Prečo stále niektorí veria v nevinu Michaela Jacksona?
Chápem, že bol geniálny umelec. Chápem, že jeho hudba je súčasťou detstva mnohých z nás. Ale jeho hudobný talent nie je imunitou voči zodpovednosti. Fakty, výpovede, vzorce správania, opakujúce sa prípady, výpovede ľudí, ktorí s ním žili, pracovali, boli ticho celé roky zo strachu... To nie je hejt, to je realita.
A nie, neverím, že si to všetko rodičia vymysleli len kvôli peniazom. Lebo predstava, že niekto vedome obetuje vlastné dieťa na celoživotnú stigmu obete sexuálneho zneužitia - ešte k tomu verejne - len kvôli šekom od právnikov, je totálne scestná. To nie je cynizmus, to by podľa mňa bola bezcitnosť.
Argument typu, že MJ nemal vlastne detstvo a chcel ho takouto formou znovu prežiť je úplne smiešny. Veľa ľudí nemalo ideálne detstvo, ale nemajú potrebu spávať v jednej posteli s malými chlapcami.
To, že niektoré prípady boli zamietnuté, alebo že súdy nerozhodli v prospech obetí, ešte neznamená, že sa to nestalo. V tomto systéme spravodlivosti vyhráva často ten, kto má viac peňazí a lepší tím právnikov. A MJ mal celé impérium
.
Je mi ľúto obetí. Je mi ľúto aj toho, že verejnosť ich stále
spochybňuje. A je mi zle z toho, ako ľahko odpúšťame celebritám...sláva by nemala byť štítom pred pravdou.
Pre tých, ktorí vedia po anglicky, tak odporúčam si prečítať prepis rozhovoru z roku 1993 medzi obeťou MJ (Jordan Chandler) a popredným psychiatrom Richardom Gardnerom, ktorý sa venoval detským obetiam sexuálneho násilia. https://www.mjfacts.com/psychiatric-interview-w...
@nini1978 toto by ste naozaj verili normálnemu dospelému mužovi? Absolútne nepochopiteľné.
Neviem či ste matka, ale nechali by ste svoje dieťa spávať v jednej posteli s dospelým cudzím chlapom cez noc? Rodičia v tej dobe tých detí boli jednoducho ohromení MJ slávou a persónou, takisto ho vnímali ako veľké dieťa a verili, že sa nič nemôže stať.
@anonym_autor ano som matka a nepíšem,že by som to robila a nechala robiť
Treba citat poriadne,čo človek píše e neinterpretovat podľa osobného názoru a presvedčenia
Napísala som,že spat s deťmi v jednej posteli neznamená,že je to pedofil a tie deti sú z zneužívané sexuálne
@anonym_autor ano som matka a nepíšem,že by som to robila a nechala robiť
Treba citat poriadne,čo človek píše e neinterpretovat podľa osobného názoru a presvedčenia
Napísala som,že spat s deťmi v jednej posteli neznamená,že je to pedofil a tie deti sú z zneužívané sexuálne
@nini1978 tak či tak je to spanie s deťmi stále nevhodné a akokoľvek to obhajovať dobrosrdečnými dôvodmi je úplne zbytočné.
@anonym_autor neviem ci máš deti, ale ak by nejaký muz/pedofil sexuálne zneužil tvoje dieťa, uspokojilo by ťa finančné odškodnenie? Mňa nie. Trvala by som na tom aby ten pedofil zhnil v base. Rodičom zneuzivanehi chlapca peniaze stačili.
Takže nie, neverím ze bol vinný. Bol príliš dobrým človekom ktorého potrebovali zdehonestovat.
@zooeynka Viem o tom, mám to pozreté. Sexuálny predátor nepôjde po každom, koho má v blízkosti. Obete si starostlivo vyberie.
@anonym_autor prepáč, ale ty si prokurátor obetí?
@anonym_autor ja som nad tým tiež rozmýšľala ze prečo ľudia tak silno veria, že bol nevinný. Ale však keď to povedal a.ericky súd tak to bude určite pravda lebo ten súd sa nikdy nepomylil, nikdy za celú svoju históriu nevydal zmanipulovany alebo nesprávny rozsudok. A keďže si ti ľudia nechali zaplatiť od Jacksona ( lebo vsak ziadna obet ked teda bola naozaj obet, by nikdy neprijala ziadne odskodne, lebo však vsetky obete sa radsej sudia s neistym vysledkom jak by prijali stedre odskodne), tak samozrejme ze to nebola pravda lebo michael bol tak dobrý ze on proste tie milióny len tak rozdával fiktívnym obetiam . A ten michael keď videl malého pekného chlapca, ktorý bol bud chorý alebo v rodine to nemal úplne v poriadku tak takeho zavolal k sebe lebo vedel ze stačí keď povie ten chlapec, ze ho obťažoval a on mu s vyplatí tie milioniky, aby mu tým vlastne pomohol (vsak nebude mu ich davat len tak , nie)🤦♀️🤣. Takže asi tak, preto tomu veria. A nech mi niekto vysvetli ze keď tomu jednému vyplatil tie milióny, ze ho teda (neprávom) obvinil,ze prečo si tam stále zháňal nových chlapcov co ho tiež mohli neprávom obviniť, a ešte ho vraj tieto odškodnenia dosť finančne zaťažili, tak prečo by to robil stale znova, ci mal rad ten adrenalin ci ho nahodou neobvinia???🤣🤦♀️
@anonym_autor ja som nad tým tiež rozmýšľala ze prečo ľudia tak silno veria, že bol nevinný. Ale však keď to povedal a.ericky súd tak to bude určite pravda lebo ten súd sa nikdy nepomylil, nikdy za celú svoju históriu nevydal zmanipulovany alebo nesprávny rozsudok. A keďže si ti ľudia nechali zaplatiť od Jacksona ( lebo vsak ziadna obet ked teda bola naozaj obet, by nikdy neprijala ziadne odskodne, lebo však vsetky obete sa radsej sudia s neistym vysledkom jak by prijali stedre odskodne), tak samozrejme ze to nebola pravda lebo michael bol tak dobrý ze on proste tie milióny len tak rozdával fiktívnym obetiam . A ten michael keď videl malého pekného chlapca, ktorý bol bud chorý alebo v rodine to nemal úplne v poriadku tak takeho zavolal k sebe lebo vedel ze stačí keď povie ten chlapec, ze ho obťažoval a on mu s vyplatí tie milioniky, aby mu tým vlastne pomohol (vsak nebude mu ich davat len tak , nie)🤦♀️🤣. Takže asi tak, preto tomu veria. A nech mi niekto vysvetli ze keď tomu jednému vyplatil tie milióny, ze ho teda (neprávom) obvinil,ze prečo si tam stále zháňal nových chlapcov co ho tiež mohli neprávom obviniť, a ešte ho vraj tieto odškodnenia dosť finančne zaťažili, tak prečo by to robil stale znova, ci mal rad ten adrenalin ci ho nahodou neobvinia???🤣🤦♀️
@culienka asi nerozumies, ze MJ bol tak bohaty, ze keby chcel a bol fakt uchyl, tak by si malych chlapcov daval dovazat tajne, pohral by sa a nikdy by sa nikto o tom nedozvedel, ani kde by ti mali chlapci skoncili. Verejnost o tolkych prasarnach ani netusi a MJ nemal co skryvat. Dom plny deti a on pretiahne deti, ktore maju rodicov? Si blazon? Vies kolko deti nema zazemie, rodicov ktori by sa za ne postavili, vravim, keby chcel pretahuje siroty az do smrti. Nemal to zapotreby. Tuto rodicia zhrabli miliony a bolo im jedno ze by mohol zneuzivat dalsie deti??? Ako fakt? Svedomie nic? Ja vezmem cash a zijem s vedomim ze ublizuje inemu dietatu?
@nini1978 tak či tak je to spanie s deťmi stále nevhodné a akokoľvek to obhajovať dobrosrdečnými dôvodmi je úplne zbytočné.
@anonym_autor tuto dole mas temu o dcere zuzky belohorcovej a ako ju sexualizuje uz od pubertalneho veku - a ze by rodicia toto svojim detom neurobili (= nezarabali na nich peniaze a nesexualizovali ich a nepredhadzovali predatorom).....takze aj tu mas odpoved, ze nie je rodic ako rodic a chamtivost je pazravejsia ako poctivost - s tou vela nezarobis🤐🤐🤐🤐
@culienka asi nerozumies, ze MJ bol tak bohaty, ze keby chcel a bol fakt uchyl, tak by si malych chlapcov daval dovazat tajne, pohral by sa a nikdy by sa nikto o tom nedozvedel, ani kde by ti mali chlapci skoncili. Verejnost o tolkych prasarnach ani netusi a MJ nemal co skryvat. Dom plny deti a on pretiahne deti, ktore maju rodicov? Si blazon? Vies kolko deti nema zazemie, rodicov ktori by sa za ne postavili, vravim, keby chcel pretahuje siroty az do smrti. Nemal to zapotreby. Tuto rodicia zhrabli miliony a bolo im jedno ze by mohol zneuzivat dalsie deti??? Ako fakt? Svedomie nic? Ja vezmem cash a zijem s vedomim ze ublizuje inemu dietatu?
@zooeynka však koľko je takých rodičov co by to urobilo ? Určite taky sú, nerob si ilúzie, že nie sú. Už keď sa to stalo alebo nestalo tak čo, zoberie peniaze a ma na terapie keby bolo treba a ostatní ho už nezaujímajú. Aj tak asi nebolo jednoduché sa s ním súdiť, však on mal koľko prostriedkov a najlepších právnikov. Ako sa da nad takýmto vyhrať aj keby to bola pravda. A MJ si vyberal také deti, ktoré mali rodičov co mu za dovolenky alebo za dáku finančnú pomoc sami tie deti doviedli. Sú o tom aj dokumenty. Všade sa ukazoval.s tými deťmi a keby chcel to robiť tajné tak to robí tajne ale nerobil to tak. A teraz akože keď to nerobil tajne tak je akože automaticky nevinný? A co keď ich náhodou naozaj zneužíval, tam je kde svedomie ? Žiadne není, lebo tým deťom nik neverí a bolo ich viac co ho obvinili. A keď zobrali peniaze rodicia tak to automaticky znamená ze to sa nestalo? Kľudne sa to mohlo stat aj keď tie peniaze zobrali.... Ľudia závidia a závidia asi aj zneužívanie s tučným odskodnym.

@zooeynka Áno, jasné. Lebo keď už nevieš, čo s vlastným dieťaťom, tak ho predhodíš najbohatšiemu chlapíkovi v okolí len aby si si ulovil nový dom a kabelku od Vuittona. Veď ktorá normálna matka by neobetovala česť svojho syna len aby mohla jazdiť v Lexuse, však? Tento príbeh znie ako zlé fanfiction, ale niektorí mu veria bez mihnutia oka. Prečo? Lebo je jednoduchý. Lebo pasuje do schémy zlých rodičov a úbohého Michaela. Lebo ospravedlňuje to, čo by inak bolo nepríjemné a ťažké prijať.
Nikto sa pritom neunúva spýtať: a čo dôkazy? Čo tie fotoknihy nahých chlapcov, ktoré Jackson vlastnil a ktoré odporúčala NAMBLA? Čo biologický materiál v jeho posteli s neidentifikovanou DNA? Čo výpoveď kanadského páru ešte z roku 1992, keď žiadne verejné obvinenia neexistovali a nikto ešte nechcel zarobiť? Ale nie, radšej si povieme, že to celé boli chamtiví rodičia. Lebo hľadať pravdu bolí. Lebo je pohodlnejšie veriť PR rozprávke, než čeliť realite, ktorá nesedí s našimi emóciami.
A v tom je ten trik. Nie je to o cenzúre. Je to o lenivosti. O tom, že väčšina ľudí si nikdy nepoloží otázku navyše, pokiaľ sa im príbeh dobre počúva. A práve preto sa niektoré klamstvá šíria rýchlejšie než pravda. Pravda totiž neznie tak príjemne ako veta že to boli len pažraví rodičia.
@anonym_autor MJ bol tal bohaty, ze keby chcel kupe sa v krvi deti a nikto mu na to nikdy nepride. On mal chybu ze bol dobra dusa, mal uprimne rad deti a to vyuzili ludia, ktorym prekazal. On uprimne rozdaval, deti z kadejakeho prostredia pozyval do svojho funparku, dopriaval im to, o co bol sam v detstve ochudobneny. A vymysliet bachorku ako zneuzil par chlapcov a predat ju verejnosti bol super tah, ako MJ znicit. Co na tom ze v jeho prospech vypovedalo kopec ludi, ajtak su ludia, ktori veria ze bol vinny. Nech je ako chce, jemu to uz moze byt jedno. Kolke roky sean combs, weinstein, epstein, cosby atd zneuzivali deti,zeny,muzov a roky rokuce sa o tom mlcalo a pritom v urcitych kruhoch vedelo, a ver ze tito ludia sa z basy nedostanu, lebo su fakt vinni. MJ v base neskoncil, nebol dovod.