tom, že ľudia si zle umývajú ruky, tak je to zrazu na smiech a urobia si z teba srandu 🤷🤷
@lenkakravcova pochopila som najma to, ze ked autorka poukazu na humus, je za prehnane sterilnu a toho, co si nevie namotat spravny kus papiera.
A najma nehovori o sebe, ale o inych a pri tych zarucit nevie, ako k utieraniu zadku pristupuju, coho sa dotykaju a pokojne sa ty potom mozes dotknut cohokolvek, co chytili na pumpe, v nakupaku tymi spinavymi paprcami.
@mandzula ale otvarat dvere na zachode vreckovkou nie je humus, to JE prehnana strelinost 😉
@anonym_autor Ja vždy otváram dvere zo záchodu, keď vychádzam a kohútik po umytí rúk zásadne vreckovkou, papierovým obrúskom…
@ar3m1s mne sa paci ked vidim e niekto polozi tasku v kabinke na zem.. yummy

potrebujes ochranny film na kozi z bakterii. Po umyti mydlom tam mas apokalypsu tak musis niekde nabrat survivorov na zacatie dalsej populacie