Prečo robíte rodinné fotky v rovnakom oblečení?
Nezávazná téma 🙂, len ma zaujalo, koľko mamičiek v poslednej dobe postuje fotky svojej rodiny v identickom oblečení a celkom nerozumiem zmyslu. Moje spolužiačky dvojičky mali priam traumu z rovnakého odevu a dbali, aby mali všetko vrátane peračníkov odlišné. Raz som videla insta mamku, ako v prírode inštaluje pred objektív svojich rovnako vystajlovaných puberťákov a chudáci sa trápne ošívali.
Obdivujem zmysel pre vkus a krajčírske zručnosti, len nerozumiem trápeniu nevinných členov domácnosti.
@thoughtfulweirdo farebne zladenie je pochopitelne ziaduce. Mna udivuje idetnticke oblecenie
A nie je jedno, či si to niekto zaramuje a dá na poličku alebo drbne na instagram? Myslím že účel to má pre toho človeka rovnaký. Keď uz si dá niekto robotu s oblečení aranžmá prostredia atď atď, tak si myslím že to je fotka plánovaná a nie náhodná momentka ktorú urobíš z dlhej chvíle a z rovnako dlhej chvíle dáš na socku
tebe to nasilne len pride, dolezite je, ci je to nasilne aj pre tych ludi, niektori sa tomu mozu tesit.
Autorka a to nemas v sebe trochu odvahy sa spytat priamo tych, co to robia? Ved im normalne napis a dostanes odpoved. Treba tu zakladat taketo sproste, toxicke temy na ohovaranie?
@ndrag rozmyslas zlahka linearne. Ucelom je poukazat, ze nie kazdemu to moze padnut dobre. Nie, ze by ma zaujimal nazor konkretnej insta mamicky, lebo odpoved tusim.
popisala si v jendnom kometne situaciu, ked am cela rodina oranzove tricko, zelene trenky ...
tu v tejto konkretnej situacii predsa ani nejde o to, ze maju rovnake oblecko,a le co konkretne maju. to, ci je alebo nie je oblecko rovnake nema nic s tym,c i je to vkusne,a lebo nie.
co sa tyka obliekania, videla som video jednej youtuberky - zahranicnej, kde sa snazila ukazat, co dama ma a co nema nosit. no poviem ti, ja som sa v tom nenasla, mne take oblecnenie pride upäte, jednotvarne, casto aj nepohodlne. vzhladovo je sice elegantne,a le neiktore vobec nie je pekne a motze tomu chybat styl, niektore vyslvoene nelichotia postave - hlavne v zmysle, ze zakryvaju peknu postavu. mne osobne sa kludne paci aj teplakova suprava, pokial je pekna. samozrejme ta zvycajne postavu neukazuje, ale tiez zavisi od strihu. oblecenie damy je proste len pre skupinu zien, ktorej sa to paci. su dalsi ludia, ktorym sa paci uplne neico ine, no zial, tie damy sa snazia ostatnym nahovorit, ze to ostatne nie je ok. nevidim dovod, preco by prave damy diktovali, co ok je a co nie je.
a teda s rovnakym oblecenim na foto je to podobne. ty si myslis ze neikto trpi pri foteni v rovnakom oblecku. ty by si mozno trpela, lebo sa ti to evdentne nepaci, no to este stale nezanmena, ze trpia taj ti na foto. tym sa to prave mozno paci.
Jaj tak to neviem take fotky som este nevidela 🤣 - to uz je iny level 😁
@majamat to je podstata.
... akosi sa uz zamotavas :D takze ak si daju mama a dcera obe biele tricka a cierne nohavice, je to ok, su len farebne zladene.. ale ak si daju rovnake biele tricka a rovnake cierne rifle, uz je to trapne, ked sa spolu odfotia a daju na siete...
@radkaradix bingo. Zladenie je vkus, identita je divna.
aha, tak uz chapem.. cize odpoved na tvoju otazku je: Robia to preto, lebo im to nepride divne..
Aj ja som zvedava preco jedna rodina traposi cele Vianoce v jednych spotenych trapnych vianocnych svetroch, ale som sa nepytala, aby sa neurazili 😃
Este aj rozposielaju pohladnice kde su vo vianocnom 🤦 mam si ich vystavit ci co mam s tym robit? Nie su to ale ludia vyzoru Marilyn Monroe, ze by som tuzila sa na nich pozerat... 🤔
@majamat nie, elegantne oblecenie nebolo predmetom mojej uvahy. Kludne nech je kazdy ako chce, v pohode v teplakoch a sietkovanom tielku. Naozaj sa zamyslam nad identickym oblecenim vsetkych pre fotku. Nic ine.
Mne sa to paci, nie na kazdy den ale na fotenie urcite. Pre mna to symbolizuje, ze patríme k sebe.
Počkaj, čiže ty si založila diskusiu kvôli niečomu, čo MOŽNO niekomu nemusí padnúť dobre? Niekomu nemusí padnúť dobre vôbec sa fotiť, inemu napríklad v plavkách, ďalšiemu môže vadiť, keď sa fotia iní a on je v pozadí, ale na tej fotke je vidieť... Keď niekomu niečo vadí, môže sa voči tomu ohradiť. Ak je to ten človek, ktorého sa to týka. Ak to vadí tebe, ako nestrannému divákovi, ktorého sa to nijako netýka, tak sa síce voči tomu ohradiť môžeš, ako si to urobila napríklad teraz v tejto diskusii, ale to je tak všetko. Skús sa zamerať na podstatnejšie problémy.
neslo o elegantne oblecenie. pointa bola, ze aj ked tebe sa to ok nezda, to este neznamena, ze iny maju rovnaky nazor. hlavne teda ti ucastnici toho co sa tebe nepaci.
@h2 prva veta hovori, ze je to nezavazna tema. Cize nie podstatny problem. A nechcem s tym robit nic ine ako, na to poukazat. Netusim, kde si dospela k nazoru, ze chcem s tym robit cokolvek ine. Kopes do otvorenych dveri a hladas problem, kde ziaden nie je 😉
Mne sa to paci,pokial je to spontanne,obcas sa tak oblecu. Nepaci sa mi,ked je to skoro na dennom poriadku,ale to ja si ani svoje oblecenie do detailu neladim. Nemam k tomu sklony ani bunky. Ale je to kazdeho vec ako to doma ma.
@elizabet173 dakujem ti za preklad mojho postu do ludskej reci. Mala som dojem, ze pisem nezrozumitelne
Ja myslím, že skôr ty hľadáš problém tam, kde nie je. OK, chcela si poukázať. Pre koho by to malo byť prínosom? Pre tú mamu, ktorá deti tak oblieka, že MOŽNO im to vadí, hoci nikdy nič také nepovedali, ani nenaznačili? Veď keď to tým ľuďom vyhovuje a nikomu z nich to nevadí, načo poukazovať na to, že tebe sa to nepáči?
@h2 precitaj si koment @elizabeth173, ktora nema problem s porozumenim citaneho textu.
Čítala a pochopila som aj tvoj, aj jej komentár. Píšeš zrozumiteľne, neboj.
ja si vzdy pomyslim-chcela stara mladou byt , .. ale tak ked sa im to paci mne je jedno .. nad fotkou sa ani nepozastavim a koho to zaujme pozrie sa kto nie ide dalej ako ja
@vanilka7777 ved toto, tiez nechapem, co je na tom take bohovske, ze sa o to dospeli snazia.
@klip0 je zasadny rozdiel medzi fotenim do sukromneho suflika a zverejnovanim fotiek inych ludi na soc. sietach. Elmentarne EQ staci, aby som brala ohlad, ci sa aj moja rodina tuzi verejne strapnovat, alebo mi je dolezitejsie smiesne selfpromo.

Do rodinného albumu chápeš a na sociálne siete nie? Veď to je snáď jedno s kým sa ten človek podeli s fotkami. Či ich pridá verejne, alebo dá len doma do šuflíka.