icon

Prečo robí jedna vodná korytnačka zle druhej?

monn_pchv
4. aug 2019

Ahojte.
Mame už dva roky 2 korytnačky a jedna z nich robí druhej zle. Snaží sa ju uhryznut do hlavy a pazurmi jej ide do očí. Nevieme co to môže znamenať?

peter952
Odpoveď bola odstránená
whatever1
4. aug 2019

@monn_pchv ak je to samcek, mozno sa chce parit

adalmba
4. aug 2019

@monn_pchv ahoj my máme 3, 2samci 1 samica. Samica je najväčšia, tak si nedovolia na ňu nič. Ale myslím si tiež že zabrda samec koly pareniu. Samozrejme ak máte párik.

peter952
Odpoveď bola odstránená
sissy27
4. aug 2019

@monn_pchv môžu mať málo životného priestoru

nikiki29
4. aug 2019

Koľko majú priestoru?

sassannka
4. aug 2019

Sú kŕmené dostatočne?

monn_pchv
autor
4. aug 2019

@nikiki29 majú veľké akvárium. Takže v priestore to nebude.

monn_pchv
autor
4. aug 2019

@sassannka majú také granule určené pre ne a myslím si že dostavaju tak akurát.

monn_pchv
autor
4. aug 2019

@peter952 skôr to budú obaja samci

peter952
Odpoveď bola odstránená
nikiki29
4. aug 2019

@monn_pchv a keby skúsiš miesto granúl mrazenú čerstvú potravu? 🙂

monn_pchv
autor
4. aug 2019

@nikiki29 už som aj nad tým premýšľala. prosím vás, čo také by som mohla im skúsiť dat?

via88
4. aug 2019

@monn_pchv masko sme davali, a ja som potom zacala kupovat v akvaristike susene rybky take vacsie normalne rybky cele, a toto jej velmi chutilo aj z toho marastla pekne.
Mali sme toez chvilu dve a jedna druhej odkusila hlavu... :-/ (ano aj take sa stava...) druhu sme doniesli ale neskor, prva ju brala ako nepriatela zrejme, asi preto ju neprijala k sebe, su spolu od zaciatku?

nikiki29
4. aug 2019

@monn_pchv už majú viac ako 3 roky? Ak sú menšie začala by som mrazenými patentkami alebo mrazeným hovädzím srdcom. Z čerstvého kuracie alebo hovädzie mäso, dážďovka (normálne z vonku) je tiež mňamka pre veľké korytnačky, len treba poriadne vyumývať. Dospelým môžeš to isté ale môžu aj mrazené hovädzie srdce so špenátom, aj čerstvý špenát im často chutí, troška šalátu, alebo slimáky, živé rybky... u nás sa toto najviac osvedčilo. Keď je dobrá voda s filtráciou rybky na chvíľu ozvláštnia priestor a nakoniec dobre poslúžia.
Ale toto môže a nemusí vyriešiť problém 😕

viera
5. aug 2019

@monn_pchv Ak im "iba" davas granule, tak im nestacia....Preto sa o ne biju...Korytnacky potrebuju roznorodejsiu stravu...Preto vznikaju medzi nimi sarvatky aj ja som mala vodne korytnacky...A presne ako baby pisu vyssie hore co treba im davat...

monn_pchv
autor
5. aug 2019

@via88 áno, spolu sme ich kupovali. Skúsime im niečo začať aj také davat a uvidíme teda.

karla1511
2. aug 2021

Môžem sa opýtať ako to medzi tými korytnačkami dopadlo? Mám totižto taktiež dve vodné korytnačky a takmer po 10 rokoch spoločného spolunažívania začala jedna útočiť a hrýzť tú druhu do hlavy.