icon

Prečo sa Slovensko nevyrovná Rakúsku a Švajčiarsku?

141117mmn
28. okt 2024

Ahojte..zakladam si vlasnu diskusiu..😀
Mam otazku?... Napriklad....
Ked ma napr. Rakusko, Svajciarsko atd..... take super Zdravotnictvo, Skolstvo, Ekonomiku atd.. a my nie?? Preco sme za tie roky nekapli na to ako to robia a neokopirovali to od nich?
V com je ten hacik??

Strana
z2
luccija
29. okt 2024

@cookie29 presne tak ..kamarátky mám v IT na severe poobedne družiny drahé, deti od malička u opatrovateliek, drahé poistky za auto, byt, dane atď.ved aj anjelicek26 písala koľko sú v DE dane

eva8
29. okt 2024

@luccija dakujem 🌸

mamina7070
29. okt 2024

susedova trava sa zda zelensia 😉

Rakusko by som nedavala za vzor pozri kto vyhral posledne volby (potomkovia fasistov) Cechy tam si brusi zuby okamura a babis, nemecko tiez nic moc z tohto pohladu

tl999
30. okt 2024

@kiki68 alebo sem, na Slovensko.

kiki68
30. okt 2024

@mamina7070 tak ale preco asi vyhrali v Rakusku, pretoze ten system, ktory tu bol doteraz bol naozaj pomerne benevolentny prave k ludom, co to uzasne vyuzivali. Takze ludia, hlavne ti jednoduchsi v tomto vidia nejaku zachranu. Ze to je blbost je vec druha. Ale tak stale to nie je taka divocina ako na Slovensku. V Rakusku je stale politicky trosku z coho vyberat. V podstate mozno tak Finsko ma momentalne lepsie zmaknutu politicku situaciu. Ale pre mna je primarne to, ze ludia na Slovensku sa maju zle, po vsetkych strankach. To sa neda porovnat s Rakuskom, ktore ma v zasade pristup, ze vsetko ofrfleme uz z principu. Ale stale je tu vsetkym dobre. Niektorym az prilis dobre. Na Slovensku vznika extrem na priepast medzi tym, ze kto sa ma lepsie a kto sa ma uplne zle. Ja si stale mozem dovolit kupit napr, co chcem v potravinach, mozem si kazdy mesiac dovolit kupit nejake handry na seba, alebo nieco usetrit. Kopec ludi na Slovensku uz toto nedokaze.

lapersefona
31. okt 2024

Mame inú mentalitu, je tu veľká korupcia a politikom nezáleží až tak na zlepšení úrovne krajiny. Urobia si svoj biznis zabezpečia seba a rodiny a sú spokojni

cookie29
31. okt 2024

@lapersefona nuz ale tych politikov volili ludia... cize ludom na tom asi tiez moc nezalezi...

lapersefona
1. nov 2024

@cookie29 žiaľ máš pravdu

Strana
z2