icon

Prečo sú kvalitné potraviny v supermarketoch nedostupné?

15. mar 2024

Rozmýšľam nad tým prečo sa v bežných potravinách nedá kúpiť napríklad kvalitný sirup, kvalitný syr, olivový olej atď... To sú len príklady. Prečo sa nedá kúpiť napríklad bio zelenina z farmy, aj keby dajme tomu brokolica nestála 1€, ale 5€. Vy také niečo kupujete? Ja mám pocit, že som mimozemšťan keď si 90% potravín musím objednávať cez internet a napríklad v takom Tescu nemám čo kúpiť.

autor
15. mar 2024

@zuzitko74 prečítaj si zloženie a môžeš porovnať

autor
15. mar 2024

@h2 ja viem čo je bio a čo nie. Mne je tiež ľúto teba

minenkak
15. mar 2024

Bio neexistuje

autor
15. mar 2024

@minenkak mám aj hnoj aj kompost predstav si. Načo studňu? mám záhony ktoré stačí poliať raz za čas a mám rieku meter od pozemku

autor
15. mar 2024

@minenkak ok 😀

miskakyska
15. mar 2024

V dnešnej dobe sa nedá spoľahnúť na nič...či kúpiš tam, či tam.. všade bordeľ zakomponovaný...
A k téme.. spomínaš Žilinu..neskúsila si obchod "potraviny,nie otraviny"?

minenkak
15. mar 2024

Zisti si aká je pôda znečistená,na celom svete a potom si zisti ,čo je bio a prestanes sa takto tupo smiať

autor
15. mar 2024

@minenkak dobre, ale to by som nemohla jesť nič

ckocka
15. mar 2024

Prečo by Tesco malo byť pre všetkých? A ako by mohlo byť pre všetkých, to by okrem iného muselo byť velké ako letisko.

autor
15. mar 2024

@minenkak to čo mi sem dávaš s tým čerpadlom?

autor
15. mar 2024

@ckocka veď áno už rozumiem. Tesco je pre chudobu a pre tých, ktorí šetria na potravinách

minenkak
15. mar 2024

Píšeš ,že máš rieku neter od pozemku a zelenina potrebuje veľa vody

autor
15. mar 2024

@miskakyska lenže do Žiliny sa dostanem iba raz za čas a nie na nákup. Tam by bolo viac možností samozrejme

ckocka
15. mar 2024

Aj tá chudoba musí jesť, chápem že ťa to obťažuje ale zas s ňou nemusíš prichádzať do styku.

autor
15. mar 2024

@minenkak keď máš permakultúrny záhon zamulčovaný tak nie. Tých pár kyblov si donesiem aj ručne. A nepoznám absolútne nikoho kto si doma pestuje a má čerpadlo z rieky. To čo ti napadlo 😀

autor
15. mar 2024

@ckocka ja som tiež chudoba

ckocka
15. mar 2024

Ani sa nečudujem.

minenkak
15. mar 2024

Tak už chápem prečo potrebuješ nakupovať

merlinja
15. mar 2024

Sa smejem, že Slowtella. To už je len zdravá potravina. Absolutne nepatrí medzi potraviny, ktoré nevyhnutne potrebuješ. Zas je to len niečo, čo momentálne letí, je eko, raw ... Toto sú veci, ktoré vôbec nepotrebuješ konzumovať. V pohode si môžeš po dobre zloženom jedle dať za hrsť lieskovcov a je to. Nik ti nekazuje kupovať Nutelu.

ibatanecnica
15. mar 2024

@minenkak mňa by zaujímalo aká voda je v tej rieke (to je asi kvalitou OK podľa autorky, keď to píše) a ako ju bude z tej rieky čerpať. CI predpokladá že vydlabe studňu? A potom na to. Ani v tej studni nemusí byť voda vhodná na polievanie. Fekálie, dusitany, dusičňany.

minenkak
15. mar 2024

@ibatanecnica ja neviem čo má v hlave, ale asi rozprávky

ibatanecnica
15. mar 2024

@ckocka tak po tých príspevkoch ani ja.

autor
15. mar 2024

@ibatanecnica hmm a čo tam zobrať kýbel a nabrať vodu 😂 Wau

ibatanecnica
15. mar 2024

@minenkak snáď sa nikto neurazí ale mne to pripomína vetu - sedlák z dediny

ibatanecnica
15. mar 2024

autorka - to si akože vážne chcela čerpať vodu z rieky? Kriste pane. Už len to bude bio 😂

autor
15. mar 2024

@minenkak a ostatný ľudia ako pestujú? Ja nevieme či vy máte velkofarmy, ale moja starká, alebo hneď tu susedia majú sud na dažďovú vodu a ostatné si idú s kýblom do rieky. Koľko vody podľa vás potrebuje taká tekvica, fazuľa, kapusta atď? Na to potrebujem čerpadlo? To sa ani nepolieva

autor
15. mar 2024

@ibatanecnica čerpať? Ja neviem čo sa tu zase zbehla za vzorka, ale mám pocit, že teda nikto na Slovensku nepolieva vodou z rieky 🙂

ibatanecnica
15. mar 2024

ja netvrdím že niekto polieva. Tvoje príspevky vyznievajú akoby si to ty plánovala.

minenkak
15. mar 2024

No neviem si predstaviť naše pole polievať ručne v týchto suchých a to sa pestuje len pre rodinu