Prečo sú moderné sladkosti také nechutné?
Všimli ste si to? Sladkosti ci čokolády keksy, koláče všetko predrazene. Pritom kvalita hrozna, úplne nechutne, suche.
Napríklad cukráreň. Jeden kolac kľudne aj 3 eura.. Pritom uplne suchy. Alebo taka horalka, miňomky.. Nič sa už nedá kúpiť, nič nechuti
@anonym_autor Tak ja mám opačnú skúsenosť. Kde koľvek som bola na zákusok fantázia.Horalky,kavenky,vesnu miňonky,milky čokolády..
milujem a chutí mi rovnako A hrozno som kupovala dnes a fantastické, šťavnaté sladké, bezkôstkové...Naozaj neviem kde bude chyba...
@anonym_autor ja som minule rozmýšľala,ako sa sladkosti pokazili, taky 3bit. Pamatam si ma tú výbornú chuť. A teraz? Neviem ci zmenili recepturu ale je priserne sladky a nechutný
@anonym_ef7d10 možno tebe s a pokazilo chuťové bunky....ja už ako som staršia, tak sladké už nejem lebo stačí málo a je mi z toho nechutne a presladené , a pred pár rokmi by som zostala aj 300 g milku za deň čo mi prišla v pohode. Čiže skôr asi človek s avekom menin
Ano, aj mne pripada vacsina sladkosti, zakuskov aj nealko napojov velmi presladena. Mohli by sa vyrabat verzie "skutocne light" s cca polovicnou davkou cukru (a nie nahradzat umelymi sladidlami). Otazne je, ci by to ludia v dostatocnom mnozstve kupovali, aby to bolo pre vyrobcov zaujimave.
@madeincssr ja som zacala pouzivat uz veeela rokov dozadu do pecenia kokosovy cukor a spaldovu muku. A obycajna babovka ma uplne inu chut, necitit v nej vobec tu presladenost. Tak myslim, ze to nezavisi len od mnozstva cukru, ale aj od jeho kvality.
Ako v ktorej cukrárni. U nás sú zákusky fantastické.
@anonym_autor ja som minule rozmýšľala,ako sa sladkosti pokazili, taky 3bit. Pamatam si ma tú výbornú chuť. A teraz? Neviem ci zmenili recepturu ale je priserne sladky a nechutný
@anonym_ef7d10 súhlasím, včera som presne rozmýšľala nad tým, keď som jedla 3bit, že aká divná chuť
v BA veterník aj 5-6 euro za kus a tiež nič moc (Eurovea)
@anonym_autor ja si kupujem vždy devu, tá je skvelá, aspoň mne chutí. A zmrzlinu slaný karamel môžem v akejkoľvek forme. Ale preferujem smotanové a žiadne rastlinné náhrady, alebo výrobky kde je palmový tuk. Z toho by se i prase zblilo. A ak chcem zákusok, upečiem si z kvalitných surovín. Veterníky umelohmotné a krémeše čo mesiac vydržia určite nie sú z pravej šľahačky. Hnus.
@anonym_ef7d10 preco nezacnes kupovat take, co ti chutia? ja napr zboznujem cokoladu, ale milku nechcem ani zadarmo, no taka lyra... mnam 😜
@anonym_autor ja kupujem roky z jednej cukrárne, zákusky sú stále rovnako skvelé, len tá cena, je že brutal. A zo sladkostí zvyknem kupovať Banány v čokoláde, Leo, Deva čokoládku plnenú aj čistú Devu a tá chuť mi príde rovnaká. Plus milujem mangový Lyra čokoládu 😋
@scila no Banány v čokoláde sú už drahé 0,95 € sa mi zdá veľa, keďže by som zjedla denne aj 10 🫣
@anonym_ef7d10 preco nezacnes kupovat take, co ti chutia? ja napr zboznujem cokoladu, ale milku nechcem ani zadarmo, no taka lyra... mnam 😜
@princezna_bosorka ja mám rada Kofilu, Margot, Devu, Milenku 👍
@anonym_autor v cukrárni sú to všetko umeliny, u nás doma to nikto nechce. Ale keď sa upecie kolac tak sa zje celý plech 😀
@anonym_autor v cukrárni sú to všetko umeliny, u nás doma to nikto nechce. Ale keď sa upecie kolac tak sa zje celý plech 😀
@anonym_402cd5 treba vedieť vybrať cukráreň, ale nie v každom meste je dobrá. V RK keď budete,cukráreň Blaho ,tam to je len z kvalitných surovín,aj keď si priplatis ale stojí to za to raz za čas si dopriať.
Inde kde je to cenovo že koláč za 2 eura tak aj chuti,buď presladené a ešte s tým palmovym tukom,fujky no.
My sme sa na vylete zastavili v cukrarni v Tesedikove. Lacne a naozaj super zakusky.
Takze ked chceme ist do cukrarne ideme z Ba do Tesedikova.
Keksy netusim. Mne to nikdy nejako nechutilo ale urcite sa najdu aj take co chuti. 🤷
@anonym_autor ja si kupujem vždy devu, tá je skvelá, aspoň mne chutí. A zmrzlinu slaný karamel môžem v akejkoľvek forme. Ale preferujem smotanové a žiadne rastlinné náhrady, alebo výrobky kde je palmový tuk. Z toho by se i prase zblilo. A ak chcem zákusok, upečiem si z kvalitných surovín. Veterníky umelohmotné a krémeše čo mesiac vydržia určite nie sú z pravej šľahačky. Hnus.
@trisha_r tak si precitaj zlozenie Devy, lebo aj tam je palmovy tuk
Suhlasim vacsina sladkosti je nechutne sladka a inak bez chuti a sucha, a to nie som typ, ktory nema rad sladke (mnam kremes, veternik, cheesecake s ovocim, dobre raw zakusky). Mozem sa mylit ale myslim si, ze „zavislaci“ na sladkom, ktorym bezne sladkosti velmi chutia a nevedia sa ich dojest, len maju nejaky nedostatok mikronutrientov, alebo cukor u nich posobi ako droga, ale stale sa priklanam skor k tomu prvemu tvrdeniu. Ze ked sa doplni to co chyba, nebude tak chybat cukor.
Za takú dubajskú tartaletku v mojej obľúbenej cukrárni by si veru dala 3 €.😀
@doriiis nedala, tartaletky nemam rada 🤣
to len na odlahcenie 🙈
Tak u nas sa tiez dobry zakusok veru neda kupit. Jedine v sukromnych vyrobniach, tam zasa nepredaju 2-3 kusky. Ale vraj tu mame vybornu novu zakuskaren, ale, maly kolacik tusim cca 6.5 eur. Tak teda chudobna nie som, ale to uz je aj na mna vela.
Cukrovinky-keksy, tycinky a pod. sa pokazili, to mas pravdu, na par vynimiek.
@anonym_autor ja tiež nemám rada sladkosti typu KINDER, KIT KAT, MARS..., lebo mám pocit, že je v nich strašne veľa cukru, aaaale Kofola, Margot, Rumba, Nugat, Deva, Milena... , tie môžem vždy aj na kilá. Máme v meste obľúbenú cukráreň, kde sú veľmi dobre zákusky. No veľa a často pečiem doma to, čo máme radi 😉

Ano, aj mne pripada vacsina sladkosti, zakuskov aj nealko napojov velmi presladena. Mohli by sa vyrabat verzie "skutocne light" s cca polovicnou davkou cukru (a nie nahradzat umelymi sladidlami). Otazne je, ci by to ludia v dostatocnom mnozstve kupovali, aby to bolo pre vyrobcov zaujimave.