Prečo partnerovi zdochne auto pri rozjazde?
Môžem sa opýtať na rady, čo robí priateľ zle. Keď sa chce pohnúť rýchlo, tak mu zdochne auto. Aj na rušnej ceste. Vždy sa bojím, že sa to stane a niekto do nás nabúra. Nemá akoby cit v nohách a skoro pustí spojku. Bojím sa s ním jazdiť. Podľa mňa je to nebezpečné. Nie je začiatočník. Toto je jeho druhé auto a má ho už viac ako rok. Je môžné si nezvyknúť na auto viac než rok?
musí cvičiť, nič iné mu nepomôže
Riešením by bolo auto s automatickou prevodovkou, tam sa to nemôže stať.
presne prax. ale aj profesionalom to obcas zdochne :D
nam sa vacsinou vzdy na najvacsej krizovatke zdochlo, to uz sranda nebola.
presne prax. ale aj profesionalom to obcas zdochne :D
nam sa vacsinou vzdy na najvacsej krizovatke zdochlo, to uz sranda nebola.
@balerina2025 tym s automatmi nie 😀
To je tým autom. Mali sme to na našej prvej škodovke - že "tvrdá spojka" sa tomu hovorí. Zaberá tak v rozmedzí milimetrov. Žiadne ďalšie auto čo sme šoférovali nám toto nerobilo a spojku malo primerane "mäkkú". Vôbec nemusí byť zlý šofér.
@balerina2025 tym s automatmi nie 😀
@nyusika jaj tak my nemame automat 🙂
To je tým autom. Mali sme to na našej prvej škodovke - že "tvrdá spojka" sa tomu hovorí. Zaberá tak v rozmedzí milimetrov. Žiadne ďalšie auto čo sme šoférovali nám toto nerobilo a spojku malo primerane "mäkkú". Vôbec nemusí byť zlý šofér.
@anonym_1d6f9b dobry sofer to po case odhadne
Ahoj, sem-tam sa to môže stať každému, ak šoféruje auto s manuálnou prevodovkou. Ak sa to stáva na každej druhej križovatke, bude problém v tom, že spojku nepridrží v zábere, len ju pustí a preto mu zhasne motor. Možno sa len pred Tebou predvádza a chce "trhať asfalt", no dosiahne pravý opak. Len sa strápňuje, mal by sa rozbiehať radšej pomalšie, ale na istotu.
Jednoducho zlý šofér ….asi by som mu to otvorené povedala a ukázala mu Ako to má robiť
Ma 2 moznosti. … bud to so spojkou nevie alebo moze byt aj Spojka zla. Pri prvom aute sa mu to nestavalo? Mne sa to stavalo na Skode 120 😂 a bolo mi do placu, lebo som sa citila neschopna a ta skapinala velmi casto. Pri dalsich autach som problem nemala od prveho momentu a to som ich vystriedala uz dost.
Ma 2 moznosti. … bud to so spojkou nevie alebo moze byt aj Spojka zla. Pri prvom aute sa mu to nestavalo? Mne sa to stavalo na Skode 120 😂 a bolo mi do placu, lebo som sa citila neschopna a ta skapinala velmi casto. Pri dalsich autach som problem nemala od prveho momentu a to som ich vystriedala uz dost.
@olimuc este vhodna obuv.
@olimuc skoda 120, startovala som so syticom a rozbiehala zasadne na dvojke, lebo jednotka nereagovala 😀 😀
kks, to boli casy 😀
Vôbec to nemusi byt chyba priatela.Pricina môze byt, zla spojka,pritlacny tanier,zle nadstaveny volnobeh na aute.Vyskusajte druhe auto s manualom a uvidis.
Odpovedala si si v popise, problém je v tom, že sa chce rýchlo pohnúť a nevie to. Môže to riešiť tak, že bude viac predvídať napr. na semafore zistí, že sa blíži oranžová tak, že na prechode, ktorý vám križuje cestu naskočí červená. Na oranžovej už potom môže pomaličky púšťať spojku a v pomaly v kľude sa môže rozbehnúť na zelenú.
@anonym_autor ak sa mu to stávalo aj na iných autách tak proste je to ten prípad, že nie každý človek by mal šoférovať auto... Lebo to je vec ktorá sa dá naučiť, natrenovat keď jazdí.
Nevie soferovat
Pri rozbehu nie je dolezita iba spojka, ale aj plyn. Moze mat kludne prilis nizke otacky. O co skor/rychlejsie pusta spojku, o to vyssie otacky by mal mat. Do kopca to je kazdemu jasne a v principe to ale plati pri kazdom rozjazde.
Autorka, vyskusaj to auto ty, ak tebe nezdochne, muz by si mal asi zaobstarat automat, lebo jednoducho nevie soferovat manual. Ja sa dobrovolne hlasim k takym "neschopnym" , bez automatu by som to mala tazke
Autorka, vyskusaj to auto ty, ak tebe nezdochne, muz by si mal asi zaobstarat automat, lebo jednoducho nevie soferovat manual. Ja sa dobrovolne hlasim k takym "neschopnym" , bez automatu by som to mala tazke
@tenerifka ja viem aj manual, aj automat...ale nechapem, preco niekto dobrovolne jazdi na aute s manualnou revodovkou 😀
ideal, ked hejtuju automaty - ale nikdy s takym nejazdili.
@anonym_autor tak buď už má naprd spojku… pomoze servis
Alebo nevie šoférovať. Ja aj keď som bola začiatočník sa mi nestalo že by mi auto pri rozjazde zdochlo.
@tenerifka ja viem aj manual, aj automat...ale nechapem, preco niekto dobrovolne jazdi na aute s manualnou revodovkou 😀
@nyusika vodicak som robila aj urobila samozrejme na manuali, uz je tomu takmer 30 rokov. Ale hned ako sa dalo, tak som si zivot ulahcila kupou automatu. Na manuali viem, ale uz som vysla z cviku a velmi ma to otravovalo, uz ho nikdy nechcem
@anonym_autor porad mu toto (ak sa rozbieha na rovine): pooomalicky pustat spojku. Ked zaciti, ze zacina zaberat, nech mu noha "zamrzne" (prestane spojku uvolnovat) a da milimetrik plynu. Auto sa samo rozbehne a potom staci pomaly spojku douvolnovat.
@nyusika vodicak som robila aj urobila samozrejme na manuali, uz je tomu takmer 30 rokov. Ale hned ako sa dalo, tak som si zivot ulahcila kupou automatu. Na manuali viem, ale uz som vysla z cviku a velmi ma to otravovalo, uz ho nikdy nechcem
@tenerifka ja jazdim tiez 30 rookv, davam v pohode aj manual - ale iba ked naozaj musim 😀
@anonym_autor denno denne jazdy tým autom? Ja keď som dostala firemné auto prvé 2 mesiace mi stále zdochynalo aj 2-3x za jazdu kým som si naň zvykla. Keby som nejazdil na ňom denno denne trvalo by to omnoho dlhšie. Ak ho šoféroval môj chlap tak isto mu zdochynalo takže to vôbec nemusí byť vodičom ale autom.
@nyusika vies co, manzel to chvalil, az kym nas automat povedal "dost" a auto je od marca v servise. A jazdit mozno ani nebude. Ale na jazdenie je super, len ked sa pokazi, je tooo...🙈...ale tak bolo dost stare to auto uz, ale ze to vedia opravit. Ale nedari sa im. Uz sa to riesilo cez CR, Nemecko a neviem, kde este to posielali.
@nyusika vies co, manzel to chvalil, az kym nas automat povedal "dost" a auto je od marca v servise. A jazdit mozno ani nebude. Ale na jazdenie je super, len ked sa pokazi, je tooo...🙈...ale tak bolo dost stare to auto uz, ale ze to vedia opravit. Ale nedari sa im. Uz sa to riesilo cez CR, Nemecko a neviem, kde este to posielali.
@nevenka to sa môže stať aj autu s manuálnou prevodovkou

no...zle soferuje 😀 😀