icon

Prečo vlastne chceme dieťa?

duratlicka__2
12. jan 2010

Ahojte🙂 Keď čítam, koľko námahy vynakladáme, aby sme mali deti, pýtam sa prečo ich tak veľmi chceme. Napíšte prosím svoj dôvod.

Strana
z3
duratlicka__2
autor
12. jan 2010

Moj dovod: Konecne mam pracu, ktora ma bavi, aj financne je to fajn, ale ked pridem pobede domov a moj manzel mi uvaril veceru, citim, ze to mame vymenene a ze sa mi to nepaci. Chcela by som byt normalna manzelka, cakat manzela doma s vecerou, starat sa o babo a domacnost. Ziadna prudka emancipacia, rovnocennost, normalny rodinny zivot. Okrem toho som z velkej rodiny a to ticho doma mi vadi.

rubinka
12. jan 2010

Ja mám na to jednoduchý dôvod, lebo deti milujem a neviem si bez nic predstaviť svoj život 🙂

duratlicka__2
autor
12. jan 2010

To je krasne🙂 Ja som nikdy nemala taketo pocity. Neviem si predstavit zivot bez svojho manzela, ale bez dietata, na to som este nedorastla. Asi ta tuzba nie je taka silna.

cisielko
12. jan 2010

Môj dôvod znie, že život bez detí je prázdny a chudobný...trvalo mi dlho kým som si to uvedomila a teraz mi zase trvá sa k nemu dopracovať..túžba po dieťati naznačuje, že je čas život zmeniť od základu 😉

duratlicka__2
autor
12. jan 2010

Cisielko, kolko mas rokov, ak sa smiem spytat?

cisielko
12. jan 2010

Duratlička 29, prečo sa pýtaš ak smiem vedieť?

duratlicka__2
autor
12. jan 2010

Bola som zvedava, kedy to vacsinou zeny popadne, ta tuzba mat dieta. Ja mam skoro 23 a este to nie je take silne, ale tuzba tu je🙂

och
12. jan 2010

ak sa smiem zapojit, mat dieta je to najkrajsie co mozem dat sebe a svojmu manzelovi, maleho cloviecika, s manzelovymi hnedymi ocami a mojim hore nosom 😉 ten pocit, ze ste dali zivot novemu cloviecikovi, tak bezbrannemu, ktory vam neskutocne doveruje a je na vas zavisli, taky naval lasky som nikdy nezazila.

ani ja som si nevedela predstavit, ze budem mat dieta a bola som proti ked som si predstavila, coho vsetkeho sa musim vzdat, ale zatial to vazne stoji za to a ked mala trosku vyrastie, vratim sa spat k svojim konickom a urcite ju zapojim do vsetkych nasich aktivit a uz teraz sa na to velmi tesim 😉

inak mam tiez 29 😉

cisielko
12. jan 2010

Duri..ja som atiež v tvjom veku nad tým premýšlala ale môj mužo bol proti takže som to neriešila..ale teraz ej to už iné, chcem ho lebo mi niečo v živote chýba..mám tam prázdno a potrebujem to vyplniť 😉

duratlicka__2
autor
12. jan 2010

Ja som velmi spolocensky tvor a odkedy som sa vydala a sme len 2, je to take tiche. A este k tomu byvame na sidlisku so samymi detmi. A este sa strasne tuzim starat o toho maleho drobca, pritulit si ho. Tesim sa na to🙂

fiallinka
12. jan 2010

Prostě jsem měla pocit, že bych dítě chtěla mít, vychovávat ho se svým manželem, dělat mu zázemí, být rodina... a teď, když ho mám, tak bych moc ráda druhé, až teď vidím, že je to opravdu to, co jsem chtěla... ale ve 23 jsem to nijak neprožívala, to fakt ne 🙂.

Duratlicka: jj, přitulit si ho, to je ono, tak krásně tě prostě nikdo nepřitulí, nikdo tě tak moc nepotřebuje jak ten malý...ale to vidím až teď... a vím, že je to jen na chvlíli, pak vyroste...

rubinka
12. jan 2010

No ja mám 24 a tá túžba u mňa bola stále, akože mala som takýto názor už od detstva že ja proste chcem mať raz rodinu, ked nájdem toho správneho človeka po svojom boku.

sylvka
12. jan 2010

Ahoj,já jsem chtěla dítě.....no to je otázka,vlastně ani nevim....abych ho mohla milovat,dát mu život,starat se o něj,vychovat ho,protože děti jsem vždycky milovala.narodil se martínek.asi od jeho 8-13měsíc jsem i chtěla další,ale s nástupem chůze(nevim proč) mě ro úúúúúplně přešlo.on je hodně moc aktivní,mám co dělat,abych t ustála.takže teď jsem přesvědčená že další nejdříve za 7 let 😎

katkamarek
12. jan 2010

Duratlicka velmi zaujimavu temu si vytvorila 😉

Takze ja mam 26 a u mna ta tuzba bola vzdy, ale teraz tak prirodzene dospela, skoncila som skolu, nasla si pracu, vydala som sa a teraz uz len deti chybaju. Ale toto nie je moj hlavny dovod. Tym je to, ze si myslim, ze deti su zmyslom mojho zivota a kym nemam deti, tak moj zivot nemoze byt naplneny. Neviem si predstavit, ze by som nemohla mat deti, mala by som pocit, ze som zlyhala ako zena a vzdy by mi nieco (niekto) chybalo. V takom pripade by sa mi ani zit nechcelo. Viem su to strasne slova, ale taka velka je moja tuzba mat dietatko. A myslim ze vela z vas mi da za pravdu.
Porodit dieta musi byt ta najuzasnejsia vec v zivote, nic sa tomu nemoze vyrovnat, ten pocit, ze ste darovali zivot a vo vasom tele sa zrodil zazrak zivota. Ja dokonca stale hovorim mojmu mm, ze ho lutujem, ze je chlap a ze nikdy nezazije tento pocit. 🙂 Som stastna, ze som zena a mam tu moznost porodit dietatko, dufam, ze mi to bude coskoro dozicene.

bibi24
12. jan 2010

Preco chcem mat dieta? Preto lebo mam manzela, ktoreho milujem a chcem s nim mat spolocneho potomka, niekoho kto vznikne preto, ze sa dvaja ludia lubia. Chcem niekomu odovzdat svoje skusenosti, radosti a spomienky. Chcem, aby sme tvorili kompletnu rodinu, ktora bez dietatka nie je rodinou. Chcem, aby ten cloviecik vo mne rastol a aby som skusila ten pocit, ktory sa vola, ze materinska laska. 🙂 A chcem, aby ked raz budem stara som bola obklopena svojimi vnucatami a nikdy nebola sama 🙂

mirip
12. jan 2010

jednoduchá odpveď, život bez detí nemá význam, aj život v partnerskom vzťahu po čase začína túžiť po niečom inom chýba mu práve niekto pre koho sa okrem partnera/manžela, manželky/ oplatí žiť 😉

josefka
12. jan 2010

pani, jak to mate vsechny srovnane v hlave a jasne. Muj duvod je ciste sobecky, abych jednou nelitovala, ze dite nemam. Ja si umim zivot bez ditete predstavit, libi se mi muj zivot a vim, ze si ho umim plne naplnit a mam plno planu. Tak nejak v nem neni pro dite prostor, ale vim, ze kdyz prijde, tak ho budu milovat a budu dobra mama a ten prostor se udela ....

gloria
12. jan 2010

omlouvam se, ale to zni strane pateticky, holky - zivot bez deti nema smysl
a co byste delaly, kdyby vas partner nemohl mit deti? rozvedly byste se?
asi me sezerete, ale obcas tu mam pocit, ze si nektere zeny porizuji deti jako domaciho mazlicka, aby se meli s kym pomazlit, aby je nekdo bezvyhradne miloval, aby je nekdo navstevoval, az budou v duchodu...

nathali
12. jan 2010

ja si bez deti neviem predstavit zivot mne staci ked pridem s prace domov a je tu take ticho zivot je o tom aby nas v nom nieco naplnalo tesilo.a ked my s priatelom nie sme spolu tyzden ale uz par rokov tak si neviem predstavit lepsieho otca chcem aby tu po mne niekto ostal.
a ked uz tak preco nemat diet??myslim ze na to ziadny dovod asi nie je

nathali
12. jan 2010

preco si hned kazda zena mysli ze sa hned musia dvaja rozviest ked zena ci muz nemozu mat deti????co to je za blbost?ked vas muz/zena miluje tak s vami ostane s dietatom alebo bez mne hrozi ze sa dietata asi nedockam a ked sa to nahodou stane tak si adoptujem je vela sposobou ako mat dieta !

zuzanockamt
12. jan 2010

na toto sa neda predsa odpovedat ... dieta jednoducho chces a hotovo 😵

strouzek
12. jan 2010

no já nevím proč taky si to neumím vysvětlit, hormony? kdoví asi to je tak zařízený. třeba já před pár lety říkala že děcka nikdy v životě ani vidět a pak najednou jsem se vdala a prostě nějak to na nás s manžou přišlo ani jsme se o tom extra zvlášť nebavili prostě přišlo to tak samo a najednou se z extra feministky co nechce ty malý hajzlíky ani vidět a chce budovat karieru stala hysterická snažilka co nakukovala do kočárů a ořvala každou mrchu. pak jsem otěhu a v den najití // se mi to okamžitě v hlavěpřeplo na maminkovský provoz, vůbec jsem nepochopila jak se to stalo ale od tý doby jsem pro mimčo žila a byla jsem to co jsem vždycky odsuzovala. pak jsem o mimčo přišla a bylo to ještě horší, najednou jsem se neuměla vrátit donormálního života a představa že se mimča nedočkám byla pro mě šílená ale neuměla jsem vysvětlit proč. my cestu k mimču měli složitou ale prostě jsem si neuměla vysvětlit proč tak moc ty děti chci když jenom cesta k nim je tak složitá, porod bolí, s dětma jsou starosti, stojí kupu peněz, změní vám život atd. ale prostě můj mozek i tělo najednou řvalo po mimču

teď jsem znovu těhu, přijdu si hnusná,tlustá bojím se porodu, nevím jak zvládnu péči o dítě atd. ale překvapivě jsem šťastná a žiju jen pro svoje mimi. kdoví proč to tak je ale každý den který prožívám si víc a víc neumím představit život bez dětí. moje teta děti nemá nemohla je mít nikdy jsem o tom extra zvlášť nepřemýšlela ale pochopila jsem jak moc to musí pro ní být těžký až jsem sama měla problém. žije sama se strejdou, kolem ní nejdřív těhulí kamarádky pak za pár let už mají vnoučata a tak prostě musí jen prožívat starosti jiných šťastnějších, koukat na fotky vnoučátek cizích a pak jde sama do prázdnýho domu , nemá nikoho kdo by jí řekl mami nebo babičko mám tě rád, nemá nikoho komu nadělit dárky pod vánoční stromeček, nikoho kdo jí uvaří čaj když je nemocná.....prostě žije jen ona a strejda který je hodně nemocný. A právě o tom si myslím to je, člověk by měl mít někoho pro koho žít, s kým se rozčilovat i radovat když mu vyroste nový zoubek.
z tohoto důvodu nechápu ženy které děti mít můžou ale nechtějí je,neodsuzuju je je to jejich věc, ale neumím si to představit. jednou skončí kariéra, jednou zestárnou, partner ač se milujete jak chcete je pořád jen cizí člověk který může odejít kdykoliv a tak prostě člověk by měl mít někoho kdo má jeho krev a pro koho má význam žít. 😉

terinda
12. jan 2010

A až jednou odejdou děti z domova, zhroutí se celý život 😀 a bude ohromně prázdný 😉

nathali
12. jan 2010

strouzek myslim ze toto je ta spravna odpoved preco mat dieta napisala si to fakt uzastne !!!!!!

kmirkav
12. jan 2010

Mať deti dáva životu zmysel. To, že sú dvaja spolu nestačí, príde čas, kedy začneš pociťovať, že vám niečo resp. niekto chýba, aby napĺňalo tvoj život a aby si prestala žiť ten "stereotyp" vo dvojici. Veľmi túžime po dieťatku, ani to nedokážem popísať. Držte prsty, aby sa to podarilo a ja ich budem držať vám. 🙂

siouxie
12. jan 2010

tak som sa miestami celkom pobavila a...
...síce chcem vlastné dieťa, rovnako ako vy, ale zároveň vonkoncom nemám pocit, že by môj život doteraz nemal zmysel, keďže ich nemám 😀 😀

Ani si nemyslím, že nie sme kompletná "rodinka" ako to sem niektorá vtipne napísala... 😀 a budete sa čudovať, ale vôbec nemám pocit prázdneho bytu a ticha, keď prídem domov 😉 S manželom ho dostatočne vyplníme a zahlučníme. 😀

No napriek tomu by som bola veľmi šťastná, keby sme mohli mať vlastné dieťa, odovzdať mu poznanie, lásku, zážitky, učiť ho, prežívať s ním jeho vlastný život, náš život...
... ale ako hovorí jedna moja kamarátka odtiaľto, určite sa neobesím, keď ho mať nebudem.

Predpokladám, že by to bolo veľmi, veľmi bolestné zistenie, ale napriek tomu viem, že to prežijem. Vďaka úžasnému mužovi, s ktorým žijem už 15 rokov, vďaka nemenej úžasnej najbližšej rodine, priateľom, záujmom, koníčkom, práci, láske k životu, poznaniu.
No a v neposlednom rade vďaka šanci prichýliť a dať lásku aj nejakému stvoreniu, ktorému sa jej nedostáva.

lulu19
12. jan 2010

ahojte ze preco chcemedietatko?uz ako dievca som vzdy tuzila mat dietatko ,mozno aj preto ze okolo mna bolo vtedy vela mladych mamiciekktorym som pomahala kocikala ich a vela som sa pri nichaj naucila tak to vo mne zostalo ,a asi aj preto ze teraz je mas zivot nie v pravom slova zmysle prazny ale ked tu budedietatko tak sa budeme ciit potrebny vyplny nam prazdno ktore mame srdirckach
no v skratne zivot pre mnaznamena stat sa matkou ,a pre mojho draheho stat sa ocinkom potom budemem moct povedatze mame vsetko sme naozaj stastny tak asi preto

zuzanockamt
12. jan 2010

siouxie ... dobre napisane 😉

bambulka814
12. jan 2010

pekna tema...sa mi paci.

casto sa to pytam aj ja, ze preco ich tak velmi chceme. ja som mala myslim dost plny zivot pred simonom, rozbehnuta kariera, vela cestovania, vela priatelov, muzovej a Bozej lasky. no a potom prisiel "on", moj syn, skutocne odrazu zo dna na den dostalo moje bytie ten naj zmysel, aj ked aj predtym ho samozrejme malo.

nevedela som si predstavit, co je to mat dieta, ale predcilo to vsetky moje najodvaznejsie predstavy. je t nieco velmi jednoduche, pokorne, krasne, vnutorne, ciste.

teraz ich velmi chcem mat vela, uz tuzim po druhom a ked uz simonom sa citim velmi pozehnana. vdaka Bohu.

bambulka814
12. jan 2010

asi ma tiez zozeriete, ale suhlasim s gloriou, dieta sa neda "poridit", na dieta nemame pravo. je to dar a to je cele.

Strana
z3