icon

Prečo chytáte vodovodný kohútik na verejných wc umytými rukami?

8. júl 2025

Môže mi toto prosím vás niekto vysvetliť. Zakaždým, keď si umývam ruky na benzinke, v restaurácii, škole a pod., tak vidím, že žena vyjde z kabínky, chytí kohútik tými rukami, ktorými sa pred pár sekundami utierala, príp. menila a balila vložku, chytala kľučku kabínky a bohvie čo ešte, kým na to wcko vôbec išla, pustí vodu a umýva si ruky, väčšinou mydlom, aby to bolo super hygienické a keď ich už má čisté, bez baktérií, tak zase chytí ten kohútik a zavrie vodu. To si ani umývať nemusela, však na tom vodovodnom kohútiku, ktorý všetci chytajú rovno, keď vyjdu z wcka je viac baktérií ako na zachodovej doske, na ktorú si skoro nikto nesadá. Logické je pustiť vodu, umyť si ruky mydlom, zobrat si tu papierovú utierku, zavrieť cez nu kohútik. Prípadne lakťom zatlačiť, ak je to tá páka a nie kohútik. Zároveň sa mi aj ruky do tej servitky utrú, čiže to nie je ani plytvanie. Najlepší sú tí, čo takto chytajú špinavý kohútik umytými rukami, ale aby sa dostali von, tak otvárajú dvere zadkom, lakťom, cez sveter a kadejako, len sa nedotknúť kľučky. Či na čerstvo umyté ruky za tú sekundu baktérie nenaskáču?

Strana
z3
veselo_neveselo
8. júl 2025
@ar3m1s

No uz ked sa tu riesi tema verejnych zachodov mna by skor zaujimalo ako to vyzera na wcku u niektorych zien doma 😂 ja ked pridem na verejnuly zachod tak 9 z 10 vyzera tak ze je ostata cela doska, osraty hajzel a toaletny papier porozhadzovany na zemi, krvava vlozka otvoren a a hodena na zemi, plno vody/mocu na zemi.... Akoze hnus, grc ze ludia za sebou neze nevedia upratat ale ze doslova schvalne spinia verejne priestranstvo lebo vsak mozem tu niesom doma alebo preco :D ? Nechce sa mi verit ze niekto takto funguje doma tak preco na verejnych zachodoch a este aj zeny

@ar3m1s vies preco? Lebo sa im bridi na verejnom wc cokolvek chytat, tak to nechaju tak, jak im od ruky odpadne.

A k teme, vela ludi si ani ruky umyt poriadne nevie, tak po tych troch sekundach pod vodou uz je uplne jedno, ci chyti klucku. A inak, je aj jedno, ci chytis klucku na wecku, alebo zabradlie eskalatora, alebo klucku v skole, alebo chytis peniaze, vsade je rovnaky humus. Dolezite je len necmulat si ruky a umyt sa predtym nez ides jest. Vsetko ostatne je, v konecnom dosledku, rovnaky humus, klucka neklucka.

reanda
9. júl 2025
@miskakyska

@reanda potom už nejdem cez dvere..😁ak áno lakeť to istí 😆 môže byť?..ja za to nemôžem, že mám takú fobiu

@miskakyska tak aspon priznavas, ze je to fobia a netvrdis, ze je to normalne a kto to tak nerobi, tak je blby humusak 😀
bakterie su prirodzena sucast zivota a su vsade, mne je skor usmevne, ako si niekto mysli, ze sa predezinfikuje zivotom 🙂

viera012345
10. júl 2025
@vanilkovazmrzka

Ja zasadne kohutiky otvaram a zatvaram zubami aby ruky ostali neposkvrnene

@vanilkovazmrzka 😀😀😀

miskakyska
10. júl 2025
@reanda

@miskakyska tak aspon priznavas, ze je to fobia a netvrdis, ze je to normalne a kto to tak nerobi, tak je blby humusak 😀
bakterie su prirodzena sucast zivota a su vsade, mne je skor usmevne, ako si niekto mysli, ze sa predezinfikuje zivotom 🙂

@reanda ja predsa nemusím nič priznávať..ani sa tu vyhrýzat,ani nikoho presviedčať...načo??😄😄tu si idete,ako verklík niektoré...zbytočná strata času... človek tu napíše A....a 🐔🐔🐔ho tu budú presviedčať o B.C.D.E.F.G.H...vygoogliš predsa vo vešteckej guli,kde kto pozná najlepšie každého život 🙃
Tu sa dokážete chytiť úplne každej kraviny a robiť z toho kovbojku týždeň 🤨😅..😘

ala1301
12. júl 2025

@anonym_autor WTF???A ktorymi rukami mame zatvarat a otvarat kohutik?Susedovymi?Nerobíš Ty náhodou diplomovku z mikrobiológie verejných priestorov?

princezna_bosorka
16. júl 2025

@anonym_autor a cim by som podla teba mala spustit vodu, ked nemaju dotykovy senzor? jazykom? tresnut hlavou? vylozit nohu do umyvadla?

Strana
z3