Prečo sú na Slovensku drahšie potraviny ako v zahraničí?
Boli sme na nákup v Poľsku, v Biedronke. Maslo 80%tne za 1,13€ (prikladám fotku s cenou v zlotých). Áno akcia, ale aj tak.
Kedy tu bolo maslo za takú cenu v akcii?
Prečo sú na Slovensku potraviny drahšie? Na základné potraviny je predsa aj tu nižšia DPH. Či je to tým že potraviny dovážame a platíme tak za transport? Čo myslíte, čo najviac vplýva na cenu potravín reálne?

@lenkakravcova pretože máme najvyššiu cenu práce, najvyššie dane, platí sa daň z finančných transakcií. Vysoká dan z cukru Od júla išlo hore mýto(40%) pre nákladné autá, asi tušiš, kde sa to premietne. To je len to čo mi napadlo
@lenkakravcova pretože máme najvyššiu cenu práce, najvyššie dane, platí sa daň z finančných transakcií. Vysoká dan z cukru Od júla išlo hore mýto(40%) pre nákladné autá, asi tušiš, kde sa to premietne. To je len to čo mi napadlo
@tetapetra o tej dani z cukru som nevedela, nejako som ju neregistrovala.. Teraz až pozerám. Uff. :(
@tetapetra o tej dani z cukru som nevedela, nejako som ju neregistrovala.. Teraz až pozerám. Uff. :(
@lenkakravcova porovnaj cenu sladkosti a colu s minulým rokom a s týmto rokom. Teraz colu nekupis po 1€. Sladkosti stoja cca 89c. Minulý rok 69c
Sa čudujem, že toto ficovolicom nevadí, keby takto zdraželi potraviny za bývalej vlády, to by bolo reči
Fico dlho nemal tlačovku o drahých potravinách, preto!
Nie len v PL sú lacnejšie potraviny aj v CZ dcera mi žije v Prahe a keď príde domov nechápe co mi tu máme za ceny keď ideme k nej autom urobím veľký nákup len napr,také mlieko kupujem po 0,40c
Nie len v PL sú lacnejšie potraviny aj v CZ dcera mi žije v Prahe a keď príde domov nechápe co mi tu máme za ceny keď ideme k nej autom urobím veľký nákup len napr,také mlieko kupujem po 0,40c
@ma77 presne za 40c bolo aj v PL včera mlieko 3,5%
Cereálie čo kupujeme na Slovensku v akcii za 3,9€ tam boli za 2,5€ bez akcie 😶
@lenkakravcova do kedy má Poľsko akciu na Maslo? ďakujem
Lebo hlùpa slovač si zvolila mafiánsku vláda a tá robí vsetko možné,ale nič v prospech obyčajných ľudí.
@lenkakravcova do kedy má Poľsko akciu na Maslo? ďakujem
@hksls táto akcia na obr bola od 24-26.7 v Biedronke v PL. Ale mali tam aj iné masla mimo akcie, od iného výrobcu, čo vychádzali o 50c viac /čo je stále menej než v akcii na Slovensku/.
@ma77 tak to je ozaj biedne na Slovensku..
Ja som rátala s nákupom /za Slovenské ceny/ za 350€ (mesačný nákup potravín) a nakúpili sme za cca 190€
Ešte keď človek zaplatí v zlotých kartou, tak to dá ten lepší kurz a miesto sumy 197€ čo ukazovalo v Eurách nám stiahlo 188€ čo som bola tiež milo prekvapená. Vidím to tak, že väčšinu potravín budeme kupovať tam. Strašne veľký rozdiel v cene to je. Hlavne keď má človek väčšiu rodinu a to jedlo ide inak dosť so peňazí.