Prečo sú ľudia takí?
Vnimate aj vy, ze ludia, ktori si vlastnym pricinenim zariadili nie uplne najidealnejsi zivot, sa vacsinou stazuju na vsetkych a na vsetko, len v sebe a svojich zivotnych rozhodnutiach nevidia povod problemu?
Vacsinou takych ludi neriesim, ale ako sa stalo na Ukrajine to, co sa stalo, nemoze takych ludi vystat. Vraj „Ukrajincom daju a nam kedy?” - a co by chceli ti ludia, resp. co zavidia tym nestastnikom utekajucim pred vojnou? Ze prisli o svoj doterajsi zivot, blizkych, domov, majetok a teraz dostanu nejake prispevky, pomoc, aby neskoncili ako posledni bezdomovci?! … Vcera po dlhej dobe otvorim FB a vybehne na mna hned prvy post od byvalej spoluziacky zo ZS, ktora v 18tich cakala uz druhe dieta, kazde s inym, bez zazemia, s holou ritou. Ta osoba nikdy nepracovala, ale medzi prvymi by brala a inym, ktori to potrebuju, nedopriala ani zakladnu pomoc. Tiez sa zvykne vehementne stazovat pri vyske rodicaku a roznych prispevkov, pritom nikdy nepracovala a tomuto statu nic nedala. Jednoducho bez chrbtovej kosti. Ako mozu byt ti ludia tak tupi?
Chcela som sa asi len vyrozpravat z tejto frustracie, mate aj vy takych neprajnych ludi v okoli? Poviete im na to nieco alebo ignorujete? Ja som sa snazila vzdy ignorovat, ale niekedy uz pretecie pohar…
@napetra Ja sa tu ale nehrám na veľkú odborníčku na svetovú politiku, dalo by sa tu hodiny polemizovať o histórii celého toho konfliktu (ani nie my, skôr odborníci, historici, politológovia) len ma štve, že ľudia sa na tejto téme hádajú, urážajú, riešia...téma diskusie bola ale iná, len sa tu zas niekto snaží rozduchávať vášne...
ti poviem kazdy jeden co nadava ma dost ale nie natolko aby bol spokojny. Len natrcat ruky a plakat kade tade a na vsetko. Kazdy jeden ukazuje aky je neschopny zit s problemom a vsade hlada peniaze. Sebectvo ja ja ja a mne a mne, mne.
Nikto nepise o sebe, kazdy o dochodcoch a inych a cudujme sa ti su vyrovnani, len ich deti placu lebo su na rade pomoct vlastnym rodicom....
@napetra A si si úplne istá, že všetko (teda iný názor) je zavádzanie, demagógia a nepravdivá ruská propaganda? Kde berieš tú istotu? Ani ja, ani Ty, ani nikto v tejto informačnej vojne nevie na 100 %, kde je tá úplná pravda. Ľudia slepo veria tomu, čo vidia v telke, nepripustia si ani len kúsok, že možno nie všetko je tak, ako nám to prezentujú média...A to tiež nechcem nikoho uraziť, ale veľa ľudí má klapky na očiach. A neviem prečo ,,ruská propaganda,, - vojnu odsudzujem, nesúhlasím s ňou, je mi ľúto všetkých ľudí, ktorí v nej trpia, jej obete...
@danyelia pozri absolútne nemusíš sledovať spravy, stačí ti vidieť základné veci, kto koho napadol a odkiaľ ludia utekajú a vieš kde je pravda. To je ten zdravý sedliacky rozum.
@danyelia Nie, nemyslim si, ze mam recept na pravdu. No vidim a pocujem kto co hovori a z toho si robim nazor. Ak niekto neveri, ze Rusko napadlo Ukrajinu, zabija bezbrannych ludi, ze nici ich domy a majetky, tak potom mu tazko nieco vysvetlovat. Dokonca obyvatelia Ruska neveria ani svojim detom a rodinam na Ukrajine, ze ruski vojaci zabijaju civilistov, kradnu a vsetko nicia. Ruske obyvatelstvo veri skor Putinovi ako svojim detom, To je sila ruskej propagandy a bohuzial tuto propagandu siria aj Slovaci.
@danyelia ale je. Všetko okolo toho je propaganda z jednej a druhej strany, všade sú dôvody, ktoré vysvetľujú činy, ale ten hlavnú skutok je jasný. To ako keď chlapec sikanuje spolužiaka. Ano ten chlapec má prísnych rodičov a možno aj to je dôvod prečo teraz tu zlosť vybija na druhom, ale to nie je ospravrdlnenie, lebo ten spolužiak predsa nemôže za nič. Podobne to bolo aj s putinom. On keď sa stal prezidentom, tak sa snažil orientovať na západ, lenže západ sa na neho pozeral z povysenim ako na zaostaleho človeka. A to je pre ego ruského človeka silná urážka. Neskôr chcel konkurovať západu, ale to sa mu nedarilo na ekonomickej stránke. Putin videl ako si ho nevážia a nevedel s tým nič urobiť a tak sa rozhodol, že ukáže západu aspoň silu vo vojne. Osobne sa ale bojím, že ak ho porazí ukrajina, ze co sa stane potom. Jesitne ego urazene muža môže byť veľmi zlý súper.
@napetra Niekedy sama neviem, čomu veriť...napr. nedávno, útok v Krematorsku. Rusi zaútočili na ľudí, čakajúcich na vlak, plno obetí, zabila ich ruská raketa...nakoniec info, že to bola raketa ukrajinská (lebo rusi také už dávno nepoužívajú...) Tak ako to bolo? Klamú Rusi, Ukrajinci? Bolo to naschvál, omylom? Zabila ich zbraň ruská, ukrajinská? Prečo sa o tom nehovorí?
@danyelia ono kto klame, to je otázka si všimni, ze západné média bud napíšu do správy, že daná vec nie je overená alebo keď sa neskôr overí, tak ju opravia a napíšu správnu verziu. Btw. Taka ruska strana doteraz nikdy neuznala chybu, ved ani nepomenuju vojnu vojnou. A žiadnu svoju doterajšiu verziu ničoho nikdy nevyvratili. Tak si sama odpovedz. Rusko sa snaží budovať neomylnost a silu. Niečo ako ich historické povesti o bohatieroch. Dokonalí, dobrí, silní a úžasní ludia. Západ nezakryva svoje chyby, lebo ak sa aj snazi zakrývať a vyjde pravda najavo, tak si ju vždy priznaju. Ale rusi nikdy nepriznal žiadnu chybu.
@danyelia Povedz, ktora informacia z Ruska sa doteraz potvrdila ? Este par dni pred vojnou rusi tvrdili, ze oni maju iba vojenske cvicenie pri ukrajinskych hraniciach, ze Ukrajinu nechcu napadnut. Potom sa stal pravy opak, Rusko napadlo susedny stat. Najskor Putin tvrdil, ze musi oslobodil ruske obyvatelstvo na Kryme, potom na Donbase od ukrajinskeho utlaku. Potom zmenil retoriku, ze musi znicit nacizmus v Kyjeve a skrotit ukrajincov, uz mu neslo iba o Rusov na Ukrajine. No a cuduj sa svete najnovsie uz chce zabranit a znizit vplyv Ameriky vo svete. Uz zabudol, ze povodne chcel iba ochranit ruske obyvatelstvo na Ukrajine. Co si vymysli dalej ? V ktorej krajine objavi nacizmus a pojde ju "oslobodit" ? Ja ani neviem, kedy rusi vobec hovorili pravdu.
@777januska777 Konkrétne útok na Krematorsko...Rusko útok popiera, údajne tie rakety už dávno nepoužívajú, na mieste sa našli úlomky z rakiet ukrajinských. Bolo to nejako vysvetlené? Útočili Rusi? Útočili Ukrajinci? Ak áno, omylom alebo to bol zámer...Len sa pýtam, lebo o tom neviem nájsť zrazu žiadne info.
@danyelia Prečo ťa zaujíma konkrétne len Krematorsko? Donbas ťa nezaujíma? Poznáš hádanku: Jeden muž hovorí stále pravdu a druhý stále klame. Prvého sa opýtate, či je ten, kto hovorí pravdu. Odpovie vám, no nerozumeli ste ho. Druhý muž si to všimne a povie: “ Vravel, že hovorí pravdu, no on klame“. Poznáš riešenie?
@napetra V podstate si to povedala tak, ako to je: Musím si vybrať, komu uverím, či Rusom alebo Ukrajincom...Odpoveď mi tu nikto nedá. Ale predtým si písala, že bojuješ proti zavádzaniu, demagógii a nepravdivej ruskej propagande. Len som Ti povedala, že v tejto aj ,,informačnej vojne,, nevieme úplne 100 %, kde je tá objektívna úplná pravda...Nič viac, nič menej...
@danyelia k tomu co tvrdíš, mne osobne sa pri tejto vojne veľmi páči tento kanal, chalan tam fakt objektívne vysvetľuje veľa veci, preberal tam aj problémy Ukrajiny ci ruska a snazi sa len fakty, mne sa na tu pravdu co on vravi veľmi páčilo toto video:
https://www.youtube.com/watch?v=9ekVY1i4cpYplus ma tam ďalšie videá aj o ukrajinskej aj ruskej propagande a celkovo. Ak a o to vážne zaujímaš, skus si pozrieť tento kanal.

@777januska777 To si napisala velmi vystizne. 👍