Prečo voliť Progresívne Slovensko?
Ahojte. Ti, ktori volite PS - viete mi dat dovody preco prave tuto stranu idete volit? vdaka
@annm81 osobne útoky tu predvádzaš len ty, občas po sebe precitaj co napíšeš. Keď budeme všetci prudko inteligentní ako ty, tak ti o chvíľu nebude mať kto ani tie smeti, ktoré vyprodukuješ, vyviesť. Toľko k tvojim príspevkom. Ty rozumieš každej téme a všetci sme tu blbí. Normálne sa divím, že sa ešte vôbec priznáva, že si zo SR.
@chodec15 Mas pravdu,lenze USA o nic nezaostava.Ta tiez toho ma vela za usami.Na co sa tu rozoberaju tieto dve krajiny?Riesi sa tu Slovensko.Proste Rusi mali smolu ze mali Lenina a tym tom zacalo.USA ma za usami mozno aj toho viacejKolonie,zotrocovanie,vrazdenie povodneho ernika.Spustenie 2 aromovych bomb .
@elmivelmi To s tým nezaostávaním nie je celkom pravda. Kolonializmus, otroctvo, genocída je vec, ktorú majú za ušami v podstate všetci - čím bol niekto mocnejší a kontroloval väčšie územie, tým viac príležitosti k podobným skutkom mal a viac takto konal. Briti, Francúzi, Portugalci, Austrálčania... Slovania tiež neboli práve mierumilovní k svojim nepriateľom a s bielymi otrokmi z Európy sa obchodovalo v Afrike aj v Ázii. Podstata je, že ľudstvo sa vyvíja od živočíšneho barbarstva k čoraz väčšiemu humanizmu. Po druhej svetovej vojne sme v našej západnej kultúre došli k názoru, že zločiny proti ľudskosti sú neospravedlniteľné a že chceme žiť v miery a slobode. Američania to ponímajú mierne odlišne od Európanov - ako najväčšia vojenská mocnosť sveta sa vojensky angažovali aj v súčasnej dobe - ale ich úmysel nebol kolonizovať iné krajiny, ani si podriadiť alebo vyvraždiť nejaké etnikum. Pozícia USA je taká, že tam, kde nie je sloboda a demokracia buď zasiahnu a vyčíta sa im to, alebo NEzasiahnu a vyčíta sa im to. Dnes sa im vyčítajú atómové bomby. Pritom je známe, že Japonci páchali zverstvá na aké sa nezmohli za vojny ani Nemci. Že Japonci viedli totálnu vojnu. Že Japonci napadli USA ako prví a že sa odmietali vzdať. Podľa odborných zdrojov by konvenčné dobíjanie Japonska malo podstatne viac obetí. A aj keď si to ľudia často neuvedomujú, uhorieť zažíva pri konvenčnom bombardovaní nie je o nič príjemnejšia smrť ako umrieť po výbuchu atómovej bomby. Vyčita sa im, že predišli väčšiemu množstvu obetí v Japonsku a tiež sa im vyčíta, prečo NEpredišli obetiam pri genocíde vo Rwande. Američanom sa vyčíta, prečo zastavili šialenca Miloševiča, a prečo NEspravili nič pri vpáde Rusov do Československa, alebo Maďarska. Majú jednoducho nevďačnú pozíciu. (Mimochodom, je vtipné, ako niektorí európski občania sú fanúšikmi Trumpa, pričom práve jeho opozícia, ktorú tak kritizujú, je mentálne omnoho bližšia európskemu spôsobu myslenia.)
Ale Rusko sa svojim prístupom zjavne stále radí ku krajinám na nižšom stupni vývoja. Naďalej získava nové územia dobývaním, bez problémov sa hlási ku genocíde.
Na záver by som len povedala, že ai nerobme ilúzie, že ak my sme už ďalej, nemôžeme sa zasa prepadnúť. Môžme, preto je dôležité, aby sme mali ujasnené, aké sú naše hodnoty a kam chceme patriť. Nateraz je v našich končinách stále dosť potomkov tých, čo nenávideli a udávali Židov, čo po nich arizovali. Ako spoločnosť musíme pracovať na tom, aby sa takáto nenávisť u nás nešírila ešte viac. Treba sa jej postaviť, inak to môže dopadnúť veľmi zle.
@annm81 Ano ,lenze vsetci nie je ospravedlnenie.Plus usa ma za usami az 2 atomove bomby,pozeral som totiz to dokument kde sami amici priznali ze 2atomovu bombu uz nebolo potrebne spustit.Ze prva bola dostatocne odstrasujuca a splnil ciel.
Rusi-ich najvatsia smola bola ze sa k moci dostal ten pisomil Lenin,to uz nol upadok ich spolocnosti.Bohuzial vidno to dodnes.
A prečo nas neprišli ti mierumilovni Ametičania zachranit, ked nas okupovalo Rusko, Polsko, NDR a Maďarsko? Alebo prečo nejdu zachranovat Korejcov pred totalitnym režimom? Oni vzdy idu zachranovat len toho, kto ma nejake nerastne bohatstvo 😅
Človek by rad prečítal koho volia ostatní, keďže nie je rozhodnutí a niektorí si tu založia vlastnú remu
@lenkasarka temu*
@karolinakr neprišli by, veď oni robili v Kórei bordel
@elmivelmi Američania priznali, že to nebolo potrebné? ... Japonci dostali od Spojencov varovanie vopred - kapitulácia alebo zničenie. Odmietli sa vzdať. Prišla prvá atómová bomba a naďalej odmietali kapitulovať. Prišla druhá a vedenie armády sa odmietalo vzdať. Dokonca zorganizovali proti cisárovi neúspešný puč, len aby nedošlo ku kapitulácii!
@karolinakr Mysliš vážne otázku, prečo Američania nejdú zachraňovať Kórejcov pred totalitným režimom? Tu sa im bude vyčítať od jedného, že prečo tam vôbec liezli robiť bordel ( @kvietocek87 ) a druhý ( @karolinakr ) sa bude pýtať, prečo nepokračovali ďalej a nevyhnali komunistov z Ruska a Činy aj zo severu...
@karolinakr To je pravda, oni majú záujem o nerastné bohatstvo a aj o strategicky zaujímavé územia.
@chodec15 Iste ma to v jednom okamihu prestane baviť. Ale videl si, ako sa tu dokážu povzbudzovať vo svojich bludoch. Keď im tu nebude nik oponovať a príde do diskusie ktosi, kto sa chce čosi dozvedieť. Natrafí tu len na znôšku dezinformácii a nenávisťou poháňaných príspevkov a keby tu k tomu nebol protiargument, už máme ďalšieho konšpirátora.
@annm81 ano,pozeral som video kde muzi co zabtym stali zhodnotili ze 1 bomba bola dostatocne odstrasujuca na kap japonsk.Cize najvatsie zlo na svedomi ma za mna USA a jej rafinovana politika.
Irak ,Izraelsky stat-s nim suhlsis?Ja nie a ani ludia ktorym zabrali uzemie.Preto tie nepokoje dodnes.proste ani amerika nie je cista.Dodnes tiju indiani v rezervaciach,kde maju podu?
@chodec15 Tak Rusko trpi kvoli zlej politike ktoru zacal Lenin,pokracoval stalina stale trva dosledok.Snad po Putinovi pride niekto,kto im pomoze.A kto pachal vatsie zlo ci rusaci ci amerika.Podl mojho nazoru rovnako.Mozno troska sa stiahli .Buschoba politika toez nebola mierumilovna,kolka zla narobili na blizkom vychode .Nakoniec udrhli a nechali tam zbrane,super.Ale cim vatsia krajina,tym viacej si dovoluje sa miesat do mensich krajin.Alurat nechapem tomu,preco napr rusko namiesto poslilnenia svojej ekonomiku a urovne radaej rozsiruje uzemia.
@elmivelmi skôr sa čudujem, že Rusko sa nevydalo cestou Ameriky a zachraňovať si svoju krajinu ozobracovanim a vedením vojen s krajinami,kde sú ďalšie nerastné suroviny.Teraz sa bude musieť platiť Natu 2 %hdp, veď to sú miliardy a začo.Za imaginárnu ochranu?A ešte ďalší vojenský materiál musíme od nich nakupovať osobitne.Ved za tie miliardy, čo im platíme,by nás mali vybaviť.Narod bude sprostía hladní, ale po zuby ozbrojení, jedna pravda.My pomáhame z dlhov Amerike

@chodec15 Sa ti dostane vysvetlenia, že to nás podporujú preto, aby nás zotročili. Len aké riešenie si predstavujú nevedno - s Rusmi sme to skúsili a po ekonomickej stránke nás obehli mnohé krajiny, ktoré boli za nami, o morálnej sa ani nejdem vyjadrovať. Skúsili sme to sami a vytunelované fabriky, čierna diera Európy, prestrelky mafiánov na uliciach... no, tiež nič moc. Najlepšie to bolo za prvej republiky, keď sa nás ujali Česi a mali sme tu liberálnu demokraciu a náš štát bol hodnotovo pevnou súčasťou západu. No a potom, keď sa nám začali vyplácať reformy, boli sme vzorom pre všetky krajiny transformujúce sa z centrálne plánovanej ekonomiky a jednoznačne sme sa hlásili na západ.