Prečo sú v obchodoch plné nákupné košíky?
Zakazdym, ked idem do vacsieho obchodneho domu (lidl, kaufland, tesco atd..), ostanem zarazena, ze ake neskutocne plne kose ludia maju :D stala som za jednou obeznou pani a len tak som sa pozrela, co vyklada na pas. A same nezdrave veci, polotovary, neskutocne vela sladkosti, tukove veci. Ako, ju neriesim, ale jej dve deti ( dievcata...vek jedna asi kolo 8 rokov, druha tak 12...obe obezne. A ich matka plne kose...ale to nebol plny kos, ale nalozeny nakupny kos az po okraj. Ja som tedy nikdy nemala problem s financiami, zijeme si doma nadpriemerne, ale v zivote som takto nenakupovala :D ani ked sme sli na dovolenku, ani ked sme robili oslavu. Mna vy zaujinalo, ze ci to ti ludia skonzumuju alebo nakupuju na par mesiacov :D a toto som zazila uz velmi velakrat, ze takto ludia zbesilo nakupovali. A velmi velakrat to boli prave obezni ludia.
Tak nikdy som si nevšimla co majú ľudia v koši mam dosť co robiť sama so sebou kým nákup vylozim na pás 😄 a to sme dvaja ale kos kopcovato, lebo kupujem aj do zásoby niečo, plus čistiace a drogéria pre dve domacnosti ,ešte mi aj moja mama zavolá a nadiktuje co všetko chce keď som autom 😄 tiež si môže niekto myslieť ze som na hlavu , ale zas polotovary nekupujem, však len keď dám do kosa ten veľký Toaletný mam plný kos 😄
autorka bud rada ze si nevidela mna ako nakupujem v dmke..... chodím tam raz za mesiac ale to teda stoji za to 😅 to mam aj 2 nakupne kose plne... ak ma niekto vidi tiez si musi mysliet... ale neriesim, ja mam potom cely mesiac.od drogerky klud a maximalne mi vyhovuje takyto styl nakupovania
@monnci2226 dmka je samostatná kapitola😂
Bežne takto nakupujeme trvanlivé potraviny na niekoľko mesiacov, a ešte keď sú v akcii . Nemáme blízko Tesco, Kaufland ani Lidl, čiže keď sa tam už dostanem a mám so sebou manžela tak urobíme väčší nákup. Za mňa to nesúvisí s tým, že je človek obézny, manžel ako profesionálny šofer má trošku nadváhu, ale mi ostatní sme úplne ok. Sme piati, všetci sa stravujeme doma, syn má potravinové alergie, čiže varím každý deň, takže sa toho aj veľa zje. Jasné že sa kúpi aj nejaká lakocinka, ale skôr prinesie návšteva ako kúpime.
@monnci2226 z DMky mám rekord v podobe účtenky, ktorá mala 272cm 🤣🤣🤣 to bola topka.
Neviem prečo teba trápi čo a koľko kto nakupuje, do nášho dedinského obchodu nechodím raz za týždeň ideme do mesta takže nakupujem plný koš a áno občas sú tam aj hovadiny ale prevažne mäso, ovocie, zelenina
@jankalukasova 😂 fuuuuu ale toto by podla mna aj na zapis bolo
@jankalukasova do knihy rekordov myslim 😂
Hlavne su to väčšinou plne koše polotovarov a nezdravých veci. Potom sa čudujú akú majú váhu a tráviace problémy.
@monnci2226 presne tak, ja si robím expresnú objednávku niekedy a ten pohľad keď mi podávajú aj 15 tašiek stojí za to 😂 tak ale ja tam nakupujem hlavne plienky, vlhčené utierky, chrumky a blbosti pre dcéru a veľa čistiacich 😂 ale neni nad takýto nákup, idem raz a mesiac mám pokoj
Necuduj sa, zajtra je koniec sveta, cely den zavrete obchody, tak treba spravit zasoby. (to len na odlahcenie)
Ale uprimne? V obchode ma zaujime len moj nakupny vozik, co v nom maju ostatni mi je uprimne jedno. Ich peniaze, ich nakup, ich zivot.
pozri sa, ja chodím takmer každý 2 deň do obchodu, a tiež mam pomerne toho veľa. Bežne zoberiem napr. 20 jogurtov, balík jablk, strapec bananov, zeleninu, mlieko, syry, salamy, pečivo, muka, cukor, maso, proste bežné veci a za tri dni nakupujem to isté. Keby ma niekto sledoval tak si tiež pomyslí čo s tým robíme. Ale ja mam 5 detí. U nás padne napr. 5-6 jogurtov denne, deti si to dávajú ráno do vločiek s ovocím, kilo banánov denne, ved to ma každý 1 banan, do toho jablka. pečivo na jedenie a desiaty - k tomu balík salámy, a zeleniny, z niečoho aj varím, kilo masa fuč. , kilo zemiakov alebo balík cestovín
len tak. Sme 7 členná rodina. Niekedy idem vyslovene kupiť do zásoby len sladkosti. Kupujem naraz napríklad na týždeň ,odložím do šuflíka a postupne im pribalím k desiate, alebo na výlet cez víkend. Alebo pre návštevu. A vieš koľko toho musím brať, napr. 10 keksíkov, 10 ovocných tyčieniek, balík cukríkov, alebo balík bebe keksov. Tiež to vyzerá ako keby sme len sladkosti jedli. A pritom to nie je pravda.
Poradim ti, pozeraj sa iba do svojho kosika a nie do kosikov druhych a budes stastnejsia. 🙂
Heh. No ja napr pravidelne kupujem cukriky ucitelke do ZUS. Vo velmi velkych mnozstvach, aby stacilo raz rocne.
A asi mesiac dozadu som kupovala slovenske sladkosti, ktore sme brali dietatu do Holandska a druhe dieta bralo na medzinarodnu sutaz…je to tam obvykle rozdavat narodne sladkosti. Takze som mala tych sladkosti na jeden nakup hooodne.
A teda dakujem ti autorka, ze ma podla toho budes posudzovat…🙄
Ľudia, ktorí nevedia vyriešiť svoje problémy tu idú riešiť ostatných.... Skutočne neviem, prečo by som mala sledovať a mať starosť o to, čo a koľko nakupujú a potrebujú druhí ľudia.
A nechápem ani teba autorka, prečo to vlastne trápi aj teba. Veď nakupujú za svoje peniaze, nie tvoje
Ja to uplne chapem. Jedlo prinasa pozitok v tychto tazkych casoch. Takze aj ked nie je na ine, jedla je dost...
@monnci2226 tiez do DM-ky chodim raz mesacne, ale normalne z nakupnym zoznamom ako do supermarketu 😀 ja si to ale doslova uzivam tento nakup 😀
my chodime 2x za mesiac na veľký nákup a niekedy mame aj dva košíky. V zivote by ma nenapadlo že by sa nad tým mohol niekto zamýšľať. U nás v košíku nájdeš samé zdravé veci, ešte k tomu sme aj chudý všetci. Tak asi by sme boli za nejakých Eko, Bio, Ezo, vychudnutých ľudí 🙈
Tiež je mi do plaču, keď vidím obsah niektorých vozíkov, sladkosti, slanosti a polotovary. Čo už. Keby potom aspoň nezatazovali celý zdravotný systém.
Bežne mám vozík po strop a plný podvozok, že ho nevládzem odtlačiť. Ale nakupujem raz do týždňa a treba dva kartóny mlieka, kilá ovocia a zeleniny, mliečne výrobky, múku, ryžu. A stovecka fuč.
Ja si vsimam ze tam niektorí zavadzaju s obrovskym vozikom a v nom 3 veci. Co je horsie?
@autorka
Nikdy nevieš, čo všetko je za tým plným košíkom a jeho zložením...
Niekto má plný košík raz za 3 týždne, niekto tak nakupuje každú chvíľu a polovicu vyhodí.
Niekto naplní košík pre dvojčlennú rodinu, niekto pre sedemčlennú a niekto tam má potraviny aj pre svokrovcov a dvojich susedov.
Niekto tam má kopu sladkostí a somarín. Ty sa pohorsuješ, že aký je pažravý. Možno máš pravdu, ale možno sa len akurát chystá na oslavu a ide to zabaliť do darčekového koša.
Napr. ja mám tiež kilá navyše, ale sebe zo zásady sladkosti nekupujem. Aj tak by si po mne mohla niekedy v obchode zazerať a myslieť si, že tú čokoládu (pre susedu za odvoz) a keksíky (obľúbené pre manžela) určite zožeriem sama večer pred telkou ;)
tak ty im nakupne a financne spravanie nezmenis.
su rodiny co maju velke kosiky beznej pestrej stravy, lebo su bud viacpocetna rodina, alebo nakupuju do zasoby len 2-3x do mesiaca, tak nakupia viac. My sme siesti, 4 deti mame velke a dost pojedia , najmladsi bude mat 13..., byvame na dedine s malym slabo zasobenym obchodikom, ktory je v sobotu do 12stej, v nedelu vobec. bezne dni pred siestou zatvaraju a poobede uz chlieb, pecivo nekupis. Takze jasne ze mame velky mrazak, kupujeme velke baly mrazenej aj cerstvej zeleniny, maso jedia len dvaja clenovia rodiny, takze to kupujeme tak kilo raz za tyzden. Kopec cestovin, orieskov, jogurtov, milion paklov tofu, humusu, 5 kilovy balik jablk mame na 3 dni.
a potom jasne su ludia co sa stravuju nezdravo a maju viacej kil, nez je zdrave...tak oni pojedia viac, aj si viac kupuju. Co narobis. Ich volba. Daju radsej na klobasy a cukriky a sladke vody , setria na inom.
Ked uz ideme komentovat nakupne spravanie cudzich ludi, ovela viac ma pohorsuje, ked niekto kupuje nepotrebne veci na splatky. Najnovsie iphony, dnes tu zena chcela na splatky plastiku...
@minka201 si mi pripomenula, keď som mužovi po dlhšom čase kupovala pribináčik, niekedy si tak na nom zmlsne, sladké vôbec neje, a bola som nakupovať s malými dvojičkami, a pristaví ma teta, a že nech nekupujem tie pribináčiky pre malé, že je to nezdravé, nech im doma radšej urobím. A pri tom to bolo pre muža a deti také ani nejedia. No tiež ma dojala
Alebo ked niekto kupuje 10 druhov salam po 10dkg. Ale pekne vidno po sviatkoch, plne kose jedla nezjedeneho, nerozbaleneho
A este mi napadlo, jasne, polotovary, sladke, slane nie je zdrave. Ale nakolko je zdrava ta rychlo vyhnana zelenina, ovocie v supermarketoch? To tazko.
@lusyc Nerozumiem, čím ľudia zaťažujú zdravotný systém, keď si občas kúpia čokoládu, alebo čipsy ? Čo je na tom zaťažujúce ? Oni si platia zdravotné poistenie v takej výške ako aj Ty, nie ?
O fajčiaroch by si napísala čo ? Nemali by byť ošetrení vôbec ?
@venom19 ja tak salámu kupujem bežne na studenú misu
@venom19 Nerozumiem ako môže niekto veriť, že dnešné ovocie a zelenina sú zdravé. Všetko narýchlo vypestované pod umelým svetlom, umelé hnojivá, chemikálie. Obliknuté, aby to vydržalo prevoz a nepokazilo sa. Zdravé je to, čo si ľudia vypestujú vo vlastnej záhrade a pohnoja napr. kravským hnojom. Ale určite nie supermarket.
A o tých antibiotikách a anabolikách čo pchajú do zvierat ani nehovorím.

@kitycat čo je neslušné na slove obézna alebo obezita? 🤔 Nadváha a obezita sú predsa dve rozdielne veci.