Prečo sa hovorí, že ľudia nechcú deti?
Ahojte, velmi casto sa v spolocnosti , ci na internete stretavam s nazorom, ze ludia nechcu deti - ci uz kvoli preplnenej planete, ekonomickej situacii ci z inych dovodov. Tu vsak na MK denno denne vidim zeny, ktore po detoch EXTREMNE tuzia, vidia v negativnych testoch dve ciarky a dufaju v tehotenstvo, davaju tisicky eur na umele oplodenie atd, proste deti velmi chcu. Moji znami maju takisto skoro vsetci aspon 2 deti, kolegyne v praci detto. Preco sa potom tak hovori, ze nik nechce deti? Unika mi nieco? Kde su ti ludia, co nechcu deti? Mate takych v okolo/rodine? Nemyslim tento prispevok nijak v zlom, len ma to fakt uprimne zaujima
ja napriklad nechcem deti ano aj taki ludia su.. a som na tomto fore lebo mi pride ako jedno z tych aktivnejsich a samozrejme sa tu riesia aj ine temy ako deti .. a dovod preco nechcem deti? nikdy som nebola typ co by mal blizko k detom, ci uz ked som bola v puberte videla som na sesterniciach ze sa prihovarali detom v rodine atd, mna toto absolutne nelakalo, nemala som k nim blizko, a teraz v dospelosti to vidim tak, ze pride mi to extremne obmedzujuce, som clovek co vela cestuje , ma rad ked ma cas na seba a na priatela a nemienim 100% casu venovat dietatu, taktiez po financnej stranke, radsej tie peniaze investujem do nas s priatelom a nechapem kde sa zobral ten nazor ze clovek bez deti stastny nebude.. ale najviac ma vedia vytocit otazky v rodine typu "kedy budu deti?" .. taka intimna otazka a ludi je do toho s prepacenim h. 🙂
Myslim ze profily zien na MK a tvoje kolegyne nie su reprezentativna vzorka populacie 😃.
Tiež som nechcela a nakoniec mam dve s ročným rozdielom. A neľutujem, za nič na svete by som ich nedala ❤️ To, že niekto dnes povie, že nechce deti, nemusí platiť o mesiac a už vôbec nie o rok. Ľudia a ich zmýšľanie sa menia, hlavne vekom a skúsenosťami.
ja ale napriklad aj z okolia pocuvam ze keby vedeli do coho idu a co to obnasa dva krat si to premyslia.. neviem no mam 27 rokov, tento nazor mam cely zivot a nevyzera ze by sa mal zmenit ale tak nikdy nehovor nikdy asi :D ja to dennodenne vidim ze to nie je nic pre mna lebo robim v obchode s ludmi a akonahle pocujem jacanie deti uz mam uzkosti, proste mi to vadi 🙈 , nie je to len tak ze z dna na den nechcem deti.. a mam zhodou okolnosti aj okolo seba dost ludi co to vidia podobne
Skôr že chcú deti až vo vyššom veku. To je časté. Prvorodička po 30tke je už bežná.
To je asi, ako keď sú politicke preferencie a robia prieskum. Spýtaju sa 1000 ľudí a spravia výsledok. Som medzi nimi? Nie som 🙂) ale keby som sla do toho mesta,kde ten prieskum robili, je to iné. Na tejto planete povedat, že nikto nechce deti je blbost. Ide len o pojmy 🙂 nikto, každý, väčšina a zas,treba specifikovat z kolkych 🙂
Ja si myslím, že tí ľudia, ktorí v istom veku deti nechcú, sú tí istí, čo potom o pár rokov tie deti už chcú a keď sa im náhodou nedarí ich mať, tak tým viac po nich túžia.
Ja nechcem tretie 🤣 ale dve mam 🤣môže byť autorka

V minulosti chcel deti skoro kazdy, teraz je ovela viac ludi co deti nechcu. Pozri si Calhounov experiment - experiment s mysami kedy sa im vytvorili uplne dokonale podmienky pre zivot a zili v blahobyte a napriek tomu postupne populacia mysi zacala klesat z dosledku ze sa okrem ineho rodili jedinci, co nemali zaujem o plodenie potomstva.
Mna tento experiment dost zaujal a vysvetlujem si nim ze toto je mozno prirodzeny sposob prirody ako znizit populaciu v pripade ze je nejaky druh premnozeny. Preto sa podla mna rodi coraz viac ludi co nechcu mat deti alebo aj ti co nemozu mat deti, taktiez homosexuali, ludia co nemaju zaujem o ziadne pohlavie a pod.