icon

Prečo sú dnes ľudia takí zlí? Sú nešťastní? Alebo?

siera1990
11. feb 2020

Ahojte, musím sa priznať, že som na koníkovi už druhýkrát. (K prvému účtu sa už ani neviem prihlásiť, použila som ho len raz a aj to veľmi dávno. Chcela som sa vtedy podeliť o môj strach z choroby, no namiesto pochopenia som tu našla len urážky :-/ ) Nedávno ma sem google hodil opäť a tak som si povedala, že to skúsim. No na úvod mi nedá a chcem sa opýtať, prečo myslíte, že sú ľudia dnes automaticky takí arogantní.

To, že vedia niečo, čo nevie niekto iný im dáva potrebu ho zosmieštniť? Prečo? Prečo si nepomáhame ale ubližujeme? Či tým, že dáme "dolu" niekoho iného, si aspoň na tom dne nepripadáme sami? Alebo To robíme preto, že sme nešťastní vo svojich životoch a tak si to vybíjame na iných ľuďoch?

Bojovala som v tom období s ťažkými problémami a naozaj posledné, čo som potrebovala, bol výsmech, hold, len toho sa mi tu dostalo. Ale nejde len o koníka. je to tak všade.

Pýtam sa prečo?

Strana
z2
perdulka7
Odpoveď bola odstránená
panelacikova
13. feb 2020

@siera1990 áno, myslím, že ti môžem zodpovedne napísať, že si trafila. ľudia sú preto zlí a nepríjemní, pretože nie sú šťastní a spokojní so svojim životom 🙂 človek spokojný s prácou a súkromným životom, necíti potrebu ubližovať a zosmiešňovať. a ešte ak je k tomu dokonale zdravý, tak je to úžasná výhra a rád iným pomôže 🙂 tak zahoď za hlavu všetko a všetkých, ktorí ti ublížili a sústreď sa na svoje zdravie a šťastie.

siera1990
autor
17. feb 2020

@perdulka7 Áno, ja rozumiem tomu, že názory sú rôzne - ide skôr o to, že niektorí ľudia sa vyjadrujú automaticky otrasným spôsobom, pričom sa to dá povedať úplne inak. Ja si nemyslím, že môj "výlev je trápny" - je to otázka ako každá iná - možno som ňou chcela osloviť aj ľudí ako ty a naozaj som milo prekvapená tvojej druhej reakcii, ukázalo sa, že som mala o tebe mylný prvý dojem, ten si si ale urobila u mňa sama svojím prvotným výrokom.

Neviem, či rozumieš, čo sa snažím povedať. Prečo sa inteligentní ľudia ako ty, zhadzujú sami takými prejavmi, ako bol ten prvý... je pre teba problém reagovať normálne a ľudsky - plus baviť sa so mnou na úrovni hneď od začiatku? Teraz to neber ako urážku, prosím, vážne ma to zaujíma.

lenocka12345
17. feb 2020

@siera1990 čítam teraz jednu knihu , v nej sa píše " nemožeš dať to , čo nemáš" , teda ak niekto lásku nemá , nie je schopný ti ju dať , tiež úctu , rešpekt , atď

acrobaleno
17. feb 2020

Nie je to iba teraz, bolo to tu vždy, Je to v ľudskej povahy a nedá sa s tým nič spraviť. Akurát môžeš začať od seba.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
lenocka12345
18. feb 2020

@perdulka7 nechápem , čo je také super na tom , že žosmiešňuješ ľudí , čo ťa na tom baví ?

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
lenocka12345
18. feb 2020

@perdulka7 šak dobre , ale to čo teraz ? mne príde trápne ak niekto píše anglické slovíčka , vetičky , do slovenčiny a nekomentovala som to , lebo je to tvoja vec,
ty sa musíš evidentne vybiť , názorný príklad - za nejaké dva mesiace si napísala vyše 500 príspevkov

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
lenocka12345
18. feb 2020

@perdulka7 s tebou nemá význam diskutovať , nechceš pochopiť .....

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
lenocka12345
18. feb 2020

@perdulka7 aj napriek tomu , že je to len fórum anonymných žien , urážať by sme sa nemuseli , nemyslíš?

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
bublinka1426
18. feb 2020

cim som starsia tym viac vnimam aki vlastne je smaostny zivot a ludia. a som smutnjesia. clovek sa snazi mysliet pozitivne, hladat vo vsetko dobro. ale vsdy pride daka facka ...a to ma vrati o krok spat. ludia ktori nevideia skutocnu realitu sa snazia stale presvedciat ze je to dobre ale ono to v skutocnosti je velmi zle. ludia su zakerni nedopraju a zosmiesnuju. lebo su nestastni. lebo sami vela x nevedia co chcu alebo im nestaci a nevazia si co maju. ludia si jednoducho nevazia zivot. a preto su taki. zivot moze v jednej minute odist, a my sa stale zenieme sa povysenim, super manzelstvom detmi, bio stravou a neviem cim. nevazime si co mame. a je prirodzena vlastnost, ze kukame po vaccine do taniera druheho a porovnavame sa. zaroven je vyborna zaluba riesit a rypat do problemov a zivota inych, aby sme sa sami presvedcili ze nie sme na tom tak zle alebo aby sme samy zabudli na svoje problem.
tu na MK len vidim aki ludia naozaj su.
a nie len tu
vsade.

ps - jasne nehadzem vsetkych do 1 vrecam existuju aj ludia ktori su dobri a vdaka ktorym prezivame tie svetlejsie chvile v zivote.

lenocka12345
18. feb 2020

@perdulka7 aha , takže ja nemožem pochopiť keďže nemám čím , na premýšľanie nám slúži mozog a ja teda nemám mozog a to som prosím pekne vzťahovačná ? a možno si len ty provokatérka 🙂

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
siera1990
autor
3. júl 2020

@perdulka7 vieš, na druhej strane, ty ospravedlňuješ svoje arogantné správanie tým, že ide o to, ako to ten druhý pochopí... tak mi ukáž jedného človeka, ktorý, keď mu povieš, že je trápny, To vezme dobre... Milujem tieto žvásty. namiesto toho, aby si uznala, že sa občas správaš primitívne (nemyslím to slovo ako urážku, ale ako definíciu konania) povieš, že je to vlastne vina protistrany, lebo si dovolila sa z tvojej urážky neradovať :D

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2