Prečo sa Slovensko nevyrovná Rakúsku a Švajčiarsku?
Ahojte..zakladam si vlasnu diskusiu..😀
Mam otazku?... Napriklad....
Ked ma napr. Rakusko, Svajciarsko atd..... take super Zdravotnictvo, Skolstvo, Ekonomiku atd.. a my nie?? Preco sme za tie roky nekapli na to ako to robia a neokopirovali to od nich?
V com je ten hacik??
susedova trava sa zda zelensia 😉
Rakusko by som nedavala za vzor pozri kto vyhral posledne volby (potomkovia fasistov) Cechy tam si brusi zuby okamura a babis, nemecko tiez nic moc z tohto pohladu
@mamina7070 tak ale preco asi vyhrali v Rakusku, pretoze ten system, ktory tu bol doteraz bol naozaj pomerne benevolentny prave k ludom, co to uzasne vyuzivali. Takze ludia, hlavne ti jednoduchsi v tomto vidia nejaku zachranu. Ze to je blbost je vec druha. Ale tak stale to nie je taka divocina ako na Slovensku. V Rakusku je stale politicky trosku z coho vyberat. V podstate mozno tak Finsko ma momentalne lepsie zmaknutu politicku situaciu. Ale pre mna je primarne to, ze ludia na Slovensku sa maju zle, po vsetkych strankach. To sa neda porovnat s Rakuskom, ktore ma v zasade pristup, ze vsetko ofrfleme uz z principu. Ale stale je tu vsetkym dobre. Niektorym az prilis dobre. Na Slovensku vznika extrem na priepast medzi tym, ze kto sa ma lepsie a kto sa ma uplne zle. Ja si stale mozem dovolit kupit napr, co chcem v potravinach, mozem si kazdy mesiac dovolit kupit nejake handry na seba, alebo nieco usetrit. Kopec ludi na Slovensku uz toto nedokaze.
Mame inú mentalitu, je tu veľká korupcia a politikom nezáleží až tak na zlepšení úrovne krajiny. Urobia si svoj biznis zabezpečia seba a rodiny a sú spokojni
@lapersefona nuz ale tych politikov volili ludia... cize ludom na tom asi tiez moc nezalezi...
@cookie29 žiaľ máš pravdu

@cookie29 presne tak ..kamarátky mám v IT na severe poobedne družiny drahé, deti od malička u opatrovateliek, drahé poistky za auto, byt, dane atď.ved aj anjelicek26 písala koľko sú v DE dane