icon

Prečo vďačnosť patrí Bohu a nie lekárom?

lila246
23. jan 2025

Mozno kontroverzne, no vzdy ma to dokaze vytocit. Narocne operacie precizne vykonane spickovym chirurgom - vdaka Bohu! Uspesne IVF po niekolorocnom neuspesnom prirodzenom snazeni sa - dakujeme Bohu! Niekolkohodinovy tazky , nakoniec uspesny, porod - vdaka Bohu! Vy, ktore ste sa v tychto vetach nasli, nenapadlo Vam niekedy ze je to kvoli ludom? Ktori obetovali kopec rokov svojho zivota aby vas mohli vyliecit? Ktori stravili nespocetne mnozstvo dni a noci studiom aby sa mohli stat lekarom, a vy dakujete za to Bohu? Keby bol ten Boh, ktoremu tolko dakujete, taky skvely, naco by Vam bolo IVF a preco ste nepocali prirodzene? Preco vam nefunguje chlopna spravne ale chce to zasah doktora? Preco vam Boh lusknutim prsta neodstrani zlcnikove kamene? Hej rozhorcila som sa, a to preto,lebo v rodine mame chirurga, a je to neskutocne psychicky, aj fyzicky, narocna praca. A dnes som bohuzial zasa v autobuse pocula konverzaciu dvoch babiek, ako “Boh vyslysal jej motlitby a Miskova operacia dopadla uspesne”. A veci podobne slachavam casto, a je to neskutocna urazka pripisovat pracu realnych hrdinov imaginarnemu vyplodu.

Strana
z10
veronika2021
27. jan 2025

@lila246 vies svoje tvrdenia dokazat?Alebo naopak vies vyvratit tvrdenia veriacich ludi?To,ze v nieco neveris alebo nevidis,alebo nevies odmerat dnesnymi pristrojmi,to neznamena,ze to neexistuje.Rovnako ako veriaci clovek nevie dokazat,ze to existuje.Tak kto ma pravdu?Jedno je vsak dokazane-modlitba/meditacia/vdacnost nesmierne prospievaju mozgu aj celemu ludskemu organizmu.Kym tvoja narsdenost pre uplnu blbost tvojmu telu a mozgu neprospieva.

euka210
27. jan 2025

@lila246 lebo aj ten Boh je nad tymi lekarmi. Veriaci clovek doveruje Bohu, prosi o pomoc Boha, a vobec sa to nevylucuje, ze vdaka patri tak dr., ale aj Bohu. Boh nam posiela do cesty ludi, lekarov...za ktorych mozme Bohu dakovat.
...manzela caka operacia mozgu...tak ako prosime Boha aby vsetko dopadlo ok, doverujeme aj tomu, ze bude operovat skuseny dr a ze naozaj vsetko bude ok. Bohu mozme odovzdat kus nasho strachu. A tak, ked vsetko dobre dopadne, tak vdaka patri aj lekarom, aj Bohu.

bloger
27. jan 2025

@euka210 Držím palce s tou operáciou. Aby všetko dobre dopadlo. Nech sa uzdraví.

canerko
28. jan 2025

Ja som v piatok bola na pohrebe bratrancovom synovi,15rocnemu.pred dvoma tyzdnami robil v svojej izbe experiment a vybuchol akumulator.Mal popaleniny 3/4 stupna na 65 percent tela.Ked sanitka prisla po neho bol pri vedomi a povedal im ze je teraz kusok blizsie Bohu.V sanitke po nejakom case upadol do bezvedomia.Bol v induciranej kome a ked minuly tyzden v stredu mal bit operovany lebo prisla koža z Nizozemska on rano o siesmej zomrel.Na pohrebe nebolo dietata ani cloveka ktory ne plakal lebo to bolo dieta ake sa len moze zazelat.Jeho rodicia okrem neho maju este sedem deti a vsetci to prijali v pokoji a ze Boh si zazelal noveho anjela.Neviem si predstavit ako bi som to ja prijala,ich pokora ma az sokovala a udivovala naraz.Ja sama mam dieta s Down syn.Na zaciatku nasej cesty som sa stale pitala Boha preco moje dieta,a potom som to prijala lebo cesty spat niet a ked zelam pre svoje dieta najlepšie bolo na case abi som sa co rychlejsie pozbierala a zacala bojovat.Odstupom casu dakujem Bohu ze mam dieta s Downom lebo kedze sa pohybujem v kruhu postyhnutych ja vlastne mam velke stastie.

profantova
29. jan 2025

96 percent vesmíru podľa vedcov tvorí temná / neviditeľná hmota .....ešte raz - hmota...to čo vidíme sú len 4 percentá... ak veríme len tomu, čo vidíme, tak to je trochu primálo....ja som do svojich 28 rokov proti Bohu bojovala, teraz môžem priamo povedať, bez Neho by som nevedela žiť...

heln
29. jan 2025

@lila246 necitala som diskusiu, ale videla som na instagrame ci kde, taku fotku - babatko lezalo na deke, na bodycku malo napisane nieco v tom zmysle, ze je vymodlene a okolo neho bolo oblozenych mnozstvo prazdnych ampuliek od liekov, prazdnych striekaciek ako od fraxiparinu.... tato fotka presne znazornovala co sa pytas - zena nemohla otehotniet, bola na ivf, uzivala mnozstvo liekov, ano studovani lekari urobili vsetko co mohli a zena otehotnela a je to zazrak. kolko zien podstupilo to iste, lekari urobili vsetko co mohli a zena aj tak neotehotnela, alebo nedonosila zive dieta. mnohokrat su veci, ktore clovek nemoze ovplyvnit.
a mimochodom, nepaci sa mi, ked niekoho vieru povazujes za imaginarny vyplod. nechaj verit kazdeho v co chce.

Strana
z10