icon

Prečo má môj pes kožné problémy?

1. nov 2023

Dobry deň môj pes sa stale skrabe mysliela som si ze to su len blchy ale zacali mu vypadavat chlp a ma ucho uplne cele zakrvavene a otvorene rany. Stale sa kúše a skrabe aj na chvoste uz ma niekde vypadane miesta co to moze byt? K veterinarov sa samozrejme chystam ist ale momentalne nemam ako kedze byvam na dedine a najblizsi je az v meste a tam sa so psom nemam ako dostat. Dakujem

Strana
z2
anonymanonym
2. nov 2023

Pravda sa nečíta/nepočúva lahko. To je to posledne co tu napišem... Pekny vecer vsetkym...

elmivelmi
3. nov 2023

@anonymanonym nemusis davat vykrocnikt a co ked mal zakrcavene ucho?To stale nie je akutny ,zivot ohrozujuci stav.Da sa to odlozit na par dni a vidis veterinar nestanovuo ziadnu,hroznu diagnozu len ze ma mozno alergie.Babatka maju krvave stolice a problemy s kakanim a ekzemy ori alergiach na potraviny a kym na to rodicia dojdu trva to aj pol roka a pri nasom zdravotnictve aj dlhsie.
A tuautorku zhdzujete za to ze jej pes sa skrabe a ma alerfiu,pritom pisala ze ma doma vatsie problemy a to Choreho otca!!!a deti.Teraz pisem ja vykricniky aby vam to uz zaplo ze s kazdym pri kazdom prdnuti nie je potrebne behat akutnr za veterrinarom ,ty ak to tak mas mozes ale nemusi spolu s kolegynami za to nadavat autorke aky je bezcitny clovek.
V Izraeli umieraju deti a tu ode panicka s dvoma jazvecikmi k veterinovi a nehqmbi sa za nejake vitaminky pre svoje obzrate psy zaplatit 260€Tak uz sa prosim Vas uvedomte a nevnucujte kazdemu majitelovi pas prehnay nazor na osetrenie,ci stravu.

elmivelmi
3. nov 2023

@anonymanonym a k tym otvorenym ranam,viesco ja chodim ose chorych ludi a si predstav ze starsich ludi co su uz chron chori vies ako pustaju domov?Ze maju otvorene operacne rany oone hnisu! To su otvorene rany nie obhryzene miesta po skrabani.!Ale vam tu skoda nieco pisat vzdy bude pes na 1 mieste a vsetci co to tak nemaju a spravajubsa k psom adekvatne -su pre Vas ludia z inej planety.

lalu_sk111
3. nov 2023

modry konik je plny toxickych zien. Chapem, ze ste sklamana ale 95% ludi, ktori tu napisali otazku dopadli tak ako vy - nezostala na nich nitka sucha. Na tomto portali maju zeny pocit, ze maju pravo druhych sudit, vychovavat, ,,vyblacat,, sa na nic ale pravda je taka, ze to pravo nemaju a nic neopsravedlnuje ich komentare cez hranu, kde vas urazaju a vrestia na vas. Jedina spravna odpoved je:chodte za veterinarom. Bodka. Bez dalsich p** typu ako oni isli dvoma autobusmi atd.

simca06022011
3. nov 2023

@elmivelmi trosku to preháňas, tak sa ukludni. Všetko živé v mojej domácnosti dostane patričnú starostlivosť. Ci je to dieťa, pes, škrečok, alebo sliepka na dvore alebo len obyčajný kvet. To co sa kde deje neovplyvním, ani to prečo chodia ľudia z nemocníc doriadeni niekedy viac ako keď tam idú. Ak ti je pes, zviera, čokoľvek menej ako človek je to v poriadku samozrejme, ale ako majiteľ som za neho rovnako zodpovedná ako za dieťa. Nie je to ziadne " pes" na prvom mieste ani Nepáči sa ti? Nevadí, tvoj problém. Síru môžeš prskat okolo seba doma. Alebo keď vozis tých chorých... co nenaprskas na lekárov, ze nerobia co majú? Lebo mne psa domov vetrinar nikdy nedal v stave v akom sa domov púšťajú ľudia z nemocnic. Ze ľudia umierajú vo vojnách a dokonca na hladomor, na choroby po celom svete? ( mimochodom vždy a odjakziva). Nuž najskôr si aj tak musím urobiť poriadok doma a potom ak viem, čo väčšinou neviem, pomáhať smerom von.
A mimochodom ak nejaká panička dá peniaze na vitamíny pre psa, je ti jej vec. Môže ich minút na čo len chce.
A ak ma bábätko krvavú stoličky dnes to mamy sledujú tak úzkostlivo, že pochybujem ze to ostane bez povšimnutia. Určite ak by si dieťa rozskrabalo ucho, hneď je u lekára.... ;) zase musíš ako "milovnicka" zvierat zvelicovat.

elmivelmi
3. nov 2023

@simca06022011 ok le potom to napis slusne autorke nie z nej robit netvora za to ze mala neodkladnejsie povinosti ako prave riesit kozu psa.

simca06022011
3. nov 2023

@elmivelmi nic neslusne som nenapisala autorke

anonymanonym
3. nov 2023

@elmivelmi Ja velmi dobre viem ako nechavame (ako spolocnost) trpiet napr. starych ludi. Obcas chodievam so psom robit radost starym ludom do roznych zariadeni (ma canisterapeuticke skúšky). A vidim to aj doma. Ako casto zdravotnici odpinkaju stareho človeka s bolestami vetou, že čo by čakal v takom veku a viac neriešia 😐 Desim sa momentu, kedy budem stara ja. Ak by to bolo možné chodila by som aj sama so sebou veterinárovi 🙃 Že je to smutne a chore? Ano, je. Lenze cielom by nemalo byt rozculovanie sa aku maju starostlivost zvierata (to pomoze čomu??), cielom by malo byť riesit zdravot. starostlivost ludi.

Viem aj velmi dobre ake rozne osudy maju detičky. Sama pravidelne financne prispievam na zbierky, vyberam si pribehy, ktore ma nejakym sposobom oslovia, takze tych pribehov som si precitala uz dost. A nie, nehanbim sa kupit svojmu športovemu psovi preventivne drahe chondroprotektiva zatial čo inde trpia. Preco by som sa aj mala? Tak všetci predajme drahe televizory lebo je to oproti inym luxus. Predajme drahe smartphony. Odpojme internet a kablovku. Nechodievajme autom. Majme v skrini zasadne len po jednom obleceni. Atd atd. Drviva vacsina toho čo je okolo nas je, bohužiaľ, pre mnohych luxus nakolko mnoho ludi na svete umiera na hlad, a o nejakych nasich vymoženostiach sa im ani nesniva. Ty sa nehanbis odpisovat sem na nejakom zariadeni zatial čo tie € si mohla venovat tym čo to naozaj potrebuju? 🤔

Robim čo je v mojich silach - pravidelne prispievam financne, robim so psom aj canisterapiu, s ďalšim psom v buducnosti (tento na to nie je povahovo vhodny) ma to láka k záchranárčine. Ty čo robis pre cudzich ludi? ((To, ze sa snazim na ludi usmievat, byt mila, pomoct ak vidim na ulici, ze treba, atd. beriem ako samozrejmost))

Rovnako aj pre blizkych robim čo je v mojich silach. Mam aj starych rodičov. Beham im na nakupy, pomozem upratat, porozpravame sa, s muzom (ako šofer) ich vozime po lekaroch, tam aj spat. A ano, vacsinu z toho s nami absolvuje aj pes. Pes spokojny, my spokojni, starucki spokojni (moja babička mi vzdy rozprava akych mala on psov v detstve, čo všetko s nimi zažila, až jej žiaria oči 😊 ked ma znova pri sebe aspon nachvilu psa - toho mojho - kedze s nimi vyrastala).
Ja sa snazim vsetkemu živemu bez rozdielu dopriat co najviac, pomoct co najviac. Všetkému, áno aj ľudom .. niekedy je to o hubu.. nie som ani ja dokonala, nie som stroj.. Ale ak sa nieco vyskytne, aj nieco co som mozno prvotne zanedbala (a kto nie? Kto je dokonaly nech hodi kameňom) tak mi fakt ani len nenapadne pytat si radu na ulici nahodne okoloiduceho, ktoreho vidim prvykrat a ani neviem, či to nie je uplne hlupy magor 🤷‍♀️ (lebo presne to je diskusia na MK - cudzi ludia o ktorych nevies nic). Riesim to snad ako dospely zodpovedny clovek - s odbornikom, akymkolvek sposobom, ale s osobou, ktorej mozem v danej problematike doverovat... To je tá pointa.

anonymanonym
3. nov 2023

@elmivelmi a ano, viem ako pustaju starych ludi z nemocnice. Mojho dedka sme tam viezli ako sebestacneho chodiaceho cloveka. Domov sme ho viezli ako leziaceho cloveka v neporovnatelne horsom stave (uplne ako iny clovek 😔😔). Zomrel. O tom ako sa k nemu v nemocnici spravali ani pisat nebudem. Moju babicku po uraze pustili tiez v takom stave, ze radsej pomlcim....
A co to ma so zvieratami? Co to ma s tym kedy, ako a aku vet. starostlivost poskytnem svojmu psovi? Pre mna absolutne nic. Dve odlisne temy.....

autor
3. nov 2023

@anonymanonym pardon ale ak ti pridu ludia na MK hlupy a vzivote hy si im nedôverovala preco tu potom si? 🤔

anonymanonym
3. nov 2023

Autorka, neprekrucaj moje slova. Tak ako v realite, tak aj tu, sa najdu hlupi ludia.. ale najdu sa aj mudri, sikovni, dobri,.. pochopitelne (netvrdim, ze vsetci na MK su taki alebo onaki). Lenze ten clovek bez relevantnych vedomosti si to neprizna, pripadne ani sa nezamysla nad tym, ze mozno nema dostatok vedomosti, aby sa k danej teme vyjadroval a rozdaval rady. A ak o tej teme nemam ani ja dostatok vedomosti (ak sa o nej radím, tak asi nemam) a tych ludi absolutne nepoznam, tak ani nemam poriadnu schopnost posudit, ktora z tých rád od "nahodnych okoloiducich" pomoze, nespravi nic alebo uškodí. A preco tu som? Rada podiskutujem, rada si precitam ine nazory na rozne temy... Ale ano, ked budem mat zdravotny problem alebo niekto moj blizky alebo nejake moje zviera, tak veru pomoc nebudem hladat zrovna na anonymnom fore (ale ak niekto zdravie zveri s doverou do ruk mamickam na koňovi, tak je to jeho volba no...) 🙂 Myslim, ze kto chcel, tak pochopil čo tym chcem povedat 🙂

elmivelmi
3. nov 2023

@anonymanonym No pre mna je to zvratene troska,pes bol domestifikovany hl aby strazil dom.Ale ked vidim co ludia z nich urobili,postupom zaxnu ludia namiesto deti vychovavat psy.Ja mam rada psy aj ine tvory ale strasne mi lezu na nervy psickari,prose mi to ako novy druh sekty.Na rhyjem ukoncit tuto debatu.Kazda z nas ma k tomu iny nazor,ja som inak vychovana a ty to mas zasa ineTesi ma alw ze si takato obetava v zivote.

anonymanonym
3. nov 2023

@elmivelmi Ako sa to vezme. Ano, ked sa vratime niekolko desiatok tisic rokov späť, tak povodne spojenie človeka a v tom čase pravlka bolo o tom, že my sme sa s krotkejsimi jedincami delili o potravu a on nas (v prvom rade nás, nie náš majetok, dom) stražil. Svojim sposobom tvrdit vobec to, ze my sme domestifikovali je tiez na debatu. Nakolko ti krotkejsi jedinci sa aj sami zacali priblizovat k cloveku. Bolo to vzajomne... Lenze odvtedy ubehlo uz vela rokov, my uz nie sme lovci a zberaci a psy nie su pravlci. Mame tu rozne plemena psov. Neexistuju len strazne psy, ale mame tu široku škálu skupin plemien od poľovných cez ovčiarske a pastierske až po spoločenské.. Zaškatulkovat všetkych psov ako "strážcov" s argumentom, že sme si vraj my domestifikovali psov hlavne aby strážili dom je dost ako s klapkami na očiach.
PS: z mojich skusenosti poludšťujú psov prave ludia, ktori to maju na salame. Lebo nemaju potrebu psom rozumiet a tak na nich pouzivaju metody (ci uz vychovy, komunikacie), ktore by pouzili na ludi, deti...

Strana
z2