icon

Prečo ľudia minú na cigarety 200 eur?

28. okt 2023

Nikdy nepochopim ludi, ktori minu mesacne 200e na cigarety a pritom chodia obleceni,ako z minuleho storocia a tak obliekaju aj deti. Kupuju si oblecenie len v uz ked musia a to zase len nieco lacne a hrozne. A vobec im nieje luto ze prefajcia 200e mesacne a pritom toe peniaze mohli investovat ovela lepsie. Prijem oboch dokopy je cca 1500e . Stale sa stazuju, ze nemaju peniaze ,ale na cigarety MAJU .

maranta_leuconeura
29. okt 2023

Ludia minaju peniaze aj na ine blbosti, napriklad si narobia 6 deti a potom nevedia co s tym 😁 (ber s nadhladom). Alebo si kupia obrovsky dom na severe a potom vyplakavaju ze musia kurit od septembra do maja a kolko stoji drevo... Alebo si platia Netflix, kablovku, ktore ani nemaju kedy pozerat, lebo musia chodit muklovat do prace, aby mali na Netflix a kablovku... 😁 Alebo alebo. Peniaze su na to aby sa minali, do hrobu si ich nevezmes 😉

gta5man
29. okt 2023

Keby ma zavíslosť vyšla len 200€ som šťastný človek. Ale viem čo má autor na mysli. V potravinách pri pokladni vidím že aj takí horšie situovaní ľudia si pýtajú cigarety. Aj u tých sociálne najslabších je fajcenie a alkohol v móde. To lúbia. Ale byť gurmán či stravovanie sa vo fastfoodoch, vyjde oveľa drahšie. A kto má rád sex? Hodina na priváte 100€ v priemere. Keby šiel každý víkend tak 400€ v keli. Kto si rád dá na stanici hambáč a colu po práci tak tiež tam pekných 400 nechá. Sú ľudia čo sedia na peniazoch a na všetky strany poučujú ako treba šetriť, sporiť, investovať, tí zase lúbia peniaze samotné a to je ich závislosť.

gta5man
29. okt 2023

@maranta_leuconeura 🙂 veľmi správne… tak poslúchnem toho čo odporúča sporiť a na dôchodok si dám zriadiť káblovku, internet, netflixy, playstationy a všetko možné a budem mať na to aj čas.

gta5man
29. okt 2023

Kým muklujeme, a nemáme tým pádom voľný čas, tak treba nechať peniaze pracovať tiež aby na dôchodku bol aj ten netflix. 🙂

poppy22
29. okt 2023

ja zas poznam osobu,co ma exekuciu na krku-ale topanocky za 250 eur...a dalsiu osobu,ktora v zivote nebude musiet pohnut prstom-ale aj tak sa stazuje, ze nema dost penazi....takze nechapem pointu...mne to staranie sa do fajciarov pride uz obtazujuce-nikdy by som nepovedala niekomu,ze -mas na drinky v drahom podniku,ale obocie urobene ako za 3 eura slepou ztp....zavislost nie je len chlast, prezieranie sa,neustale nakupovanie somarin-ale aj bozsky komplex ze som lepsia a MUSIM kazdeho posudzovat a davat nevyziadane rady....niekto vyhadzuje inym na oci fajcenie-ale sam robi zabijacky a zere maso 7 krat do tyzdna-a nema vycitky svedomia, kvoli mrtvym zvieratam....co je horsie?...viac ma trapi, ze ludia akoby museli zit podla sablony,ktoru si niekto vymyslel...pred 2 rokmi som zacala fajcit-a nepotrebujem aby ma niekto lutoval kvoli zavislosti,alebo aby na mna pozeral ako na odpad, alebo aby mudroval,ci to nemam kde inde minat..ty tiez mas urcite veci,ktore kupis vzdy...a moze to byt hoci krem--tiez nie je potrebny...a tiez je plny chemie...stara sa ti niekto do toho?...a bolo by super,ze ked nebudes mat dokonale oblecko podla mody poslednych 2 tyzdnov-tak sa niekto zacne rozculovat,ze na drinky, sladkosti, privela jedla,novych nepotrebnych bytovych doplnkov atd , mas-ale aby si vyzerala ako z ig,nie...za mna lepsie,ked popri sialene vela tazkych veci,ktore mam okolo seba.si doprajem relax pri cigarete ako pocuvat motivacnych koucov so silenym neprirodzenym usmevom,ktori posobia ako na drogach alebo nejaka sekta...a to uz nehovorim o alkohole,davanie penazi na kostol/-tiez zbytocnost atd...ides pred kostol a povies-preco ste dali do zvonceka,ked chodite obleceni ako z minuleho storocia?....ludia ako ty su zivna poda pre nadvladu-ked ludia budu pracovat a na konci mesiaca im za tie peniaze niekto nakupi povolene spravne polozky...p.s -ak cigarety su vlastne len peniaze von oknom-tak aj vinko su peniaze do zachoda,ked ho vycuras...pochutiny,napr. aj nepotrebne predrazene torty-vykakas...a s tymi detmi je to tiez podla jednotlivych pripadov-zas nemozes chciet,aby dospely si nic nedoprial podla svojich moznosti,aby psychicky nejak zvladal...sockarske pripady,ked nemaju deti co jest,ale cigarety,chlast si kupia-je nieco ine,ako to co opisujes...

lianka123
29. okt 2023

@domka222 preboha a to kolko prefajcia?

taminka1986
29. okt 2023

No toto chapem. Nie som fajciar,ale ked raz niekto fajci,je zavisly a ked uz by aj chcel prestat,nevie. Ja som zavislak na vyletoch,dovolenkach. Tiez ma stoja nemale peniaze a ini si mozu mysliet ze sa daju vyuzit aj inak,ale toto mi prinasa radost a uspokojenie. Neprestanem s tym pokial na to budem mat a fajciar tiez nie

julia_a_romeo
Odpoveď bola odstránená
ahhola
29. okt 2023

Joj, ty by si chcela, aby fajčiari boli aj esteti a elegantní ako v uss filmoch, svihaci v balonakoch s cigaretou?
Taki sú opantani nikotínom a majú v hlave len to, kedy si zapáliť, keď im práve dohorela, na nejaké outfity není času.
Je to tak strašne, v 40.si uvedomiť, ze mam prehuleny jeden🏡alebo🚖. Ci ešte aj iná droga tak lezie do peňazí.

medda_beda
29. okt 2023

Sú to tvoje peniaze? Nie, tak nerieš.
Nech si každý robí čo chce, hlavne nech mi potom nefňuká, že nemá peniaze ak na hlúposti sa vždy nájdu.
Každému kto sa sťažuje na financie a pritom má na alkohol cigarety, nemá financie na deti a predsa majú ďalšie hovorím, nesťažuj sa mi keď si za to môžeš sám/sama.

A značkové handry neriešim.Handra ako handra.
Keď je človek čistý tak pre mňa zamňa nech vyzerá kľudne aj ako kukurica.

malinka158
29. okt 2023

@denkabemommy nie neklamali. U nas v At stoji jedna krabicka cca 5-6 eur. Za den vyfajcia 3,5-4 krabicky.

danica2711
29. okt 2023

netvrdím, že je to správne, ale sú to ich peniaze, ich cigarety, ich oblečenie. Teba do toho nič nie je

mikadooo
29. okt 2023

Ok. Nechápem, že to niekto musí riešiť na internete, čo všetko chápe a nechápe.

gta5man
29. okt 2023

Amen… Ideme si zapáliť a nakúpiť v sekáči… 😉

slavomira236
29. okt 2023

Niekto musi mat kazdy den 2baliky chipsov 2flasky koly niekto chodi kazdy den do podniku na kavu . Niekto je kazdy den sladkosti. Ja sladkosti nejem kavu si dam doma chipsy si kupim raz za cas radsej si kupim cigaretu ano. Pokial na to od nikoho nepytam je kazdehu velke kulove ci ja fajcim alebo nie. Kazdy nech sa stara do seba
Fajciar je oproti alkoholikom neskodny nerobi nasilie neublizuje rodine..zi a nechaj zit.

domkakvet
29. okt 2023

Zasa niekto co sa musi starat do coho ho nic nie je, nech si kazdy kupi co chces, nech si kupia cigarery aj za 500 eur, ked na to maju a chuti im to a co teraz, ja zasa nechapem teba a tebe podobnych, co musia riesit inych ludi, miesto toho aby si niecim spestrili zivot a prestal byt taky nudny, ze musia toto riesit

mmoni89
29. okt 2023

@slavomira236 no inak presne toto je to.Je to cigareta tak fuj ako to moze a tie peniaze co to stoji a bla bla bla.Ale to ked niekto chodi napriklad po restikach (nemale peniaze ) na kavicky,kolaciky atd ,alebo podobne zavislosti ..je v poriadku,nad tym sa nikto nepozastavi co to je penazi mesacne.

alickapusinka
29. okt 2023

Mne je to jedno každý nech robí stojku kyve ušami. TY čo sa staraš tvoja starosť staraj s o seba a nie o druhých načo to je dobré nech si fajčia každý sme nejaký. Ak sa jedna o teba tak určite máš niekoho v rodine kto by to dokázal vyriešiť.

lucia456
29. okt 2023

@denkabemommy ja to tiež počítam, nijako mi to nevychádza....🙂

denkabemommy
29. okt 2023

@lucia456 ani mne, len sa mi už nechcelo ďalej mudrovať 🤣

zuzinka888
29. okt 2023

@maranta_leuconeura no co, vsetci sa do Bratislavy nezmestime.🤣

janka0009
Odpoveď bola odstránená
tl999
30. okt 2023

@malinka158 to ako? Kolko krabiciek prefajcia denne? 😱😱

malinka158
30. okt 2023

@tl999 vyssie som pisala. U nas v At stoji najlacnejsia krabicka okolo 5 -6 eur. Oni myslim fajcia tie drahsie. A podla toho co rozpravali tak fajcia na den 3,5-4,5 baleni.

malinka158
30. okt 2023

@tl999 oni potrebuje denne cca 30 eur iba na cigarety

erikavesela
31. okt 2023

@malinka158 aj ja takeho Kettenraucher-a...tiez 3,5 krabicky denne..on zapaloval jednu cigaretu od druhej

tiezjedna
31. okt 2023

ja nepochopím, že niekto minie 200 € za cigarety aj keď má príjem 20.000 €😎

bambulka98765
31. okt 2023

@malinka158 to co fajcia kolega so zenou?😂😅ved to by museli kazdy denne dat 2 krabicky a aj tak je to menej....😅

malinka158
31. okt 2023

@bambulka98765 pisala som vyssie. U nas v AT su cigarety drahsie ako na slovensku. Takze tych 800-900 eur za cigarety je realnych

malinka158
31. okt 2023

@erikavesela tak tuto je skor zena ta tuha fajciarka. Ona fakt jednu za druhou. On teraz co rozpraval, od kedy zacal u nas vo firme tak to zredukoval