Prečo robí jedna vodná korytnačka zle druhej?
Ahojte.
Mame už dva roky 2 korytnačky a jedna z nich robí druhej zle. Snaží sa ju uhryznut do hlavy a pazurmi jej ide do očí. Nevieme co to môže znamenať?
Koľko majú priestoru?
Sú kŕmené dostatočne?
@monn_pchv masko sme davali, a ja som potom zacala kupovat v akvaristike susene rybky take vacsie normalne rybky cele, a toto jej velmi chutilo aj z toho marastla pekne.
Mali sme toez chvilu dve a jedna druhej odkusila hlavu... :-/ (ano aj take sa stava...) druhu sme doniesli ale neskor, prva ju brala ako nepriatela zrejme, asi preto ju neprijala k sebe, su spolu od zaciatku?
@monn_pchv už majú viac ako 3 roky? Ak sú menšie začala by som mrazenými patentkami alebo mrazeným hovädzím srdcom. Z čerstvého kuracie alebo hovädzie mäso, dážďovka (normálne z vonku) je tiež mňamka pre veľké korytnačky, len treba poriadne vyumývať. Dospelým môžeš to isté ale môžu aj mrazené hovädzie srdce so špenátom, aj čerstvý špenát im často chutí, troška šalátu, alebo slimáky, živé rybky... u nás sa toto najviac osvedčilo. Keď je dobrá voda s filtráciou rybky na chvíľu ozvláštnia priestor a nakoniec dobre poslúžia.
Ale toto môže a nemusí vyriešiť problém 😕
Môžem sa opýtať ako to medzi tými korytnačkami dopadlo? Mám totižto taktiež dve vodné korytnačky a takmer po 10 rokoch spoločného spolunažívania začala jedna útočiť a hrýzť tú druhu do hlavy.