icon

Prečo je snežienka biela, púpava žltá a vlčí mak červený?

kamajka
11. jún 2012

Tak toto má dnes na úlohu moje dievča. Tak,maminy? No ja fakt akože neviem. Díky

irriss
12. jún 2012

@kamajka
@renab
to nebude bunkama, ale chybejici autoritou pani ucitelky.. ☹

Kazde dite je jako absorbujici houbicka, jen musi vedet, ze je dulezita... 😉 Pokud se na ni zapomina a schvalne nesleduje jeji vyvoj a vychova, dela si co chce a "vetsinou maze"

aduskatt
12. jún 2012

@bubbles tak ale googlit, to zasa nie je o tom, aby vymysleli🙂)
ja ked som ucila( a netvrdim, ze som dokonala) moja mama sa chytala za hlavu, lebo som doma vyrabala pre decka material...napr konkretne na chemiu som doma varila kapustovu vodu a s tym sme robili na hodine pokusy, aby decka videli, ze kapustova voda je v zavislosti od kyslosti prostredia zafarbena od cervenej po modrofialovu.............a tie decka si zapamatali aj definicie k tomu, aj cele ucivo, ked to videli nazivo a z veci, ktore su bezne pouzitelne v domacnosti🙂..............a som presvedcena o tom, ze to im dalo viac ako google🙂aj napriek tomu, ze proste niektore tie poucky k teme sa naucit museli🙂))

bets
12. jún 2012

moj syn pred casom prisiel s tym, ze mali v citanke spomenutu korkovu zatku, ze nejak sa o tom bavili a nevedeli ze z coho je ten korok, tak ucitelka dala dobrovolnu ulohu zistit. takuto ulohu aj ked je dobrovolna si syn najlepsie pamata 🙂 a ako prve sa doma pustil do hladania odpovede.

katkapopi
12. jún 2012

Deti maju velku predstavivost, oni by vedeli najlepsie. Napriklad je takato sutaz http://www.facebook.com/pages/Pribináček-Čo-na-... a tam sa skolkari vyjadruju k veciam ako co je to hypoteka a tak. Strasna sranda, urcite to kuknite. Jeden chlapcek napriklad povedal, ze hypoteka je choroba 😀

kamajka
autor
12. jún 2012

@renab no žiaľ je to tak.

kamajka
autor
12. jún 2012

@irriss hovorím o rómskych deťoch a verte že v gemerskom regióne sú tieto deti nie všetky ale väčšina duté ako bambusy a ich výchova doma nie je žiadna sláva ale na bode mrazu. Napríklad majú v triede dvoch chlapcov, ktorí sú súrodenci ale popritom nie sú dvojčatá,len jednoducho tak skvele poprepadávali že im to vyšlo tak,že sú v triede spolu.

kamajka
autor
12. jún 2012

@irriss ale súhlasím s tým, že pani učiteľka by mala byť autoritou a všetky deti bez rozdielu by ju mali rešpektovať... žiaľ, ak sa o to učiteľka aj pokúsi, rodičia sa chodia do školy hádať a vyhrážať a tak pani učiteľky nemajú šancu.........

irriss
12. jún 2012

@kamajka

pokud budes mit chut ..popovidej si"o dutosti a bambusu" zde, primo s jeich maminkama...
https://www.modrykonik.sk/forum/adopcia-a-nahradna-rodina/prosba-o-prostor-a-sanci-pro-spolecny-barevny-zivot-a-lasku/

Podle me zkusenosti, i maly cikanek, maly arab, maly senegalec- maly cernousek, palestinec ci izraelec je absorbujici houbicka, ktera ceka a tesi se, ze nekoho bude zajimat jeho uspech..😉 🙂
pokud nikdo nic od nich neocekava..houbicku nevyuzije....a to je to same, kdyz o bileho bily nema zajem...a nebo kdyz bily podcenuje snedeho...

Bambusove dutiny maji ti, co si mysli, ze bambusove dutiny existuji...

Bambusove dutiny? urcite se s nima clovek nenarodi..., pokud k nim dojde je to jen NASE a NASE vina, protoze se nesnazime dat jim dostatecny prostor...podcenujeme je a ZBYTECNE ☹

neska15
12. jún 2012

Milé mamičky som učiteľka druhákov a verte mi, že tak blbú učebnicu z prírodovedy som ešte nevidela. Staré dobré časy. Tú domácu úlohu o farbe kvetov si učiteľka nevymyslela, tá úloha je fakt v učebnici. Ide o to, aby deti rozmýšľali a hrali sa so svojou fantáziou. Ja osobne doma pred každou prírodovedou asi 20 minút sedím a rozmýšľam ako deťom spríjemniť hodinu a to sme len pri prírodovede............ To je dnešné naše školstvo - všetko je zlátané - splátané a nič nemá hlavu ani pätu. Ale idú práááááááázdniny :D

neska15
12. jún 2012

@irriss My rómov podceňujeme???? Spamätaj sa. PODCEŇUJÚ ICH VLASTNÍ RODIČIA! Majú v škole všetko, čo normálne deti nie. Pomôcky - ZDARMA, obedy - ZDARMA. A čo si z toho vážia? Resp. ich rodičia? NNNIIIČČČ.
Viem o čom píšem, dlhé roky sa s nimi stretávam. Ak aj maličké sú zlatučké, ale oni už od detstva nemajú vzor, výchovu, zodpovednosť................... Milujem ľudí ako ty a tie vaše keci o rómoch. Problém sú rodičia, rodičia a ešte raz rodičia! Tak prevychovávaj, ALE RODIČOV! Ak sa ti to podarí--------- TY KOKŠO: NOBELOVA CENA.

irriss
12. jún 2012

@neska15

popovidej si tady s jejich maminkama.. 😉

https://www.modrykonik.sk/forum/adopcia-a-nahradna-rodina/prosba-o-prostor-a-sanci-pro-spolecny-barevny-zivot-a-lasku/

Tve chovani, ktere jsi predvedla ve Tvem prispevku jen napovida o Tve kulture...kdyz k tomu prictu, ze se jedna o Tvuj 2.prispevek a dnesni zaregistrovani, verim, ze se za Tvym nickem schovava kdosi, cosi jineho... 😉
Kokso rikej tomu, kdo se na Tebe rano diva do/ze zrcadla..pokud ho vlastnis😉

cairka
12. jún 2012

@kamajka , takže cigáni môžu za to, že tvoje dieťa nedáva v škole pozor 😝 A tak zaujímavo znel názov tejto témy

yukki
12. jún 2012

Pokiaľ sa jedná o hru s fantáziou, mohla by táto úloha byť zaradená medzi slohové
Prírodoveda-ako sám názov napovedá je veda, teda pokiaľ nešlo o nejaký chemický rozbor prírodných farbív resp.význam farebnosti kvetov v prírode-jeho vedecké vysvetlenie....je táto úloha trošku divná.

Možno by mala väčší význam od pani učiteľky nejaká hodina venovaná rovnoprávnosti ľudí rôznych rás a etník? 😉
A verím, že to nie je pre pani učiteľku ľahké, mať v triede viac detí s poruchami učenia, správania.....ak škola dostáva na tieto deti osobitné peniaze, môže ich venovať na špeciálneho asistenta pre tieto deti, treba tlačiť na vedenie.

maznacik007
12. jún 2012

my sme toto tiez riesili.... a dcera tam davalo to o tej farbe ze kvety sa prisposobuju farbou tomu aby prilakali vcely a ine opelovace aby mohli vzniknut semienka...
snezienka kedze je prva a rastie aj pomedzi sneh tak je biela a prilakava skor vonou... pupava rastie v zelenej trave a tak prilakava zltou farbou a vlci mak rastie na luke medzi roznymi vysokymi travami a prilakava preto cervenymi vyraznymi farbami.... farba kvetov je sposobena farbivami ktore sa nachadzaju v lupienkoch detailnejsie sme nevysvetlovali ale robili sme pokusy s hlavickami pupavy a s divym makom ...c to zafarbi vodu skusali susit a tak...

kamajka
autor
13. jún 2012

@cairka nie,tak som to nemyslela....

ani3012
13. jún 2012

@kamajka ako dopadol projekt ? 🙂

kamajka
autor
13. jún 2012

@ani3012 na jednotku, ale vlastivedu dovrzala dneska písomku trošku. Čo sa týka tejto témy, správna odpoveď na túto otázku bola tá s tým pohlcovaním spektra farieb. No ani vo sne by ma to nenapadlo, že to v druhom ročníku budú preberať...čo vlastne ani nepreberali,len si to mali nájsť,aj keď pravdepodobne tomu väčšina detí nerozumie.... spektrum.. veď už len to slovo sa mi zdá pre druháka nepochopiteľné...alebo mám len ja takú infantilnú nechápavú dcéru? no neviem už fakt.

aduskatt
13. jún 2012

@kamajka osobne si myslim, ze pre druhaka je to este priskoro. aby vedela, co je spektrum, musela by poznat co je svetlo, co su castice, vlnenie, vlnove dlzky, lom svetla.a to proste od druhacika sa neda chciet

irriss
13. jún 2012

@kamajka
@aduskatt
Mozna unikl dulezity faktor...pri zadavani ukolu bylo zapomenuto podtrhnout, ze deti si maji vyhledat na netu odpoved k teto otazce..
i moje deti uz vyhledavaji bezne na netu odpovedi na ukol...a to uz od prvni tridy..vypracovavaji referaty a skladaji informace..foto...
proste se rozsiruje vnimani pomoci technickych vymozenosti..uz nestaci jen vyklad ucitele a knizka- ucebnice,- ale prevlada umeni umet zachazet s temito medialnimi prostredky tzv. posledni generace.. 😎

aduskatt
13. jún 2012

@irriss rozumiem, ale co ma dieta z odpovede na nete, ked jej nerozumie?.-)najde, ze spektrum a vnimanie faireb....a dieta netusi, co to spektrum je🙂) tak nech im davaju zadania, ktorym rieseniu budu rozumiet🙂

aduskatt
13. jún 2012

@irriss okrem toho, ja som odpovedala na otazku, ci je dcera infantilna a nechapava, ked ako druhacka nerozumie, co je spektrum🙂)

irriss
13. jún 2012

@aduskatt
zalezi, co je dulezite v zadani..mozna prave chtela, aby deti narazily na zahadne slovicko "spektrum" a snazily se ho pochopit..mozna by rada videla pokracovani a vysvetleni slova "spektrum"...prave prostrednictvim netu..zvedavost ditete a jeho fantazie pri vynalezavani odpovedi je dulezita...
Schopnost si sam SAM odpovedet je dulezita...a k tomu slouzi v dnesni dobe prave internet... 😉

Tady se neustale snazi tlacit na deti, aby si umely odpovedet samy..a uznaly samy tu nejlepsi odpoved...pokud najdou, cemu nerozumi, nesmi se "zastavit" a musi jit dal..musi umet obhajit odpoved, kterou ziskaly na webu...
kazde slovicko musi umet vysvetlit...
Maji i druhou moznost - knihove encyklopedie - a dalsi moznost v podobe rodice je zakazana..
Rodic by prakticky nemel ani vedet o ukolu😉

irriss
13. jún 2012

@aduskatt
@kamajka

infantilni ????????????😀 😀 😀 to rozhodne neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

aduskatt
13. jún 2012

@irriss ano, to som citala..len si neviem predstavit, ako druhak vysvetluje, co je to spektrum, lebo ak by mal kazde nove slovo, na ktore narazi vysvetlit, tak pri spektre by sa zamotal a uz nerozmotal🙂) osobne som toho nazoru, ze dieta ma mat ulohy na samostatne vypracovanie, ale primerane veku🙂...druhak proste o lome svetla a vlnovych dlzkach vediet nemusi.tot moj nazor, netvrdim, ze je spravny, avsak ja to tak vidim...aspon potom budu mat ucitelky vo vyssich rocnikoch deti co ucit🙂)
No, damy, bolo mi potesenim, cvalam do kuchyne🙂

kamajka
autor
13. jún 2012

@irriss tak je potom retardovaná asi,lebo ona si nedokáže sama odpovedať na otázku čo je spektrum a nedokáže to pochopiť ani si ďalej o tom niečo vyhľadávať..... nemá o to záujem proste. keď niečomu nerozmie tak na to kašle....

irriss
13. jún 2012

@aduskatt
nemyslim si, ze by dite nepochopilo vyznam slova: spektrum - urcite aspon neco z techto vysvetlivek uz zna ze zivota...aspon by melo.. ☹

spektrum

dúhový pás; usporiadanie hodnôt nejakej veličiny podľa veľkosti; usporiadanie žiarenia podľa vlnových dĺžok; paleta, stupnica, škála

irriss
13. jún 2012

@kamajka
skoda, zrejme k tomu neni vedena..zdejsi deti jsou vedene k tomu, aby si umely odpovidat samy..pomoci dostupnych vyhledavacu - encyklopedie, Pc...ucebnice..

p.s. to, ze je retardovana pises TY.. 😉
a to, ze na to kasle, jak pises, bude chyba...zrejme ji chybi motivace...deti jsou hladove po poznani😉

aduskatt
13. jún 2012

@irriss no a uz sme pri tom.....myslis, ze druhacik vie, co je vlnova dlzka?

irriss
13. jún 2012

@aduskatt
pri cem jsme? sama jsem napsala, ze aspon nektera spojeni by melo dite znat:
proc vybiras ty nejhorsi slovni spojeni??
co takhle:
duhovy pas, paleta, stupnica, skala???

dadulkasch
13. jún 2012

ahoj,naš to už preberal🙂natrapili sme sa 🙂napisal že mak namusi byť iba červeny môže byť aj žlty alebo fialovy v zavislosty kde sa vyskitol,snežienky su preto biele lebo su prve po snehu a pupavy pripominaju slniečka dostal 1 a našli sme to na googly 🙂)