Prečo klamú v obchodoch pri akciách?
Už dávnejšie som si všimla že v obchode klamú keď dajú akciu 2+1 zadarmo. Príklad táto Kinder čokoláda píšu že cena za kus pri kúpe 1 ks je 4,65. Cena za kus pri kúpe 3 kusov je 3,10 a cena za 3 kusy je 9,30 eur. Nikdy táto čokoláda nestala 4,65 ale ani 3,10, kupovala som za 2,99 v Lidli. A teraz dajú že ľudia si majú zobrať 3 kusy a tým pádom kus bude stáť 3,10. Ale kde je potom to 1 zadarmo? Keby bolo 1 zadarmo tak by sa platilo 2 krát 3,10 to je 6,20 no nie?
Alebo majonéza 1+1 zadarmo, píšu že cena za kus pri kúpe 1 ks je 5,49 a cena za kus pri kúpe 2 kusov 2,75 eur a za 2 kusy sa zaplatí 5,48 eur. Málo by to byť 2,75 za 2 kusy aby bolo 1+1 zadarmo. Nechápem na čo takto klamú ľudí.? Veď potom ľudia zaplatia oveľa viac a není tam žiaden 1 kus zadarmo.
Ako môžeš považovať cenu v akcii 2,99€ ako bežnú cenu? Vtedy bola akcia z XY na 2,99€, teraz je 2+1 za 3,10€. A fakt 2,99€ je dobrá cena a 3,10€ je to drahé? Keď budeš porovnávať bežné ceny, uvidíš, že obchody neklamú a majú rôzne akcie. A už niekoľko mesiacov je info, že cena kakaa pôjde hore, takže za 2,99€ už čokoládu nekúpiš. Takže pozeraj pôvodné ceny, nie tie kedy aké boli v akcii a záhadu budeš mať veriešenú.
Preco klamu ?
Aby mali zisky.
Mne sa najviac pacia akcie pred zlavou 20e po zlave z 30e na 23e🤣 este viac zarobia a blbi kupuju🤣🤣🤣🤣
A trocha ste sa zamysleli aj nad tým,že je to 300g čokoláda? A 100gramov bežne stojí 1,59 eur ? Takže podľa mňa dať 3,10 eur za 300g čokoládu nie je veľa..keďže aj v akcii stojí 100g najmenej od 1,09-1,19€ .. bohužiaľ ceny sa zvyšujú ,kto to ovplyvní? My ..len tým že prestaneme tie drahé potraviny kupovať..a nebudeme podporovať to ich zvyšovanie cien ..napríklad čokoláda je niečo čo človek vôbec nepotrebuje..ale chápem kam tým mierite ,proste nie je to akcia ,tá čokoláda nikdy nestála v obchode 4,65€ ,pretože Lidl nikdy 300g čokoládu bežne nemáva. Máva len tú 100g za 1,59eur ..Vypočítal koľko by mohla 300g čokoláda stáť a nastavil takto cenu. Takže pre niekoho nenormálne aby stála Kinder cokoláda 4,65eur ..ale je to 300g ..100g stojí okolo 1,59eur 3x1,59 =4,77 eur..tak z čoho vyrátal tú cenu? Predsa od toho koľko stojí 100g čokolády bežne..trocha sa nad tým treba zamyslieť ..a keď dal akciu na čokoládu ,tak áno oplatí sa to kúpiť pri akcii 2+1 zdarma získate 900g čokolády za 9,30 eur ..lebo 100g čokolády vyjde na cca 1,03 eur..
A čo sa týka tatárskej tak zabudli ste tiež pozerať na váhu? A že síce 625ml ste nikdy nekúpili v poslednej dobe pod 5eur? Tú menšiu áno ale túto veľkú nie. Tuto vás vyjde 1000ml za 4,40 eur pri akcii keď kúpite 2ks..takže áno je to akcia a oplatí sa to kúpiť pri cene a množstve..to vážne by ste chceli tatársku 625 ml pri cene 2,75 eur za obe? Ukážte mi jeden obchod kde táto tatárska 625 ml stojí 2,75 eur bez akcie ,veď to je smiešne ako tu rátate peniaze a tovar..aby sme 2x625ml tatárske mali za 2,75 eur? To jest 1ks za 1,375eur? Vážne? Napríklad v Tescu stojí táto tatárska 625ml bežne 5,89 eur
@hrasocek12 a v takej jednote stojí tatárska táto 5,99 eur ..treba sledovať aj iné obchody kde sa čo oplatí..lebo na dnešné ceny to akcia je ..
@surama ale máte ,keď si zrátate tú zľavu odpočítanú tak vám vyjde 5eur ..tak isto z už zlacneného vám to tiež odráta..ja chodím bežne nakupovať cez tie kupóny a všetko si rátam aj na kalkulačke ,pretože bez toho dneska v obchode človek minie viac ako by mal 😔 a vždy je to na bloku rozdelené máte tam zľavy za tovar a potom je tam aj 5eur zľava dole na bločku🤗
@maranco presne to pozerám aj ja ..viackrát som našla že v akcii cena za kilo 6eur a keď som šla pozrieť na bežný tovar tak tam 4,90 eur za kilo 😔 treba hlavne tie cenovky vedieť aj čítať ..
autorka sama pise, ze tie 3 eura su akciova cena. tak aka bezna? ja nechapem o com je este tato diskusia. proste toto je iny typ akcie a nie je to ziadne zavadzanie. oproti beznej cene je to stale menej. co uz ludia prisli uplne o logiku?
@kiwi3 presne ako píšeš,, len neviem, či toto chce počuť, asi chcela najlepšie zadarmo.
To ja som tak počula o tej akcii na pizzu 2+1 zadarmo. Dvaja kolegovci v práci chceli objednať a tretí sa k nim pripojil, že ok, objednajme, že on chce tú zadarmo.😨😂
veď nemusíš kupovať také zbytočnosti, ak sa Ti zdá, že Ťa klamú. Kinder čokoládu, ani majonézu Ti k životu netreba, kúp niečo zdravšie a máš pokoj
@hrasocek12 Dobre nech stojí jedna čokoláda za 3,10 dvoje by stálo 6,20 keby bolo 2+1 zadarmo, ale takto zaplatí človek za tri kusy 9,30 a kde je ten kus zadarmo.? Potom není nič zadarmo. Na čo tam daju že +1 zadarmo keď zaplatíme za každý kus.
@kiwi3 Nevadí nechápeš, vysvetlím ešte raz pre všetkých príklad tá čokoláda kus dali za 3,10 za tri kusy zaplatíme 9,30 že kde je ten +1 zadarmo. No nikde lebo platí sa za všetky 3 kusy tých 3,10 na kus. Ináč to je jedno že dala som príklad čokoládu toto som akurát našla v letáku. No mávajú 2+1 aj na iné tovary ako olej mlieko atd. No vsade sa platí za všetky 3 kusy nikde není kus zadarmo. Príklad tá čokoláda keby bola +1 zadarmo tak by sme platili za 2 kusy 6,20 už chápeš čo tým myslím?
@jozko_z_lesa Pozri vyššie čo som písala, jedna čokoláda je za 3,10 v akcii, 2 čokolády 6,20 a 3 čokolády 9,30 teda kde je +1 zadarmo? Ony tam vymysleli 4,65 za jednu čoko no toľko nikdy nestala tak to je celé klamstvo.
Bože tak si tu čokoládu kúp keď bude stáť 3,10€ bez akcie 😂
Tatarsku/hellmans sa prečo nevyjadruješ keď sme ti tu už viaceré napísali ze toľko naozaj stojí? Hento evidentne nikto nekupuje tak sa tu opúšťať na čokoláde
@janai1 Som písala vyššie že tatársku a majonézu kupujem za 2,49 keď to stojí. A prečo som dala tieto 2 tovary lebo od pondelka čo je leták som videla tieto 2 čokoládu a majonézu. No takéto 2+1 zadarmo dávajú často aj na iné tovary.
nie, nechapem, ked povodna cena je 4,65. cize dve su 9,30. 9,30:3 je 3,10. 3,10 je cena, za ktoru ti vyjde jeden kus, ked kupis tri.
vies co? nabuduce dojdi do obchodu, ze ty si beries len tie, co su zadarmo :D
@kiwi3 Lenže 4,65 není pôvodná cena, ony to mávajú v akcii za 2,99 veď to kupujem. Okrem akcií to nepredávajú, takže neviem odkiaľ vymysleli 4,65. A áno zaplatím za kus 3,10 za všetky tri 9,30 ale platí sa za všetky tri, není to ako ony píšu že 2+1 zadarmo, keby bolo tak zaplatím 6,20 +1 zadarmo.
Už lepšie to neviem vysvetliť.
Je to původní cena - v tom konkrétním obchodě... to, že jsi to někde viděla za méně vůbec nic neznamená. Každý obchodník si určuje ceny sám. Nevymysleli - tu cenu stanovili. Když si koupíš v této akci, ušetříš právě na jednu další čokoládu🙂. Takže ji máš "zadarmo". Ne, neklamou, jen obchodují. Nemusíš to kupovat....
ved sama pises "v akcii", "v akcii" je bezna cena? ved si sama odporujes. asi fakt zbytocne nieco vysvetlovat.
@kiwi3 Veď toto zbytočne vysvetľujem keď málokto to chápe.
asi to bude tym, ze nieco, co nesedi, sa pochopit neda...
Necitam delu diskusiu,nevien ci to tu niekto spomenul,ale ani tie tvoje "akcie" nie su vzdy akcie.
V letakoch ci na cenovkach ,je vzdy nadhodena cena,ktora je "preskrtnuta" (vo vacsine pripadov)
Ako clovek,ktory sa orientuje v cenach si myslim,ze vie rozoznat ,kedy je akcia a kedy nie je.kazda akcia ,nie je akciou....
Pozri autorka ty kupuješ za 2.99. Ale ak nie je za 2.99 teoreticky by si kúpila za koľko (za 3.50? 4.50?) Kedy si kupovala naposledy v nie akcií.
Nekupujem tak neviem.
Tebe vadí, že ak bežné kúpiš za 3e a oni dvihnu cenu na na dajme tomu 5 za kus a urobia akciu 2plus jeden. A ty chceš akciu 2plus jedna pri pôvodnej cene 3e. Inak to považuješ za klamstvo.
Mimochodom všetky ceny čokolád narástli. Tie čo som pred rokom kupovala za 3e stoja teraz 4.5e.
Lidl je v tomto topka proste 😀 oni neklamú, ale využívajú naivitu ľudí. Proste, vždy sa niekto nájde. Kupujeme bežné veci domov a preto mám aj prehľad o cene a viem, kedy naozaj kupujem v akcii.

Minule svokor spominal, ze aj ten kupon 5e zlava v appke, co vybieha, tak sa pytal, ze preco na blocku nevidi 5e dole a predavacka, ze to mu odratalo z jednotlivych poloziek 😃 No a to uz nemas sancu overit 😃