Prečo klamú v obchodoch pri akciách?
Už dávnejšie som si všimla že v obchode klamú keď dajú akciu 2+1 zadarmo. Príklad táto Kinder čokoláda píšu že cena za kus pri kúpe 1 ks je 4,65. Cena za kus pri kúpe 3 kusov je 3,10 a cena za 3 kusy je 9,30 eur. Nikdy táto čokoláda nestala 4,65 ale ani 3,10, kupovala som za 2,99 v Lidli. A teraz dajú že ľudia si majú zobrať 3 kusy a tým pádom kus bude stáť 3,10. Ale kde je potom to 1 zadarmo? Keby bolo 1 zadarmo tak by sa platilo 2 krát 3,10 to je 6,20 no nie?
Alebo majonéza 1+1 zadarmo, píšu že cena za kus pri kúpe 1 ks je 5,49 a cena za kus pri kúpe 2 kusov 2,75 eur a za 2 kusy sa zaplatí 5,48 eur. Málo by to byť 2,75 za 2 kusy aby bolo 1+1 zadarmo. Nechápem na čo takto klamú ľudí.? Veď potom ľudia zaplatia oveľa viac a není tam žiaden 1 kus zadarmo.
@lucka_ke Áno vtedy to kupujem ja keď stojí 2,99 Kinder čokoláda 24 kusova lebo to sa podľa mňa oplatí. Moje deti to ľúbia tak viem aká je bežná cena.
@dobkovci Veď toto že kto nemá prehľad v cenách tak kúpi aj drahšie keď tam vidí 1 kus zadarmo myslí si že ušetril.
@ivana11155 Za takúto cenu určite nekúpim, to je na mňa drahé. Ja kupujem tu čokoládu keď dajú akciu 2,99 za kus a majonézu za 2,49 za kus.
@kristiii Tesco má takéto balenie čo si dala foto, to je tiež strašne drahé za 6,19
Ale tu majonézu som napríklad na internete našla od 3,49 po 6,45, takže to je celkom dobrá akcia. Nevravím, že nebýva aj lepšia, ale kto teraz potrebuje, asi aktuálne lepšie nekúpi.
neviem kde si zobrala ze veľká tatárska toľko nestoji keď nie je v akcii.
Naposledy som ju kupovala za 5,99€
V tescu bez akcie 5,89€ čo mi teraz našlo
Ťa čokoláda je väčšia je tam 24 ks a v Lidli všetko zdraželo
To je ako keď je tá super akcia na práci prach.
Pôvodná cena 40 eur kúp 1+1 za 40 a vtedy jedni balenie stoji akože 20 eur 🤦🤦
Len nechápem kedy prací prach stal 40 eur vazne sú už tie ceny premrštené v každom obchode by mali byť jednote a bol by pokoj, nie čo obchod všade iná cena. Smutné
Cokolady vseobecne isli hore, lebo je malo kakaovych bobov - blba uroda bola. Plus este dan zo sladkeho takze zas pojde o cosi vyssie
vzdy to takto byva...🙂 treba si pozriet cenu za kg/liter atd a nenechat sa balamutit. NIekedy je akcia ok, niekedy nie...
Opýtaj sa hviezdy Brychtovej. Ta je na AKCIE macher
@simca06022011 ja stále pozerám ceny podľa kg/liter lebo niekedy naoko "lacné" majú inú gramáž a sú v skutočnosti drahšie ako na prvý pohľad "drahé"
@maranco presne tak, ale aj tam si treba dat pozor, lebo zvyknu potom robit ine "pomery"... nieco daju za 100ml, nieco za liter.. nieco napr. pri prani.. niekde daju na liter, niekde na jedno pranie atd.
@simca06022011 veru, koľkokrát si poviem aká super cena, ale všetko vyrábajú menšie už.. veľký balík keksíkov a keď sa otvorí, vnútri len vzduch🤣 oklamú na tej gramáži pri všetkom 🙄
Dajú tam gramáž, ale starý ľudia, malé deti čo im váha veľa nepovie kúpia poloprázdny sáčok naplnený vzduchom😱
Jak nikdy nestala toľko? Však práve v tejto chvíli ta čokoláda stojí 4,65€. Keby zoberieš jeden kus na pokladni zaplatíš 4,65€.
len taka otazka, nie je to nahodou tak, ze ked mas aplikaciu, tak mas kuponna tu druhu vec zadarmo?
lebo ja mam hocikedy take kupony, ze kupim dve sisky a tretia je zadarmo.
Však to nekupuj, keď sa ti zdá veľa. Normálne nechápem ako niekto dokáže držať v hlave takéto informácie a ešte nad tým stráviť čas ďalším analyzovaním. Ja ani netuším koľko stojí rožok či maslo, nie ešte nejaká blbá čokoláda 🤦🏻♀️ akoby na tom závisel život…keď budeš mat vlastný obchod, potom predávaj aj za 1€.
@malaopicka Keď kupujem základné potraviny v tom istom obchode pravidelne tak viem aké sú ceny. Ja si pozerám letáky a kupujem podľa toho čo kde je za lepšiu cenu. Nechápem čo je na tom zlé.
Táto majonéza stojí v kauflande 5,50 čiže nikto neklame. Len ceny išli proste hore. Čokoládu nekupujem, takže netuším koľko stoji
No tak to nekup. Akoze tiez sa mi nepaci, ze zavadzaju, ale tak je to ich strategia. Ja som sa tiez minule pobavila, ked boli v akcii pol kilove sampiony, uz boli vychmatane vsetky, hlavne ze ked som vzala dve 250g balenia, vysli ma par centov menej..Nik si to nezratal a nepozrel, lebo vsetci chmataju hned akciu. Obchodnici to vyuzivaju. Ja nikdy nehadzem bezhlavo do kosika akciove vyrobky len preto, ze je akcia. Kupujem viac menej to iste a tak sa mi nestava, ze by ma oblbli. Ale evidentne ludia na akcie skacu a obchodnik to vyuziva.
A keby ty si predajca a vidíš, že ľudia sú ochotní kupovať za vyššie ceny, predávala by si lacnejšie? Veď máš rozum a aj kalkulačku, tak si ľahko preratas, či sa oplatí alebo nie. Nie nadarmo sa marketing študuje roky, majú tam celé teamy ľudí, čo sa tomu venujú, ako s prepáčením "odr*ať* čo najviac ľudí.
Ved v oboch pripadoch to je akcia, raz je akcia kus za 2.99 eur, tiez to bolo zlacnene z nejakej povodnej ceny
a teraz je 2+1 zdarma, tiez, ked preratas, je to dobra cena za kus. Tak neviem o com vlastne pises. Takto minu viac kusov, ako pri priamej akcii uz za 1 ks, cena je podobna a 3x viac zarobili. Nik, nikoho neoklamal
dnes som takto kupovala rolku papiera. jedna stala 3e a ked vezmes dve tiez to stalo 3e. ale realne jednu za 1,50 fakt nekupim nikde 🤔
Ja sa čudujem, že to niekto vôbec kupuje. Ja to nechcem ani zadarmo...
Lebo im to dovolíme.
A o čo si myslíš, že ide v obchode? Aby zarobili menej? Môžeš byť tak naivná?
Dávnejšie mi známy vravel že v Indii to majú (okrem sezónnych výrobkov) s potravinami tak že výrobca určuje maximálnu cenu a predajca môže predávať lacnejšie ale nie drahšie.
U nás môže predajca všetko, vydrbavat s dodávateľmi aj so zákazníkmi.

Ceny sú v rôznych obchodoch a v rôznom čase veľmi odlišné. Ty nemôžeš porovnávať cenu napríklad tej čokolády, keď ju kupuješ v akcii. To nie je akcia v akcii. A samozrejme, že obchody odrbkávajú, však sú to obchodníci. Tu som ti našla ešte lepšiu akciu 🤣