Prečo sú v obchodoch plné nákupné košíky?
Zakazdym, ked idem do vacsieho obchodneho domu (lidl, kaufland, tesco atd..), ostanem zarazena, ze ake neskutocne plne kose ludia maju :D stala som za jednou obeznou pani a len tak som sa pozrela, co vyklada na pas. A same nezdrave veci, polotovary, neskutocne vela sladkosti, tukove veci. Ako, ju neriesim, ale jej dve deti ( dievcata...vek jedna asi kolo 8 rokov, druha tak 12...obe obezne. A ich matka plne kose...ale to nebol plny kos, ale nalozeny nakupny kos az po okraj. Ja som tedy nikdy nemala problem s financiami, zijeme si doma nadpriemerne, ale v zivote som takto nenakupovala :D ani ked sme sli na dovolenku, ani ked sme robili oslavu. Mna vy zaujinalo, ze ci to ti ludia skonzumuju alebo nakupuju na par mesiacov :D a toto som zazila uz velmi velakrat, ze takto ludia zbesilo nakupovali. A velmi velakrat to boli prave obezni ludia.
@konikmodry111 no, pravda. Mozno zly priklad som dala, ale casto vidim podla mna neumerne mnozstva tych salam...
@januska12323 ja chodim skoro kazdy den...idem vela krat pešo...mam prechadzku ...2km v nohach ...jeme vela zeleniny a ovocia..mame radi čerstve.. hadam som pomohla...uz si to budes vediet predstavit 🤣🤣🤣
Otazka je: ked pises "zakazdym" ,ako casto stravis v tych obchodnych domoch casu a frekvenciu.(asi castejsie ako ja sa mi zda )
Predpkladam,ked si musela prispiet prizemnou diskusiu,tvoj zivot nie je o to bohaty na ine cinnosti ako nakup a zamyslania sa nad tym,kto ako a kolko si toho nalozi do kosika a ci je sirsieho vzrastu...keby si aspon ten nadpriemerny zivot a.peniaze investovala do niecoho,co by ti hlavu zamestnalo a nemusela vymyslat taketo capiny
Tucny schudne,ale ludia s prizemnym zmyslanim tazko otocia zmyslanie....
Btw
Nedavno mi zomrel otec..moja mama nema auto
Nas je 5 .
Nakupujeme asi raz tyzdenne,plny kos az 2 kose- pre mamu -ked popyta vacsie a tazsie veci,co ma zase tak na 2-3 tyzdne....
Poslednu dobu objendavame cez eshop.
Vsetko prode domov.vyrazime na nakup,hlavne ked chceme nieco specialne alebo mama ktora sama radsej vsetko nakupuje napriamo....
Davno som tu tiez stretla nejaku diskusiu podobnu ak mas cas zamyslat sa nad hlupostami,mozno aj v inych diskusiach najdes odpoved....,
mna viac nez plne kosiky ludi trapi, ked vidim matku s malym dietatom/malymi detmi co 5x zmeni obsah kosika, pripadne z neho x veci vytiahne, pretoze kalkuluje tak, aby sa zmestila do budgetu ...
Som z dediny, kazde 2 tyzdne zbehnem do mesta na velky nakup, vtedy nakupim skoro vsetko co potrebujeme na 2tyzdne. Pre chlebik a nutne malickosti skocim cez tyzden do miestneho obchodu.
Nechaj ľudí vyrásť a dozrieť, každý má svoju vlastnú cestu. Aj samotný Bukovský v jednom videjku priznal, že keď súťažil v plávaní, tak po tréningu pil celé tuby kondenzovaného mlieka a iné vysokokalorické šmakocinky. No a vidíš, dnes je z neho vegán a odborník na výživu. Nikdy nevieš.
Ved mohli mat oslavu,byvat daleko a robit si zasoby....a vobec. Co teba do toho? Su to svoje peniaze? Nie? Su to tvoje deti? Nie. Tak nabuduce radsej pozeraj do svojho kosika
Táto téma sa tu pravidelne opakuje, nechápem čo toto človeka môže iritovať.. dnes som bola tiež v Lidli aj s deťmi, keďže museli byť doma.. a vieš čo aj ja som mala plný kosik, lebo predstav si že nakŕmiť tri deti (školákov) a dvoch dospelých a ísť do obchodu len raz týždenne naozaj vyžaduje veľa potravín.. keby sa ľudia starali o seba, o všetkých je postarané..
Modrý koník je studnica starých blazkovych..
@venom19 tak ja druhým do košíka nepozerám, mám čo robiť všetko vyložiť na pas a naložiť 😅
@laurika999 a ty si myslíš že sa nedá kúpiť zdravá zelenina či ovocie ? treba kupovať lokálne a sezónne ovocie, takisto mäso a no problém.
No ak ta trapi len toto tak si stastny clovek.
Ty im platis tie nakupy alebo preco ta to zaujima ? Ich zivot, ich peniaze, ich kila.
Ja ked idem do obchodu nakupim co treba a idem prec a je mi srdecne jedno ci ma niekto v kosiku 10 horaliek alebo 3 uhorky.
Do obchodu sa chodi nakupovat nie okukavat na to je kino alebo divadlo.
@konikmodry111 áno, dá. Ale pochybujem, že v Tescu, Kauflande a Lidli.
Ja som sa vyjadrila k podstate veci a tá je, že sa tu riešia plné košíky v nákupných reťazcoch. A že prečo tam majú ľudia v košíkoch namiesto zeleniny klobásky a sladké napr.
Tak nemiešaj hrušky z jablkami keď téma boli supermarkety a nie farmári čo predávajú svoj tovar
@konikmodry111 Ja by som to až tak nenazvala "no problem". No problem to je pre nás pracujúcich, keď plnohodnotne obaja robíme. ...Ale predstav si matky samoživiteľky alebo dôchodcov, ktorí žijú z mesiaca na mesiac, čo im tie dôchodky ledva stačia. A majú ešte veľké výdaje na lieky. Pre tých to problém je. Tí sú radi keď si môžu kúpiť aj podradnejšiu zeleninu zo supermarketu.
Bohužiaľ, na Slovensku je to tak.
Kriste to je zase téma. Mala si sa jej spýtať priamo, stala si predsa za ňou. Ale lepšie je takto anonymne niekoho riešiť...že?
Tak ten veľký košík v tescu nie, ale ten malý v lidli mávam aj ja úplne plný. A to aj keď idem na bežný nákup, nekupujem ani vody, ani kartóny, ani sladkosti, ani slanosti. Ale kupujem veľa zeleniny, to mi ho naplni. 🤣 A samozrejme veci ako vajíčka, maso (chudé), hocičo do domácnosti ...
@laurika999 ja si myslím že aj v tom Tescu či v Kauflande sa da natrafiť na sezónne ovocie či zeleninu z farmy. A miesas hrušky s jablkami ty. Lebo aj iné potraviny môžu byt zdravé, nemusí to byt práve mrkva či jablko.
@konikmodry111 Tak si kúp ovsené vločky a prežúvaj ich ako kôň
Joooj moja, my sme doma všetci chudý, hlavne chlap a kebyže vidíš aké každý víkend robím nákupy alá kopec čo ešte aj z košíka trčí a ľudia na nás pozerajú akoby sme išli hladomor tým nákupom liečiť tak by sis tiež neviem čo o mne myslela 😅 a to ešte behám cez týždeň po pár vecí čo zasa chýba dokupovať. Ale teda neberieme polotovary ani sladkosti na kopce skôr mäso, veľa zeleniny, mlieka, zemiaky , malinovky , ovocie , dáku zmrzlinu , čistiace, plienky atď atď vždy sa toho akosi nakopí na 5-6 nákupných tašiek
Mala si byť frajerka v obchode a zhejtovat ju čo to kupuje. Nie tu na nete, anonymne. Ja som rada že kúpim všetko čo potrebujem a na nič nezabudnem aj keď idem podľa zoznamu. Nie to ešte aby som mala čas ocumovat kto má koľko kg, detí a čo kupuje. Nekupuje za tvoje peniaze tak čo sa staráš???
A čo je teba do toho ako kto nakupuje? V živote mi nenapadlo šmirovat ako kto vyzerá a čo vykladá na pás. Si jej mala dať prednášku o následkoch nezdravého stravovania ty hrdinka ;)
Mat tvoje problémy:D ja keď idem do obchodu tiež mám plný kos, nebudem chodiť každú chvíľu do.obchodu. čiže idem na obrovský nákup ze.by ta šľak trafil z toho raz za cca dva tyzdne/niekedy viac, v podstate plný kufor donesieme keďže stojíme kadetade.. ale.reda odkedy je tesco donáška u nás veľa veľkých veci už nevaríme, nosia mi ich domov a ja chodím na špeciality:D
Keby sme všetci behali.kazdu deň do obchodu, bolo by to zaujímavé:D
Ja mám tiež často plný kôš, pokiaľ idem na nákup autom. Je nás doma dosť, jedlo nevyhadzujte ani sa neprejedame. Zároveň mám kde skladovať, takže akciové trvanlivé potraviny kupujem vo väčších množstvách.
tiež som si všimla plné vozy v obchodoch...
jasné že ľudia kupujú blbosti - sladkosti, polotovary....
ale však je to každého vec.
aj ja keď vidím maslo v akcii kúpim naraz 4 kg... však potom zas nekúpim dlho. ale ten čo to nevie tak si isto pomyslí že sa maslom asi natierame.... 😉
múka v akcii? kúpim 30 kg. každú nedeĺu koláč musí byť.... nekupujeme knedle, buchty, koláče, pirohy, šúľance....všetko si robím doma.
ryža v akcii? už mám v košíku min. 10 kg. kým nezjeme - nekúpim.
Mne nevadia plne kosiky, ani nezdrave potraviny. Neviem, preco to niekoho irituje, ved vy sa stravujte striedmo a zdravo a ostatnych nechajte, nech si pochutia na tom, co maju radi. Oni vam tiez nelinkuju, ze nejedzte tolko ovocia a zeleniny, je to striekane, zle skladovane, trhane nezrele a umelo dozrievane.
Ja chodim na nakup denne, neznasam starsie pecivo a chlieb, ale, v podstate, ked to za tyzdem zratam, tiez to hodi plny kosik A co? Mam to vylozit, lebo Ta to irituje?
@laurika999 včely ti uleteli ? Vidno že nemáš sajnu o zdravých potravinách a o zdravom stravovaní 🤦🏼♀️ môžeš ich prežúvať ako kon akurát ty, ja ich nemám rada 😅
Keď boli deti malé, chodili sme spolu s mužom aj detmi raz za mesiac na veľký nakup. Bolo treba všeličo aj plienky na mesiac. (Drobnosti, cerstve potraviny, som potom dokupovala s kocikom v rámci prechadzky.) A stávalo sa počas nákupu, že nás ľudia komentovali nahlas nevhodnými a strapnujucimi komentarmi. A pritom o nás nevedeli nič... Radšej sme trávili s deťmi čas iným spôsobom a nákup bol len nevyhnutnosť, a vtedy nám to tak vyhovovalo.
Teraz nakupujem sama 1x za týždeň, tak aby to bolo pre mňa prijateľné časovo aj objemom.
Odvtedy nechápem, čo sa ľudia starajú do takej blbosti, ako kto nakupuje. Ja sa tiež nesmejem z ľudí, čo nakupujú každý deň 2 položky (napr. moja kolegyňa tak nakupuje) Pre mňa škoda času a benzínu.
Bože to sú starosti.
To uz sa niekto ide pozastavovat nad plnym vozikom? To uz zavidite aj nakup potravin? Zasnem.. zasnem

@mirka17 Tak ty si dospelého chlapa rozmaznávaš pribináčikmi a chúdencom deťom nedopraješ? 😀😀