Prečo sú niektorí muži neschopní?
prečo sú niektorí muži neschopní? nerobia manualne,doma ani ritou nepohnu, ked maju ist raz za tyzden na nakup do potravín aj to robia len vodica,lebo partnerka napise zoznam a hadze veci do kosika,tak frflu a gulaju ocami a vzdychaju aky maju tazky zivot...poznate takych?nemusia to byt zrovna vasi muzi...muzi uz nie su muzi ale chlapci,a najhorsie je ze je to chyba nas zien,ze takychto chlapcov vychovavame
Prečo by mal chlap manuálne robiť? Akoze kým nehádže v práci osem hodín lopatou, nie je chlap? Alebo je čisto vinou chlapa, že má doma tupku, ktorá mu skáče okolo zadku s až po rokoch sa spamäta, že má doma len otravneho leziaka? Rovnako ako by som doma nechovala takéhoto otrapu, nechcela by som byť ženou, ktorú treba vozit a obsluhovať, lebo nie je samostatnej existencie schopná. Môj muž je nadšený frflos. Ale nakupovať chodí vášnivo rad, tak s ním chodím ako ochranka a frflos ja, aby som mu fyzicky zabránila premiestniť celé obchody vrátane regálov k nám domov. By ma zaujímalo, koľko žien ho už polutovalo, akú má ženu beštiu 🤔 (asi rovnako veľa ako mňa, keď bol vo svojej uhundranej nálade on)
Radsej sama ako s velkym deckom. Vlastna skusenost.
Je to vec výchovy a zase sú aj ženy čo majú takých neschopakov doma a skáču im okolo zadku 🥴
😅 áno, dá sa upokojovať tým, že existujú aj horší.. osobne by som s chlapom nebola, keby som mala ostať na všetko sama a nebol by schopný nakúpiť podľa zoznamu alebo upratať, keď vidí bordel.. rovnaký príklad dáva potom deťom, že nič nemusia, na to majú matku, ktorá všetko urobí. Proste ho zapoj do domácich prác a vysvetli mu, že ani ty si to riadenie neužívaš 🙃.
@vroni vidim ze si to absolutne nepochopila,ale skusim ti to po lopate vysvetlit...jasne ze je chlap aj ked sedi na riti v kancli,ale nie je tak unaveny ako keby maka 16 hodin v zime na stavbe,to by som este pochopila ze nebude doma okna umyvat
@maciatkolulu ešte sú aj ženy, ktoré tie klbka potrebujú zachraňovať obskakovať ako svoje dieťa, odpúšťať a čakať na Godota😂
@maciatkolulu ...peniaze a prestiz s tym tiez az tak vela nema
To, že narazis na vadný kus nerobí všetkých muzov/ženy rovnakých.
Par domov pod nami býva rodinka. Ona odrobí 7,5h pride domov, ľahne a spí. Zobudí sa v noci, pozrie si telenovelu, ľahne a spí, ide do roboty, odrobí 7,5h a takto dokola. Cestou do roboty vzdycha, ako ju vsetko boli a ako sa jej nechce a ze musela vstať z postele. Jej muž živnostník, robí 7 dni v týždni, niekdy 16h, niekedy 10h šichty, pride domov, musí navariť, zakúriť, upratať, nakupit, záhrada, o zviera sa stará... tak kto je v tej rodine vadný?
Nečítala som komentáre, ale ja si myslím pravý opak. Toto bola generácia mojich rodičov, kedy muž v domácnosti ani prstom nepohol a považovalo sa to za normálne. Práveže obdivujem dnešných mužov, ktorí sa vedia aj v domácnosti obracať, aj lepšie ako niektoré ženy.
Sprostá každá, ktorá si také nemehlo uviaže na krk, vezme si ho a narobí si s ním deti😉
No, vidím, ze musim písať pomalsie. Zrejme si v živote nestretla chlapa, ktorý "maka" tých 16 hodín v kancli vlastnou hlavou. A nie, ani v minulosti všetci chlapi nemakali fyzicky. Proste definícia muža ako fyzickej činnosti je dehonestujúco zjednodusena. Chlapi dnes majú len práva, žiadne povinnosti. A ženy namiesto toho, aby na nich časť vlastných povinnosti preniesli, sa z nich snažia spraviť doplnok k domácnosti. Namiesto toho, aby som chlapa vliekla ako nasratý a znudený prívesok po obchodoch, sa dohodnem - idem nakúpiť ja a ty spravíš obed či naopak? (Napríklad, to je jedno čo) Ono to chlap ofrfle tak či onak, ale to je len zvukový sprievod. Podstatné je, že sa so ženou podeli o povinnosti. Ale na to väčšina žien "nemá gule". Treba dokazovať, aké sme samostatne a všetko zvládneme aj samé. A potom doma chováme chlapov ako plysakov. Tí chlapi sa (často) proste nudia, ale už nemajú tri roky, treba ich primerane zamestnať (vozenie ženy po obchodoch nie je primerane zamestnanie len ďalšia nudná otrava), tak sa hrajú na mobile, hľadajú si frajerky či nadávajú manželke a deťom. Problém je, že vtedy už je neskoro poslať ich loviť mamutov. To treba od začiatku. A to ženy nechcu, tam chcú byť za chrumkavé.
@tiezjedna aj podla mna,este ze takeho nemam
Nuz, mnohokrat je to aj vec motivacie....
Ak by sme to zobrali z opacneho garde tak podla mna by zeny tiez neboli nadsene ak by dosli na pansku verziu modreho konika kde by si precitali, ake su vsetky neschopne a ako ich vkuse boli hlava. Zrejme by si hned pomysleli, ze tam je len banda mizogynov a pozadovali by zrusenie stranky pretoze je dehonestujuca voci zenam.
Ja netvrdim, ze muzska lenivost je nieco, co by trebalo oslavovat, ale velakrat je problemom cosi ine nez len "mne sa nechce".
Ak muzi kade tade citaju a pocuvaju ako su neschopni, celkom aj rozumiem nejakej forme rezignacie ktora ma sluzit ako verejny protest. Ak su pravidla hry nastavene tak, ze nikdy nemozes vyhrat tak je uplne normalne, ze ti muzi si radsej lahnu na gauc a vytlacia kritku von z hlavy a prestanu pocuvat svoje okolie.
Je jednoduchsie povedat, ze muzi su neschopni nez hladat riesenie a potom sa stazovat kde su vsetci dobri muzi. Ziaden muz nechce mat doma ziletku ktora mu bude vsetko dirigovat.
Osobne by som odporucal knihu "How to win friends and influence people" od Dale Carniegeho. Nazyvat muzov neschopnymi a ocakavat zmenu zrejme liekom na tuto problematiku nebude 🙂.
@bu_bu_bubak pekný šovinistický výkrik👏👏👏 tak v skratke - keby nebolo toľko neschopných mužov, nečítali by to o sebe. Takže ja by som odporúčala začať sám od seba, bez knižky, so zdravým sedliackym rozumom👍
@vevebono raz som čítala, že vždy ten schopný dostane do vienka neschopného, aby nezahynul😂buď bohatého, šikovného v domácnosti atď ..
Nie vždy to musí byť mama hotel ja mám suseda či žil iba s mamou, ale tá ho naučila všetko on v 50 r má aj kariéru aj doma pečie iba on, vari cez víkendy, zavara, ale zase sa nikoho venuje deťom nikdy nebol so synom na bicykli, výlete, hrať futbal.Jeho žena zase povie, že namiesto toho či cez víkend stojí za sporákom a ide na dvor strihať stromy by chcela, aby sa venoval synovi a on povedal, že otca nemal a nevie čo má robiť so synom a ona je matka, takže všade je nieco
poznám takéto druhy, kt. diagnóza sa nazýva Tulenia choroba 🙄
Prečo tak fungujú? Lebo sobášom, vzťahom nenadobudli manželku a vyrovnanú partnerku, ale druhú mamičku. Lebo tá prvá ich nikdy neodstavila od mliečka, neprestrihla pupočnú šnúru, lebo kult blaha dieťaťa, lebo matka, žena, manželka, partnerka svojím prístupom k pánovi tvorsta, rozumej = univerzálny domáci spotrebič, v hoteli Mama 5* ultra turbo all inclusive, vychovala jedinca ktorý je pozitívne invalidizovaný. Dokedy? Kým univerzálny domáci spotrebič už nebude vládať. A potom 60 ročný corgoň zapíja žiaľ a skončí ako bytostná troska, o ktorú sa už nikto nepostará. Tie ženy nemajú v sebe kúsok sebahodnoty, sebalásky, sebaúcty.
Ja poznám zase veľa neschopných žien 😀
Tak toto je dobre. A mňa ste tu išli zožrať, že to nesmieš sa vyjadrovať za všetkých chlapov. A tu niekto napíše. že chlapi sú neschopní. A ja nevidím, že by sa tu niekto za to pustil do autorky. Zaujímavé fakt. Mne to bolo vyčítané.
Môj si na deľbu prace zvykol akosi prirodzene. Mali sme dvojcata a nie po roku a pol tretiu, takze rozhodne nebol ziadny priestor na to aby som ho obskakovala. Svokra (byvala u nas), mi to vycitala, ved on je pan inzinier a ja ho mam vychystat do práce, kosele, obleky, vykefovat plecia zvrchnika. Akosi je nemylilo ze vzdelanie mame rovnake, si zena, tak si menej hodna ako on.
Nastastie nebol "pokazeny, ked mal.9 rokov prisel o otca a velmi skoro si privyrabal na brigadach. Ochotne pomahal a pomáha stale,.mam stastie ze mam práve jeho.
Nuž keby veľa žien nechcelo byť na začiatku vzťahu hrdinkami ako všetko zvládnu s aké sú úžasné gazdinky ,tak by nebolo toľko neschopných mužov. Oni to aj vedia ale načo keď žens všetko zvláda sama a na pohodlnost dá rýchlo zvyká....keby ma niekto nonstop obskakuje aj ja si na to zvyknem a keby mám zrazu niečo spraviť gulam očami a frflem