icon

Prečo si niektorí ľudia ťažko nájdu priateľov?

16. dec 2021

Ahojte...Ani neviem,ako zacat.Neviem si udrzat kamaratstva,neviem,preco.Akoby niekedy stacil malypodnet,nejaka moja mini chyba,nevhodne pouzite slovo-nic zavazne ...no a uz sa to straca.Len ked ja mam pocit,akoby som sa musela pretvarovat,aby som mala kamaratky alebo co...Taka moja uvaha,mozno len nalada,mozno kus pravdy v tom...mate tiez niekto ten pocit z kamaratstiev?

weggie
•
16. dec 2021

Uprimnych ludi malokto toleruje, ludia maju radi ritolezov. Najdes si, bude ich malo, ale budu kvalitnejsi. Ja som na tom bola rovnako, a tak som vyuzila svoj cas a energiu na svoju buducnost a veru nelutujem, je mi fantasticky. Nemyslim nutne a konkretne karieriu, skor poznavanie a seba pochopenie. Ziadne konkretne veci, to pride samo. Ak chces, aby prislo.

cocolino234
•
Odpoveď bola odstránená
•
bazalka1
•
16. dec 2021

@cocolino234 No s tou uvahou velmi nesuhlasim. Ja som bola dost zakriknuta a nemala som vela kamaratov ked som bola dieta. Vsetci priatelia boli mojho brata a tak nejak sa kamaratili aj somnou zeby sa nepovedalo. Prelomilo sa to na strednej kedy som nabrala sebavedomie a ostatnych som prestala riesit. Vyhybala som sa deckam co vela ohovarali...pripadne som im rada nieco splechla zeby sa spamatali...a kamarati si ma sami nasli. Dokonca mam zo strednej najlepsiu kamaratku s ktorou som v kontakte doteraz aj ked sme kazda uz uplne inde....
Takze moje odporucanie je len ze sa nasilu nepretvaruj, bud sama sebou a neries ci sa stebou bude chciet kamaratit alebo nie. Je to kazdeho osobna vec...nie kazdy kazdemu sedi. Zazila som dost falosnych kamaratok ktore primne potrebovali len poohovarat a ja som ich vobec nezaujimala....ono takych ludi poznas lahko lebo sa nikdy neopytaju ako sa mas...pripadne opytaju ale dalej vidis ze ich to nezaujima a zase rozpravaju o sebe.
A tiez je tazka doba na hladanie priatelov...takze netrap sa tym. Venuj sa svojim konickom, pripadne skusaj nove a kamarati si ta najdu 🙂

0silvia0
•
16. dec 2021

To je to pretvarovanie, ktore ludi odradza... Ja ked vidim, ze sa niekto pretvaruje, afektuje a robi zo seba niekoho, kym nie je, nemam zaujem udrziavat kontakt.
Nikdy som s tymto problem nemala, kedze som skor introvert, vzdy som sa kamosila skor s introvertami a tam nebolo treba hrat divadlo. Cize ja tvoje pocity nezdielam, mam kamaratiek dost. A dlhorocnych

lenuska9999
•
16. dec 2021

Tak ak si musíš dávať taky extremny pozor na slová, tak to podľa mňa nie je kamarátstvo. Ja mam najlepšiu kamarátku už od škôlky a povieme si všetko vždy na rovinu bez pretvárok. A tak by to malo byt. A ak si nevieš udržať kamarátstvo,tak sa podla mňa len veľmi snažiť niekomu zapáliť, vyhovieť atď a nie si sama sebou. Ale to by si mala byť. V pravom kamarátstve si musíš s osobou jednoducho "sadnúť "

autor
•
16. dec 2021

@weggie mozno...mozno naozaj popracovat na sebe...

autor
•
16. dec 2021

@bazalka1 to je tiez fajn rada

autor
•
16. dec 2021

@lenuska9999 no kusok nekomfortu citim,tak to zo mna mozno vycitia I druhi,no byt sama sebou sa mi az tak nevyplaca v poslednom case ,myslim...

autor
•
16. dec 2021

@0silvia0 pretvarujem sa,to je fakt

autor
•
16. dec 2021

V detstve som mala vela,na strednej uz pomenej.

daniel_jasurek
•
Odpoveď bola odstránená
•
cocolino234
•
Odpoveď bola odstránená
•
slavuska1506
•
16. dec 2021

Odporucam si nieco nastudovat o Teorii typov

0silvia0
•
16. dec 2021

Tak sa nepretvaruj a nesil sa, ono to kazdy citi tu neprirodzenost

bennn
•
16. dec 2021

Všeobecne nemám kamarátov. Iba spolužiakov bývalých, a spoluhráčov tiež bývalých, sem tam si s niekym napíšem, ale nikto nie je môj stred vesmíru a ani ja nie som nikoho. Takže je to jedno nie? Treba pracovať.

verca888
•
17. dec 2021

Vies co u mna to tak bolo od detstva, ze som mala menej kamaratov ako ine deti, lebo som sa chcela fakt ze so vsetkymi bavit a vies ako to je, jeden nema rad toho druhy toho a potom aj teba vyclenia lebo sa nechces pridat bud k jednej alebo druhej skupine ludi. A funguje to tak do teraz a hlavne medzi zenskymi kamaratstvami.

janetinka27
•
17. dec 2021

ludia casto chcu, aby si ich pocuvala a suhlasila s nimi, mala pre nich pochopenie. ked im povies nieco, co sa im nepaci alebo nie je v sulade s ich myslenim, mozu to vziat zle. tiez nie je dobrym spolocnikom ten, kto stale rozprava o sebe alebo jednoducho ma len inu povahu, napriklad je extrovert a pozna sa s kazdym, druhy je introvert, uprednostnuje hlbsi vztah. priatelov stretavame cely zivot, rovnako mozu z nasho zivota odchadzat, ci uz prirodzene alebo po konflikte

ticko
•
17. dec 2021

@bennn niektorý ludia potrebujú kamošov a pracovať treba sak žiť potrebujeme

nikolka1986
•
Odpoveď bola odstránená
•
syyykorka
•
17. dec 2021

Určite by som sa nasilu nepretvarovala, ale skusila by som sa opýtat tých kamaratiek, ktoré máš, že čo im na tebe vadí a v čom by si sa mohla zlepšiť

Píšeš že maš mini chyby alebo občas volíš nevhodné slová, myslím že chyby máme všetci a nie malé ale aj veľké. Ja sa rada stretávam s takými ľudmi, s ktorými sa cítim dobre a nemusím sa pred nimi pretvarovať, je s nimi zábava a naš vztah je obojstranne uprimný.

autor
•
17. dec 2021

@nikolka1986 mas pravdu,no toto sa mna netyka.Ja som clovek empaticky a taktny,radsej mlcim,ako ublizim,alebo hrotim...Mozno skor,ked zacnem byt samasebou,tak sa to ludom aztak nezda zaujimave alebo co,odsuvaju nase stretnutia a tak.

lenkakravcova
•
17. dec 2021

Skus byť otvorená, komunikatívna, nepretvruj sa, maj svoje hosnoty i keď sa to niekomu nepáči. Časom si nájdeš priateľov ktorí majú hodnoty podobne. 🙂 len musíš hľadať v rovnakých kruhoch.
Ja by som napríklad márne hľadala ľudí, ktorí nepiju alkohol niekde v bare.. 🙂