Prečo si ženy klamú ohľadom výzoru?

9. aug 2021

Takto na týchto sociálnych sieťach sa prezentujú rôzne ženy umelé aj normálne, niektoré pekne, s flitrami rôzne.....no aj tu na MK si niektoré čo dávajú svoje fotky a pri pohľade na zopár z nich mám pocit že fúha aké strašidlo, prepáčte že som expresivnaa a pod tým 10 komentárov za minútu,že aká krásna....napr ma urobené nové vlasy a pod...
....prečo jej takto ženy klamú?prečo si takto ženy klamú...dlhšie ma to zaujíma, že je niečím (činnosťou, blogmi) tá osoba obľúbená-ale nie je pekná, no ženy majú tendenciu stále písať že aká krásna.....a potom fakt krásky, hejtuju a hľadajú stále chyby vo všetkom....je to čudné len podľa mňa?

renata1405
9. aug 2021

Ano aj ja som si to vsimla.

ella_price
9. aug 2021

Niektoré komentáre sú skôr také, ktoré chcú danej žene dať pocit, aby sa cítila pekná taká aká je.
Jednoducho sa má rada, ale nájdu sa aj ironické komentáre, ktoré to už píšu s tým, že vedia, že klamú pre svoj lepší pocit a obraz na internete. 😕

zuzanka.zuzu
9. aug 2021

ty si strasidlo, anonym 🙄

lvula
9. aug 2021

Za to, ze tebe niekto nepripadá krásny, to neznamená, ze nemôže pripadať krasny niekomu inému 😊 krasa je velmi relatívna a nemá jednotné meradlo. Okej, mozeme sa chytiť, ze meradlo bude sumernost tvare, pevna postava, atd, ale aj takáto dokonala osoba nemusí zo seba vyžarovat krasu.
A to, ze niekto druhemu pochváli účes? A co? Mozno ta osoba predtým vyzerala este horšie a po novom ucese vyzerá krajsie, tak prečo ju nepovzbudit, nepodporit? Nie vsetky mozeme vyzerať ako Andrea Veresova/Mila Kunis (dopln si tam kohokoľvek, kto tebe pripada dokonale krasny).

blondiee83
9. aug 2021

Krása je neskutočne relatívny pojem. A pre každú ženu je krásny iný typ ženy, rovnako to platí aj u mužov. Čo sa jednej páči, nemusí sa druhej.
Plus niekedy ma žena také vyžarovanie, že ti príde krásna, aj keď to nie je prototyp krásky...ale niečo na nej je, čo ťa chytí. Naopak, môže byť neviem aká krásna, ale niečo tam vadí.
Príkladom sú misky- vsetkych 12 dievčat by eventuálne malo byť pekných. A predsa sa nám všetky nepáčia.

maximilie
9. aug 2021

Krása je relatívny pojem
To čo je pre teba ,,strasidlo" sa niekomu naozaj môže páčiť.
Mas asi dosť nudný život, keď riešiš take blbosti...

karhu
9. aug 2021

zo slusnosti, lebo si myslia, ze sa to od nich caka, chcu potesit...atd
a zase - keby aj napisali pravdu, dotycna to bude brat ako prejav zlej vole, neschudne ci nepriberie, nezmeni styl, upravu..cize klamu si - su taktne☕🌞

h2
9. aug 2021

Každý má iný vkus. Keď sem nejaká žena dá fotku svojich nových vlasov, nechtov, šiat, pier... Tak asi preto, že sa jej to páči a chce sa tým pochváliť. A keď sa to páči jej, určite sa nájdu ďalšie ženy, ktorým sa to bude páčiť tiež. Tak isto, ako sa nájde kopa tých, ktorým sa to páčiť nebude. To, čo je pre Teba strašidlo, môže byť pre inú krásne. A naopak. Nikto nemá patent na vkus.

nicollette332
9. aug 2021

neviem veru, toto ja nepochopim. tento internetovy svet je niekedy na zamyslenie. kolkokrat si poviem, ze by to ti ludia nepovedali nazivo do oci.

benit
9. aug 2021

Pre kazdeho je krasny niekto iny. Krasna zena pre teba, nemusi byt krasna aj pre mna a naopak. Krasa je relativny pojem. Tiez tu jedna davala, ze tato zena z MK je pre nu prirodzene krasna. Pre mna je nesympaticka, nevidim v nej tu krasu. Aj teraz bola miss a ked som videla vitazky, co uz. 🤷‍♀️Ja by som vybrala ine a ty mozno este ine. A o tej roznorodosti je svet.

ivkazba
9. aug 2021

Mne asi 2 týždne dozadu jedna poslala tu na MK súkromnú správu, že vyzerám špatne. Tak som jej poďakovala za názor. Asi to bolo pre ňu dôležité, keď mi to musela napísať do správy. Mne sa tiež nepáči každý, keď má kamoška nový účes a nesekne jej to, poviem jej to, lebo o tom sú kamaráti, aj ona povie mne a beriem to. Iným výzor neriešim. Mňa skôr zaujíma, prečo niekto ide kritizovať iných a robí to anonymne. Tak buď na to "mám gule" alebo nemám a v tom prípade som ticho.

asia83
9. aug 2021

Pretože sú nedokonalejšie ako ony. Preložím. Tie, čo chvália škarapaty a kritizujú krásne ženy, majú nižšie IQ, sú závistlivé a musia byť naj. Uvediem príklad. Som pekná. Zrazu fotka krajšej ženy. Má niečo viac ako ja, nedokážem to prehltnúť, psychika spracovať. Aby som to dokázala prijať, aby mi to vedela psychika spracovať, kritizujem ju, hoci nemám prečo. No tak sa moja psychika upokojí, lebo som “našla” niečo, vďaka čomu nie je viac ako ja. Keď uvidím fotku škaredšej ženy, som spokojná, lebo je “menej” ako ja. No a budem jej klamať, že vyzerá dobre, aby som sa upokojila, aká som “empatická” a “sociálna”, osoba, ktorá nekritizuje, ale radšej klame. 🤷‍♀️

juhseverzapad
9. aug 2021

Na MK nesmieš napísať svoj názor, inak budeš outsider ako ja 😄

c_est_la_vie
9. aug 2021

Jednu možnosť kočky spomenuli, je to solidarita s tými, čo horšie vyzerajú.
A potom je tu podľa mňa ešte druhá, zrelšia možnosť. A to že ženy neporovnávam s nejakými idealizovanymi typmi krásy, ale s ňou samou. V jednej alupine na FB je maminka čo schudla zo 120 na 90 kg. Všetky ju chválime, lebo prekonala seba, urobila pokrok. Áno, od ideálu je to ďaleko, ale aj to je zmena k lepšiemu. A to isté môže byť aj zmena účesu, šatníka...

autor
9. aug 2021

Všimla som si tento fenomén, podľa mňa je to choré už vôbec to že sa neustále vyjadrujeme kto ako vyzerá a keď už tak je to presne naopak.....hovoríte že krása je subjektívna to beriem,nepíšem o normálnych priemerných ženách (ako som aj ja) ale ja píšem že fakt 9z 10 bodov na rovinu nepekná baba a sama chvála a krásnej žene budú písať že je dorobena, umelina, alebo na ňu útočiť cez iné stránky napr cez dieťa čo vie a nie, a podobne...

lalenka33
9. aug 2021

A ty máš patent na určovanie krásy? Či prečo si myslíš, že tvoj názor a vkus je ten správny? Každý vyjadruje svoj názor a svoj vkus. Zato, že tebe sa páči nejaká Anička z Hornej Dolnej neznamená, že sa bude páčiť aj mne. Mne sa môže páčiť, Evička, ktorá sa tebe páčiť nebude. Stačí zapnúť 🧠 . Už keď riešiš, že niektoré vyzerajú ako strašidlá, tak by si to mohla riešiť pod svojím nickom so svojou fotkou. Či sa za seba hanbíš?

nominativ
9. aug 2021

Najskôr podotknem, že nekomentujem negatívne nikdy žiadne ženy a zvyčajne ani pozitívne, lebo tieto "si krásna" komentáre nemusím.

Každopádne, mám pocit, že pre teba je krásny niekto, kto napr. Ma aj nejaké úpravy vzhľadu a pod. A veľa žien nasledne komentuje týmto luďom príspevky ako "umelina" a naozaj to nie je veľmi často zo závisti, ale pre to, že je to strašné.

Najmä u vseliakych influencerov vidíš úplne postupne zmenu na niečo divné, na jedno kopyto čo akože má byť prototyp krásy. A je to des! Radšej budem obyčajná žena, ktorá sa o seba stará, ako bezvraskova nádhera s našpúlenymi perami a nadpojenymi vlasmi (to je teda ten začiatok). Ja mám pocit, že ľudia sa úplne scvokli a tie štandardy krásy sú úplne v zadku.

A koľko žien rumazga večer do vankúša pre nejaké depresie a pocity menejcennosti a pod. 🤷 Jedny pre to, že nevyzerajú ako štandard krásy a tie, ktoré ten štandard udávajú zas pre to, že tiež vlastne majú úplne pocity menejcennosti a depresie a nvm čo všetko. Divná doba. Ale to je asi každá.

A samozrejme, ani ja nie som so sebou úplne vyrovnaná, to nehovorím ako nejaký kouč života a sebavedomia. :D

gdpr
9. aug 2021

Podľa mňa to nie je o klamaní ale každému sa páči niečo iné 😂

zooeynka
9. aug 2021

Ved to mas podobne ako ked niekto zverejni fotku dietatka, obcas cloveku napadne ze prepana ake nepekne dieta a ajtak jej vela milych zien napise, ze ake pekne dieta. Nie je vhodne zhejtovat dieta, a tiez nie je vhodbe zhejtovat zenu - akukolvek.

zoodiac
9. aug 2021

v prvom rade vychadzas z neoveritelneho predpokladu a to - ze si klamu. sice vieme, ze zeny si navzajom bez problemov klamu, ale to neznamena, ze si v tom danom momente musia o vyzore klamat. hovoris o vlastnom subjektivnom pohlade na niekoho ineho a predpokladas, ze niekto iny to musi vidiet rovnako, no klame o tom. ak ti pride nejaka zena skareda, to neznamena, ze sa nejakej inej nemoze pacit (napriek tomu, ze krasa vie mat aj objektivne parametre). to plati aj opacne. na druhej strane, ak je zena objektivne krasna a docka sa len hejtu, to, ze inej zene nepride krasna neznamena, ze ju musi hejtovat. cize problem nie je v krase, problem je v tom, ze zeny ad1 maju tendenciu riesit malichernosti (ako napr. ty v tvojom poste), a ad2 ze ano, zeny maju tendenciu nebyt uprimne (to ale neznamena, ze vies dokazat v akom pripade su neuprimne, hlavne ak ide o nejaku neznamu virtualnu diskusiu 🙂 )
a problem je aj v tom, ze ludia ako taki neopodstatnene hejtuju... neuprimne si povedat nieco pozitivne nevadi, uprimne hejtovat vadi 🙂

a preco su zeny take, ake su?
...

zuzitko74
9. aug 2021

Úprimne povedané, nezvyknem sa zapájať do komentárov pod takéto fotografie. Som si veľmi dobre vedomá skutočnosti, že môj názor je prudko menšinový a viem, že 90% žien má na vec úplne iný názor.

ella2015
9. aug 2021

Krása? Čo je krása skús ju definovat. Ja som mala na škole učiteľku, ktorá mala jazvu krížom cez pol tváre a môžem Ti povedať, že to bola jedna nádherná žena, mala spôsoby, vyjadrovanie a to bol k tej kráse ďalši bonus. Pre mňa je krásny chlap herec Mads Mikkelsen a pri tom x žien povie, že je hnusný. Definícia krásy podľa mňa neexistuje a pamätaj, že krása je pominuteľná, ale ľudská debilita večná
Nemyslím, že si ženy klamú ale úprimne povedala by si žene v obchode Bože Vy ste škaredá, matke na ihrisku Vy máte také škaredé dieťa? Asi nepovedala a prečo zrazu na internete Ti to pride v pohode? Ak sa mi niečo nepáči a neviem to diplomaticky podať tak radšej držím hubu alebo sa dívam inam, skús to aj Ty
Krása je uhol pohľadu, asi tak rôznorodý koľko je farieb na svete

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
miadi
9. aug 2021

Podla Mna to je vec sympatii. Tie co sa sleduju maju niektore uprimne virtualne radi. A tak moze sa tebe zdat nepekna a im naopak pekna ., a tie ine zeny co sa tebe zdaju krasne a dostanu blby koment kriticky to bude od tych co ich nesleduju iba registruju nemaju ich radi citia averziu a maju potrebu zhodit zranit. Nemyslim si ze tie pozitivne a tie negativne su tie iste. Ze jednej pisu chvalila a druhej hanu. Take co maju potrebu pisat nieco protivne sa najdu vzdy. Popularita nie je zalozena na krase. Jack Nicholson je a vzdy bol dost skaredy chlap ale ako herec 😍🥰

lvula
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cukroska
9. aug 2021

Ži a nechaj žiť... Ak začnete od seba, svet bude krajší... 😉

cukroska
9. aug 2021

@elizabet173 nuda... Žeby MD 🤔

lienka.7
9. aug 2021

Vitaj vo virtualnom svete 😁
Ja tiez ked tu vidim niektore foto, no horor 🙉
A pod tym milion komentov ze ake uuuuuuzasne a pod.
Ale ok, asi mame iba rozne predstavy o krase 🤣🤣🤣
Btw, nemam problem pochvalit a povzbudit maminu, ktorej sa podarilo schudnut 30 kg, ale este stale je pred nou dlha cesta... ale nejaku doslova umelinu ktoru okomentuje 300 mamiciek ze wauuuu. Toto naozaj nechapem. 🙉🙉🙉

jenny224
10. aug 2021

Náhodou má táto téma aj mierne psychologický podtón - komu a na základe čoho udeľujeme a vyjadrujeme naše sympatie. Na rozdiel od iných, podľa mňa oveľa zbytocnejsich tém 😉
Poviem to opačne, krása nie že nemá definíciu, má ich veľa a každá spadá pod inú teóriu. To, čo by malo (ale len teoreticky) pripadať objektívne pekné každému, by možno spĺňal pomer zlatého rezu, myslím, že napr kvety, ktoré majú pravidelne rozmiestnené lupene to majú. Ale v skutočnosti a k veci čo sa pýtaš , keď si niečo oblubime, napr babu, ktorá tebe pekná nepripadá, máš proste tendenciu ju vidieť vo svojich očiach krajsou. Tak ako aj chlap, ktorý sa ti páči, ale nie je to model a ty ho ľúbiš, priťahuje ťa - pre teba je krásny, x ďalších by sa ani neobzrelo. Je to všetko ešte oveľa viac subjektívne, ako by sa na prvý pohľad zdalo 🙂

galioska
27. aug 2021

Je to o sympatiach a vrátení komplimentu. To som si všimla zas ja, proste niekto vychvaľuje pravidelne a účelovo😁
Ale keď ich to baví😉