Prečo sa ľudia ženú za peniazmi?
Neviem čo je toto za dobu, no mám v okolí veľa ľudí čo sa naháňajú za peniazmi...Stále len robiť mať aj viac robot alebo brigád aby mali viac peňazí...Každý len hrabe a hrabe no čo majú z toho, veď do hrobu si peniaze nevezmú...Alebo rozhadane rodiny čo ledva čakajú kedy rodičia zomrú aby mohli po nich zdediť...Alebo dôchodci čo sú už na dôchodku, no nie aby si užívali konečne kľud doma ale tiež pracujú a hrabú sa aby mali viac peňazí...
Nikdy toto nepochopím prečo ľudia nespomalia a nežijú pre okamih ale len hrabú a hrabú aby mali viac peňazí.
Čo si o tomto myslíte vy?
Tak poslednym prispevkom si ma definitivne presvedcila ze si troll.
Ty figu vies ako sa budes citit na dochodku, ked pises furt o skolke, tak mas mozno 30 rokov, prd makovy mozes teraz vediet ake budes mat postoje o 35 rokov na dochodku. Jasne, lahnes do postele a budes oddychovat🤦♂️to uz mozes rovno do truhly, nie?
@tykat jasne, ze je to troll. Ten/ta, co tu stale vypisuje, ze ma muza debila, nema si kedy oddychnut pri 2 detoch, atd, teraz si vymyslel/a nieco ine.
Máš veľmi skreslenu predstavu o živote alebo ešte vitálnych a samostatných rodičov,kt.nie že sebe,oni pomáhajú aj tebe.
Moja mamka mala rakovinu a ver,či never,bez mojej pomoci by to neutiahla.
Zdravý a mladý človek sa k zárobku dostane,chorý človek má obmedzené,či žiadne možnosti.
Ja by som tvoj príspevok aj chápala v Tom dobrom.
Ja tiež nepotrebujem mať luxusné,či značkové veci kvôli fotke na FB,či instagrame.
Ale do starých ľudí,dôchodcov,invalidných dôchodcov,chorých ľudí by som si nikdy nedovolila nijakým spôsobom obtriet jazyk,ani len v Tom,že čo by som robila ja na ich mieste.
Pretoze chcu slusne zit, nieco aj zazit, nie iba prezivat.
ty stále akosi nechápeš? To naznačuje, že ty máš obrovský, svoj, interný problém.
Prepáč, človek nie je len chlebom živý. Moji rodičia sú na dôchodku, mama pracuje je vitálnejšia a mladšia od otca. 450 € beží okolo bývania, účty, poistenie, telefón, internet, tv
Rodičia navštevujú divadlo, kino, výlet do Prahy, k moru (časť prispievame my), otcovi nutričná výživa, sem tam súkromné alebo prednostné vyšetrenie €€€. Nenatierajú si chleba Ramou, nekupujú mäso v Lidli, kúpia si aj kvalitné potraviny a nie, nerozkazuje im ani nám šéf a diabol menom Mamon.
Darmo ti tu písať...
Komu není shúry dáno v apatiece nekoupí 🤷♀️
PS: Prajem dôstojný a spokojný dôchodok v sume 450 € 👏
Ach dievča, asi ťa musí veľmi dráždiť príjem ostatných keď máš potrebu tu celý konik presviedčať o tom, že ty si tá správne nastavená. Na stravu ak dáte 400€ pre 4 ľudí tak neviem čo jete, ale vyvážené to bude jak vínko to už vidím. Nič proti lacnym jedlám, ale stavať na tom jedálniček ak mam inú možnosť je podľa mňa nezodpovedne a choré.Lyžovačky v zime by som s tým príjmom tiež chcela vidieť. Štvorčlenná rodina nechá na svahu cez 100€ len taky fukot a to ani nemusí rozhadzovať v bufete. Len tie lístky stoja aspoň 30€ jeden. Keď chceš ísť lyžovať aspoň 5 krát za tu sezónu tak minieš príjemných 500€ ako nič. Ak teda nemáte nejaké zvýhodnené vstupy alebo benefity v práci na lyžovanie. A to nepočítam výstroj ktorá tiež nestojí malé peniaze. A o tých dôchodcoch sa radšej ani nevyjadrujem, lebo ty si dôchodcu videla asi len na obrázku a predstavuješ si ho ako oschnuteho pred telkou sediaceho človeka, ktorý už má iba dožiť posediačky vo svojom polorozpadnutom doma a občas niečo malé prehryznut.
Ja ti neviem, ale prechádzam si tak známych a napadol mi až jeden týpek, čo má popri práci brigádu a teda to je ozaj ten typ, ktorého nezaujíma nič iné len peniaze. Všetci ostatní majú jednu prácu a žijú si bežný pohodový život. Ale zas je pravda, že bývam v menšom meste, v takej Bratislave asi ľudia nemajú splátky hypo 150 ako ty alebo ja. Hlavne dnešní mladí, ktorí sa osamostatňujú v tejto dobe. Tí musia naozaj viac zamakať a s platom 400 by to zrejme ďaleko nedotiahli. A k tým dôchodcom, tým naozaj prácu nevyčítam. Za prvé, nie vždy sú dvaja. Za ďalšie, poznám ich niekoľko, čo pracujú, aj u nás v práci a teda väčšina je rada, že si aj prilepší, aj že sú medzi ľuďmi. A že 450 je fajn dôchodok? Akurát nedávno som tlačila susede žiadosť do kúpeľov, tak sme popri tom pokecali, nechci vedieť, koľko platila za operáciu bedrového kĺbu na súkromnej klinike. A čaká ju ešte druhý. A ak chceš mať pripomienku, že prečo sa musela hrabať na súkromnú kliniku, na normálnu už kvôli bolestiam nedokázala dlhšie čakať, keďže termín v nedohľadne.
🤣🤣🤣 som zvedava, ako by si v dnesnej dobe vyzila z takeho dochodku! By si prudko rozmyslala, ci si kupis jedlo alebo potrebne lieky! Lebo vies, aj dochodcovia platia najomne a x inych vydavkov, elektrina atd..
@lavender94 presne tak, napr. makový olej 12 €, tekvicový, olivový 5l cca 100 €. Mäso konzumujeme málo, z chovu. z dvora, jeden pán chová a 1x za rok máme 10.kg= 150 €, kurčatá, sliepky, kohúta, morky, vajcia detto. Med od originál včelára. Chdíme tiež lyžovať... 67 € x4 dni = 268/osoba v zľave 190€. x2 osoby= 380..
Takže? 🤷♀️
Autorka slávna toť gazdiná, ekonómka, finančne gramotná, so svojimi 450 eurami😄😄😄
@siska53 nemusí byť ani senirlorka, mladšia generácia (napr. ja) platí tiež všade. Napr. ja za fyzioterapeuta platím 40-60 eur za hodinu.
Neurológ prvo vyšetrenie 100 €, vyšetrenie do 24 hodín 150€, infúzia 8 €, obstrek cca 13-18 €, iné typy obstreku aj 60 €
Autorka je troll, len aby MK žil. Alebo zjavný zdravotný problém. Lebo každý normálny človek predsa rozumie tomu, že zo 450 € nevyžije 🤔
A ešte doplním, keďže veľmi posudzuješ ľudí podľa seba, tvojej rodiny..tak ako nie vždy sú dôchodcovia dvaja, tak ani ľudia nežijú vždy v páre, ale musia sa o seba a často k tomu aj o nejaké to dieťa postarať aj sami. A to fakt neviem ako by som napríklad ja zo 400 (plus nejakych tých alimentov) dokázala. Ale ty očividne ďalej než za roh svojho domu nevidíš. Pre prípadnú PN máte poistenie, to je super. Pre prípadný odchod manžela máš čo? Ja viem, tebe sa také stať nemôže..
Nehnevaj sa, ale žiješ úplne mimo realitu. Život je drahý, drahé nehnuteľnosti, potraviny, energie. Na všetko treba peniaze, aj to zdravie si môžeš "kúpiť" (berte s nadhľadom), vzdelanie, krúžky, kurzy niečo stoja, keď potrebuješ strojček na zuby, dentálnu hygienu, keď potrebuješ ošetriť zubný kaz, ja som si teraz kupovala elektrickú zubnú kefku, ani sa nepýtaj, čo to stálo. Lebo zdravé zuby sú základ. Manželove fyzioterapie tiež niečo stoja. Výlety, koncert, divadlo, kino, občas posedenie v reštaurácii, pizza, kúpalisko, dajme tomu ak ideš raz za čas kaderníčke, na manikúru, masáž atď...všetko niečo stojí. Teraz budeme platiť povinné ručenie, ja kurz budem platiť, na aute treba opraviť zaseknuté dvere a brzdy. Benzín tiež niečo stojí. Športujem, chodím behať, bežecké topánky tiež niečo stoja a môžem pokračovať do aleluja. A to nepíšem o kvalitných potravinách. Prípadne ešte ak majú ľudia poistky alebo nečakané výdaje. Je to náročné pre dvoch ľudí, čo potom pre ľudí s deťmi.
Mňa by zaujímalo, čo by si robila ak by sa tvoj muž už o vás nevedel postarať (úraz, smrť - neprajem v žiadnom prípade), čo by si robila? Bola by si schopná sa postarať o celú rodinu a udržať štandard ktorý máte?
Ja s aua peniazmi nenahanam, nepotrebujem 100tis auto, ani 10tis dovolenku x krát do roka. Ani 75 kabelku, ci 50 par topánok.
Moja mam na dôchodku tiež sa za peniazmi nenahanam, pracuje ale na polovičný úväzok, tak ma aj oddych aj si niečo privyrobiť k dôchodku ktorý nie je vysoký hoci celý život pracovala. A povedala kým bude zdravie slúžiť a bude sa cíti fit nevidí dôvod prečo by mala čakať doma na smrť pozeraním telenoviel
@0silvia0 to ano. Bolo by veru dobre, keby sa naucila pouzivat ciarky, lebo potom clovek netusi, co tymi svojimi podivnymi vyjadreniami chce povedat. V kazdom pripade - mysliet si, ze na dochodku nebude musiet riesit choroby, je uplne mimo, najma s tym jej vysnivanym tusim 450-eurovym dochodkom.
Autorka, ty si tak naivná, až to, s prepáčením, v riti štípe! Bola by si spokojná s dôchodkom 450€? Keby si bola nedajbože vdova a všetky platby by boli na tebe? Tých 450 by si nemala len na jedlo a na rozhadzovanie. Z toho by si musela platiť všetko! Náklady na bývanie, na auto, na všetky opravy a nevyhnutnú údržbu domu (čiže veci, o ktoré sa teraz zrejme stará tvoj muž a je možné, že ty o mnohých ani netušíš), telefón, internet, poistka (minimálne na dom a PZP na auto). Okrem toho treba rátať s tým, že nič nevydrží večne, spotrebiče sa opotrebujú, pokazia... čas od času treba kúpiť nové. Ďalej by si mala rátať s tým, že v dôchodkovom veku budeš potrebovať výrazne investovať do zubov, máloktorý dôchodca má vlastné zdravé zuby do vysokého veku. Ďalšou položkou z podobného súdka sú okuliare. Okrem toho môžeš mať ďalšie zdravotné problémy, ktoré zhltnú také sumy, že sa ti oči prevrátia. A to sme sa ešte nedostali k jedlu, drogérii, oblečeniu. O nejakých darčekoch pre deti a vnúčatá ani nehovoriac. A o výletoch či dovolenkách už vôbec.
To vies. Mozes mat nejaku poistku v pripade umrtia ci urazu. Ale na to, aby ti pokryli tvoji liecbu ci nedostatok prijmu, by si tu poistku musela platit hodne vysoku. A za druhe, neexistuje poistka na to, ze sa o rok tvoj muz s tebou rozide a ty budes makat ako mukel, aby si to utiahla. To, ze teraz sa mate dobre, sice nevyskakujete, nieco odlozite neznamena, ze sa situacia moze zmenit zo dna na den. A to si mnohi ludia neuvedomuju. A potom tu zqkladaju vyzvy na ludia ludom a ostatni sa im skladaju na zivobytie.
Prajem ti, aby si zo 450 eur vyžila a bola zdravá, lebo nič iné by ti nezostávalo. 🤦 Len byť zdravá a stačiť to.
Ty asi nemáš poňatia o Tom, že aj strechu nad hlavou treba platiť, aj na nákup ísť, aj okúpať sa, či obliecť.

Aká závisť..ja nezávidím nikomu ja som spokojná s tým čo mám..len nechápem keď iný sa sťažujú nič si nevážia a chceli by stále viac a viac príklad peňazí a naháňajú sa za tým..áno ja keby som bola na dôchodku s 450 eur by som bola spokojná že konečne som odrobila a som doma a môžem si oddýchnuť..že už nemusím riešiť robotu deti škôlku školu platiť choroby atď atď.