icon

Prečo ľudia dávajú lekárom všimné?

daniela2202
12. jan 2022

Prečo ľudia dávajú lekárom všimné?
🤗

Strana
z2
oli18
12. jan 2022

Všimné je len poďakovanie za dobre odvedenú prácu, vďaka, rovnako, ako kvietky, dezerty a drobné maličkosti pre pani učiteľky. Mala práca, malé všimné, veľká práca, veľké všimné. Operácia je veľká práca, láskavosť k môjmu dieťaťu malá 😉

klarolinne
12. jan 2022

@oli18 nesúhlasím. Lekár snáď za tú láskavosť dostáva výplatu 🤦‍♀️ nepoviem po operácii a prepustení, odniesť ako poďakovanie koláč, poprípade kvety. Alebo len prísť povedať ďakujem, to je milé, slušne. Stojí to síce veľa - pokoru, úctu, slušnosť a vďačnosť, ale význam to má na nezaplatenie

nerya
12. jan 2022

Nedávam všimne, ale pokiaľ uznam za vhodné, dávam ďakovné :-P raz ma jedna zubárka zobrala v zúboženom stave namiesto svojej obednej prestávky a mordovala sa so mnou hodinu. Prístup úžasný, ona aj sestrička. Keď som teda sla na kontrolu o týždeň vzala som im bonboniéru aj kávu. Nemusela som, ale z vďaky. viem, že to poteší. Nikdy by ma nenapadlo dávať niečo dopredu a očakávať niečo extra...

luuubik
12. jan 2022

@oli18 🤦‍♀️ Vedome podporujes a schvalujes trestny cin? A keby si na ten uplatok nemala, alebo ho z hociakeho ineho dovodu nedala, je teda podla tvojej logiky uplne v poriadku, ze pri operacii tvojho dietata sa ten dotycny lekar vlastne vobec nemusi az tak snazit? A ty ako laik, ako vies vobec zitit, ci sa snazil a operoval dobre? To by ma extremne zaujimalo. Lebo napr. su iste operacie, kde sa ani velmi snazit nemusi a dopadnu v poriadku a niektore su take, ze hoci by sa snazil akokolvek a bol spickovy odbornik, nemusi byt vysledok podla tvojich predstav. Podakovanie za dobre odvedenu pracu ten lekar dostava - vola sa to VYPLATA a ide to z tvojich odvodov. Ci ty odvody neplatis? Zbohom zdravy rozum, niektorym zmyslanie zamrzlo v dobe par desiatok rokov dozadu...

oli18
12. jan 2022

@luuubik mne nič nezamrzlo, len tebe ešte nedoplo😝 Ale ja tu nikomu školenie nebudem robiť, ak je niekto nechápavý. Tie bystré pochopia.
@klarolinne

luuubik
12. jan 2022

@oli18 dakujem, radsej budem "nedopnuty", ale slusny a cestny clovek ako byt taka ehm... "bystra" ako ty. Len si pri tej bystrosti daj pozor - nielen prijimat, ale aj davat uplatok je trestne 😉 A este by som rada videla, aka mudra by si bola, keby si nemala na uplatok a nejaky lekar by iba kvoli tejto skutocnosti nechal tvoje dieta, rodica, ci ineho blizkeho zomriet. Teda beriem spat, taketo nieco hrozne by som nechcela vidiet u nikoho, to nikomu neprajem. Ked si uz myslim, ze ma snad ziadny nazor neprekvapi, vzdy narazim na daku perlu...

rebekamarcusko
Autor odpoveď zmazal
vanda323
12. jan 2022

Dievčatá, ja som dnes tiež asi teda dala to všimne, ale ja som to nebrala že uplacam ale ďakujem veľmi pekne

bimbambom
12. jan 2022

No mne 2x zachránili život v nemocnici , nikdy sme lekárom nedali nič . Dokonca za celý svoj život som dala 1x sestričkám čokoládu , lebo som im nechtiac robila zmätky s PNkou v dobe , keď mali aj bez toho dosť ....
Nemyslím , že by bola starostlivosť o mňa lepšia keby niečo dám
Joj , ale aby som neklamala , ako veľmi malá som vyšila doktorke obrázok ( chodila som k nej veľmi často , aj často som ju videla počas mojich nekonečných pobytov v nemocnici ) . Roky rokúce ho mala zavesený a keď šla do dôchodku išiel s ňou .... Keď jej mama niečo chcela dať odmietla ,jediné čo zobrala bola tá výšivka , ale to bolo dávno ....

mariinak
12. jan 2022

@daniela2202 Pretože sme ich tak naučili.😄

leeo
12. jan 2022

@rooberta najtrefnejsia odpoved.

Strana
z2