Prečo psíčkari nechápu fóbii zo psov?
Preco to psickari nechapu? To je fakt skvele povedat cloveku, co ma fobiu, ze nebojte sa, ona nic nespravi... To je ako niekoho, kto ma strach z vysok, drzat nasilu nad priepastou a hovorit mu, nech sa neboji, ale nech pozera dole.. Taka super informacia, hlavne ked po mne este ten pes skace..
@dadis nedramatizujem. Prečítaj si moje zážitky. Ja som musela prestať chodiť tehotná so psom úplne von. U nás na sídlisku sú tak debilni psíčkari, že to je des. Nie raz som zachraňovala psa aj deti.
@dadis tak ja som zazila minulu zimu, ked sme syna tahali na sankach, ze k nemu vyskocil pes a oblizol ho na tvari. Pre jeho dobro sme sa na tom akoze smiali, ze mu dal pusinku (aby presne nemal traumu), ale teda mne to smiesne ani mile neprislo, uplne malicke dieta cudzi pes oblizne.
@jakubrianka Ale nie je zakazane chodit bez vodzky, ze ty mas zle zazitky, to mi je luto a mala si riesit a nie tu davat nepravdive informacie, ze nie je dovolene mat psa bez vodzky tam, kde sa pohybuju ludia. Ze ty si si dala taketo pravidlo, ok, asi mas na to dovod, ale nie je podlozene zakonom.
@dadis mozno aj ty zijes v omyle, ze to ludom nevadi, ale predstav si, ze vadi.
@dadis
Zatiaľ som nemala konflikt so žiadnym psom, len ma zaujala skúsenosť o skákaní do kočíka, lebo to je moje aktuálne najčastejšie používané vozidlo a priznávam, že ma predstava psíka veľkosti koncertného krídla pritúleného k môjmu bábätku dosť zaskočila🙂
K zrušeniu špeciálnej prokuratúry asi toľko, že som dnes videla výborný rozhovor na TA3 s európskym prokurátorom, ktorý vysvetľoval, čo by sa stalo, keby sa to aktuálnej koalícii podarilo presadiť. Myslím, že by sa ten rozhovor mal púšťať 24/7, aby ľudia chápali, čo sa chystá. Za mňa je to fakt obludné.
Sprej nám asi neprejde (ak by sa dalo, nakúpim skladové zásoby aj z okolitých krajín), už nám zostane len opäť a opäť vyliezť do ulíc.
My určite pôjdeme celá rodina.
@dadis pracujem na tom. Ale vidis, ze aj samotnym psickarom vadia nevychovane psy. Ze tu by si to musela odporucit pomaly 3/4 diskutujucich ( vratane tych co maju vlastneho psika) namiesto toho, aby si sa pozrela, kde je koren problemu..
Ja sama som sa psa bala, chodim behat do lesa a oni automaticky, ked su na volno podidu k bezuacemu, nikdy mi nic nepsravili, ale krvi by si sa mi nedorezala. Mam psa z utúlku, presiel
vycvikom, nie je agresivny, poslucha. Nevidim dovod ho drzat na vodzke. Ano, obcas k niekomu pribehne, lebo ma rad ludi, ked mu venuju pozornost, cely sa tesi, stava sa to najma s ludmi, co na sidlisku pozna, uz ho hladkali, maju psa, stretli sa x-krat.. a sama som mamou a mala som deti a kociky na sidlisku plnom psov, nevidim dovod na akekolvek rozbroje. Ak clovek prekona strach, stava sa sebaistym voci psom. Mne sa to vzdy podarilo len vlastnenim psa 🤷♀️. Som v podstate vo vsetkych troch taboroch - ako ten, co sa boji psov, ako matka deti a ako psickarka otravneho psa..
@dadis ??? Na verejných priestranstvách musí mať pes podľa zákona vôdzku!!! To poníma slovo neohrozuje! Ďalej presnejšie vymedzuje takýto priestor každá obec/mest, ale všeobecne vzaté v obývaných zónach je všade podmienka mať vôdzku. U nebezpečných plemien aj náhubok. Aj keď ako tu čítam , nebezpečnejšia ako psy samotné je ľudská debilita.
@jakubrianka Nemusi a laskavo neurazaj.
@dadis mali sme psa, bál sa veľmi iných, bol na vôdzke. No musel ísť preč, lebo často pribehli iné psy a ohrozovalo to moje deti a psa samotného. Je v poriadku keď iný pes sedí doma lebo tvoj je voľne??? Nie, nie je to v poriadku. Je to hnusné s ešte povedať veď sa nebojte. Neohľaduplné, hnusné. Raz mi druhého psíka schytil o kus väčší do tlamy a vieš že ma z toho traumu pes aj moje dieťa. Majiteľ toho psa ani nevedel kde ho má, len mi bolo povedané že bývajú cez cestu.
@wolf_ áno psov. Vôdzku mať musí.
@jakubrianka Vies, tiez by sa dalo polemizovat, kto zanedbal vychovu a socializaciu psa - ci ty alebo ostatni..moj pes na zavolanie posluchne, stretli sme x vystrasenych a ustekanych psov na vodzke a moj nazor je, ze je to rovnako zlou vychovou a zabedbanim socializacie psa, porovnatelne s tym, ked pes nezareaguje na privolanie panom.
@wolf_ presne to❗️som napísala. Ale platí k tomu ‼️, že všeobecne nariadený zákon je nadradený. Takže vlastne platí všade neohrozovať=vôdzka. Ukáž mi jedno mesto/obec kde je povolené a napísané, že môže pes v obytnej zóne chodiť bez vôdzky.
@jakubrianka 🤦♀️
@dadis pes mal takú povahu. Uštekaná čivava, druhá je ok. A táto nervózna, mala zjavne problèm s CNS. Nie socislizovaná bola nad mieru 4x do dňa von, parťáčku mala druhú doma. Ani jeden z mojich psov taký nebol a mala som za život 4!!! Darmo sa odrádzaš! Môj pes bol na vôdzke a musel ísť od nás preč, bývať do domu, lebo na sídlisku u nás sú debilni psíčkari, ktorým slušnosť absolútne nič nevraví!
Áno? Pošli link kde je to napísané takto?
@wolf_ áno tu píšem to, čo ty s doplnkom
@jakubrianka Jednoducho nemas pravdu. Agresivneho a nezvladnute psa si mala najma ty (vycvik tiez nespominas) a zakon jednoducho neprikazuje mat psa na vodzke, upravuju to len v urcitych miestach VZN.
@dadis agresívneho psa (čivavu na vôdzke)? Ako rýchlo si otočila 🙂. Môj pes bol na vôdzke, a vždy tomu tak bolo a je. Čo sa týka nervozity u psov, sú aj choré psy ak ti to niečo hovorí??? Nič? Myslela som si. Utratiť psa ale ja nedám, lebo dámy majú svojho voľne.
Proste volá sa to ohľaduplnosť. Vo vyššie písanom nadradenom zákone čítajte slovo - neohrozovať.
Dámy končím. Nemá význam debata. To je trend doby nakúpiť psov a takto sa chovať, ešte najlepšie čo najväčšieho do bytu.

@jakubrianka Kde pise, ze pes vyskocil na jej dieta? Ona to nezazila a pyta sa na situaciu, ze vyskoci na kocik. Co som ja pisala, ze som osobne nevidela. Pripustam situaciu, ktoru popisovala jedna zena tu, ze pes vyskocil a dietatu z pultika vzal piskoty. Dramatizujes.