Prečo sa mi mobil tak dlho nabíja?

bebebi
31. jan 2024

Ahojte, neviete co moze byt dovodom, ze sa mi mobil nabija celu noc? Davam ho nabijat, ked ma okolo 70% a nabija sa az do rana. Bude problem v mobile ci v nabijacke?

markusrasford
31. jan 2024

@bebebi aký je to model ? Je nabíjačka dobrá není koncovka vymykana?

madeincssr
31. jan 2024

@bebebi mnohe mobily maju tzv. inteligentne nabijanie. Li-Ion, Li-Pol (aj inym modernym) bateriam skodi, ked su dlho nabite doplna a nevybiju sa aspon trosku (ako keby boli "natlakovane"). Inteligentne nabijanie sleduje tvoj denny/nocny rezim (kedy nabijas a ci to nahodou nie je vzdy v noci, kedy vstavas), "uci sa ho" a mobil nabije len na cca 70-80% a az tesne pred tvojim vstavanim ho dobije doplna. Rezim sa da "zrusit" spravidla vytiahnutim nabijacieho kablika na chvilu a opatovnym zapojenim (napr. ked vstanes extremne skoro a potrebujes mobil rychlo dobit na 100%, kym odides).

bebebi
autor
31. jan 2024

@markusrasford xiaomi. Robí mi to asi 3 týždne, pred tým sa nabíjal normálne. Kabel do nabíjačky mám nový asi 2 mesiace.

bebebi
autor
31. jan 2024

@madeincssr mobil mám už 2 roky a začal to robiť až teraz cca pred 3 týždňami.

simca06022011
31. jan 2024

mne toto robia nabijacky, ale my mame odma rozne, a ked sa pomiesaju kade tade niektora nabije za hodinu, ina za celu noc ledva...

markusrasford
31. jan 2024

@bebebi je veľmi ťažko na diaľku určiť dôvod. Skúste zbehnúť do mobilshopu a pozrieť čo môže byť dôvod.

madeincssr
31. jan 2024

@bebebi a nezmenila si svoje nabijacie zvyky (nenabijas v poslednom case prave len v noci)? Mas original Xiaomi nabijacku a ten novy kabel je kvalitny, hrubsi (drahsi)? Tieto veci niekedy vedia potrapit (ak ide o najlacnejsie nekvalitne nahrady). A konektor v mobile nemas "vyvaklany"?

bebebi
autor
31. jan 2024

@madeincssr nie, odkedy mám tento mobil vždy ho nabijam večer pred spaním, doteraz bol do max. 1,5 hod. nabitý. Nabíjačka nie je originál xiaomi, ale mám ju už asi pol roka. Kábel mám asi 2 mesiace, nebol drahý, takže zrejme to asi bude problém

dixitka
31. jan 2024

Skús, či nemáš v nabíjacom porte špinu - vezmi drevené špáradlo a trochu pošparchaj v tej dierke. Muž mal tento problém, ešte mobil sám písal, že nabíjanie je pomalé, tak menil nabíjačky, káble, nič nepomohlo a nakoniec bol problém úplne inde (a tej špiny tam mal prekvapivo veľa). Inak tiež má xiaomi 🙂

bebebi
autor
31. jan 2024

@dixitka ďakujem za radu, skúsim

uriva
31. jan 2024

Mne toto teraz spravila nabíjačka - bolo nutné kúpiť komplet novú. Tiež z minúty na minútu.

egonsk
31. jan 2024

@bebebi zrejme ten novy kabel do nabijacky je smejd podvyziveny, takze nezvlada dostatocny prud a zapne sa ti teda pomale nabijanie, aby si z neho (kabla) pri nabijani nemala vyhrevne teleso.

lenkakravcova
31. jan 2024

@bebebi
Môže to byť:
- vadny kábel
- vadna nabíjačka
- zaneseny konektor na mobile
- vadny konektor na nabíjanie v mobile
Skúšaj možnosť po možnosti. V poslednom prípade ti nepomôže asi nič len vymeniť mobil.

niekto2hy
31. jan 2024

A este zvoleny ,,setriaci rezim baterky" v menu.