icon

Prečo nikto neverí sexuálne zneužitym ženám?

25. jan 2023

Prečo keď niekto ide na políciu nahlásiť znásilnenie, sexuálne zneužitie deti atď. Tak vo väčšine prípadov tej obeti neveria alebo ju začnú obviňovať že si za to môže sama? Je mi z tohto systému na grcanie. Veľmi veľa sa toto deje v rodinách, vie sa o tom, že sa to deje a aj tak keď dieťa povie, že ho napríklad otcim zneužil, tak sa to uhra tak, že si to to dieťa vymyslelo popri tom to vôbec nedava zmysel. Keď ide žena vecer sama tak sa to tiež vníma koľko krát tak že si to "pýtala". Sú prípady vo veľmi kresťanských obciach kde kňaz zneužíva deti, rodina o tom vie ale nerieši to, pretože čo povedia ľudia. Neviem, ako je to v iných krajinách, ale mám pocit že sexuálne násilie je v tejto krajine veľmi podcenene a systém dovoluje násilníkom beztrestne páchat zverstva na deťoch, mladistvých aj dospelých. Prepáčte ak to sem nepatri, moja kamarátka zažila podobnú situáciu, nebudem to viac popisovať aby sa nenašla v tom a uzavrelo sa to tým, že si to určite vymyslela pretože chce daného násilníka poškodiť. Je mi do plaču z toho systému. Nedajbože má žena sukňu. To už sa ani ako znásilnenie nepočíta, to už má vlastne na sebe nálepku "pod ma vyj**bat".

katkazocele
25. jan 2023

@autorka ja len tvorím možnosti prečo verejná mienka je taká aká je, lebo tých 5% urobilo hroznú reklamu tým ktoré to skutočne zažili 😔

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
nwnw
25. jan 2023

V tejto krajine sa neriesi ani domace nasilie dokazatelne, alebo napr zanedbanie zdravotnej starostlivosti, sikana a podobne. No a celkovo mame dost zle nastaveny system trestov.

jana_eyre_2
25. jan 2023

Neviem prečo to tak je... avšak sama vidíš ešte len začiatok diskusie a koľko "nechce sa mi to veriť".. ľudia proste prílišne negatívnemu vôbec neveria, pokiaľ to sami nezažijú a to je desive... Mrzí ma čo sa stalo tvojej kamaratke a mrzí ma že naša spoločnosť je takto nastavená.. bohuzial mám aj vlastné skúsenosti.. ale načo o nich vôbec písat.. totiž vždy si obeť vypočuje urážky alebo minimálne ju obvinia z klamstva/prehanania...

mistymay33
25. jan 2023

Minca ma dve strany. Robila som roky na policii a ver, ze existuju zeny, ktore si mozu taketo nieco vymysliet ako pomstu voci dotycnemu. To nie je len tak niekoho obvinit ze ta znasilnil, na to treba aj nejaky dokaz. Preto by mala ist dotycna co najskor na prehliadku, aby sa to mohlo zadokumentovat. A nie po tyzdni. Takto je to len slovo… a policia nemoze niekoho obvinit, lebo to niekto povedal. Je to zlozitejsie, ale policia to nepodcenuje. Mas pravdu, ze znasilnenie nemusi byt len nasilne, nemusis mat v posve ziadne zranenia, preto sa zaistuje aj satstvo obete, a z nohaviciek sa berie DNA, ak tam su spermie pachatela, tak je to dokaz, ehakulat moze byt este aj v posve, na satstve mozu byt vlasy nasilnika atd… to vsetko su dokazy, ktore vy nemate, bohuzial. Takze na zaklade coho ma policia obvinit daneho cloveka? Lebo jedna zena povedala?

katkazocele
25. jan 2023

@mistymay33 teoreticky mali dobrovoľný styk,povedzme má rada tvrdšie, ráno to baba oľutuje čo sa stalo pod vplyvom alkoholu, ide na políciu povie že ju znásilnil nejaký muž ktorého si doviedla z baru domov. spermie sú, v pošve, na nohavičkách, sú tam aj odreniny, kedže to bolo tvrdšie. A teraz chalan akože dostane 10 rokov basy lebo slečna ráno to oľutovala? tieto prípady som myslela, lebo on povie pravdu, že to chcela, ale nemá to ako dokázať, kedže nikto pred sexom nespisuje vyhlásenie že spím dobrovoľne s danou osobou 😖 Aj takúto situáciu si zažila? falošne obvinenia ?

teleskop
25. jan 2023

kto vymysla tieto temy...

mistymay33
25. jan 2023

@katkazocele Presne tento scenár som nezažila, ale može sa to teoreticky stať. Tam je dokazovanie ťažšie, ano dôkazy možu byť proti nemu, /spermie, odreniny a pod.../ ale tam by sa skumalo a dokazovalo, či ho do bytu pustila dobrovolne, a či dobrovolne s ním mala aj sex, dokazovalo by sa to výpoveďami /ktoré by boli asi protichodné/ a potom by sa pristupilo ku konfrontácii možno... Náš právny systém, je založený na to, že policia, a súd musí dokazať vinu dotyčnému a nie dotyčný dokazovať nevinu.

katkazocele
25. jan 2023

@mistymay33 len on zatiaľ čo bude obvinený príde asi o prácu, lebo toto sa rozkrýkne, kamaráti rodina sa ho budú strániť, ja keby som chalan a toto by mi jednorázovka z baru urobila, tak si to asi hodím, veď jedno krivé obvinenie a celý život je zničený😢

kiwi3
25. jan 2023

inak pred chvilou presne k tejto teme

https://www.youtube.com/watch?v=9YLt7UC395c

od 23:58

lalenka33
25. jan 2023

Toto je veľmi kontroverzná téma. Je kopec obetí znásilnenia, ktorým niekto neverí, ktore to preto nechcú nahlásiť, ale na druhej strane ako bolo aj vyššie napísané je aj kopec mužov, ktorí doplatia na krivé obvinenie.
Prepáč, ale tvoja kamoška si asi nemyslela, že tí chlapi ju po párty volajú na byt hrať pexeso, že? Ja nevravím, že sú nevinní. Nie, niesú, keď ju nútili k niečomu, čo nechcela, ale ani ona v tom neni nevinne lebo nemala čo ísť na byt s chlapmi. Normálna žena rozmýšla ake následky to môže mať a že jej tam nebude mať kto pomôcť.

mistymay33
25. jan 2023

@lalenka33 S týmto súhlasím iba čiastočne... lebo ano skutočnosť, že niekoho po party pozvem na byt nie je ešte súhlas so sexuálnym aktom. Keby pri tom ako ju začne napr. vyzliekať povedala nie, alebo dala najavo svoj nesúhlas, nemože ten chlap v tom pokračovať.

lalenka33
25. jan 2023

@mistymay33 ale veď presne to som aj napísala, že niesú chlapi nevinní lebo ju nútili k niečomu, čo nechcela, ale zase ani ona v tom nieje úplne nevinne

mistymay33
25. jan 2023

@lalenka33 vsak prave v tom ti oponujem. Ona nie je vinna… cize je v tom nevinne. Ano, mohla a mala predpokladat, ze chlap to bude chapat ako pozvanie na sex, ale to nie je jej problem ako ai to on vysvetluje. Ona povedala nie, vyjadrila nesuhlas a tam je hruba ciara. Za nu proste on nemoze ist, aj ked je v jej byte, na jej pozvanie.

maris5
25. jan 2023

Mne sa chce grcat ked vidim, ako vinnici odchadzaju zo sudu s podmienkou. Ked obet niekolko krat prejde tou situaciou opakovane, lebo sa kazdy na to pyta a nakoniec 💩 z toho....

katkazocele
25. jan 2023

@mistymay33 len ako dokázať, že žena povedala nie počas aktu? že si to rozmyslela? 😕

katkazocele
25. jan 2023

@maris5 podmienka sa dáva, len keď nie sú priame dôkazy nie? 😲

mistymay33
25. jan 2023

@katkazocele to je ťažká otázka... bude sa to dokazovať pred 0ČTK.

mistymay33
25. jan 2023

@maris5 preto je u nos na SVK tak málo oznámených sexuálnych trestných činov. Je to pre ženu stresujúce, ponížujúce, frustrujúce... a tažko dokázateľlné... lebo niektorí ti dajú pocítiť, že vlastne je to tvoja chyba.

lalenka33
25. jan 2023

@mistymay33 v tomto s tebou nesúhlasím, ako dospelá žena išla dobrovolne na byt s niekolkými chlapmi, nie s jedným, musela vedieť, načo ju tí chlapi do toho bytu volajú, išla dobrovolne. Takže spoluúčasť má. Nejdem s ožratými chlapmi sama žena do bytu.

nataly420
25. jan 2023

@lenjaona ?? Toto čo je za argument ?? Aj keby ide 12 ročne dievča hole to neznamená že chlap musí mat s nou sex !! Po prvé On je dospely a po druhe okamžite obvinenie za pedofíliu ! Neskutočne

lenjaona
25. jan 2023

@nataly420 su to sexuálny predátori devianti choré osoby
A tie dievčatá sa samé vystavujú ako lacný tovar ktorý si každý kto po nich zatúži môže zobrať
Obidve strany sú na vine

mistymay33
25. jan 2023

@lalenka33 co znamena spoluucast pri znasilneni? Take neexistuje. Moze ist aj so 100 chlapmi do bytu, ak povie NIE, znamena to NIE!
Vies ze existuje aj znasilnenie manzelky svojim manzelom? Ak manzelka povie nie, a manzel ma s nou styk aj napriek tomu, lebo zneuzije svoju fyzicku prevahu a donuti ju k sulozi, je to znasilnenie.
Ten paragraf nepozna nieco take ako spoluucast. Je to jedno koho si zavolam do bytu… ak nebudem suhlasit so stykom a niekto kto je silnejsi ako ja, ma donuti, napr, ze mi chyti ruky, prilahne ma a vykona suloz je to znasilnenie.

mistymay33
25. jan 2023

@lalenka33 ešte chcem dodať, že pravdepodobne kvoli tomu, že ho sama pozvala do bytu, by to bola polahčujúca okolnosť v prospech páchateľa, ale napriek tomu, by bol vinný z trestného činu. Možno by presne kvôli tom skončil s podmienkou...

lalenka33
25. jan 2023

@mistymay33 ale ta slečna o ktorej autorka píše v komentári nikoho do svojho bytu nepozvala a nikým nebola znásilnená, ona sama šla do bytu k cudzím chlapom s cudzími chlapmi, ktorým ona spravila oralny sex, je podľa mňa rozdiel, keď manžel znásilní svoju manželku spôsobom, ako si popísala ako keď ide žena dobrovolne s niekolkymi cudzími chlapmi do cudzieho bytu. Veď musela vedieť načo ju tam tí chlapi volajú.

nekonecna_katastrofa
25. jan 2023

@lalenka33 Pletieš 2 veci. Keď ideš po preplnenom námestí s otvoreným batohom, si hlúpa, nie vinná, že ti niekto niečo ukradne. Nikto nemá na to právo ti niečo vziať.
Takisto žena čo ide s opitými chlapmi sama na byt je hlúpa. To ale neznamená, že dáva zvolenie, aby ju niekto znásilnil. Hlúpa síce je, ale nie vinná! Nie = nie.

lalenka33
25. jan 2023

@nekonecna_katastrofa a ja opäť opakujem, že tá žena znásilnená nebola

cakambabatko
26. jan 2023

@lalenka33 znásilnenie znamená akékoľvek donútenie k sexuálnemu aktu.

lolitha
26. jan 2023

@amy2807 tiez som na tom podobne prezila som pokus o znasilnenie , napadol ma zozadu za bieleho dna