Prečo sa dobrým ľuďom dejú zlé veci?
Rozmyšlali ste nad tym niekedy ? Prečo je to tak prečo sa deju tragedie v rodinych atd,? Je nam to na niečo v tomto živote?
@sissmiss kde koho a v com zavadzam?
@katarinamarkova podsuvas mi nazory a reagujes na nieco co som ja nenapisala a zaroven neragujes na to co som napisala aj ked reagujes na moj prispevok a akoze mi odpovedas. To je zavadzanie. Reagovat stylom ze ty tvrdis toto a toto a ja s tebou nesuhlasim. Ale ja nic take netvrdim co mi podsuvas. Nebudem viac citat, moja chyba, nechala som sa zas raz uniest
@sissmiss pravdupovediac uz od prveho tvojho prispevku viem, ze my dve myslime kazda inym sposobom, preto som ani necakala ze moje odpovede pochopis.nevadi.aj tak ti prajem vsetko dobre.
aj ked v podstate nikdy nevieme ako ta dobra vec nakoniec skonci....prajem ti teda radsej....byt stastnou a spokojnou.
@babulka82 Na toto ti každý odpovie inak. PREsne ako JAron spomenul, rôzne filozofie, rôzne naboženstvá. Niekto by ti povedal, že koho pan Boh miluje, toho krížom navštevuje, iný zas, že je to proste karma, že zrejme si to nejako preniesol z minulých životov a že toto práve potrebuje prežiť, aby z tohto života dostalu tu životnu lekciu, ktorú potrebuje. Niektorí zas veria, že naše duše pred tým ako vstupia do tela, si vyberaju, aká životná cesta ich najviac posunie v ich poznaní.
Niekto zas povie, že náhoda, že tie "zlé veci" Si nevyberaju komu sa stanu, je to proste zhoda okolností.
Myslím, že táto samotná otazka asi nikomu neprinesie nejaký posun. Dôležité je asi naozaj to, ako sa kto k danej udalosti postaví, ako na zaklade nej dokaže zmeniť či rozšíriť svoj obzor, svoj pohlad na svet či na svoj vlastný život. Nemyslím, že život človeka či fungovanie sveta je možné definovať nejakou rovnicou. Ludská spravodlivosť je proste často velmi skreslená a zrejme keby sme malo tu možnosť pozrieť sa na jej princípy z nejakej vtačej perspektívy, tak by sme sa jej z chuti zasmiali.
@katarinamarkova to su teda "dobre priklady", co si dala. Tak mi vysvetli, preco mi zomrelo milovane dietatko, co ma to ma v zivote naucit?
@gennara ja tvoj zivot nezijem, odpoved ti nedam....odpoved poznas len ty a pan boh.
vsetko ma svoj dovod, ak ho nevidis teraz, mozno ho zbadas o 20 rokov....
- mozno preto, aby ti robilo tam z hora anjelicka strazneho, lebo to potrebujes.
- mozno preto, lebo jednoducho ma jeho dusicka ine poslanie
- mozno preto, ze ti tym osud chce povedat, ze nieco vo svojom zivote nerobis dobre.
- mozno len preto, ze smutok za nim ta ma naucit hladiet na svet trosku inak.
- mozno preto, ze tu bolo, aby ta naucilo ze si dobrou matkou, ktora da teraz svoju umocnenu lasku inemu dietatku...
-mozno...
-mozno..
ja tvoj zivot nezijem, odpoved musis najst ty sama v sebe.

@katarinamarkova zle si ma zaradila ako co ja vnimam. Vidim ze rozpravame o roznych veciach, zda sa ze ty naschval. Zavadzanie.