icon

Prečo majú mladí ľudia zlé stravovacie návyky?

stelly652
Dnes o 18:34

Ahojte ľudia moji dneska sme sa za obedňajším stolom rozprávali ja s bratom prečo toľko nove vírusové ochorenie pribúda a prečo sa to nerieši a neriešilo ešte pred prvým Covidom keď ľudia sa dali nalákať za očkovať a do teraz si nesieme zato následky a doteraz sa nevieme stoho vyliečiť.Zamysleli sme sa niekedy nad tým kde je príčina a prečo to vypuklo a kto zato môže....Kto zato môže hmm??...no môj názor je taky,že my sami a prečo??...oslabená imunita,nedostatok pestrej stravy ovocia,zeleniny,nadmerne užívanie nadbytočných liekov a už keď sme pri tých liekov tak neje zbytočne neustále predpisovať lieky,ktoré vôbec nezaberajú,ale len zbytočne nám škodia telu,čo tak zmeniť životosprávu??...čo tak pozrieť na prírodnú medicínu starých mam naši starý rodičia nepoznali ani lekárne a neže lieky,ktoré farmaceutika dováža neviem odkiaľ a skade aby mala dobrý zárobok.Ked som ešte bol menši dedo môj sa dožil 90 tky prečo neužíval absolútne žiadne lieky aj keď dostal lieky tak ich zobral a spláchol ich do záchodu a robil bol som naňho hrdý...liečilo sa len s bylinkami,ktoré sme si sami vypestovali....Neviem kto vlastne robí chybu??..

anonym_4f8c55
Dnes o 18:44

@stelly652 a nemame tie navyky len tak nahodou od predchádzajúcej generacie???
A nie su nahodou dnesne hlavne mlade zeny ktora sa snažia tie navyky u svojich deti prelomit oznacovane za eko bio matky len preto ze riešia zdravu a pestru stravu a zároveň zdravu psychiku??
Ja uz neviem.....

anonym_06cc67
Dnes o 18:45

ja som sa nechala ockovat kolko krat sa dalo a nelutujem to, netrep tu sprostosti, chod radsej spat...blablabla...to ty mas iq 80, nie tamta v druhej teme co sa boji te tolko ma

anonym_a8927f
Dnes o 18:46

@stelly652 odporucam ti prejst sa na obecny cintorin a pohladaj detske hroby z tridsiatych rokov minuleho storocie. Tam lezia obete pravych kiahni, cierneho kasla, zaskrtu, detskej obrny, osypok. Vsetko choroby, ktore nepozname lebo sa proti nim ockuje a ak sa aj velmi vzacne vyskytnu liecime ich podla poznatkov modernej mediciny. Su to obete chrob, ktore stare mamy liecili tymi bylinkam. Neuspesne.
Ty este mas staru mamu, spytaj sa jej kolko jej surodencov sa dozilo 15 rokov veku, kolko deti prababka pochovala. Spytaj sa jej kolko bratrancov a sesternic lezi v detskych hrobcekoch na vasom cintorine.
A to su len detske infekcne choroby, kde su este dalsie, ktore vdaka pokroku v medicine vieme vyliecit, liecit a zabezpecit ludom plnohodnotny zivot. Napriklad taka cukrovka v case tej tvojej ospevovanej bylinkovej liecby znamenala smrt v kratkom case, dnes sa vdaka liekom a modernej liecbe diabetici dozivaju aj velmi vysokeho veku.

stelly652
autor
Dnes o 18:49
@anonym_4f8c55

@stelly652 a nemame tie navyky len tak nahodou od predchádzajúcej generacie???
A nie su nahodou dnesne hlavne mlade zeny ktora sa snažia tie navyky u svojich deti prelomit oznacovane za eko bio matky len preto ze riešia zdravu a pestru stravu a zároveň zdravu psychiku??
Ja uz neviem.....

@anonym_4f8c55 ano môžu to aj zato naši rodičia matky ako nás od malička učili jesť nezdravú stravu tak do teraz sme naviazaný len na nezdravú stravu a tu potom prenášame to na naše vnúčatá

anonym_4db7e6
Dnes o 18:51

@stelly652 medicína starých mám, čo nepoznali lekárne? 🤣🤣🤣 Priemerný vek dožitia bol v r. 1900 celosvetovo 45 -47 rokov. Dnes je priemer dožitia v SR 78 rokov a v EU 81,7 rokov. tak aspoň netrep a nedristaj, keď nevieš. Možno ani ty by si tu nepísala kecy, keby ti nedali rodičia antibiotiká, keď si bola decko so zápalom priedušiek, či pľúc.

anonym_e457aa
Dnes o 18:54

a nasich rodicov to kto ucil? doba sa meni ..zivot uponahlany ludia siahaju viac a viac po polotovaroch.. potraviny ak niesu bio su cisty humus... zvierata narychlo vykrmene , ovocie a zlenina striekane.. ovzdusie zasvinene a planeta chuda si to obsrala najviac.. samozrejme,ze za to kde sme si mozeme my .. ale vakciny do toho netahaj a ani lieky .. chamtivost a nenazranost ... zavist a nenavist .. najvacsim nepriatelom cloveka je on sam ..

anonym_2b2d62
Dnes o 18:56
@anonym_06cc67

ja som sa nechala ockovat kolko krat sa dalo a nelutujem to, netrep tu sprostosti, chod radsej spat...blablabla...to ty mas iq 80, nie tamta v druhej teme co sa boji te tolko ma

@anonym_06cc67 ja som bola tiez na x ockovianiach,.ale uz by som nesla. Posledne mi pdopa.lekarky spustilo autoimunitne ochorenie. Dozivotne.

stelly652
autor
Dnes o 18:58
@anonym_4db7e6

@stelly652 medicína starých mám, čo nepoznali lekárne? 🤣🤣🤣 Priemerný vek dožitia bol v r. 1900 celosvetovo 45 -47 rokov. Dnes je priemer dožitia v SR 78 rokov a v EU 81,7 rokov. tak aspoň netrep a nedristaj, keď nevieš. Možno ani ty by si tu nepísala kecy, keby ti nedali rodičia antibiotiká, keď si bola decko so zápalom priedušiek, či pľúc.

@anonym_4db7e6 ja netrepem ja len hovorím svoj názor a keby som bol lekár tak by som zisťoval akú správnu liečbu nasadiť a aké správne lieky predpisovať

simsalabim
Dnes o 19:02
@stelly652

@anonym_4db7e6 ja netrepem ja len hovorím svoj názor a keby som bol lekár tak by som zisťoval akú správnu liečbu nasadiť a aké správne lieky predpisovať

@stelly652 a lekar to nezistuje? Ake spravne lieky predpisovat?

anonym_06cc67
Dnes o 19:02
@anonym_2b2d62

@anonym_06cc67 ja som bola tiez na x ockovianiach,.ale uz by som nesla. Posledne mi pdopa.lekarky spustilo autoimunitne ochorenie. Dozivotne.

@anonym_2b2d62 nevies co ti to spustilo, ci to budeme ockovanie vinit za vsetky choroby? bez ockovania by neexistovali ziadne choroby?

anonym_06cc67
Dnes o 19:04
@stelly652

@anonym_4f8c55 ano môžu to aj zato naši rodičia matky ako nás od malička učili jesť nezdravú stravu tak do teraz sme naviazaný len na nezdravú stravu a tu potom prenášame to na naše vnúčatá

@stelly652 "sme naviazani na nezdravu stravu"? ...kto ti to pcha do gagora? zobud sa a prevezmi zodpovednost za seba a svoje rozhodnutia, nevyhovaraj sa vkuse na inych

anonym_a80559
Dnes o 19:08

@stelly652 prosim dúfam že si troll, lebo tu asi nemá ani zmysel vytiahnuť nejaké štatistiky ako tak čítam.

stelly652
autor
Dnes o 19:08
@anonym_06cc67

@stelly652 "sme naviazani na nezdravu stravu"? ...kto ti to pcha do gagora? zobud sa a prevezmi zodpovednost za seba a svoje rozhodnutia, nevyhovaraj sa vkuse na inych

@anonym_06cc67 ja jem pestro a vyvážene nefajčím,nekonzumujem žiaden alkohol dbam o svoje zdravie

stelly652
autor
Dnes o 19:09
@simsalabim

@stelly652 a lekar to nezistuje? Ake spravne lieky predpisovat?

@simsalabim no podľa mňa a mojich skúsenosti ne

anonym_06cc67
Dnes o 19:10
@stelly652

@anonym_06cc67 ja jem pestro a vyvážene nefajčím,nekonzumujem žiaden alkohol dbam o svoje zdravie

@stelly652 pozrela som si tvoj profil a vidim ze budes taky "jednoduchsi" ... tak ta teda necham zit v tvojich rozpravkach, maj sa krasne

anonym_e1f9c2
Dnes o 19:15

@stelly652 jeme ovocie, zeleninu, varim domace obedy- polievky aj druhe. Pijeme bylinne caje, lieky jedavame minimalne. Aj tak sme casto vsetci chori, lebo dieta je v skolke.

Tvoja teoria nefunguje.

minesasubu
Dnes o 19:15

a uvedomuješ si vobec že to tvoje zdravé konzumovanie až tak zdravé nieje
všade su kovy , plasty , vo vzduchu plyny a pod
takže si to uvedom
napriklad moja mama nebola chorá asi 10 rokov a to neje skoro žiadnu zeleninu , ovocie , ryby , polievky ale robi na zahrade skoro celý rok a hýbe sa vkuse takže to je na porovnanie
všetko zavisí aj od organizmu ty možeš robiť čo chceš ak nemaš dobrý základ tak nepomože nič

anonym_4d3d3c
Dnes o 19:19
@anonym_a80559

@stelly652 prosim dúfam že si troll, lebo tu asi nemá ani zmysel vytiahnuť nejaké štatistiky ako tak čítam.

@anonym_a80559 on je pacient,nájdi si jeho iné diskusie🙄

anonym_f7b058
Dnes o 19:29

@stelly652 co tak zopakovat si gramatiku😉

ivicatolic
Dnes o 19:30

@stelly652 všetci vieme, kde je chyba, ľudia sú príliš pohodlní 👉

stelly652
autor
Dnes o 19:34
@anonym_f7b058

@stelly652 co tak zopakovat si gramatiku😉

@anonym_f7b058 a manuálne pero,zošit,učebnicu prepisovať vety do zošita a nahlas ich čítať

anonym_628188
Dnes o 19:37

Ja si myslím, že najviac to vyhrali naši dôchodcovia
Lebo strava bola strava eko bio raw😋,medicina išla neuveriteľne dopredu a co sa environmentálnej záťaže týka na organizmus nebola taka veľká a nemohli si dovoliť viesť sedavý spôsob života
Dnes medicína začína pokulhavat čo sa týka bežných chorôb vplyvom atb rezistencie, migracie i nemožnosť dostatočne riešiť neuveriteľnu enviro zataz, jej následky, chybajucej eko bio raw stravy pre vysoký tlak na potravinarsky priemysel
Co s tym?vsetci sa spoliehaju na ai, že to vyriesi,😋 alebo niekto kto konečne vyrieši otázku ako sa da znížiť škodlivé expozície,kt.robi ľudí chorymi v sulade s ekonomickými záujmami

simsalabim
Dnes o 19:49
@stelly652

@simsalabim no podľa mňa a mojich skúsenosti ne

@stelly652 tak neviem, tak napriklad pri zapale pluc mi zistovali patogen a nasadili vhodne atb. To nebol spravny postup? Mali mi navarit bylinkovy caj?