icon

Prečo ľudia odsudzujú ženy za potraty?

7. jan 2024

Naozaj nechápem, prečo s tým ludia maju taky problém a odsudzujú ženy, ktoré to podstúpili. Veď sa ich to vôbec netýka, nijak ich to neovplyvňuje v živote. To si naozaj myslite, ze je lepšie nechať si dieta v každej životnej situacii? Áno, chápem, antikoncepcia existuje. Ale keď už zlyhá antikoncepcia alebo žena, prečo by si mala niesť následok v podobe nechceného dieťaťa? Našla som teraz takú stránku, kde sú zverejnené mena lekárov, ktorí vykonávajú potraty. Príde mi to cele strašne zvrátene. Chápem, že niekto by to nepodstúpil. Ja by som tiež nešla na operáciu oči a nemyslím si, že ľudia čo na ňu idú su horší ako ja alebo neviem čo.

zltalienka
8. jan 2024

@andigab ak žena dieťa nechce, muž áno. Aj tak má len ona právo rozhodovať o tom?
Dobrá otázka. Dobrý postreh.

zltalienka
8. jan 2024

@minenkak zabúdaš na ivf

minenkak
8. jan 2024

@zltalienka vtedy asi obaja chcú to dieťa, takže je to úplne mimo,vtedy je zámerne spojené vajíčko a spermia

minenkak
8. jan 2024

@zltalienka pýtala si sa odkiaľ mám informáciu ,že keď sa chránia obaja je 100%antikoncepcia ,nebavili sme sa umelom oplodnení

zltalienka
8. jan 2024

@minenkak no ak má žena antikoncepciu a muž do nej nenastrieka spermie ,tak by sa musel stať zázrak aby otehotnela"
Tak si rozoberme ten "zázrak"
spoľahlivosť antikoncepcie 99% a prerušovaná súlož 90% (dajme tomu že priemerne, keďže štatistiky sú rôzne). Čiže nebude tehotná 1 zo 100 žien za rok ale iba 10 % z nich. Teda 1 z 1000 žien za rok. To mi nepríde ako zázrak.

minenkak
8. jan 2024

@zltalienka ako môže ostať tehotná žena bez spermií

zltalienka
8. jan 2024

@minenkak ale jasné, to s ivf ber ako vtip....ale tak panna Mária súhlasila, to tiež nemôžeme brať ako nechcené tehotenstvo 😉

minenkak
8. jan 2024

@zltalienka tak a už som úplne mimo

zltalienka
8. jan 2024
damira90
8. jan 2024

Uz len Boh má prsty keď zlyha antikoncepcia?

Smer psych.ambulancia

damira90
8. jan 2024

P. Mária bola štet..... nie doslova :D obyčajná žena.

zltalienka
8. jan 2024

@minenkak ak by bola metóda prerušovanej súlože bez spermií v pošve ženy, tak by bola 100% účinná a sama si napísala, že 100% metódu zatiaľ nemáme....

juliacenc
8. jan 2024

Pretoze, je to vrazda nenarodeneho dietata. Bola a vzdy to bude vrazda a ziadna zvratena propaganda, to nezmeni na “ zdravotnu starostlivost “ pretoze, to nie je telo tej zeny, ktore sa chysta zabit. Zabije dieta ktore sa vyvyja v jej tele. To je telo zeny, stvorene rodit, zrodit noveho cloveka, na toto je telo zeny stvorene to nie je tak, ze sa jej stala strasna nehoda a ona otehotnela. Su staty kde sa potraty robia ked uz su deticky uple vyvynute, je to zlo, je to vrazda. Je mi tych deticiek luto, ze im bola vzata ich jedina sanca na zivot a to este v zarodku, v bruchu svojej matky, kde mali citit to najvacsie bezpecie a nekonecnu lasku, tak prave tam bol im ich zivot velmi kruto vzaty. Preto ja som proti.

minenkak
8. jan 2024

@zltalienka
Ja píšem i ochrane nie o prerušovanej súloží,to nieje antikoncepcia ,to je ničenie sexu

minenkak
8. jan 2024

@damira90 kto kde napísal ,že v zlihanu antikoncepcie má prsty Boh

minenkak
8. jan 2024

@zltalienka kde som inak písala o prerušovanej súloží

zltalienka
8. jan 2024

@minenkak no ak má žena antikoncepciu a muž do nej nenastrieka spermie.... toto sú Tvoje slová

minenkak
8. jan 2024

@zltalienka píšem,že keď sa dvaja chrániaa nie že prerušovaná súlož

minenkak
8. jan 2024

@zltalienka žena má antikoncepciu a muž prezervatív,tak tie spermie a do ženy nedostanú,tak je 100%antikoncepcia ,myslela som ,že je samozrejme ,že keď napíšem,že sa chránia obaja, tak aj muž použije určitý druh antikoncepcie

damira90
8. jan 2024

@minenkak ty sama vieš pred 100rokmi vtom mal Boh prsty. Dobré... Nenaučili vás že ako otehotnieť sory dá sa presne aj tak ako vám tu krvopotne vysvetľujú.

zltalienka
8. jan 2024

@minenkak jaj prezervatív....ani ten nemá 100% účinnosť...či áno? Môžem pohľadať účinnosť prezervatívu a znova vyrátať pravdepodobnosť "zázraku"....no nechce sa mi..... môžeš kombinovať koľko len chceš metód, 100% ochrana to nikdy nebude...

minenkak
8. jan 2024

@zltalienka a preto máme potraty, ak niekto otehotnie a nechce dieťa a vďaka antikoncepcii sa znižuje možnosť nechceného otehotnenia

minenkak
8. jan 2024

@zltalienka a preto ja nemá štyri päť detí lebo antikoncepcia nefunguje

zltalienka
8. jan 2024

@minenkak a preto nemôžeme hovoriť iba o sexe a tváriť sa, že sa to "plodenia detí" vôbec netýka. Lebo týka.

minenkak
8. jan 2024

@zltalienka Sex v dnešnej dobe je hlavne o zábave a až potom o plodeni detí a je jedno či po svadbe alebo pred svadbou.Svadba nezabezpečuje ,zdravú a šťastnú rodinu,tak isto nezabezpečí,že budú deti zdravé,tak ako nezabezpečí,že manželia ostanú spolu

minenkak
8. jan 2024

@zltalienka píšem to tebe tretí krát a tu v tejto diskusii štvrtý krát,že tie zmluvy čo som písala je utopia

minenkak
8. jan 2024

@zltalienka tak isto je utopia si myslíet,že potraty zmiznú

zltalienka
8. jan 2024

@minenkak "Sex v dnešnej dobe je hlavne o zábave a až potom o plodeni detí" ....to povedz tým, ktorí sa iba "zabávali" a vyšla na nich štatistická pravdepodobnosť a práve oni musia riešiť neplánované tehotenstvo.
Oddelujes niečo, čo nie je oddelené. Ale chápem, dnešná doba to takto prezentuje...

zltalienka
8. jan 2024

@minenkak "tak isto je utopia si myslíet,že potraty zmiznú" iste, to je úplne jasné. Nikdy nezmiznú ani krádeže, vraždy, znásilnenia, ....

tiezjedna
8. jan 2024

@fantaghiro21 ešte raz. Ja som ani v jednom príspevku nepísala o sebe. Len v kontexte toho, že keby som bola fanúšik potratov, tak nemáme najstaršiu dcéru, pretože ty si to stočila na úplne inú debatu. Ja som nepotrebovala ani podržať, ani pomôcť. Rozhodnutie nechať si dieťa bolo moje a môjho manžela. A áno, potrat som zvažovala, pretože sme boli mladí, mali holú riť a do toho rozbiehali firmu. Takže ešte raz. Do toho, či niekto ide alebo nejde na potrat je všetkým naokolo akurát tak kulový. A keď už má niekto chuť sa k tomu vyjadrovať, tak nech ponúkne aj pomocnú ruku.