icon

Prečo vlastne chceme dieťa?

duratlicka__2
12. jan 2010

Ahojte🙂 Keď čítam, koľko námahy vynakladáme, aby sme mali deti, pýtam sa prečo ich tak veľmi chceme. Napíšte prosím svoj dôvod.

Strana
z3
mimi2002
16. jan 2010

Pekná téma. Keď som bola okolo 19-20 rokoch, tak som nad tým nejak nepremýšľala. A v 24 rokoch, keď som sa dozvedela, že čakám bábo...no najprv obavy, strach a hrúza... ☹ ale keď sa narodila malá, bol to neopísateľný pocit. Také malé bezbranné stvorenie... 🙂 No nádhera. Lenže pôrod bol veľmi komplikovaný, trval vyšše 14 hodín a ja som stratila chuť mať ďalšie dieťa. Povedala som si, že jedno už mám a to mi stačí. Taktiež som sa rozviedla, (už bývalý) manžel obľuboval iné žienky, tak ani neprišlo na to, že by bolo nejaké druhé snaženie.. Mám už po 30 a zhoda náhod mi priniesla priateľa. Je starší, ale deti nemá. Hrozne by ich chcel. Predstava, že by bol on šťastný, keby sme mali dieťa, mnou tak pohla, že by som naozaj chcela dieťaťko druhé. Bola by som zase maminou (na druhú 🙂 ) , zase by mi bolo tak...príjemne pri srdiečku, držať v rukách drobčeka a byť opäť šťastná. A možno aj ako šťastná rodinka. Čoho sa bojím je vek... tik-tik bijú na poplach. A ja stále intenzívnejšie uvažujem, či ešte budem môcť mať, či nie je neskoro, či ešte počkať....v hlave mám milión otázok, na ktoré neviem odpoveď. Ale určite jednu odpoveď viem na 100%. Chcem dieťa. (druhé) 🙂 🙂 😵

pici
22. jan 2010

suhlasim so souxie....
s manzelom sme 8 rokov spolu, z toho 1,5 ako manzelia. po dietatku tuzime, lebo deti milujeme.
kompletnu rodinu si myslim netvori mama otec a dieta. rodinou predsa mozu byt aj dvaja. vyhlasenia typu, ze ak by som nemohla mat deti, tak ani nechcem zit.. to mi pride ako velmi odveci. je vela inych moznosti ako vytvorit rodinu a ako byt stastnym. niekoho naplna praca, zivot, cestovanie, priatelia... ak su na to dvaja a deti mat nechcu, preco nie? je to vzdy na tich dvoch...

miroslava89
22. jan 2010

my chceme diieta hlavne preto ze obaja aj ja aj manzel deti milujeme..odkedy sme spolu uzivali sme si zivot.. ale uz to zacal byt pre nas stereotyp.. nieco nam zacalo chybat.. nieco co by nam robili radosti a mozno aj starosti..a tak sme sa rozhodli mat babatko..a dalsim dovodom bolo aj preto lebo manzel stale na seba hovori ze patri pomaly do srotu.

Strana
z3