Prečo nikto neverí sexuálne zneužitym ženám?
Prečo keď niekto ide na políciu nahlásiť znásilnenie, sexuálne zneužitie deti atď. Tak vo väčšine prípadov tej obeti neveria alebo ju začnú obviňovať že si za to môže sama? Je mi z tohto systému na grcanie. Veľmi veľa sa toto deje v rodinách, vie sa o tom, že sa to deje a aj tak keď dieťa povie, že ho napríklad otcim zneužil, tak sa to uhra tak, že si to to dieťa vymyslelo popri tom to vôbec nedava zmysel. Keď ide žena vecer sama tak sa to tiež vníma koľko krát tak že si to "pýtala". Sú prípady vo veľmi kresťanských obciach kde kňaz zneužíva deti, rodina o tom vie ale nerieši to, pretože čo povedia ľudia. Neviem, ako je to v iných krajinách, ale mám pocit že sexuálne násilie je v tejto krajine veľmi podcenene a systém dovoluje násilníkom beztrestne páchat zverstva na deťoch, mladistvých aj dospelých. Prepáčte ak to sem nepatri, moja kamarátka zažila podobnú situáciu, nebudem to viac popisovať aby sa nenašla v tom a uzavrelo sa to tým, že si to určite vymyslela pretože chce daného násilníka poškodiť. Je mi do plaču z toho systému. Nedajbože má žena sukňu. To už sa ani ako znásilnenie nepočíta, to už má vlastne na sebe nálepku "pod ma vyj**bat".
@lenjaona nechcem ti nič zlé priať ale v tvojom prípade by ti asi bolo treba si to zažiť aby si tu netrepala tieto hlúposti..zamysli sa nad sebou
@cakambabatko ja sa viem brániť, a nechodím po noci po vonku ani neschlastam v baroch ako pubertiacky a neflirtujem s každým len aby mi zaplatili drink
@lenjaona ty musis byt strašne primitivna, nešťastná osoba sama so sebou, nič iné sa z tvojich komentárov ani nedá usúdiť..Ak si myslíš, že to, že je žena opitá a filtruje s niekym dáva niekomu právo k znásilneniu, tak nie si o nič lepšie na tom než ten násilník..Kvôli ľuďom ako si ty sú ženy znásilňované.. Je smutné, že ženy sa majú naučiť “sa brániť”, keď v skutočnosti sú to chlapi, ktorí si majú držať svoje vtáky v gatiach..Pritom je to tak jednoduché…Mimochodom pre tvoju zaujímavosť, ženy bývajú znásilnené aj za bieleho dňa, celé zahalené, tie ženy konkrétne ako “si to pýtajú” v tvojej hlave? Alebo malé dieťa? Častokrát sa stáva, že deti bývajú zneužívané rodinou. K tomu zas čo máš povedať? Ženy aby prestali chodiť oblečené v sukniach, tielkach, keď je vonku teplo a nechodili von po 10tej večer aby naaaaaahodou neprovokovali chlapov, že? Lebo všetky to chceme!!! Byť znásilnené!! Ženy priam sa z toho tešia a prosia o to..v tvojej hlavičke 🙂
@beronsche
@cakambabatko stačí si dávať pozor všeobecne
Nikdy nikomu z rodiny blízkych kamarátok spolužiačok susedov ani nikomu v blizkosti take nestalo
@lenjaona takže za to, že v tvojom okoli sa to nestalo, to znamená, že sa to nestalo nikomu? A navyše ako vôbec vieš, že sa im to nestalo? Takej osobe ako si ty, s takýmto názorom by som to teda určite ani nevravela…Zas mojej najlepšej kamarátke sa to stalo.. O šiestej ráno medzi panelákmi, mala rifle, mikinu a bundu, bola triezva, ako čo mala robiť? Ako si mala dať pozor? To ženy aby len v strachu z bytu vychádzali..keby neboli chlapi také hovädá a ženy také tupelá ako ty, tak by k žiadnym znasilneniam nedochádzalo..Na vine je vždy len a len ten, kto ten čin spáchal..A veru aj ten, kto takéto správanie ospravedlňuje
@lenjaona nevidis si dalej od nosa...
Ze ste nieco ty a tvoje zname nezazili prip. ty nevies o tom, ze to niektora zazila, to neznamena, ze sa to nedeje..
A nie, NESTACI si davat pozor.
Si uplne mimo. Uplne.
Opakujem, nastuduj si problematiku.
A hlavne, nikdy, ale naozaj nikdy takto nemudruj pred obetou sex.nasilia!
Zrejme nevies ani, co je sekundarna viktimizacia obete, takze aj toto si zisti.
Viac uz nereagujem, skoda casu..
@cakambabatko je to síce mimo temy ale aj tak
Včera bolo v správach že syn zavraždil rodicov myslim ze 282 ran im uštedril, kazdy pisal ze ho treba zabit atd proste mu priali smrt a označovali ho za vraha
Pritom to bol tazky schizofrenik s rozdvojenou osobnosťou a nevedel co robi, žiadal o pomoc lekara ktory mu dal lieky nic viac
Takže mate pocit ze vinník je stale na vine?
@lenjaona čosi, to vôbec! Určite za to môžu obete! Podľa teba kto je vrah? Asi nie ten čo vraždil😁😁😁
@cakambabatko čítala si aj čo som pisala?
@lenjaona a ty čo som písala ja predtým? Si len utvrdila moja vetu - “Na vine je vždy len a len ten, kto ten čin spáchal..A veru aj ten, kto takéto správanie ospravedlňuje“ mimochodom napisala si, že “syn zavraždil” a že ľudia ho označujú za vraha..však vraždil, tak je to vrah..a je jedno, či mal nejakú diagnózu…však aj pedofilia je choroba a nedáva to nikomu právo znasilnovat deti a keď sa čin stane, tak nie je na vine ani žiadny lekár za to, že ho nevyliečil preboha..ty tu o čom točíš? Každý ti tu píše aby si sa zamyslela ale ty len utvrduješ ďalej každého, že to nemáš usporiadané..
@cakambabatko pedofilia neni choroba, je to človek ktory jasne vie co robi ale schizofrénia je choroba kde nerozmýšľa
@lenjaona takže podľa teba teraz každý schizofrenik má dovolené zabíjať ľudí lebo je chorý a každý násilník má dovolené znásilňovať ženy, lebo sa nevedia brániť..Dobre👏🏻Ako vidím, tebe tu môže xy ľudí písať čokoľvek, ty si aj tak niekde inde
@lenjaona a mimochodom pedofilia choroba je.. stačí si vyhladat ten pojem. Je to “chorobná sexuálna náklonnosť k deťom” .. už viac ani nejdem pisat, lebo to pri tebe nemá zmysel
@cakambabatko asi nevies co je schizofrénia
@lenjaona ty nevieš čo je znásilnenie a o tom je táto diskusia
@lenjaona ale ja sa svojho ex bojim. Otca sa nebojim a ten tiez bil matku. Moja babicka taktiez zazila domace nasilie a krstna tak isto. Ja som tretia generacia v rodine, ktora zazila minimalne jednu facku od chlapa. A strach mam opraveny, pretoze sa vyhrazal, ze mojho priatela zabije. A nie raz.
@lenjaona zakaz priblizenia nepresiel. Podaval ho prokurator. A policia nic neurobila, len ho zabasla na ani nie mesiac. A ked som neskor isla na policiu, tak mi povedali, ze ak ma bude i nadalej prenasledovat a vyhrazat sa, tak podame oficialne trestne oznamenie s tym, ze zavolaju aj tlmocnika. Nastastie to ustalo, len otazne je dokedy..

@lenjaona samozrejme, draha.. 😁