Prečo sú ľudia takí?
Vnimate aj vy, ze ludia, ktori si vlastnym pricinenim zariadili nie uplne najidealnejsi zivot, sa vacsinou stazuju na vsetkych a na vsetko, len v sebe a svojich zivotnych rozhodnutiach nevidia povod problemu?
Vacsinou takych ludi neriesim, ale ako sa stalo na Ukrajine to, co sa stalo, nemoze takych ludi vystat. Vraj „Ukrajincom daju a nam kedy?” - a co by chceli ti ludia, resp. co zavidia tym nestastnikom utekajucim pred vojnou? Ze prisli o svoj doterajsi zivot, blizkych, domov, majetok a teraz dostanu nejake prispevky, pomoc, aby neskoncili ako posledni bezdomovci?! … Vcera po dlhej dobe otvorim FB a vybehne na mna hned prvy post od byvalej spoluziacky zo ZS, ktora v 18tich cakala uz druhe dieta, kazde s inym, bez zazemia, s holou ritou. Ta osoba nikdy nepracovala, ale medzi prvymi by brala a inym, ktori to potrebuju, nedopriala ani zakladnu pomoc. Tiez sa zvykne vehementne stazovat pri vyske rodicaku a roznych prispevkov, pritom nikdy nepracovala a tomuto statu nic nedala. Jednoducho bez chrbtovej kosti. Ako mozu byt ti ludia tak tupi?
Chcela som sa asi len vyrozpravat z tejto frustracie, mate aj vy takych neprajnych ludi v okoli? Poviete im na to nieco alebo ignorujete? Ja som sa snazila vzdy ignorovat, ale niekedy uz pretecie pohar…

https://ahojmama.pravda.sk/clanky/muz-len-isiel...
Muž len išiel nakúpiť. Keď sa vrátil, žena, aj trojmesačná Kira, zenina matka boli mŕtve, zabila ich v Odese ruská strela s plochou drahou letu