Prečo oslavujete velkonočné sviatky?
Co pre vás znamená toto obdobie? Ja slávim vzkriesenie Spasiteľa a vy? 😉
prosim admini! mohli by ste tam zmenit oslavujete, miesto tej mojej skomoleniny? diky 😝
vobec tieto sviatky neoslavujeme...akurat je super, ze je volno a manzel je doma 😉 Nevypekam, nevarim nic extra, nezdobim vsetko zajacmi, vajcami a kurencami a ani neotvaram sibacom. 😝
ani ja nevypekam a nezdobim, pretoze na to nemam cas, kedze mam ako vzdy cez sviatky najviac prace 😅 aspon vyhoda, ze nemusim otrocit pri sporaku
ahoj Daniela-daaavno si tu nebola.Preco oslavujem Velku noc asi velmi obsirne pisat nemusim-ta piesen toho "povie" dost.
Velka noc je pre mna pripomenutie si tej uzasnej obete Ježiša-mozno to nedokazeme uplne pochopit-ale v tento den si ovela intenzivnejsie uvedomujem co pre mna Ježiš urobil 😔
a napecene ani extra upratane nemam 😀 ved nie o tom su sviatky....
presne ako napisala etuska aj ja z tohto dovodu oslavujem velku noc, ale mam uz aj napecene aj upratane aj ked samozrejme nie o tom su tieto sviatky, ale tak niejako to uz akosi patri k nim, ale aj bez toho budu. Prajem Vam pozehnane velkonocne sviatky.
Ja pridam toto: 🙂
Jeden starý kňaz, prišiel raz v jedno veľkonočné nedeľné ráno do kostola a doniesol so sebou hrdzavú, sk rivenú starú vtáčiu klietku, ktorú položil vedľa oltára. Viacerí ľudia v údive nadvihli obočie, keď prehovoril. Včera som sa prechádzal po meste a uvidel oproti chlapca, ktorý niesol tuto klietku. Boli v nej tri malé vtáčiky, trasúce sa chladom a
strachom. Zastavil ho a spýtal sa:
"Čo to tam máš, synak?"
"Len pár starých vtákov," odpovedal.
"Čo chceš s nimi robiť?" spýtal som sa.
"Zobrať ich domov a hrať sa s nimi," odpovedal. "Budem ich dráždiť, aby sa pobili.
Stavím sa, že sa, že to bude zábavné."
"Ale skôr čí ne skôr ich budeš mať dosť a prestane ťa to baviť. Čo urobíš potom?"
"Ale, mam aj zopár mačiek,"
povedalo malé chlapčisko.
„Radi si na nich pochutia."
Keď som na moment onemel, zašepkal som "Koľko chceš za tie vtáky, synak?"
Čoo??!!!
„ A na čo by vám boli, pán farár?
Sú to len obyčajné vtáky z pola.
Ani nespievajú - a vôbec nie sú pekne!"
"Koľko?"
Znovu som sa spýtal.
Chlapec si ma premeral, ako by som bol bláznivý a povedal: "1000 korún!"
Siahol som do vrecka a odpočítal peniaze.
Na konci aleje, kde bol strom som klietku, otvoril a klopaním na mriežku klietky presvedčil vtáčiky, aby vyleteli.
To vysvetľuje prítomnosť klietky v kostole.
V týchto prípadoch by sme sa mali riadiť učením pána Ježiša Krista.
Jedného dna sa rozprával Ježíš s Diablom.
Satan sa pravé vrátil z Raj sk ej záhrady a škodoradostné sa chválil: "Nuž, Pane, práve som
nachytal plný svet ľudí.
Nastavil som pascu, starú návnadu, vedel som, že neodolajú. Mám ich všetkých!"
"Čo s nimi budeš robiť," spýtal sa Ježíš.
Satan odpovedal: "Chaa, budem sa zabávať! Budem ich učiť ako sa sobášiť a rozvádzať, ako sa majú nenávidieť a škodiť si, naučím ich piť a fajčiť a preklínať. Naučím ich ako vynájsť pušky a bomby a navzájom sa zabíjať. Už sa teším na tú zábavu!"
"A čo urobíš potom?" spýtal sa Ježíš.
"Zatratím ich!" hrdo sa vypol Satan.
"Koľko za nich chceš?" spýtal sa Ježíš.
"Hádam by si tých ľudí nechcel?!
Niet v nich ani štipky dobra.
Keď si ich vezmeš, budú ťa len nenávidieť.
Napľujú na teba, budú ťa preklínať a zabijú ťa! Určíte ich nechceš!"
"Čo za nich chceš?" opäť sa opýtal.
Satan pozrel na Ježiša a zaškeril sa:
"Každú Tvoju slzu a všetku Tvoju krv!"
Ježíš povedal: "Máš ich!" - a zaplatil.
Kňaz mlčky zdvihol klietku a otvoril na nej dvierka .
Nie je smiešne, že posielame e-mailom tisícky vtipov a tie sa rozšíria ako požiar, ale keď začneš posielať správy tykajúce sa Krista, ľudia si
dvakrát rozmyslia, čí ich pošlú ďalej?
Nie je smiešne, že keby si tento príbeh mal podať niekomu ďalšiemu, mnohým z tvojho okolia ho radšej nedáš, pretože si nie si istý, čo by si o Tebe pomysleli? Nie je smiešne, ako sa viac trápim tým, čo si o mne pomyslia ľudia, než čo si o mne mysli Boh?
KTO PODÁ TENTO PRÍBEH ĎALEJ?!?
Titkovamiriam,krásny príbeh a pravdivý a hlavne ten koniec 😉 a s hanbou musím priznať,že ten koniec sa týka aj mna ☹
Veľkú noc slávim pre to isté ako etuska a daniela a vlastne pre to prečo ju slávia kresťania 😉
Ahojte babeny, no u mna je to kombinácia určitej rodinnej pohody a rodinných stretnutí a tradičnej podstaty sviatkov, teda pripomenutie si zmrtvychvstania... 🙂 A kedže je krásne počasie, intenzívne si to spoločne užívame. už chystáme sviatočnú večeru...doma sme to volávali, šunková večera. 😎
Pre mňa majú tie štyri dni obrovskú silu a hĺbku 😵 Keď zmĺknu zvony, keď sa započúvam do pašií, keď sa odhaľuje kríž a my si pri tom uvedomujeme, že to všetko pre nás a z lásky, potom v sobotu obrad svetla, čítania a žalmy, slávnostné aleluja a radostný hlahol zvonov... 😵 Sú to úžasné veci. Dojímajú ma každý rok a slovami to ťažko vyjadriť 😵 A s rodinou sa tiež stretám rada, hocikedy v roku, takže v týchto dňoch je to úplne prirodzené 🙂
Nedá mi je to fakt krásny príbeh a poslala som ho ďalej na facebooku, mali by si to prečítať viacerí 😉
hm... keďže veriaca nie som, neslávim... a už sa to konečne naučilo tolerovať aj okolie... 😉 ale vy čo slávite.... Krásne sviatky 😵
Taky tak. Nie som veriaca, neoslavujem. Vajjíčkovo-zajovo-inak veľkonočnú výzdobu máme. Zdá sa mi to pekná jarná symbolika. Ale rada by som vedieť - ako sa slávi Veľkonočný pondelok (myslím, tie veriace. ŠIbačku a polievačku vynechajte 😉 ) To som sa nejako nikde nedočítala....
Vroni, veľkonočný pondelok sa slávi tak ako celý týždeň - slávnostnou svätou omšou, volá sa to veľkonočná oktáva. Na vysvetlenie, ako nám to dnes podal pán farár pri omši - veľkonočná nedeľa, tajomstvo Kristovho zmŕtvychvstania je tak hlboké, že len ťažko do neho dokážeme preniknúť a preto celý týždeň je v liturgii akoby predĺžením nedele, všetky omše celý týždeň majú prispôsobené čítania, modlitby, chválospevy veľkonočnému ránu, duchovne tento sviatok prežívame intenzívne celých sedem dní. Čiže máme veľkonočnú nedeľu, veľkonočný pondelok, veľkonočný utorok, stredu atď. Snáď som to vysvetlila dosť zrozumiteľne. 🙂
Majka 🙂 už budem častejšie... 🙂 ty už máš dve báby? Naposledy si bola ešte s bruškom... blahoželáááám 😀 Prekrásne detičky 😵
Ďakujem maja. Ja som si pýtala vysvetlenie aj od toho (veriaceho) pána, čo s nami býva 😉 , lenže ten by ako učiteľ nezarobil ani na slanú vodu 😝. Konečne v tom mám jasno.

oslavujete, sorry uz som slepa dnes a neviem pisat 😀