icon

Prečo šteniatko ciká zo spánku?

12. nov 2023

Dobrý vecer baby chcem sa spýtať mame 12 týždňové šteniatko keď spinka tak jej niekedy ujde a pocika sa. Nie veľa skôr ak keby jej cvrkalo ale ma vždy cele nohy mokré. Ešte nevie chodiť von. Len nechápem prečo cika zo spánku ešte som sa s tým nestretla a mali sme psíkov. Je to afganský chrt s papiermi čiže neni to zo žiadnej mnoziarne atd 🙂

colsami
•
12. nov 2023

Preco "nevie chodit von"? Skus vysvetlit ako to myslis...
12 tyzdnove uz je dost velke aby vydrzalo aj 7-8 hodin v noci.

autor
•
12. nov 2023

@colsami ona sa pocika cez deň počas spánku. V noci ako kedy. Mame ju 2 týždne. Zatiaľ sa nedokazala naučiť pýtať sa von bohužiaľ. Snažíme sa ale zatiaľ tomu nechápe

autor
•
12. nov 2023

@colsami ona celkovo prídeme von z prechádzky a vojde do dverí a pocika sa strašne veľa cika

colsami
•
12. nov 2023

"Pyta sa von" strasne malo steniat, a vacsina vo filme. Necakajte ze bude skucat pri dverach alebo labkou na ne skrabat. Je to hlavne o Vasom rezime. VZDY po zobudeni/spani, hrani, jedle,...vzdy po tychto cinnostiach nasleduje mlacka. Takze vziat stena a rovno von na travu.

A na tej prechadzke sa vycika? Ak ano, nemoze potom doma hrozne vela cikat.... Lebo to urcite uz v norme nie je 🙂

jana0215
•
12. nov 2023

@colsami my sme mali tiež so psíkom strašný problém, čo sa cikania týkalo a trvalo to príliš dlho. Asi do jeho 5 mesiacov sme s ním museli chodiť vyslovene každú hodinu/hodinu a pol a aj tak nám doma mláčkoval, pričom vždy cikal aj vonku. Do pol roka sme sa dostali na nejakých 6 venčení denne, ale aj tak stále masaker a často nevydržal. Našťastie sme mali s mužom obaja homeoffice, inak by to bolo celé zle.

Chodili sme s ním vždy po spánku, hraní, jedení a aj tak bolo zle. Riešili sme to viac krát aj s veterinárom a nezistili sme príčinu. Často krát to vyzeralo, že to robí naschvál. Boli sme dlho vonku, veľa x cikal, a aj tak spravil mláku hneď ako prišiel domov. Mláky sme utierali aj 10x denne. Už ma z toho išlo poraziť. A to sme s ním nechodili na 5 minútové prechádzky, že by mu to nestačilo. 🙄 Tiež papierový pes, žiadny z množiarne, že by mohol mať kvôli tomu nejaké vrodené vady... očividne nie každého psa hneď naučíš nevykonávať potrebu doma. Každý je iný, tak isto to máš aj s deťmi. Niektoré odplienkuješ v roku a pol, iné sa aj do 5 rokov pocikáva.. sú to skôr raritné prípady, ale sú aj také.

@autorka máš odsledované, že sa pociká v spánku? Ako často s ňou chodíte von? Ono 12 týždňové šteniatko, ktoré máte len 2 týždne, ešte môže mať nehody. Náš veterinár vravel, že aj do pol roka je to bežné, skôr sa to ani ako veľký problém nevníma. Každý pes je iný.

nataly420
•
13. nov 2023

So steniatkom sa má chodiť každý 2-3 hodiny von aj v noci som chodila !! Aby sa naučil a netrápil

autor
•
13. nov 2023

@nataly420 chodime každú pól hodinu 🙂 keďže mám male dieťa tak ma dosť mrzí že pride z vonku vycika sa a vojde dovnutra a znova. Aj z toho spánku

anonymanonym
•
13. nov 2023

Mne sa to nejak nezda, aby 12 tyzdnove šteňa bolo vencene kazdu pol hodinu a este k tomu ste mali take problemy aj doma s nehodami a este aj zo spanku, aby malo cele nohy mokre... Nieco mi tam proste nehra 🤔

autor
•
15. nov 2023

@anonymanonym už sme objednaný k veterinarovi lebo nezdá sa to nikomu 🙂

marianna_mery
•
29. apr 2024

Ahoj, prešlo to? My mame doma fenočku tiež z chovnej stanice, žiaden útulok ani množiareň. Uz ma 5 mesiacov a stale sa stane že sa pociká v spánku. Nechapem. Máme doma malé dieťa, na ceste je ďalšie a celý gauč je opišany. Už som z toho na nervy.

autor
•
3. máj 2024

@marianna_mery ahoj bohužiaľ bola chorá nejaká dedičná porucha 🙂 vrátili sme ju naspat majiteľovi lebo to už by bolo buď ma veľmi dlhé trate a pri malých deťoch to bolo fakt nechutne..