Prečo sa ľudia ženú za peniazmi?
Neviem čo je toto za dobu, no mám v okolí veľa ľudí čo sa naháňajú za peniazmi...Stále len robiť mať aj viac robot alebo brigád aby mali viac peňazí...Každý len hrabe a hrabe no čo majú z toho, veď do hrobu si peniaze nevezmú...Alebo rozhadane rodiny čo ledva čakajú kedy rodičia zomrú aby mohli po nich zdediť...Alebo dôchodci čo sú už na dôchodku, no nie aby si užívali konečne kľud doma ale tiež pracujú a hrabú sa aby mali viac peňazí...
Nikdy toto nepochopím prečo ľudia nespomalia a nežijú pre okamih ale len hrabú a hrabú aby mali viac peňazí.
Čo si o tomto myslíte vy?
@valeria_h ďakujem veľmi pekne 💕 Nech je tvoje želanie vypočuté.
PS: snažím sa, kvalitná strava, fyzioterapeut, športová výbava, aktivity, kedysi psychológ, súkromná zdravotná sféra, knihy, vzdelávanie, oddych....A nie, nebudem sa tu hrdiť, a biť do hrude, že žijeme len z lásky. Tie účty sa neplatia z 💰💰 nájdených v ruksaku na benzínovej pumpe 😄 Som veľmi vďačná za príležitosti a ohodnotenie v rannej mladosti.... Všetko sme nadobudli vlastnou vytrvalosťou, drilom a rozumom. Ja takým ľuďom fandím, nech si zarobia a minú ako uznajú za vhodné. Každého osobná vec 👍
@viky173 no zatiaľ 1000e ale od februára zvýšený uver zo 605e na 815e
Nemám okolo seba takúto bublinu (chvalabohu). V mojej bubline sa pracuje preto, lebo peniaze ľudia potrebujú na prežitie, prípadne aj nejakú tú dovolenku a podobne.
pozri to ze vam staci je fajn.. ludia sa nenahanaju, len veci su drahe... naklady vysoke.. tak je jasne, ze ludia musia robit... :D
Nenaháňam sa za peniazmi, ani som sa nikdy nenaháňala. Ale ak by som mala príjem 400€, ako ty, tak by som sa za nimi asi naháňať začala. Ľudia sa naháňajú za peniazmi, lebo často nemajú inú možnosť, keď chcú ako tak slušne žiť.
Neviem naco riesit cudzie zivobytie,ved hadam kazdy najlepsie vie ako nalozit so svojim zivotom. Dalsia vec je,ze platy len pomalinky stupaju a vydavky raketovo,tak ked si chces zaplatit nejaky nadstandard,ist na dovolenku,kupit auto tak musis makat. Nezabudaj na taku anomaliu,ze ludi moze ich praca ci podnikanie bavit,tak to maju ako konicek.
Presne takéto reči majú v mojom okolí ženy, ktoré nezarábajú a nechajú sa živiť mužmi. Keby sa tvojmu niečo stane čo budeš robiť? Na to nemyslíš? Mať rezervu?
@drahomirrra fuu tak toto je riadne hnusne. Zato, že jej to stačí ju takto nepriamo urazas. 😑
@autorka
Keď tak čítam diskusiu, tak rozmýšľam nad tým že väčšina z tých ktoré sa zapojili, tvoju úvahu nepochopila.
Áno, ľudia sa naháňajú za peniazmi. Či už ich chcú získať z dávok alebo z práce, prevažná časť spoločnosti ide za tým, aby čo najviac získala. Je to normálne správanie ľudí. Každý z nás je v určitom aspekte chamtivy. Či už ide od módu, pekný dom, široké vzťahy, - podľa toho na čom mu najviac záleží.
Niekto je bohatý tak že má tisíce eur na ucte, iný nehnuteľnosti, iný ma viac detí ktoré berie ako svoje bohatstvo a iný sa venuje charitatívnej práci - a za svoje bohatstvo považuje svoj charakter.
Každý z nás teda sa snaží byť určitým spôsobom bohatý, ide len o to aby sme si vybrali správnu mieru 🙂
A ak si to myslela v zmysle že niekto má dva domy, štyri autá, žiadnu hypotéku, každý mesiac dovolenky a stále mu je málo až natoľko že sa nezastaví neoddýchne si a radšej zomrie v práci, tak to už je trochu chorobné asi 😀 ale takých ľudí nie je veľa.
Skus sa zamysliet ked zena zarobi 550 euro, chlap 700, maju dve deti, uver 500 euro pripadne podnajom 600 eur, ze preco pracuju viacej? Hm? Nedochadza? Nechapem co furt ludia riesia inych, nie vsetci makaju a maju peniaze, ano z 2000 eur by vyzil kazdy co nema mega vydavky, uvery atd...
@h2 Ale zas nevieme, aký prínos má pre rodinu ona.
Na koníkovi som si všimla jednu zaujímavú vec:
Keď sem žena napíše, že ona zabezpečí 20% príjmu a jej muž 80%, tak muža označia za chudáka a ju za lenivého parazita.
Keď sem žena napíše, že ona sa postará o 80% domácich prác + starostlivosti o deti, ju označia za chúďatko a muža za lenivého neschopáka.
Koníkovský ideál je, aby obaja rovnako makali v práci i doma. To, že sa dvaja dohodnú na tom, čo vyhovuje im obom, tu akosi ženy nezaujíma.
Autorka prezraď nám aké finančné zdroje okrem príjmov zo závislej činnosti máte s mužom. Ak vás štedro dotuju rodičia, chodia pravidelne príjmy z nájmov a dividend tak je ľahké pohoršovat sa nad dôchodcom že ide na brigádu lebo napríklad chce ísť aj na dovolenku a nie len sedieť doma a rátať či mu vôbec vyjde na chleba lebo konseli zvýšili ceny za odvoz odpadov a daň z nehnuteľnosti.
Keď žijete len z platov a dnes vám to vychádza veľmi sa neteš lebo o rok dva to už stačiť nemusí.
Z čoho si myslíš že sa zaplatí vojna na Ukrajine, fond pomoci a celková rozsafnost našich vlád a EÚ mocipanov? No predsa z našich peňazí cez infláciu a rastúce dane. 4 percentna inflácia zožrala hodnotu peňazí za 10 rokov na polovicu. Súčasná inflácia žerie peniaze rýchlejšie ako obézny jedinec fast-food menucko. Aby si o pár rokov nemusela zháňať druhú prácu ty.
Inak táto téma a spôsob ako ju autorka začala krásne vystihujú ekonomickú viktimizaciu obetí. Za zlú kvalitu potravín môžu spotrebitelia, za vysoké ceny nehnuteľnosti ľudia lebo majú túžbu po stabilnom bývaní, za tony platových obalov sú zodpovední zase len spotrebitelia a najnovšie za mizernu nerovnováhu medzi prácou a životom môžu vlastne zamestnanci 😂
Už sa nedivím že v tomto bananistane keď niekoho okradnú tak si väčšina myslí že je to jeho chyba a baba co ju znasilnia si za to môže sama lebo bola vonku po zotmení. Celé zle.
@h2 Asi preto, prečo majú aj iné ženy potrebu tu riešiť svoje svokry, správanie iných detí, kamarátky, názory týkajúce sa kopy iných tém. Podľa popisu usudzujem, že autorka nerieši nejakú zadlženú slobodnú mamičku, ktorá musí chodiť do 2 robôt, aby uživila deti. Asi si všíma práve tých, ktorí majú celkom dobrý životný štandard a nechápe, prečo im to nestačí. Tak chce, aby jej niekto vysvetlil, čo vedie ľudí, ktorí sú na tom finančne dobre, k získavaniu väčšieho množstva peňazí.
Absolútne ma nezaujíma to,že kto čo má a za čím sa naháňa,nikdy som nebola na peniaze, mne stačí to,aby som mala čo potrebujeme!!!!a vždy, keď je problém si poviem,že sú natom ľudia i horšie...ALE najhoršie je,že medziľudské vzťahy sa úplne zmenili a ľudia sú k sebe ako psi... prečo?lebo každý hrabe len pre seba... a bolo to vidieť v tych ťažkých časoch,keď nás začal,, žrať,,covid...
@bucko555 Aj my si užívame chodíme na výlety dovolenky, deti idú do školy v prírode na jar, chodíme lyzovat cez zimu. Len sme skromný nenahaname sa za peniazmi ako ostatný.
@veselo_neveselo Kde sa nechávam život od manžela, veď sme manželia nás príjem je spoločný, tak isto spoločne sa staráme aj o naše deti o domácnosť o všetko. A máme nasporené celkom pekne.
@jamimo Nezávidím nikomu, ja som spokojná s tým čo mám. Len nechápem čo ostatný sa tak nahánaju za peniazmi. Mám kamarátky a rozprávame sa aj na túto tému. Stále sa sťažujú že nevládzu keď majú dve roboty alebo plus brigádu. Ja im poviem že na čo sa nahanate, odpoveď aby mali viac a viac. Ja žijem pre daný okamih som tu teraz pre deti a manžela nebudem sa naháňať za peniazmi aby ma o chvíľu trafil šľak. Treba žiť tu a teraz.
@dharmasanata Ako živiť sa mužom, sme manželia náš príjem je spoločný.
@katka700 Máme výplatu máme svoj dom kde pestujeme v záhrade. Tým pádom ovocie a zeleninu nemusím kupovať, máme sliepky teda domáce vajcia. Je pravda že platíme malo za hypotéku, no nemáme inú nehnuteľnosť čo by sme dali do podnájmu, ani rodičia nás nedotuju finančné ako iné rodiny. Na stravu miniem okolo 400 eur mesačne. Máme 2 autá a vytvorenú finančnú rezervu keby nieco sa stalo.
To v pohode vyžijete z 1900 eur aj s deťmi? Tak to máš môj obdiv. My máme len náklady, nie prijem dvojnásobok 🙊. Ale jedno z detí má náročný šport, v podstate len on zhlte skoro celý váš príjem 🤭.
Ja chápem, že ti stačí 400 eur a si spokojná s polovičným úväzkom, máš čas na deti, nie si upachtena, to je fajn.
@miskakyska to bolo vždy. Vždy boli sledovaci, čo sa starali o každého, ale nebol internet, kde by to vytrubovali

@viky173 novostavba 3 izbak s terasou a všetko splátka, réžia elektrina, poistenie, internet a televízia 1199e