Prečo mi volajú čísla z Rakúska?
Vyvolávajú aj vám nejaké čísla z Rakúskou predvoľbou? Akože indické, anglické mi už volali, ale rakúske ešte nie. Tak 2-3 čísla za deň. A nikde mi k nim nenašlo žiadny záznam k nim. Tak sa pýtam, či aj vám volajú, bojím sa to dvíhať no zároveň rozmýšľam čo to môže znamenať lebo mám tam rodinu aj poistku (ale tie čísla mám v zozname a vyvolávajú mi iné a rôzne).
@sisamisaaa ahoj áno mne volajú.. začalo to 13.8. A 14. som zdvihla. Veľmi zlé rozhodnutie! Ako som zdvihla v pozadí to strašne šuštalo.. a žena co mi volala sa snažila po slovensky ale mala taký jak ukrajinský prízvuk.. a pritom bolo písané že číslo je z rakúska. Ako som to zrušila, z účtu mi odišlo 30€ za 3 minúty mi zas volalo podobné číslo no už som to nedvihla a zas mi odišlo z účtu 30€… hneď som volala do banky no a medzi tým mi zase volalo to číslo a zas mi odišlo 30€, ako som sa dovolala do banky hneď som dala zablokovať kartu.. takto mi zobrali 90€ a nikto, ani z banky nevedia odkial sa mi dostali do účtu a ani kam tie peniaze odišli.. bola som ma polícii ale nič žebraj nevedia zistiť. Čísla sú šifrované.. NEZDVÍHAJTE! Donedávna som myslela že keď zdvihnem cudzie číslo, nemôže sa nic stať.. no ale? Ako je toto možné? Nikto mi zatiaľ nedal odpovedať! A peniaze asi už neuvidím..
@adisska keď si pozrieš tie 3 pohyby na karte aké je meno obchodníka a z akej krajiny?
tú kartu si používala na platby cez internet? platila si s ňou aj mimo EÚ?
tiež mi dneska volali 2x z čísla +4367840991857 zdvihla som to a povedalo mi to že mu mám poslať spravu na whatsapp zaraz som to blokla a aj čísla ktore ste tu poslali
Aj mne za posledne 2 tyzdne +4367840857626, +4367840916455 a +4367840985060
+43678 406117201 dnes💥
@sisamisaaa Nedvíhať, je to najnovšia vlna podvodov. Všetci doma na mobile používame aplikáciu Môžem to zdvihnúť. Niektoré čísla už blokuje, lebo ich už ľudia nahlásili do databázy. Ale pre každý prípad sme si v nej zablokovali všetky volania z predvoľby +43678 , takže už nebudú otravovať.
Najlepšie je vždy také číslo zapísať do databáz https://www.neznamecislo.sk/ ,
https://www.vyhladavaniecisla.sk/ ,
https://www.mozemtozdvihnut.sk/
pomôže to ostatným, ktorý používajú aplikácie na blokovanie nevyžiadaných hovorov. Používame ju už dlho a zablokuje väčšinu hovorov od podvodníkov a šmejdov.

@sisamisaaa ahoj áno mne volajú.. začalo to 13.8. A 14. som zdvihla. Veľmi zlé rozhodnutie! Ako som zdvihla v pozadí to strašne šuštalo.. a žena co mi volala sa snažila po slovensky ale mala taký jak ukrajinský prízvuk.. a pritom bolo písané že číslo je z rakúska. Ako som to zrušila, z účtu mi odišlo 30€ za 3 minúty mi zas volalo podobné číslo no už som to nedvihla a zas mi odišlo z účtu 30€… hneď som volala do banky no a medzi tým mi zase volalo to číslo a zas mi odišlo 30€, ako som sa dovolala do banky hneď som dala zablokovať kartu.. takto mi zobrali 90€ a nikto, ani z banky nevedia odkial sa mi dostali do účtu a ani kam tie peniaze odišli.. bola som ma polícii ale nič žebraj nevedia zistiť. Čísla sú šifrované.. NEZDVÍHAJTE! Donedávna som myslela že keď zdvihnem cudzie číslo, nemôže sa nic stať.. no ale? Ako je toto možné? Nikto mi zatiaľ nedal odpovedať! A peniaze asi už neuvidím..