Prečo sú kvalitné potraviny v supermarketoch nedostupné?
Rozmýšľam nad tým prečo sa v bežných potravinách nedá kúpiť napríklad kvalitný sirup, kvalitný syr, olivový olej atď... To sú len príklady. Prečo sa nedá kúpiť napríklad bio zelenina z farmy, aj keby dajme tomu brokolica nestála 1€, ale 5€. Vy také niečo kupujete? Ja mám pocit, že som mimozemšťan keď si 90% potravín musím objednávať cez internet a napríklad v takom Tescu nemám čo kúpiť.
@minenkak mám aj hnoj aj kompost predstav si. Načo studňu? mám záhony ktoré stačí poliať raz za čas a mám rieku meter od pozemku
V dnešnej dobe sa nedá spoľahnúť na nič...či kúpiš tam, či tam.. všade bordeľ zakomponovaný...
A k téme.. spomínaš Žilinu..neskúsila si obchod "potraviny,nie otraviny"?
Zisti si aká je pôda znečistená,na celom svete a potom si zisti ,čo je bio a prestanes sa takto tupo smiať
Prečo by Tesco malo byť pre všetkých? A ako by mohlo byť pre všetkých, to by okrem iného muselo byť velké ako letisko.
@ckocka veď áno už rozumiem. Tesco je pre chudobu a pre tých, ktorí šetria na potravinách
@miskakyska lenže do Žiliny sa dostanem iba raz za čas a nie na nákup. Tam by bolo viac možností samozrejme
Aj tá chudoba musí jesť, chápem že ťa to obťažuje ale zas s ňou nemusíš prichádzať do styku.
@minenkak keď máš permakultúrny záhon zamulčovaný tak nie. Tých pár kyblov si donesiem aj ručne. A nepoznám absolútne nikoho kto si doma pestuje a má čerpadlo z rieky. To čo ti napadlo 😀
Sa smejem, že Slowtella. To už je len zdravá potravina. Absolutne nepatrí medzi potraviny, ktoré nevyhnutne potrebuješ. Zas je to len niečo, čo momentálne letí, je eko, raw ... Toto sú veci, ktoré vôbec nepotrebuješ konzumovať. V pohode si môžeš po dobre zloženom jedle dať za hrsť lieskovcov a je to. Nik ti nekazuje kupovať Nutelu.
@minenkak mňa by zaujímalo aká voda je v tej rieke (to je asi kvalitou OK podľa autorky, keď to píše) a ako ju bude z tej rieky čerpať. CI predpokladá že vydlabe studňu? A potom na to. Ani v tej studni nemusí byť voda vhodná na polievanie. Fekálie, dusitany, dusičňany.
@minenkak snáď sa nikto neurazí ale mne to pripomína vetu - sedlák z dediny
autorka - to si akože vážne chcela čerpať vodu z rieky? Kriste pane. Už len to bude bio 😂
@minenkak a ostatný ľudia ako pestujú? Ja nevieme či vy máte velkofarmy, ale moja starká, alebo hneď tu susedia majú sud na dažďovú vodu a ostatné si idú s kýblom do rieky. Koľko vody podľa vás potrebuje taká tekvica, fazuľa, kapusta atď? Na to potrebujem čerpadlo? To sa ani nepolieva
@ibatanecnica čerpať? Ja neviem čo sa tu zase zbehla za vzorka, ale mám pocit, že teda nikto na Slovensku nepolieva vodou z rieky 🙂
ja netvrdím že niekto polieva. Tvoje príspevky vyznievajú akoby si to ty plánovala.
No neviem si predstaviť naše pole polievať ručne v týchto suchých a to sa pestuje len pre rodinu

@zuzitko74 prečítaj si zloženie a môžeš porovnať