icon

Prečo sú moderné sladkosti také nechutné?

22. júl 2025

Všimli ste si to? Sladkosti ci čokolády keksy, koláče všetko predrazene. Pritom kvalita hrozna, úplne nechutne, suche.

Napríklad cukráreň. Jeden kolac kľudne aj 3 eura.. Pritom uplne suchy. Alebo taka horalka, miňomky.. Nič sa už nedá kúpiť, nič nechuti

Strana
z2
madeincssr
22. júl 2025

Ano, aj mne pripada vacsina sladkosti, zakuskov aj nealko napojov velmi presladena. Mohli by sa vyrabat verzie "skutocne light" s cca polovicnou davkou cukru (a nie nahradzat umelymi sladidlami). Otazne je, ci by to ludia v dostatocnom mnozstve kupovali, aby to bolo pre vyrobcov zaujimave.

cukroska
22. júl 2025

@anonym_autor Tak ja mám opačnú skúsenosť. Kde koľvek som bola na zákusok fantázia.Horalky,kavenky,vesnu miňonky,milky čokolády..
milujem a chutí mi rovnako A hrozno som kupovala dnes a fantastické, šťavnaté sladké, bezkôstkové...Naozaj neviem kde bude chyba...

hortenziaj
22. júl 2025
@anonym_ef7d10

@anonym_autor ja som minule rozmýšľala,ako sa sladkosti pokazili, taky 3bit. Pamatam si ma tú výbornú chuť. A teraz? Neviem ci zmenili recepturu ale je priserne sladky a nechutný

@anonym_ef7d10 možno tebe s a pokazilo chuťové bunky....ja už ako som staršia, tak sladké už nejem lebo stačí málo a je mi z toho nechutne a presladené , a pred pár rokmi by som zostala aj 300 g milku za deň čo mi prišla v pohode. Čiže skôr asi človek s avekom menin

soldi
22. júl 2025
@madeincssr

Ano, aj mne pripada vacsina sladkosti, zakuskov aj nealko napojov velmi presladena. Mohli by sa vyrabat verzie "skutocne light" s cca polovicnou davkou cukru (a nie nahradzat umelymi sladidlami). Otazne je, ci by to ludia v dostatocnom mnozstve kupovali, aby to bolo pre vyrobcov zaujimave.

@madeincssr ja som zacala pouzivat uz veeela rokov dozadu do pecenia kokosovy cukor a spaldovu muku. A obycajna babovka ma uplne inu chut, necitit v nej vobec tu presladenost. Tak myslim, ze to nezavisi len od mnozstva cukru, ale aj od jeho kvality.

martinka13
23. júl 2025

Ako v ktorej cukrárni. U nás sú zákusky fantastické.

lucykelly
23. júl 2025
@anonym_ef7d10

@anonym_autor ja som minule rozmýšľala,ako sa sladkosti pokazili, taky 3bit. Pamatam si ma tú výbornú chuť. A teraz? Neviem ci zmenili recepturu ale je priserne sladky a nechutný

@anonym_ef7d10 súhlasím, včera som presne rozmýšľala nad tým, keď som jedla 3bit, že aká divná chuť

done
23. júl 2025

v BA veterník aj 5-6 euro za kus a tiež nič moc (Eurovea)

trisha_r
23. júl 2025

@anonym_autor ja si kupujem vždy devu, tá je skvelá, aspoň mne chutí. A zmrzlinu slaný karamel môžem v akejkoľvek forme. Ale preferujem smotanové a žiadne rastlinné náhrady, alebo výrobky kde je palmový tuk. Z toho by se i prase zblilo. A ak chcem zákusok, upečiem si z kvalitných surovín. Veterníky umelohmotné a krémeše čo mesiac vydržia určite nie sú z pravej šľahačky. Hnus.

princezna_bosorka
23. júl 2025
@anonym_ef7d10

@anonym_ef7d10 preco nezacnes kupovat take, co ti chutia? ja napr zboznujem cokoladu, ale milku nechcem ani zadarmo, no taka lyra... mnam 😜

margotka17
23. júl 2025
@scila

@anonym_autor ja kupujem roky z jednej cukrárne, zákusky sú stále rovnako skvelé, len tá cena, je že brutal. A zo sladkostí zvyknem kupovať Banány v čokoláde, Leo, Deva čokoládku plnenú aj čistú Devu a tá chuť mi príde rovnaká. Plus milujem mangový Lyra čokoládu 😋

@scila no Banány v čokoláde sú už drahé 0,95 € sa mi zdá veľa, keďže by som zjedla denne aj 10 🫣

margotka17
23. júl 2025
@princezna_bosorka

@anonym_ef7d10 preco nezacnes kupovat take, co ti chutia? ja napr zboznujem cokoladu, ale milku nechcem ani zadarmo, no taka lyra... mnam 😜

@princezna_bosorka ja mám rada Kofilu, Margot, Devu, Milenku 👍

anonym_402cd5
24. júl 2025

@anonym_autor v cukrárni sú to všetko umeliny, u nás doma to nikto nechce. Ale keď sa upecie kolac tak sa zje celý plech 😀

anonym_7b3e9b
24. júl 2025
@anonym_402cd5

@anonym_autor v cukrárni sú to všetko umeliny, u nás doma to nikto nechce. Ale keď sa upecie kolac tak sa zje celý plech 😀

@anonym_402cd5 treba vedieť vybrať cukráreň, ale nie v každom meste je dobrá. V RK keď budete,cukráreň Blaho ,tam to je len z kvalitných surovín,aj keď si priplatis ale stojí to za to raz za čas si dopriať.
Inde kde je to cenovo že koláč za 2 eura tak aj chuti,buď presladené a ešte s tým palmovym tukom,fujky no.

libusak
24. júl 2025

My sme sa na vylete zastavili v cukrarni v Tesedikove. Lacne a naozaj super zakusky.
Takze ked chceme ist do cukrarne ideme z Ba do Tesedikova.
Keksy netusim. Mne to nikdy nejako nechutilo ale urcite sa najdu aj take co chuti. 🤷

liz_lemon
26. júl 2025
@trisha_r

@anonym_autor ja si kupujem vždy devu, tá je skvelá, aspoň mne chutí. A zmrzlinu slaný karamel môžem v akejkoľvek forme. Ale preferujem smotanové a žiadne rastlinné náhrady, alebo výrobky kde je palmový tuk. Z toho by se i prase zblilo. A ak chcem zákusok, upečiem si z kvalitných surovín. Veterníky umelohmotné a krémeše čo mesiac vydržia určite nie sú z pravej šľahačky. Hnus.

@trisha_r tak si precitaj zlozenie Devy, lebo aj tam je palmovy tuk

wayway
26. júl 2025

Suhlasim vacsina sladkosti je nechutne sladka a inak bez chuti a sucha, a to nie som typ, ktory nema rad sladke (mnam kremes, veternik, cheesecake s ovocim, dobre raw zakusky). Mozem sa mylit ale myslim si, ze „zavislaci“ na sladkom, ktorym bezne sladkosti velmi chutia a nevedia sa ich dojest, len maju nejaky nedostatok mikronutrientov, alebo cukor u nich posobi ako droga, ale stale sa priklanam skor k tomu prvemu tvrdeniu. Ze ked sa doplni to co chyba, nebude tak chybat cukor.

mk1111111111
26. júl 2025
@doriiis

Za takú dubajskú tartaletku v mojej obľúbenej cukrárni by si veru dala 3 €.😀

@doriiis nedala, tartaletky nemam rada 🤣

to len na odlahcenie 🙈

mk1111111111
26. júl 2025

Tak u nas sa tiez dobry zakusok veru neda kupit. Jedine v sukromnych vyrobniach, tam zasa nepredaju 2-3 kusky. Ale vraj tu mame vybornu novu zakuskaren, ale, maly kolacik tusim cca 6.5 eur. Tak teda chudobna nie som, ale to uz je aj na mna vela.
Cukrovinky-keksy, tycinky a pod. sa pokazili, to mas pravdu, na par vynimiek.

margotka17
28. júl 2025

@anonym_autor ja tiež nemám rada sladkosti typu KINDER, KIT KAT, MARS..., lebo mám pocit, že je v nich strašne veľa cukru, aaaale Kofola, Margot, Rumba, Nugat, Deva, Milena... , tie môžem vždy aj na kilá. Máme v meste obľúbenú cukráreň, kde sú veľmi dobre zákusky. No veľa a často pečiem doma to, čo máme radi 😉

trisha_r
29. júl 2025
@liz_lemon

@trisha_r tak si precitaj zlozenie Devy, lebo aj tam je palmovy tuk

@liz_lemon a kde už nie je. Ale je to aspoň chutné, na rozdiel veľa sladkostí ktoré chutia ako plastová chemikália.

liz_lemon
29. júl 2025
@trisha_r

@liz_lemon a kde už nie je. Ale je to aspoň chutné, na rozdiel veľa sladkostí ktoré chutia ako plastová chemikália.

@trisha_r to je subjektivne, ci je to chutne, mne to napr. vobec nechuti, a presne by som povedala, ze je to ako plastova chemikalia

Strana
z2