icon

Prečo nikto neverí sexuálne zneužitym ženám?

25. jan 2023

Prečo keď niekto ide na políciu nahlásiť znásilnenie, sexuálne zneužitie deti atď. Tak vo väčšine prípadov tej obeti neveria alebo ju začnú obviňovať že si za to môže sama? Je mi z tohto systému na grcanie. Veľmi veľa sa toto deje v rodinách, vie sa o tom, že sa to deje a aj tak keď dieťa povie, že ho napríklad otcim zneužil, tak sa to uhra tak, že si to to dieťa vymyslelo popri tom to vôbec nedava zmysel. Keď ide žena vecer sama tak sa to tiež vníma koľko krát tak že si to "pýtala". Sú prípady vo veľmi kresťanských obciach kde kňaz zneužíva deti, rodina o tom vie ale nerieši to, pretože čo povedia ľudia. Neviem, ako je to v iných krajinách, ale mám pocit že sexuálne násilie je v tejto krajine veľmi podcenene a systém dovoluje násilníkom beztrestne páchat zverstva na deťoch, mladistvých aj dospelých. Prepáčte ak to sem nepatri, moja kamarátka zažila podobnú situáciu, nebudem to viac popisovať aby sa nenašla v tom a uzavrelo sa to tým, že si to určite vymyslela pretože chce daného násilníka poškodiť. Je mi do plaču z toho systému. Nedajbože má žena sukňu. To už sa ani ako znásilnenie nepočíta, to už má vlastne na sebe nálepku "pod ma vyj**bat".

laurita285
25. jan 2023

Jasné že neveria. Však to je veľká zábava tvrdiť o sebe že si zažila znásilnenie a rovnako je to aj trendy :D ( irónia ak by niekto náhodou nepochopil )

lenjaona
25. jan 2023

@kiwi3 ale mnoho krat je to spustac

soldi
25. jan 2023

@lenjaona obliekaju sa moc vyzyvavo? Komunikuju so starsimi chlapmi???
Takze to je vina zeny?!

amy2807
25. jan 2023

@laurita285 tak ale dnes niektori ludia povazuju za sexualne obtazovanie uz pomaly aj to ked sa muz na zenu usmeje..to je zas dalsi extrem

amy2807
25. jan 2023

ved ta kampan metoo co bezala nedavno to bola tragikomedia..hashtag metoo lebo mi v metre povedal ze mam pekne tricko..tak som tiez obet obtazovania 🙈

autor
25. jan 2023

@lenjaona vieš vôbec niečo o tejto teme? Ja som si na margo tejto skúsenosti o Tom veľa našla a teda vyzývavo oblečené sebavedomé ženy si malo kto vyberie za obeť. Najčastejšie sú to tie tiché šedé mišky, ktoré skôr budú držať hubu a krok a ešte je šanca, že daný násilník si z nej spraví pravidelný nástroj obstastnenia.

kiwi3
25. jan 2023

@laurita285 presne. toto si vymysli naozaj len minimum posahanych zien. uplne zanedbatelne percento. lebo kazda by chcela, aby na nu ukazovali, ze to je ta znasilnena a chodit po policii a sudoch. zeny to proste maju rady... 😖

lenjaona
25. jan 2023

@soldi netvrdím že je vyslovene na vine ale ak si na nete píše 14 ročne dievča s vyše 30 ročným a viac tak čo čaká?
Denne vidím mladé dievčatá v mini kožených sukniach podpätkoch výrazný make up, výstrihy, koketovanie atd tak take su určite sväté
Treba si dávať pozor a navyše nebehat po tme vonku a najmä tam kde je malo ľudí, les park odľahlé uličky

pribinak
25. jan 2023

Čo to tu trepeš za nezmysly ? Gynekológ zoberie ster z vnútra posvy, vidí zranienie pri násilnom styku, ….
Môžeš požiadať o ženu gynekologickú.

Ja nehovorím že je to Easy, ale keď chcem rieisit tak to proste musí zvládnuť
Takto to funguje všade

kiwi3
25. jan 2023

@pribinak tak ale kolko vidi ten nasilny styk a moze zobrat ster z postvy? asi nikto hned neklope po znasilneni gynekologovi na dvere

autor
25. jan 2023

@pribinak pre boha, každé zneužitie nemusí byť násilne. Si uvedomujete, že tie ženy v tej situácii môžu zareagovať akokoľvek a nie vždy sa vedia brániť? Násilný styk ma možno 10% znásilnenych.

pribinak
25. jan 2023

Wau….to máš z kadiaľ tuto stitstiku, že 10%

autor
25. jan 2023

@kiwi3 hej no, to je ďalšia vec, že po pár dňoch gynekológ žiadne zranenie nevidí, lebo sa to zahojí... Takže ano, ak si žena natiahne nohavičky a neuteka rovno na gyndu, vidia akurát tak holu pi*

pribinak
25. jan 2023

@kiwi3 však samozrjeme že nie, nikde nepíšem že hneď a zaraz má cválať na gynekológii, ale nesmie sa umyť.

Ty radis čo? Lebo zatiaľ som si žiadnu radu nevšimla

kiwi3
25. jan 2023

@pribinak tak si precitaj diskusiu

autor
25. jan 2023

@pribinak ok, nemam štatistiku a neviem koľko percent znásilnení je reálne násilných, ale určite to nie sú všetky a dovolím si tvrdiť že ani polovica. Veď veľká časť zneužitia prebieha aj na deťoch, to, že veľa žien pri znásilnení dosiahne orgazmus si už počul? V tvojom okolí je určite veľa sexuálne zneužitých žien, ktoré o tom nehovoria a veľa z nich napríklad urobia tú vec pod nátlakom, lebo sa boja. Nie vždy je to o tom, že musí žena kopat a metat sa a hrýzť. Či keď sa nebráni tak sa to už nepočíta ako znásilnenie?

soldi
25. jan 2023

@lenjaona sorry, ale spamataj sa. ked si pise 14 rocna s 30 rocnym, tak hadam je 30 rocny chlap ten, co ma mat mozog v hlave a nie v gatoch. je to jeho zodpovednost.

hadam sme civilizovana spolocnost a zodpovednost nesie ten, kto spacha trestny cin. nie obet!

fakt, chod sa hanbit za taketo spiatocnicke myslenie.

pribinak
25. jan 2023

@kiwi3 Hm, normálne soľ nad zlato

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
pribinak
25. jan 2023

Ty si chorá

kiwi3
25. jan 2023

@amy2807 nerozumiem tomuto realitizovaniu, keby to aspon robil chlap...

normalne sa uz nezapajam, lebo mi to nerobi dobre. nechapem, ze ani pri tomto zeny nedokazu drzat spolu a budu odbiehat, relativizovat, zneazovat a hladat chybu vsade inde.
@pribinak normalne som poradila, ze to ma podat na prokuraturu a nie na obvodne oddelenie, aby to nemohli odmietnut a zaoberali sa tym. neviem, aky mas problem.

euka210
25. jan 2023

@amy2807 to je hrozne a ano, takto vela krat ti zufali ludia koncia...bez pomoci a pochopenia, zavisli na alkohole ci ine, s depresiami a uzkostami, rezu sa ci spachaju samovrazdu.
Uz som tu raz pisala pripad 2 dcer zneuzivanych otcom...po svojich 18r to dali na policiu, tahalo sa to 7r a otec dostal pol rocnu podmienku...a 1 z dcer nemoze kvoli tomu viest intimny zivot.
Je tu mala osveta aj u beznych ludi a u odbornikoch ako policajti, psychologovia ci psychiatri je tato slaba informovanost a vzdelanost katastrofalna...svojim pristupom este viac ublizia ako pomozu...najdu sa aj vynimky, ale su vzacne.

kiwi3
25. jan 2023

presne, vacsina zien reaguje stuhnutim a v zasade sa nebrani. fakt sem neprispievajte, ked nemate ani sajn o tematike

autor
25. jan 2023

@kiwi3 ale to je také slovenské, že žena čo sa nebráni tak to vlastne chcela.... Poznám ženu, ktorá po party išla na nejaký byt a tam ju nútili aby urobila nejakým chlapom blowjob a vyhrážali sa jej nejakou mafiou. Urobila to dobrovoľne, takže nie je o čom podľa tohoto merítka.

mira0611
25. jan 2023

@amy2807 toto je strasne. Keby toto niekto spravil mojmu dietatu, ja by som ho zabila. Ajtak by mi to uz bolo jedno, ked zhniem v base, ked som stratila moje jedine dieta uz je vsetko jedno. Uz nemam co stratit.

katkazocele
25. jan 2023

Lebo veľa žien si to vymýšľa kvôli peniazom alebo preto že ráno sa zobudili a ľutujú že sa sním vyspali 🥺
Môžem sem dať link na video, kde je zachytené falošny pokus o znásilnenie,. našťastie chalan nešiel do basy 🙏

autor
25. jan 2023

Ako da sa polemizovať, že nemala chodiť na byť a nemala, je to tak, ale povedať že to je jej vina a ze ti muži sú nevinní je choré, zvratene, nechutné a každý kto si to myslí by sa mal vážne zamyslieť, či chce mať deti lebo keď sa to stane vašej dcére či synovi, a vy nebudete stát pri nich, tak je dost možné, že to skončí ako slečna po stužkovej.

ckocka
25. jan 2023

@katkazocele Si zabila.

autor
25. jan 2023

@katkazocele ano, velmi veľa žien az 5% alebo aj to som už povedala veľa, neviem presne ako je tá štatistika. A kvôli pár hlupaniam ideme teraz všetky zaškatulkovat ako klamárky alebo poprípade ženy, ktoré oľutovali že sa s niekým vyspali

katkazocele
25. jan 2023

@euka210 toto je na neuverenie, on bol bohatý keď dostal 1 rok ?